Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yavaşlıyoruz!

04 Ocak - 10 Ocak 2016 haftası

Uzunca bir karlı yılbaşı tatilinden sonra yılın ilk haftasına giriyoruz. Bu haftanın en belirleyici özelliği Merkür’ün geri hareketine başlayacak olması! Aslına bakarsanız biz geçen haftadan bu yana gölge etkisini net bir şekilde almaya başladık. Hemen hemen hepiniz artık aşinasınız Merkür’ün geri gittiği dönemlere! Zira her yıl genelde 3’er kez olmak üzere geri gittiği dönemlere tanıklık ediyoruz. Bu yılın ilk retrograde hareketi bu hafta 5 Ocak’ta Kova burcunda başlıyor. Merkür’ün temsil ettiği iletişim, haberleşme, ulaşım, ticaret ve eğitimle ilgili konularda gecikme, engeller ya da karışıklıklar beklenebilir. Ay sonuna dek yeni bir konuya başlamak, yeni adımlar atmak yerine, elimizdeki işleri bitirmeye çalışmak daha doğru olacaktır.

İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
04 Ocak Pazartesi:
Haftaya yoğun ve yakıcı duygularla başlıyoruz. Sezgilerimiz bir hayli güçlü. Görünenin ardındakini algılayabilecek donanıma sahibiz. Akrep’e giren Mars’ın etkisi bu enerjiyi iyice güçlendiriyor. Merkür’ün geri harekete geçmek üzere durağanlaşması, bizi bugün Merküryen konularda tedbirli ve dikkatli olmaya teşvik etmeli!

05 Ocak Salı:
Bütün bir günü işlerimizi yoluna koymaya çalışarak geçiriyoruz. 19:46’da Ay boşluğa düşüyor.

15:06 itibariyle Merkür 1 derece Kova burcunda geri harekete başlıyor. Haberleşme trafiğinin azalmasıyla, kendi iç sessizliğimizle başbaşa kalma ihtiyacımızın artacağı bir sürece çekiliyoruz. Kendimizle olan iletişimin güçleneceği bir döneme giriyoruz. Bu dönemi bol bol okuyarak, düşünerek, film seyrederek veya yazarak, almış olduğumuz bazı  kararları sorgulayarak geçirelim. Yukarıda da belirttiğim gibi bitmemiş işlerimizi hakkıyla tamamlamaya, detaylandırmaya bakalım. Zorunlu olarak bazı girişimlerde bulunmak durumunda kalırsak, alacağımız kararların sonradan değişime tabi olabileceği gerçeğini aklımızda tutalım. Öte yandan Ocak ayı boyunca eski arkadaşlarımızdan sürpriz bir şekilde haber almamız, onlarla yeniden bir araya gelmemiz de söz konusu olabilecek.

Bugün ilişkilerde de bir takım yanlış anlamalar anlaşılmalar veya yanlış kararlar alma gibi sıkıntılı durumlar yaşanabilir. Dalgınlık, dikkatsizlik sonucu kıymetli eşyalarımızı kaybetme ihtimalimiz var.

06 Ocak Çarşamba:
Sabah saatlerinde Yay’a giren Ay ile neşeli ve keyifli bir güne “merhaba” diyoruz. Kendimizi daha iyimser ve idealist hissedebiliriz. Yabancılarla yapılan işler, basın yayın medya veya turizm ile ilgili konular gündemi işgal edebilir.

07 Ocak Perşembe:
Gerilimli, ani çıkışlara ve aksiliklere açık bir gündeyiz. Bugün bolluğun, iyi talihin temsilcisi “en büyük gezegen” Jüpiter, Başak burcunda geri harekete geçmek üzere durağanlaşıyor. Merkür’ün geri gidişinden sonra Jüpiter’in de durağanlaşması, bugün işleri büyük ölçüde zorlaştıracak. Çok önemli ve kritik konuları veya görüşmeleri, bir başka güne bırakmak akıllıca olacaktır. Güneş – Uranüs arasındaki gerilimli etkileşim bizi bir hayli huzursuz edebilir. Üzerimizde baskı kurulduğunu hissettiğimiz anda beklenmedik öfkeli reaksiyonlar verip çevremizdekileri şaşırtabiliriz. Sabırlı ve serinkanlı olmaya çalışalım.

08 Ocak Cuma:
Bugün de bir hayli verimsiz geçebilecek bir gün! Merkür ve Jüpiter’in geri gidişinin ardından, bütün gün Ay da boşlukta salınacak. İşlerimizi toparlamakta zorluklar yaşamak bir yana, havada kalan konular nedeniyle sinirlerimiz bozulabilir. Bugünü akışta geçirmek ve kendimizi serbest bırakmak en doğrusu! Akşam saatlerinde Oğlak’a geçen Ay bizi sağlam, gerçekçi ve pratik bir şekilde günlük işlerimizle ilgilenmeye motive edecek.

Jüpiter Başak burcunda geri giderken, günlük düzenimiz, işyerimiz ve sağlığımızla ilgili konularda yarım kalmış konuları tamamlayabilme fırsatını yakalayabileceğiz.

Merkür geri hareketi sırasında bu akşam Oğlak burcuna 29 dereceden tekrar giriş yapacak. Aralık ayı boyunca kariyer ve yaşam yolumuz, hedeflerimizle ilgili aldığımız kararları, imzaladığımız anlaşmaları, verdiğimiz sözleri yeniden gözden geçireceğimiz bir sürece giriyoruz.

09 Ocak Cumartesi:
Meselelere daha gerçekçi ve istikrarlı bakmayı başarabileceğimiz bir gündeyiz.

İlişkilerde de önemli ve ciddi konular gündeme gelebilir. Kendimizi çok da neşeli hissetmeyebiliriz.

10 Ocak Pazar:
Bugün 03:32’de Oğlak burcunda bir Yeniay gerçekleşecek. Yeniay’ın geri giden Jüpiter ile uyumlu bir açısı ve Plüto ile kavuşumu var. Bilindiği üzere, her Yeniay yeni başlangıçlar getirir; tohum ekme zamanıdır. Şimdi hayattaki önemli seçimlerimiz, hedeflerimizle (kariyer ve evlilik gibi) ilgili yepyeni bir döneme giriyoruz. Bunun için bizi ilerlemekten alıkoyup aşağı çeken her konudan özgürleşmek gerekiyor. Ancak bu göründüğü kadar kolay olmayabilir. Zira son yıllarda yaşadığımız kaos ve türbülansları gündeme taşıyabilecek enerjilerle de baş etmek durumunda kalacağız.

Yeniay’ın etkisi bir ay sürecek.

Herkese iyilikler diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.