Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Aramızda neler oluyor?

 

Şu aralar elimden düşürmediğim bir kitap var. Adı; “Sen, Ben ve Aramızdaki Herşey.” Prof. Dr. Mehmet Z. Sungur’un aşk, evlilik, sadakatsizlik üzerine, gerçek yaşam öykülerinden alıntılar yaparak anlaşılır ve samimi bir dille kaleme aldığı kitabını hararetle salık veriyorum. Venüs’ün geri gitmekte olduğu şu günlerde bu kitabı okumak daha bir anlamlı olabilir.

Prof. Dr. Sungur aşkı bir “görme kusuru” olarak niteliyor. Zira, aşık olduğumuzda karşımızdaki kişiyi aşırı idealize ederek, ilişkiye aşırı anlam yükleyip gerçeklerden uzaklaşıyoruz (Balık burcu-Neptün temaları). Hayatta en önemli kişi bizim için o oluyor. Çok özel bir bütünlenme, kaynaşmayı içerdiği için kimse aşk bitmesin istiyor. Oysa, aşk ve tutku yerini sevgiye bıraktığında (ki her zaman böyle olmuyor) çok daha anlamlı ve doyumlu yakınlıklar, güzellikler yaşamak da mümkün.

BİTMEYEN ÖFKE SORUNLARI
Bazen ilişkilerde öyle anlar yaşanır ki, söz tükenir. Sevgi ve ilişkinin gezegeni Venüs sabırsız ve öfkesi burnunda Koç’ta geri gidişini sürdürürken bu konularda pek çok sıkıntılı durumlarla karşılaşanlar oldu. Uzun süredir üstü örtülü kalmış, öfke ve kızgınlık uyandıran konular bazen onarılmak, bazense sadece ifade edilmek üzere ortaya konuldu.

Karşımızdaki insan öfke ile bağırarak konuştuğunda yapılabilecek en doğru şey susmak. Ancak böyle olduğunda kişinin bağırtısı ortada kalıp duyulur hale gelir. Karşılıklı sesler yükseldiğinde ise, dikkatimiz sorunun özünden uzaklaşıp öfkenin sesine odaklanır, başka bir şey düşünemez hissedemez oluruz.  Bize bu şekilde davranan kişinin herkesle ilişkisinin böyle olduğunu varsaymak yanlış olmaz. Hele suçlamalar başladığında yapılabilecek en sağlıklı şey kenara çekilmek ve kişiyi kendi suçluluk öyküsü ile başbaşa bırakmak. Öfke öylesine yıkıcı bir duygu ki bizleri sevilebilir olmaktan alıkoyabilecek olumsuz bir gücü var.  Kısacası yok edici öfke ne kadar tahripkarsa, sevgi, şefkat ve  anlayış da o kadar yapıcıdır. Sevgi varsa dikkatimiz iyi, enerjimiz ve ilişki kurma kapasitemiz yüksektir. Bilmem farkında mısınız kime ne yapıyorsak aslında kendimize de öyle davranıyoruzdur.

PEKİ YA SORUNLARI AŞAMAYANLAR?
Bazen karşımızdaki açıkça dile getirmese de gönlünün bir yerlere gittiğini hissederiz. Bu durumda kişinin ya gönlüyle birlikte bizzat kendisinin de gitmesini ya da bir karar verip herşeyiyle bizimle burada olmasını söyleyebilecek cesaret gerekiyor. Çünkü sevgi duygusal yatırım yaptığımız kişinin problemlerini geride bırakmasını, olgunlaşmasını, büyümesini isteyen bir duygu. Bana göre sevgi ilişkilerinde en tehlikeli şey ise, bilinçli veya bilinçdışı bir şekilde seviyormuş gibi yapmak.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
16 Mart Pazartesi günü sabah saatlerinde işlerimizi toparlamakta zorlansak da öğleye doğru daha rahat akan enerjilerle günümüzü tamamlayacağız. Ay’ın 11:23 itibariyle Yay burcuna girmesiyle birlikte enerji ve coşkumuz artacak, güleryüz ve iyimserlikle yolumuza devam edeceğiz.

17 Mart Salı dün yükselmeye başlayan enerji ve heyecanımız aynen devam ediyor. Hayata daha olumlu bakıyoruz. Ancak gölge yönüyle hoşgörü, sempati ve affedicilikte sınırları zorlayan bir yaklaşımımız olabilir. Biraz tembellik etmek, sorumluluklardan kaçmak veya kendimizi şımartmak eğilimi gösterebiliriz. Eleştiriye hassas olduğumuz bir gündeyiz.

18 Mart Çarşamba akşam saatlerinde Ay, Oğlak burcuna giriş yapacak. Birkaç günlük özgürlük ve heyecan duygusu yerini sorumluluk bilinci ve ciddiyete bırakıyor. İkibuçuk gün boyunca duygusal konulara temkinli yaklaşma eğilimindeyiz. Reddedilme, sevildiğinden emin olmama gibi karamsar ve güvensiz duygulara kapılma ihtimalimiz var. Kendimizi yalnız hissedebilir, hissettiklerimiz yüzünden kendi kendimizi suçlayabiliriz.

19 Mart Perşembe günü üzerimize düşen görevleri sorumluluk ve disiplinle, hiçbir ayrıntıyı atlamadan, halledebileceğiz.

İLKBAHAR EKİNOKSU
20 Mart Cuma 13:45 itibariyle Güneş, ateş gruplarından öncü nitelikli Koç burcuna girerek “İlkbahar Ekinoksu”nu müjdeliyor. Astrolojik takvim bugün itibariyle başlıyor. Salt doğa değil, hepimiz tüm canlılar hareketlenmeye, canlanmaya başlıyoruz. Koç insanı an’da yaşar. Onun için geçmiş ve gelecek yoktur, içinde bulunduğu an, kendi istekleri ve projeleri vardır. Bu açıdan baktığımızda bize benmerkezci gibi gözükebilirler. Ama zaten Koç insanının nazik olmak, karşısındakini mutlu etmek gibi kaygıları yoktur. Sabırsız, hareketli, atak ve enerjiktir. Dolayısıyla kendisini saldırganca ve direkt ifade edebilir. Hevesi de öfkesi de hemen parlar ve söner. Burçlar çemberi Koç ile başlar. Koç insanı da başlatandır ve öncü bir liderlik ruhuna sahiptir. Kendi arzu ve ihtiyaçlarına sahip çıkarken sabırlı olmayı ve dayatmamayı öğrenmelidir.

21 Mart Cumartesi 12:08 itibariyle Ay artık Kova burcunda ilerlemeye devam edecek. Duygusal konularda daha serinkanlı, özgürlükçü bir tutum içerisinde olacağız. Bazen çok yakın ve sıcak, bazen ise çekingen ve uzak davranarak karşımızdakileri şaşırtabiliriz. Arkadaşlarımızla birlikte olmak, ortak zevkleri ve görüşleri paylaşmak üzere sosyalleşmek isteyebiliriz.

22 Mart Pazar günü denge ayarımız Ay’ın tüm açıları uyumlu ve keyifli. Venüs ve Jüpiter ile etkileşimi bizi arkadaş canlısı ve neşeli kılıyor. Doğru zamanda doğru olanı yapma kapasitemiz yüksek. Tartışmasız, gürültüsüz patırtısız, iç huzuru ile dolu, coşkulu ve mutlu bir gün geçirmek ihtiyacındayız. Abartılı haller, tembellik, üşengeçlik, talepkarlık gibi gölge eğilimleri de gözardı etmemek gerekir.

İlkbahar ekinoksunun herkese mutlu ve keyifli başlangıçlar getirmesini diliyorum. Esen kalın.

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.