Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Hareketli bir hafta, yeni başlangıçlar!

01 Ağustos - 07 Ağustos 2016 haftası

Bu haftanın astrolojik gündemi oldukça yoğun. Salı gecesi Aslan burcunda gerçekleşecek Yeniay ile birlikte sıcak gelişmelerin yaşanacağı, enerjisi ve ritmi yüksek, hareketli bir döneme giriyoruz. Hepimiz kişisel astrolojik haritalarımızda Yeniay hangi alana düşüyorsa bir ay boyunca o alanın temsil ettiği konularda yeni deneyimlere açık olacağız demektir.


Haftanın ilk yarısı ilişkiler anlamında daha ılımlı gözürken, hafta sonu sürtüşmeler, yanlış anlamalar ile bir hayli fırtınalı ve karışık geçeceğe benziyor.

İki önemli fonksiyonumuzu temsil eden Venüs ile Mars bu hafta burç değiştiriyorlar. Enerji, atılganlık, savaşma ve mücadele etme fonksiyonumuzu temsil eden Mars, Salı akşamı yeniden Yay burcuna geçiş yapıyor. Dolayısıyla Yay'daki ilk geçişini yaptığı Mart itibariyle gündemimizi meşgul etmeye başlayan konular ve deneyimler tekrar önümüze çıkabilir.

Sevgi ve ilişkinin, barış ve uzlaşının, paranın ve değer sisteminin temsilcisi Venüs ise, Cuma akşamı Başak burcuna geçiyor. Ağustos sonuna dek sevgiyi olduğu gibi kucaklamak yerine, endişeli veya kaygılı bir tutum içerisinde olabiliriz. Gereksiz her ayrıntı gözümüze çarpabileceğinden karşı tarafı sürekli düzeltme, mükemmelleştirme amaçlı eleştirel yaklaşımlarımız ilişkilerde sıkıntı yaratabilir. İlişkilerde ve para ile ilgili konularda daha gerçekçi ve temkinli olacağımız bir dönem başlıyor. Bir ay boyunca akıl, mantık ve muhakeme, duygularımızın önüne geçecektir.

İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
01 Ağustos Pazartesi:
Duygusal enerjilerin yoğun olduğu, inişli çıkışlı bir günle başlıyoruz haftaya. Yakın ilişkilerde sürprizli durumlar yaşanabilir. Ev, aile, ailevi konular, duygusal ihtiyaçlarımız öncelikli. Alınganlıkla duygusal reaksiyonlar vermeye açığız. Sabah saatleri günün geneline göre daha sıkıntılı görülüyor. Öğleden sonra ise, özellikle iş, ticari anlaşmalar, seyahat, hukuk ve eğitim açısından oldukça elverişli. Güneş - Satürn üçgeni, iş anlamında çok destekleyici. Gerçekçi kariyer planlamaları yapabiliriz. Akşama doğru iç dünyamızda dalgalanmalar ve huzursuzluklar başlıyor. Sinirli ve gergin olabiliriz. Elektrikli ortamlardan, sinir bozucu kişilerden uzak durmakta yarar var.

02 Ağustos Salı:
Sabaha karşı boşluğa düşen Ay, kısa bir süre sonra Aslan burcuna geçiyor. Güzel, yeni enerjiye açık olduğumuz bir gündeyiz. Bu akşam 23:44'te 10 derece Aslan burcunda Yeniay gerçekleşiyor. Aslan burcu liderlik, organizasyon becerileri, yaratıcılık, ışık ve sevgiyi temsil eder. Şimdi yüreğimizin sesini dinleme ve cesur bir şekilde hayatın yeni bir safhasına adım atma zamanı. Yeniay'dan bir kaç saat önce hareket, enerji, ve mücadelenin temsilcisi Mars yeniden Yay burcuna geçiyor. Marttaki girişimlerimizi yeniden gözden geçirip, farklı bir bilinçle ilerlemek durumundayız. Yay yurt dışı, uzak ülkeler, yabancı kültürler, basın yayın, hukuki konular, din, inanç, felsefe ve idealleri temsil eder. Mars'ın Yay burcunda kalacağı yaklaşık iki aylık sürenin bu konularda mücadelelerle geçeceğini söyleyebiliriz.

Yeniay'la gerilimli bir açısı bulunan Neptün ( Balık ) ise, iç sesimize, içimizdeki bilgeliğe güvenmemiz gerektiğine dikkat çekiyor.

03 Ağustos Çarşamba:
Canlı, aktif, enerjik ve coşkulu olduğumuz bir gündeyiz. Yaratıcı yönlerimizi, organizasyonel becerilerimizi rahatlıkla sergileyebiliriz. Ay'ın Uranüs ile etkileşim içine gireceği akşamüstü saatleri ani, heyecan verici gelişmelere açık. Ancak gecenin ilerleyen saatleri, tartışmaları getirebilecek huzursuz enerjileri barındırıyor.

04 Ağustos Perşembe:
Sabaha karşı boşluğa düşen Ay, 10:35'te Başak burcuna geçecek. O nedenle günün ilk saatlerini akışa ayak uydurarak geçiriyoruz. İç dünyamızın ibresi Başak'a döndüğünde, içgüdüsel bir çalışma isteği ile derlenip toparlanıp günlük düzenimizi yoluna koymaya başlıyoruz. Yapılması gereken işleri listeleyip kolları sıvıyoruz. Öğleden sonra sakarlık ve ufak tefek kazalara karşı uyanık olmakta yarar var. Dürtüsel konuşmalar, ani reaksiyonlar ilişkileri zora sokabilir.

05 Ağustos Cuma:
Sabah saatleri karmakarışık. İşlerimizden istediğimiz verimi almak güç. Dışımızdaki koşullarla baş etmekte zorlanabilir, boşa çabaladığımızı düşünüp moral bozukluğuna düşebiliriz. Öğleden sonra üzerimizdeki karamsarlığı yavaş yavaş atmaya başlıyoruz. Günün ikinci yarısı, hem iş hem de özel hayat bağlamında keyifli geçebilir.

18:25'te Venüs, düşük konumda olacağı Başak burcunda ilerlemeye başlayacak. Diğerleriyle birlikte bir dişlinin parçası olmayı, birlikte çalışmayı destekleyen bir sürece giriyoruz. Ancak, yüksek standartlarımız ve kılı kırk yaran dikkatli ve titiz yaklaşımımız ile kendi yöntemimizin diğerlerininkiyle farklılık göstermesi, anlaşmazlıklara ve tatsızlıklara yol açabilir. Hem Ay'ın hem de Venüs'ün Başak burcunda olması mükemmelliyetçi ve kusur bulmaya yönelik dırdırcı yaklaşımı besleyecektir. Geri bildirimlerimizi yaparken aşırı eleştirel olmamaya bakalım. Hafta sonu boyunca bu enerji tüm ilişkilerimizde bizi sınayacak.

06 Ağustos Cumartesi:
Gün boyunca Ay boşlukta. Bugünü akışa ayak uydurarak, hiç bir konuda kendimizi zorlamayarak geçirmeliyiz.

Merkür 20:18'de Başak burcuna geçecek. İletişim ve haberleşme, yazımın başında sözünü ettiğim şekilde gelişecek. Meselelere pratik, gerçekçi ve yararlı bir şekilde yaklaşacağız. Ancak bu kez de önemsiz ayrıntıları yersiz endişelerle dert etme eğiliminde olma ihtimalimiz var. Kendimize ve etrafımızdakilere hayatı zorlaştırmamaya çalışalım.

Gün boyunca otorite konumundaki kişilerle iletişimimiz zorlu. Kendimizi kısıtlanmış, engellenmiş gibi hissedebiliriz. Düşüncelerimiz, görüşlerimiz dirençle karşılaşabilir. Ay'ın Terazi burcunda olacağı 19:57'den sonra enerjiler bir miktar yumuşayacak. Eğer karşımızdakilerle aramızdaki köprüleri halen atmamışsak, tamir etme fırsatını yakalayabileceğiz! Ancak Venüs ( Başak ) - Mars ( Yay ) karesinin gergin enerjisinin pusuda beklediğini unutmayalım. Ağzımızdan çıkan sözü kulağımız duysun! Katı fikirler, patavatsızlıklar, önyargılı davranışlar ya da pire için yorgan yakacak gözü karalıklardan sakınalım.

07 Ağustos Pazar:
Günü huzurlu ve dengede geçirmek ihtiyacındayız. Sabah saatlerinin enerjisi buna pek izin vermeyecek gibi gözüküyor. Merkür ( Başak ) - Neptün ( Balık ) karşıtlığının kafaları karıştırıp düşünceleri bulanıklaştıran etkisi, bizi sağlıklı kararlar almaktan alıkoyabilir. Önemli kararları hafta başına bırakalım.

İyi haftalar, barış ve huzur dolu günler diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.