Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Balık-Başak aksının son tutulması


Haftanın en önemli gökyüzü olayı elbette ki Tam Ay Tutulması. Ama bembeyaz karlara teslim olmuş İstanbul’umuzda şu anda eminim bizi en çok meşgul eden konu hava şartları. Şu zorunlu olarak evlerimize kapandığımız bir kaç günü, sevdiklerimiz ile birlikte sımsıcak duygularla paylaşımlar yaşayabileceğimiz özel armağanlar olarak görmeye ne dersiniz? 
   

Bu hafta gökyüzünde önemli dinamikler var. Bunlardan ilki 28 Ocak’tan bu yana Kova burcunda geri gitmekte olan Merkür’ün 19 Şubat 04:58 itibariyle doğrularak yoluna devam etmesi. Merkür geri hareketini yaparken çevremde gözlemlediğim ve kendimde bizzat deneyimlediğim gibi, hepimiz bir parça kendi içimize çekilip, iç benliklerimizle temasımızı yoğunlaştırmak, kendi kendimizle kalmak istedik. Çoktandır bitirilip toparlanmayı bekleyen konuları halletme fırsatını yakaladık. İç dünyamızla bağlantımızı güçlendiren ve bize esinler katabilecek şeylerle uğraşmak ruhumuza iyi geldi. Sessizlikte kendi iç sesimizi duymaya çalıştık. Bunu isteyip de beceremeyenler dış dünyada birtakım olayların meydana gelmesiyle zorunlu olarak susmayı ve gerçekte neler istediklerini anlayabilecekleri durumlarla karşılaştılar. Merkür son günlerde durağanlaştığında geri gidişinin yarattığı gölgeler daha da belirginleşti. Merkür, 19 Şubat itibariyle düzelecek düzelmesine ama pratik hayatımızda başta iletişim ve iletişim araçları olmak üzere, temsil ettiği konularda gölgelerini bir süre daha  hissederek zorlanmamız mümkün. Çıkabilecek aksiliklere serinkanlı bir yaklaşım göstermek ve hatta bundan doğabilecek olumlu tarafları görmeye çalışmak en doğrusu.

Merkür’ün doğrularak yoluna devam etmesinin hemen ardından Güneş, aynı gün 08:51’de  hassas, sezgisel, mistik ve hayal gücü kuvvetli Balık burcunda yol almaya başlayacak. Balık burcu ve 12. ev temalarının hissedileceği bir sürece gireceğiz. Balık burcu sınırlarını aşarak evrenle bütünleşmek, bir olmak ihtiyacındadır. Daha kabullenici, şefkatli ve esnek olmaya çalışırken gerçeklik duygusundan kopmamaya, kendi kendimizi birtakım yanılsamalara kaptırmamaya dikkat etmemiz gerekiyor.  İçe yönelik çalıştığı için tıpkı geri giden gezegenler gibi işlevlerini tam olarak ortaya koyamayan 12. ev enerjilerimizin öncelikle farkına varmak ve yapıcı bir biçimde hayata katmak durumundayız. Reddettiğimiz ya da bastırdığımız yönlerimize kabul gösterip onlarla barış yaptığımız sürece kendimizi daha bütün, daha mutlu ve daha kendimiz olarak kucaklayabilir, sevgiye açık oluruz. Yansıttığımız bu özellikler adeta manyetik bir etki ve sinerji yaratır.  Önemli toplumsal süreçlerden geçtiğimiz böyle bir dönemde buna her zamankinden daha çok ihtiyaç var.

20 Şubat’ta Balık burcundaki Güneş’in Oğlak burcundaki Plüto’ya vereceği uyumlu açı, yeni bir bilinç düzeyiyle, eskiye ait konuları kendi çöplüğümüze bırakarak, adeta bir yeniden doğuşu ifade eden önemli değişim ve dönüşümleri yapabileceğimiz bir güne işaret ediyor.

AY TUTULMASI…
21 Şubat’ta ise Balık-Başak aksındaki son Ay tutulmasını deneyimliyor olacağız. Saat 05:26’da 1 derece 50 dakika ile Başak burcunda gerçekleşecek olan Tam Ay Tutulması, Güney Amerika ve Kuzey Amerika’nın büyük bir bölümünde ve Avrupa’nın Doğusu’nda kalan bazı ülkeler ile Afrika’nın bazı bölümlerinde izlenebilecek. Dolunay -Tam Ay Tutulması bir şeyleri tamamlamak, bırakmak, bitirmek, sonuç almak ile ilgili konuları gündeme getiriyor.  Dolunay ister istemez bir duygusal huzursuzluk, gerginlik ve iç sıkıntısı yaratabilecektir. Ancak yaşadıklarımızın hasadını alırken bu enerjilerden neler öğrendiğimizin ayırdına da varabileceğiz. Bu sırada Kova burcunda Venüs, Merkür, Neptün, Kayron ve Kuzey Ay Düğümü’nden oluşan 5 enerji noktası bulunuyor olacak. Kişisel düzeyde sevdiklerimizin değerini anlama, onlarla daha yakın olma gibi konular ortaya çıkabilir. Öte yandan, tutulmanın Satürn’e yakın olması ulusların idaresi ve yasal yapılarda düzen değişiklikleri beklenebileceğine işaret ediyor.

Duygularımız ve duygusal ihtiyaçlarımızı tanımlayan Ay, 23 Şubat itibariyle Terazi’de yol almaya başlayacak. Ruhsal ve fiziksel alışverişlere açık olacağımız bir gündeyiz.

İlişkilerimizde denge, uyum ve bütünleşme arayışında olabiliriz. Gelecek haftaya başlayana kadar bu enerjinin etkilerini içimizde hissedeceğiz.

Sevgiyle ve sevdiklerinizle esen kalın.

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.