Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Merkür ileri harekette…

İletişim, akıl, mantık, algılama ve muhakemenin sembolü, “Tanrıların Habercisi” Merkür’ün 11 Ocak’tan bu yana süren geri gidişi, 1 Şubat 09.12 itibariyle sona erdi.

İçe yönelik enerjisi nedeniyle tam randımanlı olarak çalışmadığı bu dönemde iletişim, ulaşım, eğitimde gecikmeler, ertelemeler, aksaklıklar yaşadık. Şimdi direkt harekete geçer geçmez sürüncemede kalmış işlerimizi hemen halledebileceğimiz gibi bir duyguya kapılmayalım. Şubat’ın 9/10’una kadar  geri gidişininin gölgelerini hissediyor olacağız. Bu süreçte iletişim yöntemlerimizin bizi istediğimiz sonuçlara ulaştırıp ulaştırmadığını, gerçekten kendimizi anlaşılır kılıp kılmadığımızı, eğer anlaşılamıyorsak nerelerde hata yaptığımızı düşünmek iyi olur kanısındayım. 

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NELER SÖYLÜYOR?
Oldukça hareketli bir haftaya giriyoruz. Gökyüzünde hemen her gün değişen dinamikler ve yoğun enerjiler var.

2 Şubat Pazartesi günü huzur, dinginlik, kendimizi yeterli hissedebilmek gibi temalar ön planda. Ay, yaklaşık 2,5 gün boyunca Boğa’da.

3 Şubat Salı günü Venüs, 05:42 itibariyle Koç burcunda ilerlemeye başlayacak. Sevgiyi ifade ediş biçimimiz daha doğrudan, agresifçe ve bir miktar da ben-merkezci olabilir. Zira Venüs Koç’ta zarar gördüğü bir burçtadır. Öte yandan 2,5 ay boyunca Koç burçlarının daha çekici ve inisiyatifli olacaklarını söylemek gerekir.

4 Şubat Çarşamba Mars, 17:56’da Kova burcuna girecek. Kendi ülkü ve ideallerimizi gerçekleştirmek adına harekete geçme zamanı geldi! Düşüncelerimizi diğerleriyle paylaşmak, iletişim kurmak ihtiyacında olacağız. Ay, İkizler burcunda.

5 Şubat Perşembe saat 13:00’te ise Satürn ile Uranüs karşıtlığı tam  açı ile tekrar gerçekleşecek. Bilgilerimizi tazeleyecek olursak, 4 Kasım 2008’de gökyüzündeki bu kutuplaşma net bir açı ile kendini hissettirmişti. Bu yıl içinde 15 Eylül’de tekrar aynı döngü yaşanacak. Satürn gelenekseli ifade eder ve disipline ederek kısıtlarken, Uranüs yeniliği,  “bilinenden özgürleşmeyi” ve kısıtlanmaları ortadan kaldırma isteğini verir. Balık ve Başak aksında yaşanan bu kutuplaşma insan hakları, eşitlik, sağlık konularını gündeme taşırken,  otorite figürleriyle çatışmalar, ani krizler getirebilir. Bu enerjiyi işe yaramayan yapıları yıkarak yerine yeni ve farklı sistemleri getirmek şeklinde kullanmak yapıcı olacaktır.  Gökyüzünün bu konumundan özellikle 20 derece civarında kişisel gezegenleri veya kritik noktaları (Yükselen, Alçalan, Gökyüzü Tepe Noktası veya Ayakucu Noktası)  bulunan Balık ve Başaklar olmak üzere İkizler ve Yay burçları daha çok etkileneceklerdir.

6 Şubat Cuma günü ise Koç burcundaki Venüs’ün Oğlak’taki Plüto’ya 06:23’te yapacağı kare açı ile ilişkilerde alma verme konularında daha gerçekçi bir duruş sergilememizi sağlayacak durumlar yaşanabilir. Manipülasyon, güç ve kontrolü elde bulundurma, hırs gibi temalar ön plana çıkabilir. Duygusal iniş çıkışlara açık bir gündeyiz. Ay, Yengeç burcunda.

7 Şubat Cumartesi günü dünkü hassasiyetimiz ve duygusallığımız, kırılganlığımız devam edecek. Bilinçdışı tepkilere açığız. Başta ailemiz olmak üzere sevdiklerimizle vakit geçirmek bize kendimizi iyi ve güvende hissettirebilir.

8 Şubat Pazar günü yılın ilk Ay Tutulması gerçekleşiyor. 16:39’da Aslan burcunda oluşacak Gölgeli Ay Tutulması önemli bitiş veya başlangıçlara işaret edebilir. Gruplar içinde bireyliğimizi ve kendi rengimizi, farklılığımızı koruyabilmekle ilgili temalar gündeme gelebilir.

Herkese mutlu ve doyumlu güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın…


 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.