Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Bu hafta güneş tutuluyor!

 

Balık-Başak aksında oluşan tutulmaların bu yıldaki sonuncusunu bu hafta yaşayacağız. 11 Eylül Salı günü, 15: 31’de,  18 derece ile Başak burcunda Parçalı Güneş Tutulması gerçekleşecek. Bu sırada Ay, Yeniay fazında, yani hem Güneş hem de Ay Başak burcunda olacaklar.


Sembolik olarak açıklayacak olursak, duygularımız ve duygusal ihtiyaçlarımızı tanımlayan Ay, bilinçli aklımızın isteklerini ve egoyu ifade eden Güneş’in üzerini örtecek. Yani duygularımız, bilinçdışı tepkilerimiz aklımızın önüne geçecek. Güneş tutulması yaşamlarımızda yeni başlangıçlara, döngülere işaret eder. Ancak, başlangıçların her zaman hoşa giden bir tarafının olmayabileceğini de hatırda tutmak ve temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Tarihte Güneş tutulmalarını çok dikkatli bir şekilde izleyip, en iyi şekilde belgeleyenler Çinliler olmuş. Zira Çin’de o dönemlerde astronomiye büyük önem veriliyormuş. Çin tarihinde M.Ö.2154 yıllarına kadar giden Güneş tutulmalarının kayıtlarına rastlamak mümkün. Kaydı bulunan bir başka tutulma ise, Asur Kralı Asurdayan zamanına, yani M.Ö. 762 yılına ait. İngiltere’deki British Museum’da bulunan bir Asur tabletinin çözümlenmesi sırasında bu bilgiye ulaşılmış. Daha sonraki tarihlerde ise ünlü astronom Ptoleme bu konuda derlemeler (Almagest) yapmış. Tutulmalar bir şeyin zamanının geldiğini gösteren çok önemli işaretler. Güneş tutulmaları, ulusların yöneticileri, krallar, başkanlar, yönetimle bağlantılıdır. Ay tutulmaları ise halkın durumu ve onlarla ilgili olaylara işaret eder. 11 Eylül’deki tutulma, Arjantin, Bolivya, Brezilya, Şili, Uruguay, Paraguay, Peru, Antarktika ve Güney Atlantik Okyanusu’ndan izlenebilecek. Bir tutulma hangi ülkelerden izlenebiliyorsa, en çok oralarda değişim ve yenilikler beklemek söz konusu. Bilgilerimizi tazeleyecek olursak, Balık-Başak aksı sağlık, tarım, hizmet, evcil hayvanlar, su ile ilgili konuları ifade ediyor. Bu tutulmada Yay’daki Jüpiter transiti durağan halini sürdürüyorken, Balık burcundaki Uranüs ve İkizler’deki Mars da tetik alacak.

DEPREM AKILARDA AMA…
Günlük trafikte dikkatli ve uyanık olmakta yarar var. Ayrıca medya, iletişim ile ilgili konularda sürpriz gelişmeler beklenebilir. Güneş tutulmasının getirebileceği olumsuz sonuçlar dendiğinde hemen akla depremler gelmekle birlikte, istatistiklere baktığımızda bunun her zaman geçerli olmadığını görüyoruz. Küresel ısınmanın dünyanın tahılları ve yiyecek stoklarına getirebileceği sıkıntılar, gıdalarla ilgili sorunlar, zehirlenmeler, sel taşkınları, hatta denizlerdeki balıklar ile ilgili konular gündeme gelebilir.

Kişisel düzeyde ise, bu tutulmanın doğum haritalarımızda hangi yaşam alanlarını tetiklediği göz önünde bulundurulmalıdır. Her bir gezegenin temsil ettiği fonksiyon ayrıdır. Bu nedenle tutulmayla birlikte haritalarımızdaki önemli noktalar veya bu noktalardaki gezegenler (natal, transit veya progres) harekete geçiyorsa, bu konularda yeni başlangıçlara hazır olmamız için evrenin adeta bir sinyal gönderdiğini düşünebiliriz. Öte yandan, özlem ve ideallerimizi hayata katıp katamadığımız konusunda, ne kendimiz ne de diğerlerine karşı suçlayıcı olmayan bir yaklaşım içerisinde olmamız yerinde olur.

Bu hafta anaokulları, anasınıfları, ilkokul bişrinci sınıflar ve üniversiteler açılacak. Veliler ve öğrenciler alışveriş telaşında, trafik daha yoğun bir süre öncesine kıyasla. Üstelik; Ramazan da kapıda. Bereketli ve güzel sofralar açabilmek için mutfaktaki eksikler tamamlanıyor. Gıda alışverişinin yapıldığı büyük merkezler tıklım tıklım. Kısacası hareketli, yeni başlangıçlarla dolu bir haftaya giriyoruz. Hepimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum yürekten.


BİZİM EVİN HALLERİ
Bu yıl ailemizde önemli değişimlerin yaşandığı bir yıl. Oğlumuz üniversiteye başlıyor, kızımız ise lise son sınıfın eşiğinde, o kurstan bu derse koşuşturmaya başladı bile. Ancak, yazın rehavetini bir anda atabilmek pek de kolay olmuyor. Şu sıralar gündemdeki konumuz zamanın kullanılması ile ilgili. Özellikle kızımız Ece’nin ders ve ÖSS’ye hazırlık kurslarının yanı sıra, dinlenme ve sosyalliğe de zaman ayırmasını istiyoruz. Bunalmadan, sistemli bir şekilde çalışırsa, arzu ettiği hedefe ulaşabileceğini kendisi de biliyor. Çalışkan, sorumluluklarının bilincinde, hassas Yengeç’imin bunun da üstesinden gelebileceğini düşünüyorum. Asıl yapmamız gerekenlerden bizi uzaklaştırabilecek konulara dalıp, (televizyon, bilgisayar vb. cazibesine kapılmak gibi) kaçışlarla hedeflerimizden uzaklaştığımızda, Başak burcunda hareketini sürdüren“Büyük Öğretmen- Zamanın Efendisi Satürn”ün aba altından sopasını göstermesi kaçınılmaz. 

Sevgiyle, esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.