Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Arkadaşlık üzerine…

 

“Arkadaş” sözcük anlamıyla birbirine sırtını veren, destek olan demek. Yaşamdaki en temel ilişki türlerinden biri de arkadaşlık ilişkisi… Genelde birbirine benzeyen insanlar arkadaş olurlar, diye bilinir. Ancak, bazen çok farklı yapıdaki kişilerin de uzun soluklu  bir arkadaşlık içerisinde olduklarını gözlemlediğimiz olur.  Bunun başlıca nedeni, bana kalırsa, kişilerin bu ilişkide birbirlerine kendi olmaları iznini vermiş olmaları, bir diğer deyişle, birbirlerini oldukları gibi kabullenmeleridir. Aslına bakarsanız sağlıklı her ilişkide kişilerin birbirlerini oldukları gibi görüp kabullenmeleri, ille de kendi beklentileri doğrultusunda değiştirmeye çalışmamaları çok önemli, hatta gerekli.

Yaşam denilen bu yolculukta ilerlerken,  bizimle yürüyebilenlerle yol alırız. Yarı yolda tıkanan, bize ayak uydurmakta zorlanan, hatta bizi yavaşlatanlarla üzülsek de, içimiz kan ağlasa da vedalaşmak durumunda kalırız. Bazen de öyle arkadaşlarımız olur ki, hiç nedensiz kırk yıl görüşmesek de biliriz onlarla aynı platformda olabileceğimizi, aynı sıcaklık ve içtenlikle sarmalanacağımızı.  İşte, bu hafta sonunu birlikte geçirdiğimiz sevgili Vesile ile Davut böyle arkadaşlardan… Durduğu yerde sağlam duran, kendileriyle bağlantıları yüksek, yaptıkları düşüncelerine denk iki pırlanta insan…Yıllar var ki, oturup da gönül dolusu konuşup gülüşememişiz… Ama hepimiz biliyoruz ki, birileriyle ne kadar süre ve sıklıkta birlikte olduğumuz değil, ne kadar derinleşebildiğimiz önemli.  Huzur mutluluk içerir. Çocuklarımız bahçede neşeyle cıvıldaşırken, huzurla oturduk serin kuytularda… Saatlerce konuştuk da konuştuk. Karşılıklı sadece susarak oturduğumuz günlerimiz de oldu onlarla. Gölgelerimizi sakınmadan gösterebildiğimiz, en acıyan yaralarımıza tuz bastığımız, birbirimizin yasını engellemeden, duygusal süreçlerine müdahale etmeden yanyana öylece oturup ağladığımız.  İnsan dönüşme (Plüto) sürecindeyken bir yönünü halletmiş birileriyle olduğunda farkındalık güçleniyor. Birbirinden öğreniyor.  Herhangi birinin söylediği bir şey bizi etkilemezken çok iyi tanıdığımız birinin  işaret ettiği bir nokta bizi tetikleyebiliyor. Konu son derece kişiye özel, o nedenle karşımızda bize bunları söyleyenin kim olduğu çok önemli. 

ESKİ DOSTLAR YENİ DOSTLAR
Bize güven ve emniyet duygusu veren eski arkadaşlarımızın yanı sıra, yepyeni ufuklar açan, bizi çok farklı noktalara taşıyan arkadaşlar da edinebiliyoruz süreç içinde. Hepimizin içinde çok farklı yönler, değişik renkler var. Bu yönlerimize seslenen pek çok değişik karakterde arkadaşımız olabiliyor.  Hele bir de bunlar eskileri aratmayacak derecede değerli ve özel paylaşımlarla bizi derinden etkiliyorlarsa… Birbirimizin sınırlarına saygılı, bağımdaşlık geliştirmeden, aşırı beklentiler üretmeden dengeli bir ilişki kurabildiğimiz, gereğinde birbirimizi yüreklendirebildiğimiz zaman, sorun yaşamadan yürüyebiliyoruz birlikte. 


BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
23 Haziran Pazartesi akşamına kadar Ay Kova burcunda bulunuyor. Bugün bir miktar karımaşa, ilişkilerde zorlayıcı durumlar oluşabilir. 22:35 itibariyle Ay, yaklaşık iki buçuk gün sürecek bir başka yolculukla, Balık burcunda yol almaya başlayacak. Dolayısıyla, duygularımız ve duygusal ihtiyaçlarımız, anlık reaksiyonlarımız Balık’a özgü şefkat, anlayış, empati ve bütünleşme içerisinde olacak. Bu sürecin gölge yönleri, duygusal karmaşa, özverili davranma sonucu aşırı beklentili olma, sınırları koruyamama veya belirsizlikler, tatsız duyguları görmezden gelme veya duygularla, sezgilerle bağlantıyı kesip herşeyi kuru mantığa uydurma eğilimi olabilir.

24 Haziran Salı enerjilerin daha rahat aktığı bir gün. 25 Haziran Çarşamba gününe kadar akıntıya karşı kürek çekmektense akıntıyla birlikte hareket etmeye, esnek olmaya çalışmamız iyi olur.

25 Haziran’da Yengeç’teki Güneş ile Başak’taki Satürn’ün uyumlu açısı, duygularımızın sorumluluğunu alabilecek durumda olabileceğimize işaret ediyor. Öğleden sonra ise Ay ve Jüpiter’in yapacağı uyumlu açı, içimizde coşku, heyecan, neşeli bir iyimserlik yaratabilir. Ev ve aile içinde daha rahat ve huzurlu olabiliriz. Jüpiter’in abartı getirebileceğini  hatırlayıp, harcamalarımızda, neşe ve keyfimizde, hoşgörü ve kendimize olan güvende ölçüyü şaşırmayalım.

Ay sabah saatlerinden itibaren Koç burcunda ilerlemeye başlayacak.. Birkaç gün boyunca enerjimiz yüksek. Ancak, kendi projelerimiz, konularımızla aşırı meşgul, diğerlerinin neler hissedip düşüneceklerini aldırmayan bir izlenim verebiliriz. Kendi isteklerimizi ortaya koyarken anında talep eden, dayatmacı, telaşlı, düşüncesiz bir tavır sergilememeye özen göstermeliyiz.


26 Haziran Perşembe öğleden sonra düşüncelerimizle duygularımız arasındaki çelişkiler bizi huzursuz edebilir. Anne babayla uyumsuzluk veya sorun yaşanabilir.


27 Haziran Cuma oldukça tempolu, koşuşturmalı bir gün olarak gözüküyor.
Ay halen Koç burcunda ve gökyüzünde yoğun enerjiler var.


28 Haziran Cumartesi günü maddi ve manevi güvence konuları gündeme oturacak. Sevildiğimizden emin olmak, sevdiklerimizle sosyallik yaşamak, keyif yapmak isteyeceğiz. Gürültüsüz patırtısız, barış ve huzur içinde haftayı tamamlamak isteyeceğiz; Ay hafta sonu boyunca Boğa’da.


29 Haziran Pazar, sevdiklerimizle sosyallik yaşamak, günün keyfini çıkarmak için ideal bir gün.

Hepinize sevdiklerinizle güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.