Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Seçimlerimiz bizi nereye götürüyor?

 

Hayatın kolayca aktığı veya tam tersi insanı zorlayıp kısıtladığı dönemler olur bazen. Ben de, deyim yerindeyse, kırk ayın çarşambasının bir araya geldiği sıkışık bir dönemde, pek çok konu ile ciddi bir biçimde ilgilenmek durumundayım şu aralar.

Biliyorum ki ne kadar istesek de, yapılması gerekenler neyse, zamanında onları kotarıp bitirmeden başka bir eşiğe doğru adım atılamıyor, ilerlenemiyor. Çünkü “bitmemiş işler” daima başımıza bir dert, ayağımıza bir tökez olarak bekliyor bizi pusuda.  O yüzden sürekli “Hele şu işi bir halledeyim de” türünden işaret levhaları koyup duruyorum önüme. Oysa nasıl da kışkırtıcı duruyor, aklımı çelmeye çalışıyor gönlümün kaydığı başka başka şeyler! Son yurt dışı seyahatimde aldığım bir yığın astroloji kitapları var. Onları okumak, ilgilendiğim konularda daha da bilgilenmek ve üzerine düşünmek, kendi deneyimlerimle de harmanlayarak bir senteze varabilmek için yanıp tutuşuyorum. Aklımda bu yaz sonu hayata geçirmek istediğim plan ve projeler, içimde umut ve heves var. Ama şu anda yapılması gereken başka şeyler duruyor sırada. Her şey anını bekliyor. Araya bir şeylerin girmesine izin verdiğimizde hiç ilerleme şansımız olmuyor. Biz ne kadar istesek, hatta dirensek de, durum ve öncelikler neyse onları kabullenmek ve ona göre davranmaktan başka çıkar yol yok. İsyan etmek yel değirmenleriyle dövüşmekten farksız. Serinkanlı yaklaştığımızda, bu öykünün aslında kendi kendimizle, nefsimizle mücadele, kendimize isyan olduğunu fark etmemek mümkün değil!  Biz idrakinde olalım ya da olmayalım, her şey olması gerektiği gibi oluyor. Herkes her şeyi kendi doğasına göre yaşıyor. Bu bakış açısı her şeyi kolaylaştırırken, bugün yaklaşımlarımızda yapacağımız küçücük bir farklılık geleceğimizi, hayatla olan ilişkimizi ve doğal olarak tüm ilişkilerimizi bir anda değiştiriveriyor.

MERKÜR GERİ İDERKEN...
Merkür’ün İkizler burcunda geri gidişiyle birlikte, temsil ettiği konularda hemen hemen hepimiz ufak tefek pürüzler yaşamaya başladık. Yazılı, sözlü iletişim ve iletişim araçları, günlük trafik, yakın çevre (kardeş, kuzen, akraba, komşular), bağlayıcı kararlar (sözleşmeler) anlamında daha dikkatli ve özenli olmakta yarar var. Ama bence hepsinden önemlisi iletişim. Çünkü iletişim bir ilişkinin temel direği, anlaşabilmek için doğru kullanmamız gereken bir araç. Karşımızdaki ne diyor? Biz nasıl anlıyoruz? Bilgileniyorsak, üzerinde tarafsız düşünebiliyor muyuz? Bu bilgiyi nasıl kullanıyoruz? Dedikodu mu yapıyoruz, yoksa sadece anlamaya mı çalışıyoruz? Tarafsızlık, iletişim hatlarını temiz tutar, hatta açar. Başınıza gelmiştir; bir kişiye sinir olmaya başlayalım, hiç görüşmüyor olsak dahi, o kişi de için için bize illet olmaya başlar.

Gelin bu dönemi bitmemiş işlerin halli, çoktandır aramayı ihmal ettiğimiz sevdiklerimizi aramak, içimizdeki yaratıcılığı ortaya çıkaracak konularla ilgilenerek değerlendirelim. İç sesimizin mesajlarına duyarlı olabileceğimiz bu dönemde kendimize ve karşımızdakilere sorular soralım, yanıtları gerçekten duyalım.

HER ŞEYİN YOLUNDA GİTTİĞİ BİR ZAMAN DÖNÜŞÜLMÜYOR
Bilmem dikkatinizi çekti mi; istemediğimiz, ya da o an tercih etmediğimiz bir şeyi yapmak zorunda kaldığımızda dönüşme fırsatıyla karşılaşıyoruz. Bunu yaptığımızda da, çelişkili gibi görünmesine karşın, inanın kendimizi daha çok seviyoruz. Hayat seçimlerimizden oluşuyor.  Seçimlerimizin bizi nereye götürdüğüne iyice bakmalı ve seçtiğimiz her neyse onunla gönlümüz rahat olmalı.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
Bu hafta Merküryen olaylar hakim. 3 Haziran’da Ay İkizler burcuna girecek ve 13 derecede Venüs, geri giden Merkür ve Ceres’in de içinde bulunduğu bir gezegen birikimi (stelyum) içersinde bir Yeniay gerçekleşecek. Bilgi toplamak, edinilen bilgiyi paylaşmak, kısacası iletişim ve eğitim ile ilgili konular ön planda. Edindiğimiz bilgilerin neye yaradığını ya da karışıklık yaratıp yaratmayacağını düşünmeden paylaşmamak yerinde olur. İlişkilerde ise kendimizi ifade etmek, karşımızdakini dinlemek gibi konular önem kazanacak

8 Haziran’da geri giden Merkür Güneş ile kavuşum yapacak. İletişimde yanlış anlamalar, anlaşılmalar, ulaşımda gecikme ve ertelemeler, ayrıntılara gösterilen gereksiz dikkat sonucu veriler arasında kaybolmak huzursuzluğa neden olabilir. Aktarılan konuşmalara, ağzımızdan çıkan her söze çok dikkat edelim.

Her şeyin hayırlısını, yani “Tanrı’nın niyetlerine uygun olması”nı diliyorum hepimiz için. Esen kalın…

NOT: Bu ayın dinamikleri ile ilgili olarak ayrıntılı bilgileri Haziran Ayı yorum yazımda bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.