Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Hayırlı bayramlar…

 

22 Aralık 08.08 itibariyle kış gündönümü başlıyor. Güneş artık güvenilir, ciddi, sorumlu Oğlak burcunda olacak. Oğlak burcunun yönetici gezegeni Satürn’den söz edelim istiyorum bu hafta da...

Satürn zamanın efendisi “Kronos” olarak da tanımlanır. Kronos, Yunanca zaman anlamına gelen chronos sözcüğünden gelir. Satürn’ün temel işlevi öz disiplin, kendini kontrol ve geliştirme, en önemlisi kişinin kendi hayatının sorumluluğunu alarak hayatını inşa etmesidir. Bu bağlamda kendi kendimizin otoritesi olmaya ve sınırlarımızı belirlemeye çağırır bizi. Kendi yolumuzu sabır, çaba ve disiplinle bulmaya çalışırken önümüze pek çok engeller atarak adeta bizi sınar. O nedenle “Büyük Öğretmen”dir aynı zamanda. Önümüze çıkardığı engeller ve kısıtlamalarla hissettiğimiz sıkıntı ve bunalımlar, kurduğumuz yapıların ne kadar sağlam olduğunu anlayacağımız ve kendimize ne kadar sadık kaldığımızı görmemizi sağlayan bizi büyütücü ve geliştiren deneyimlerdir. Verdiği dersler ise biz öğrenene, anlayana kadar kendini tekrar edecek biçimde sürüp gider. Karmik, yani yaptıklarımızın sonuçlarıyla karşılaşmayı ifade eden bir gezegendir. Hepimizin toplumsal platformda almak istediğimiz bir yer, amaç ve hedeflerimiz var. Yüzeysel ya da göstermelik otorite, saygınlık ve başarı rolleri, Satürn’ün gerçekliğinde dağılmaya ve kendi doğamıza uygun düşecek şekilde yeniden yapılanmaya adaydır.

YARALARIMIZI İYİLEŞTİRME ZAMANI
Satürn burçlar kuşağının çevresini 29 yılda dolaşır. Bu yolculuğu sırasında her bir burçta ortalama iki sene kalır. Bir insanın astrolojik ömründe ortalama 3 Satürn devinimi yaşanır. Bir devinim aşağı yukarı 29 yıl sürer. Her 7-7,5 yılda bir ise kendisine gerilimli bir açı yaparak mevcut yapıların sınanmasına, gereken değişikliklerin yapılmasına neden olur. Satürn transitleri hayatımızda neyin zamanının geldiğine ve hayatın hangi alanlarına odaklanmamız gerektiğine işaret eder. Bu süreçte bize ait olmayan veya gereksiz sorumlulukları atıp asıl işimize, yaşam hedeflerimizi nasıl gerçekleştireceğimize odaklanmamız gereklidir.  Üzüntü, depresyon, fiziksel veya duygusal kayıplar yaşıyorsak, Satürn’ün fonksiyonlarını yeterince içselleştiremediğimiz içindir. Bu durumda içimizle temasa geçerek kendi yaralarımızla ilgilenmemiz gerekir.  Satürn vücudumuzda iskelet, kemikler, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular ile kulakları temsil etmektedir.
Mitolojik astrolojide Satürn, Altın Çağ’ın Tanrısıdır. Diğer tanrıların aksine yeryüzündedir. Kronos, zamanın düzenli bir şekilde akışını yönetirken, toplumdaki ahlak kurallarını ve disiplini de belirleyen bir özelliğe sahipti. Aynı zamanda emek ve sabırla uğraşmanın sonucunda topraktan verim alabilmeyi, ödül olarak iyi ürün elde etmeyi temsil ediyordu.  Romalılar ona olan saygı ve bağlılıklarını göstermek amacıyla her yıl sonunda haftalar süren Saturnalia festivalleri düzenliyorlardı. Satürn; Gaia ve Uranüs’ün 7 çocuğundan en küçüğü olarak dünyaya gelmişti. Uranüs’ün tiranca hareketlerinden rahatsız olan annesi Gaia, Satürn’ü  babasına karşı kışkırtarak onu hadım etmesini sağladı. Ancak tahta geçen Satürn de babasından farksız davranarak ülkeyi zorbaca yönetmeye başladı. Üstelik kendi öz çocukları olan Hestia, Demeter, Hera, Hades ve Poseidon’u yiyerek onların tahta çıkmalarını önlemeye çalıştı. Eşi Rhea bu işe bir son vermek için, Zeus’u dünyaya getirdikten sonra bir kaya parçasını beze sararak bebekmiş gibi tanrı krala verdi. Kronos onu da bakmadan yutuverdi.  Zeus böylece korunaklı bir yerde büyüyüp gelişme şansına sahip oldu. Saraya kralın özel sakisi (içki sunan kişi) olarak girip, bir gün onu fena halde içirince, Satürn kusarak midesindekileri çıkartmak zorunda kaldı. Böylece önceden midesine indirmiş olduğu diğer kardeşleri de dışarı çıkıp kurtuldular. Babalarına karşı verdikleri mücadele sonucunda ise onu tahttan indirerek karanlıklara, hapse gönderdiler.

GÖKYÜZÜNDE NELER OLUYOR?
Bu hafta gökyüzü bir hayli hareketli. 17 Aralık akşamı Ay gözü pek ve spontan Koç burcuna giriyor. Kendimizi daha inisiyatifli, girgin ve enerjik hissedebilir, kendi isteklerimizin peşinden gidebiliriz. Acelecilik ve telaşa, ani patlayıveren öfkeye dikkat etmekte yarar var.
18 Aralık 22.12 itibariyle Jüpiter yöneticisi olduğu Yay burcundan çıkarak Oğlak burcundaki yolculuğuna başlıyor. En büyük gezegen olan Jüpiter artık Oğlak ile ilişkilendirilen görev ve sorumluluklar, kişisel hedefler ve toplumsal konuları büyüteç altına alarak, bu konularda yeniden yapılanmalara işaret edecek. Jüpiter’in tembellik ve rehavete yatkın abartılı yapısı sade ve gerçekçi Oğlak burcunda disipline olmak durumunda. 6 Ocak 2009’ a kadar sürecek olan bu dönemde somut bir şekilde emek sarf ederek, adım adım sistemli bir şekilde kendimize özgü hedeflerimizi inşa etmemiz gerekiyor. Bunu her şeye daha global bir açıdan yaklaşabileceğimiz, sağlam ve kalıcı olmayan, bize yararı dokunmayan kişiler veya şeylerle  aramıza bir mesafe koyacağımız bir dönem olarak da değerlendirmek mümkün. Hemen ardından 19 Aralık’ta Satürn 16.10 itibariyle Başak burcunda 2 Mayıs 2008’e kadar geri hareket etmeye başlayacak. Bu süreçte plan ve programlarımızı gerçekleştirirken birtakım zorluklarla karşılaşmamız mümkün. Otorite konumundaki kişilerle sorunlar yaşayabilir, kimi zaman aşırı savunmada kimi zamansa savunmasız kalabiliriz. Aynı gün iletişim, mantık ve muhakemenin gezegeni Merkür ile Plüto Yay burcunda kavuşum yapacaklar. Zihinsel yoğunluğumuzun, gözlem yeteneğimizin ve sezgiselliğimizin bir hayli artacağını söyleyebiliriz. Bizi zora sokan takıntılı düşüncelerden veya sabit fikirlilikten kaçınmak yerinde olur.

KURBAN BAYRAMI’NIZ KUTLU OLSUN!
20 Aralık’ta Kurban Bayramı Merkür’ün Oğlak burcuna girmesine denk geliyor.  8 Ocak 2008’e kadar devam edecek olan bu süreçte daha sağduyulu ve temkinli, kuralcı bir iletişimimiz olabilir. Merkür aynı gün ilerleyen saatlerde Jüpiter ile kavuşum yaparak iyimser ve olumlu yaklaşımlarda bulunabilme şansını verecektir. Kariyerimiz, yaşam yolumuz ve hayat görüşümüz ile ilgili olarak gerçekçi ve somut adımlar atabilme şansımız var.
21 Aralık’ta Güneş ve Plüto Yay burcunda kavuşum yapacaklar. Hayatın anlamı, din ve inançlar konusunda derin sorgulamalar yapabiliriz.

Hafta, kış gündönümünün ardından 23 Aralık’ta Güneş ile Jüpiter’in Oğlak burcunda yapacağı kavuşum ile kapanıyor. Hedeflerimizi belirleyip onları gerçekleştirmek için adımlar atarken daha iyimser ve Oğlak burcundan beklenmeyecek bir coşku ve heves içerisinde olabiliriz.

Herkesin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor; sevdiklerimizle, onların değerlerini bilerek, sevgiyle geçireceğimiz bir hafta diliyorum. Esen kalın…


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.