Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yaşadıklarımızdan öğrendiklerimiz

 

Hepimiz bu hayata kendi derslerimizi öğrenmek için geldik. Bunların neler olduğunu yolculuğumuz boyunca karşılaşacağımız olaylarla anlayacağız.

Bir yılı aşkın bir süredir sizlere bu sütunlardan içimizdeki gücün (Plüto) farkındalığıyla hareket etmemiz gerektiğine işaret ediyorum. Öyle umuyorum ki hepimiz zayıf olmadığımızı, yaşamlarımızı yoğurmamız için gereken her şeye aslında sahip olduğumuzu fark ediyoruzdur. Zor koşullar altında bile, kendi doğrumuzu, iyimizi bulabilecek kapasitedeyiz. Bazen içimizdeki bilgelik bizi bile şaşırtabilecek boyutta olabilir. Size de olmuştur mutlaka; bazen içimizde bizi bizden iyi bilen bir mekanizma nedensiz bir şekilde huzursuzluk sinyali verip, bazı kişileri ya da konuları hayatımıza çekmememiz konusunda bizi uyarır. O anda kendi kendimizi neden durdurduğumuzu anlayamasak bile, aradan zaman geçip şöyle bir geriye dönüp baktığımızda şükrettiğimiz çoktur. Astroloji kanalıyla bu mekanizmayla işbirliği içerisinde olmak bize iyi gelir. Bunun için öncelikle kendimize sormamız gereken soru şudur; Ben kimim? Gerçek kendimi nasıl keşfederim? Bu hem çok heyecanlı, hem de zorlu bir içsel yolculuk gerektirir. Balta girmemiş ormanlardan, uçsuz bucaksız çöllerden, fırtınalı denizlerden geçeriz. Boğuşur, mücadele eder, hala hayatta ve ayakta kalabildiğimizi görüp güç kazanırız. Yaşadığımız acılardan tek çıkış yolunun, deneyime teslim olarak acının içinden geçmek olduğunu anlarız.

 Zaman zaman kaybolmuşluk duygusu (Neptün) içerisinde yolumuzu, yönümüzü de şaşırabiliriz. Yitirdiklerimiz olabilir veya kendi kendimizde veda etmek durumunda kaldığımız taraflarımız olabilir. Şunu bilmeliyiz ki yaşama sıkı sıkıya tutunup, ilerlemeye devam ettiğimiz sürece yüreğimizdeki üzüntüler hafifler, yasımız sonlanır. Emin olun hiç kimse bizi, bizim kendi kendimizi terk ettiğimiz kadar terk edemez. Kendimiz olmaktan ne kadar uzaklaşır, ne kadar merkezimizin dışına çıkarsak, o kadar mutsuz oluruz.

İLETİŞİMDE SORUN MU YAŞIYORSUNUZ?
Mars enerjinin, hareketin yöneticisidir. Savaşma, kendimizi ortaya koyma,  isteklerimizin peşinden gitme işlevini tanımlar. İkizler burcunda geri hareketine devam ettiği şu günlerde trafik bir keşmekeş, işlerimizde bir yavaşlık, gecikme ve randevularda şaşma var. Daha tahammülsüzüz; çabucak alevlenip parlayabiliyoruz. Dikkat ederseniz karışıklık ve çatışma ortamında uzlaşma, işbirliği ve uyum sağlama fonksiyonumuzun ve sabrımızın sınandığı bir dönemden geçiyoruz.  Serinkanlı bir şekilde olaylara yaklaşmalı, dinlemeli ve durumu tam olarak anladıktan sonra harekete geçmeliyiz.

BU HAFTA GÖKYÜZÜ
Haftanın her gününü bir gezegenin yönettiğini biliyor muydunuz? Örneğin,  Pazartesi Ay’ın, Salı Mars’ın, Çarşamba Merkür’ün, Perşembe Jüpiter’in, Cuma Venüs’ün, Cumartesi Satürn’ün, Pazar ise Güneş’in yönetiminde olan günler. 

 

14 Ocak Pazartesi günü anlık reaksiyonlarımız, duygusal tepkilerimiz Koç burcu tarzında olacak. Karşılaştığımız durum ve olaylara yaklaşımımız içgüdüsel olarak etkin ve savaşçı bir şekilde olabilir. Enerjik, inisiyatifli ama sabırsız ve tahammülsüz olabileceğimiz bir gün.

16 Ocak Salı günü ise,  daha huzurlu ve barışçıl bir portre sergileyebilir, uzlaşmalara ve işbirliğine açık olabiliriz. Ay iki gün boyunca Boğa’da. Yaşamın beş duyu ile ilişkilendirilen konularının yanı sıra, estetik, güzellik ve sanat gibi yaratıcı konularla ilgilenebiliriz.

18 Ocak’ta Ay İkizler burcunda, Pazar gününe kadar sürdüreceği yolculuğuna başlıyor. Sosyallik yaşamak, hobilerimize vakit ayırmak, yakınlarımızla birlikte olmak için ideal bir zemin var. İletişimin artacağı, hareketli bir hafta sonu yaşayacağımız anlaşılıyor.

20 Ocak’ta Yay burcundaki Venüs ile İkizler burcunda geri hareket etmekte olan Mars’ın zorlayıcı bir açısı mevcut. İlişkilerde kaynamakta olan sorunların gündeme gelebileceği bir gün. Düşünce sistemlerimiz, hayata bakış ve ilişki kuruş şeklimizin yarattığı çatışmalar su yüzüne çıkabilir.

Haftayı, Yengeç burcu tarzında anaç ve duygusal reaksiyonlar verdiğimiz bir günle kapatıyoruz. Kırılgan, hassas ve daha duygusal davranabiliriz. Aynı gün Güneş, Kova burcunda yol almaya başlayacak. Değişken mizaçlı, arkadaşlık kapasitesi yüksek, serinkanlı, özgürlüğüne düşkün, zeki ve yaratıcı, sıra dışı olan Kovalar bu dünyaya farklılıklarını, özgünlüklerini ve bireyliklerini ifade etmek üzere gelmiş olan insanlardır. Her şeye ve herkese bilinen modellerin dışında, farklı bir boyuttan bakabilme yetenekleri vardır.

Kendilerini tanımayıp farklılıklarını sergileyemediklerinde, ait hissetmedikleri bir sistemin içinde, sürü psikolojisine teslim olarak sıradan biri gibi yaşarlar. Ancak olmadık zamanlarda içlerindeki bu aykırılılık ve özgünlük başkaldırı veya sağı solu belli olmayan davranışlar halinde ortaya çıkabilir. Kova, hem barışsever hem isyankar, hem kendini beğenmiş hem de bencil yapısıyla içinde ikilemler bulunan bir burçtur. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz Ocak ayına ilişkin yorum yazıma bir göz atabilirsiniz.

Herkese mutlu ve sağlıklı, verimli bir hafta diliyorum. Esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.