Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Teşekkürler hayat…

 

Çok sevdiğim bir parçanın sözleridir bunlar… “ Teşekkürler hayat, verdiğin herşey için” diye başlar. Şu anda bu duygularla dolu olarak yazıyorum haftalık yazımı.

Nihayet üniversite giriş sınavı sonuçları geldi. Bütün bir gün kilitlenmiş internet başında, eş-dost hep birlikte kızımın puanlarını öğrenebilmek için seferber olduk. Telefonlar susmak bilmedi. Öncelikle bu kadar candan, bizimle birlikte bu heyecanı an ve an yaşayan dostlarım olduğu için teşekkür ettim hayata. Sonra da elbette her zaman için çalışkan ve sorumluluk sahibi bir öğrenci olarak, kızımın emeklerinin boşa çıkmadığını gösteren bir sonuç alabildiğimiz için teşekkür ettim hayata. Öz babasından çok daha fazla ilgilenen, son yıllarda kızım üzerinde bir hayli emeği geçen eşimi bana verdiği için de teşekkür ettim… Hayat sizlerle güzel… İyi ki varsınız, hepiniz...

Şimdi önümüzde en önemli kısım var. Eminim bu sınava girmiş bütün öğrenci kardeşlerim de kızım Ece gibi, önümüzdeki hafta boyunca elde ettikleri puanlarıyla hangi üniversitenin hangi bölümlerine girebileceklerini hesap etmekle uğraşacaklar. Atacakları her adım geleceklerini inşa edecek (Satürn). Hepsine kolaylıklar diliyor, haklarında hayırlısı olsun diyorum.

Bu sınavda umut ettiği sonucu yakalayamayanlar olmuş olabilir ama umutsuzluğa kapılmadan, eksiklerini bilerek yeniden hazırlanabilecek güçte olduklarının farkında olmalılar…

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
14 Temmuz Pazartesi gününe Yay’da ilerleyen Ay ile başlıyoruz. Yani, psikolojik süreçlerimiz ateş gruplarından Yay burcunun etkisi altında. Dinamik ve enerjiğiz… Duygusal ihtiyaçlarımız, anlık tepkilerimiz biraz abartılı olabilir. Öte yandan zihinsel konsantrasyonumuz yüksek. Yazma, eğitim, ulaştırma ve iletişim ile ilgili konularda dikkat ve özenle çalışabiliriz. Akşam saatlerine doğru yaratıcı yönlerimiz güçlenirken, kendi bireyliğimizi, farklılığımızı ortaya koyacak şekilde davranabiliriz.

15 Temmuz Salı günü Ay  halen Yay’da yoluna devam ediyor olacak. Macera, öğrenmeye hevesin yanı sıra, biraz da huzursuz bir enerjimiz olabilir. Salı gerilimli bir gün olarak gözüküyor. Akşamüstü saatlerinden itibaren kendimizi daha rahat ifade edebilecek, daha iyi hissedeceğiz.

16 Temmuz Çarşamba günü, Ay  yaklaşık iki buçuk gün boyunca ilerleyeceği toprak gruplarından Oğlak burcuna giriş yapacak.  Tepkilerimiz bu kez daha sabırlı ve kontrollü. Sorumluluklarımızın bilincinde, yapmamız gerekenlerle meşgul olacağız. Başarmak ve hedeflerimize ulaşmak bize doyum verecek.

18 Temmuz Cuma Dolunay zamanı. Yengeç’teki Güneş ile 26 Derecede Oğlak’ta bulunan Ay birbirlerine karşıt açı yapacaklar. Yani bilinçli aklımızın istekleri ile duygusal ihtiyaçlarımız ve duygularımız birbiriyle çatışacaklar. Ay zaten pek duygusal olmayan Oğlak burcunda rahat değildir. Bir de buna Dolunay’ın yaratacağı içsel gerilim eklendiğinde sinirli ve gergin olmak bizi artık şaşırtmamalı. Özellikle duygusal ihtiyaçlarıyla teması kesik olan veya duygularını göstermekte zorluk yaşayan ya da aşırı kontrollü kişiler, bu dönemde bastırdıkları içgüdüsel tepkilerini daha fazla ortaya koyabilirler. Gökyüzünün bu konumundan en çok Yengeçler, Oğlaklar (Yükselen burç olarak da ) ve elbette ki kişisel haritalarında Ay’ı kritik noktalarda bulunan kişiler daha çok etkilenecekler. Ay bütün sıvıları, okyanusları ve bedenimizin ritmini yönetir. Yapılan birçok araştırmada Dolunay zamanında kanamaların arttığı gözlenmiş. O nedenle eğer mümkünse ameliyat tarihi belirlemek durumunda kalırsak, Dolunay zamanını seçmemeye çalışmakta yarar var. Dolunay’ın ardından Ay, Kova burcuna geçerek hafta sonu boyunca orada kalacak.

19 Temmuz Cumartesi gecesi Yengeç’teki Merkür ile Oğlak’taki Jüpiter’in gerilimli açısının izlerini hissedeceğiz içimizde. İletişimimizde abartılı, aşırıya kaçan yönler olabilir. Tarafsız bir değerlendirme yapmakta güçlük çekebilir, hatta kendimizi haklı çıkaracak şekilde davranma eğiliminde olabiliriz

20 Temmuz Pazar yine Kova enerjisi ile yüklü bir gün olacak. Gelecek haftaya da yine aynı dinamikle giriş yapacağız.

Hepinize mutlu ve huzurlu, güzel günler diliyorum. Esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.