Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Ne ekiyorsak, onu biçiyoruz


Merhaba,
Bugün yarıyıl tatili başladı. Kızımla birlikte daha çok zaman geçirebileceğim için öyle seviniyorum ki… Dün elinde sevinçle salladığı karnesiyle erkenden çıkageldi. Hiç kırığı olmadığı gibi, lise üç gibi zor bir sınıfta olmasına rağmen, ortalaması da gayet iyi. “Ben şanslı annelerdenim” diye düşündüm. Kızım tüm öğrenim hayatı boyunca beni hiç üzmeden, kendi sorumluluğuna sahip çıkarak bugünlere geldi. Besbelli Satürn’ünü doğru kullanıyor!


Şu ara orta öğrenimde çocuğu olanların gündemindeki konu karneler. Çocuklarınsa, karnelerindeki notlar ve elbette ki tatil! Sizler de bilirsiniz, öğrencilerin gözünde iyi notlar hak edilir, düşük notlar ise mutlaka notu kıt bir öğretmen tarafından verilmiştir! Bu, yukarıda da değindiğim gibi, çocukların Satürn’lerini nasıl kullandıklarıyla ilgili bir durum.
Satürn’ü hatırlayalım isterseniz; hani şu geleneksel anlamıyla kısıtlamalar, zorluklar getiren, yük yükleyen, otoriteyi, sorumlulukları, görevleri, yapılması gerekenleri temsil eden, büyük öğretmen diye nitelenen gezegen. Ancak başka bir boyutu da; bizi zorluklarla baş edip güçlendirecek, büyütecek, olgunlaştıracak enerjiyi de sağlaması. Kişisel haritalarımızda Satürn neredeyse orada güvensizlik, yetersizlik, korku ve suçluluk duygusu, hayal kırıklıkları vardır. Bunlarla mücadele edip, baş edebilmeyi öğrendiğimizde ise, bizlere en büyük ödülü; başarı, gurur ve itibarı verir. Üstelik bu başarı adım adım, sabırla ve uğraşarak elde edildiği için uzun süreli ve dayanıklı olur. Aslında hayatımızdaki en büyük öğretmen gerçekten de Satürn’dür. Nerede yanlış yaptık, nerede takılıp kalmışız, düzeltilmesi gerekenler neler, şeklindeki konulara dikkatimizi çekecek şekilde bizi sınavlardan geçirir durur. Ta ki anlayana, aklımız başımıza gelene kadar…
Şimdi biz çocuklarımıza, “Neden şu dersten kırık getirdin?” ya da “Neden haylazlığın yüzünden sınıf öğretmenin karnene uyarı yazmış?” diye ne kadar kızarsak kızalım, onlar yaşamlarında sorumluluklarını üstlenmeyi, değer verdikleri şeylere ulaşabilmek için sabırla uğraşıp didinmeyi  kendileri öğrenecekler. Yaptıkları hataların sonuçlarıyla yüzleşip dersler çıkardıkları takdirde, bir daha aynı türden sıkıntılar yaşamayacaklarını görecekler. Çünkü ne ekiyorsak onu biçiyoruz, neyi hak ediyorsak onu yaşıyoruz.


Bütün öğrencilere iyi tatiller diliyorum. Ben birazdan kızımla sinemaya gidiyorum.
Sevgiyle kalın. Hoşça kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.