Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Sevgi, şefkat, yardımlaşmak üzerine…


Hiç birimiz mükemmel değiliz. Hepimizin zaman zaman içinden çıkamadığı, çaresiz kaldığı durumlar var. Bu noktada yardım istemek kaçınılmaz. Ancak bir konuda yetersiz ve sıkışmış durumda kalarak yardım istemek zayıflıkmış gibi algılanabiliyor. 

 

Her zaman güçlü, kendine yeterli, kontrollü, dolayısıyla her sorunun üstesinden gelebilecek bir durumda olduğumuza nerdeyse biz bile inanır hale gelebiliyoruz, çeşitli koşullanmışlıklarla. Farkında mısınız bilmem;  “Ben bu konuda bir açmazdayım, işin içinden çıkamıyorum” diyebilmek aslında cesaret işi. Zaten her sorunun üstesinden gelmiş, her şeye yeterli, çok bilen bir durumdaysak bu dünyada artık yapacak bir işimiz kalmamış demektir. Oysa öğrenmemiz gereken ne çok şey, küçük ya da büyük aşmamız gereken ne çok konu var. Hatta bazen öyle durumlar olabiliyor ki, danışmanlığa gelen kişiler içinde bulunduğumuz durumu yansıtarak farkında olmadan bizlere yardımcı olabiliyorlar. Onlar bizden, biz onlardan öğreniyoruz. İşin aslı, bütün savunma mekanizmalarımızı bir kenara koymayı becerip, tarafsız ve içten bir şekilde konuya yaklaşabilmekte. Ancak bu şekilde dönüşebiliyoruz (Plüto).

Çoğu insan bir kitap okuyarak veya tek başına akıl yürüterek kendi çöplüğünü arıtıp dönüşebileceğini sanıyor. Oysa, gerçek anlamda kendimizi sıfırlayıp yeniden yaratabilmek, yani değişip dönüşebilmek, deneyimle mümkün. Bu da bir başka insanla yaşanarak elde edilebiliyor. Okuduğumuz kitap bizi ancak bilgilendirebilir, ufkumuzu açar ama okuduklarımızı pratik hayata geçiremezsek, bu deneyimi yaşayamayız. Gerçeğin peşinde olan bir insan dönüşme serüveninde teslim olmayı becerebilmeli. Kendini haklı çıkarmaya çalışıp, savunmakla vakit geçiren bir kişi mücadele etmekten konuya gereken dikkati veremez. O çünkü o anda ne kadar haklı olduğunu anlatmakla meşgul, enerjisini boşa harcayıp durmaktadır. Durup susmak ve söylenenlere kişisellikten sıyrılarak kulak vermek büyük önem taşıyor. Savunma kalkanlarını indirip mücadeleden vazgeçerek sadece kendini ifade etmek ise, insanın karşısındakini zorlayıcı bir güç konumunda kalmaktan çıkaran bir yöntem.

 

KUSURSUZ OLAMAYIZ

Yaşam serüvenimizde kimlerle birlikte yürümeye karar verdiğimiz önemli bir seçim bence. Herhangi bir arkadaşımızla yan yana olabilir ama birbirimizi dönüştüremeyebiliriz. Bu zorlu yolculukta içimizdeki bilgeliklerin uyanmasına yardımcı olabilecek kişiler bu karanlık dehlizlerden daha evvel geçmiş ve kendisini yeniden yaratabilmiş, dönüşmüş kişilerdir. Zaman zaman çevremizde kendisine acıyan ve zor durumda olduğunu söyleyerek hoş olmayan duygu ve davranışlarına mazeret yaratan, anlayış ve şefkat talep eden insanlar olabiliyor. Bu ne yazık ki sorunuyla yüzleşip onu aşmaya, yani ilerlemeye gönüllü olmayan, değişmeyi istemeyen bir yaklaşım tarzı. Bilmeliyiz ki çöplük ancak arıtıldığında temiz kokar. Bu tip durumlarda karşımızdakinin gölge yönlerini besleyecek şekilde rahatlatıcı davranmak çöplüğe parfüm sıkmaktan farksızdır. Kişide duygusal tahribat yaratmadan, ona ayna tutmak ve içinde bulunduğu durumun farkına varmasını sağlamak en doğrusu. Hepimiz insanız ve kusursuz olamayız. Bazen saçma sapan, kötü ya da başkalarını üzen şeyler yapabiliriz. Hatalarımıza, zaaflarımıza veya kötücül diye nitelediğimiz yönlerimize kabul göstermeyi öğrendiğimizde bu olumsuz durumun yıkıcı etkilerinden uzaklaşabilme şansımız vardır. Yeter ki hatalarımızın bilincinde olalım ve sorumluluğunu alabilelim. Bunların üstesinden gelebilecek itici güç yine bizde, içimizde. Çünkü hep diyorum ya, Allah kimseye kaldırabileceğinden fazla yük vermiyor. 

 

TUTULMALAR SİZİ NASIL ETKİLEDİ?

Şubat ayında başlayan tutulmalar çevremde pek çok üstü örtülü konunun pıtrak gibi ortaya çıkıvermesine neden olmaya başladı. Hemen herkes hayatlarının belli alanlarına dikkat çekmelerini sağlayacak türden sinyaller almaya başladı. Siz bu anlamda kendinizde ne gibi farkındalıklar geliştirdiniz? Kendinizi izleyin ve bakın. Hatta ileride dönüp inceleyebilmek için yazın. Bir Güneş tutulmasının etkisi birkaç ay öncesinden başlayabiliyor ve en az 1, hatta 2 ila 3 yıl sürebiliyor. Ay tutulmalarının etkisi ise en az 6 ay sürüyor. Tıpkı bir hasat mevsimi gibi ekilenin biçildiği, yaptıklarımızın sonuçlarıyla karşılaşacağımız, farkındalık geliştireceğimiz bir dönem bu. Bir tutulmanın hayatımızda belirgin bir etki yaratması, önemli bir olaya veya değişime işaret edebilmesi için kişisel doğum haritalarımızda önemli bir noktayı tetiklemesi gerekiyor.

 

BU HAFTA GÖKYÜZÜ

25 Şubat Pazartesi günü Ay Terazi burcunda ilerlerken uyumlu, işbirliğine açık bir tutum içerisinde olabiliriz. Akşam saatlerinde ise Ay bir süre boşlukta kaldıktan sonra Akrep burcuna girecek. Duygularımız ve duygusal ihtiyaçlarımızı Akrep burcu karakterinde yoğun ve derin karşılayacağımız birkaç gün var önümüzde. Kendi duygusal derinliklerimize dalmak, duygu fırtınalarımızın kaynağına inmek, araştırmak ve anlamlandırmak isteyebiliriz. Kontrolcü, kuşkucu ve kıskanç yönlerimiz su yüzüne çıkabilir.

 

26 Şubat Salı günü Merkür ile Venüs Kova burcunda kavuşum yapacaklar. İletişimde daha tarafsızız ve kendimizi en iyi şekilde ifade edebilme şansına sahibiz. Yaratıcılık gerektiren sanat, edebiyat gibi konular için uygun bir zemin var.

 

28 Şubat itibariyle, Ay iyimser ve neşeli Yay burcuna girince biraz gevşeyip rahatlamamız, içimizi sıcacık duyguların doldurması söz konusu. Kendimizi daha enerjik ve coşkun hissedebileceğiz. Ancak her konuda abartıya eğilimimiz olabilir. Yeme içmeden tutun, hoşgörü, iyimserlik ve affedicilikte de aşırıya kaçabiliriz. Pazar gününe kadar devam edecek bu süreçte, herkesin bir doğrusu ve kendine özgü yolu olduğunu kabul ederek kendi inanç ve hayat felsefemizi diğerlerine dayatmamamız önemli.

 

Pazar günü Mart ayına, Ay Oğlak’ta bize görev ve sorumluluklarımızı, yapılması gerekenleri hatırlatırken giriyoruz.

 

Sevgiyle ve esen kalın.

 


 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.