Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yay burcunda dolunay!

20 Haziran - 26 Haziran 2016 haftası

Yine gündemi yoğun bir hafta var önümüzde! Yay burcunda gerçekleşecek zorlu bir Dolunay'ın ardından yılın en uzun gününü karşılayacağız. Güneş Yengeç burcuna girecek ve Kuzey Yarı Kürede resmen yaz mevsimi başlamış olacak.

Haftanın ilk yarısı bizi zorlayabilir. Pazartesi günü tetiklenecek değişken burçlardaki T-Kare açının yansımaları hafta boyunca sürecek.

İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
20 Haziran Pazartesi:
Haftaya 14:03'te 29 derece Yay burcunda gerçekleşecek Dolunay'ın zorlu enerjisiyle başlıyoruz. Dolunaylar gölgede kalmış konuları açığa çıkarıp görünür kılarlar. Yeniay ile gündeme gelen konuları tamamlarken, şimdi hangi noktaya geldiğimize ışık tutarlar. Bu seferki Dolunay sırasında Güneş İkizler'de, Ay ise Yay burcunda 29 derecede birbirine karşıt açı içerisinde olacaklar. 29 derece astrolojide yıkıcı (anaretik) olarak nitelendirilir. Dolayısıyla İkizler ve Yay'ın gölge olarak nitelediğimiz tüm olumsuz özelliklerini yansıtması mümkün. Buna göre, uluslararası ilişkiler, ticaret, basın, yayın, medya, hukuk, eğitim, iletişim, seyahat ve genel olarak yurt dışıyla ilgili her konuda tatsızlık, engel veya aksilikler yaşanması beklenebilir. Önyargılı davranmak, çok bilmişlik yapmak, fanatizm, tepeden bakan bir tavır ve aşırırılıklar da bu kapsamda yer alıyor. Sonuç olarak İkizler -Yay dengesini sağlayacak şekilde hareket etmemiz büyük önem taşıyor.

Dolunay sırasında gökyüzünde Jüpiter, Neptün ve Satürn'den ibaret bir değişken T-Kare oluşacak. Burçlar Kuşağının yaramaz çocuğu Merkür de bu T-Kareyi tetikleyecek. Yay'ın yönetici gezegeni olan Jüpiter'in Başak burcunda Kuzey Ay Düğümü ile kavuşumda ve Plüto ile (Oğlak) üçgen açı içinde olduğu görülüyor. Gökyüzündeki bu kombinasyon, bizi yolumuzdan alıkoyan, dikkatimizi dağıtıp güçsüzleştiren ne varsa hepsinden özgürleşmeye çağırıyor. Bizim için asıl önemli olana yöneliyoruz.

Dolunay'ın ertesinde gerçekleşecek Yaz Soltisti, açığa çıkaracağı enerji ile hem Dünyamız hem de ruhlarımız üzerinde inanılmaz bir etki yaratacak.  

Yay burcundaki Dolunay bize deneyimlerimizden yola çıkarak yepyeni bakış açıları kazandıracağa benziyor.

Dolunay'ın ardından boşluğa düşen Ay, 14:55'e dek açısız kaldıktan sonra Oğlak burcuna geçiyor. Kendimizi ne kadar disipline edersek edelim, T-karenin yarattığı gerilimin getireceği aşırılıklar, pireyi deve yapma eğilimi  zorlamaya devam edecek.

21 Haziran Salı:
Yılın en uzun günündeyiz. Bugün astrolojik takvimin ikinci çeyreği başlıyor. 01:34'te Güneş bir aylığına Yengeç burcunun konuğu olacak. Ruhsallık, bağlılıklar, ev, emlak, vatan, aileye ilişkin konular gündemi oluşturacak.

Dün akşamüstü Oğlak burcuna giren Ay'ın içimizde uyandırdığı gerçekçi ve disipline eden enerji kendini göstermeye başlıyor. Hayata daha somut, dikkatli, sağlam basarak ve tedbirle yaklaştığımız bir gündeyiz. Gün hem olumlu hem de olumsuz enerjileriyle adeta ekşi-tatlı sos gibi! Hem olumsuz hem de destekleyici enerjiler var. Önemli iş görüşmelerimizi, toplantı veya sözleşmeleri haftanın ilk iki gününe almamak iyi olur. 

22 Haziran Çarşamba:
Sabah saatlerinde kendimizi daha dengede hissedebiliriz. Ancak öğleden itibaren işin rengi değişiyor. İşlerin ne yöne gideceğini kestirmekte zorlanabiliriz. İyisi mi Ay'ın boşluğa düştüğü öğle saatlerinden akşam 23:07'ye dek kendimizi akışa, günün kendi ritmine bırakalım.

Gece yarısına doğru Kova'ya geçen Ay, duygusal konulara akıl, mantık yoluyla yaklaşacağımızın sinyallerini veriyor. Gökyüzünde Yengeç temaları (Güneş ve Venüs Yengeç'te) yoğun olmasına karşın, Ay'ın Kova'daki yolculuğu boyunca sevgi ve bağlılıklar yerini mesafeli yakınlıklara, arkadaşlık duygusundaki vurguya ve toplumsal meselelere eğilmeye kayıyor.

23 Haziran Perşembe:
Günün ilk yarısı daha çalkantılı ancak ikinci yarısında iç dengemizi sağlamaya başlıyoruz. İşlerimizden verim almamız kolaylaşıyor. Arkadaşlarla yapılan etkinlikler, gelecekle ilgili plan ve projeler ile grup çalışmaları güne damgasını vuruyor.

24 Haziran Cuma:
İletişim ve haberleşme konusunda bugün oldukça iyi. Kısa seyahatler yapmak, sosyallikler yaşamak adına gün çok destekleyici. 18:46'ya dek olan zaman dilimini iş görüşmelerine, önemli toplantı, anlaşma ya da sözleşmelere ayırabiliriz.

25 Haziran Cumartesi:
Sabaha karşı Ay Balık burcuna geçiyor. Yumuşak enerjilerin hakim olacağı, duyarlılığın ve sezgiselliğin yükseldiği, özveri, sevgi, şefkat, yardımlaşma ve empatinin arttığı bir dönem başlıyor. Yakın ilişkilerde romantizmin hoşluklar yaratan dokusunu hissediyoruz. Bir kaç gün boyunca kendimizi daha esnek bir akış içinde hissedebiliriz. Bizi zorlayan, sınırlayan kişi ve olaylardan kaçma eğilimindeyiz. Sanat, müzik, resim, dans ve yaratıcılık isteyen konulara ilgimiz artabilir.

26 Haziran Pazar:
Sabah saatlerinde hafta başında değişken burçlarda oluşan T-Kare yeniden dengemizi sarsabilir. Öğleden itibaren hayatımızda yeni açılımlar kazanmak ihtiyacı yükselişe geçecek. Kendimizi daha hevesli ve enerjik hissedeceğiz. Kendi düşünce ve değerlerimizi rahatlıkla savunabilir, olumlu geri bildirimler alabiliriz. Aynı zamanda, ruhsal yönlerimizi besleyen meditatif çalışmaları veya iç yolculuğumuzu zenginleştirecek etkinlikleri gerçekleştirme imkanımız var.

Herkese iyi bir hafta diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.