Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
İyi bayramlar!

13 Temmuz - 19 Temmuz 2015 Haftası

Oldukça yoğun gündemli ve bir o kadar da zorlu bir haftaya giriyoruz. Huysuz, sinirli, ve kırılgan ruh halimiz özellikle yakın ilişkilerimizde bizi duygusal türbülanslara sürükleyebilir. Bu hafta iletişimde sakinliğimizi korumak, dikkatli ve akılcı davranabilmek büyük önem taşıyor.

Çarşamba günü gerçekleşecek Plüto (Oğlak) ile Mars (Yengeç)  arasındaki düello, iş, özel veya sosyal hayatımızda gizli saklı kalmış konuları gün ışığına çıkarmaya hazırlanıyor.  Bu yıkıcı enerjiyle, artık zamanını doldurmuş veya gelişimimizi engelleyen her ne varsa, onlardan keskin bir şekilde özgürleşiyoruz. Duygusallıkla alınan tepkisel kararlardan, öznel önyargılardan kaçınmaya çalışmak durumundayız. Aksi taktirde, bir çuval inciri berbat edip sonradan kendimizi pişman olacağımız bir noktada bulabiliriz.

Bu zorlu açının ardından Perşembe günü Yengeç burcunda Yeniay gerçekleşiyor. Duygusal ihtiyaçlarımız, aile bağlarımız, vatan, ev ve yerleşim yerimiz ile ilgili konularda yepyeni adımlar atacağımız bir döneme giriyoruz. Türkiye’nin de, birinci Evine düşen Yeniay ile, bu anlamda yeni ve cesur adımlar atması gerektiğini görüyoruz.

İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
13 Temmuz Pazartesi:
Haftaya yoğun bir haberleşme trafiği ile tempolu ama gergin bir şekilde başlıyoruz. Bugün sürprizli durumlara, beklenmedik yön değişikliklerine, heyecan verici ve şaşırtan gelişmelere açık. Güneş (Yengeç) ile Uranüs (Koç) kare açıdalar. Tansiyonla ilgili sorunlar, spazm veya sinirsel gerginlikler yaşanabilir. Tahammül ve sabrımızın az olduğu bir gündeyiz. Çatışmaya yol açacak bir üslup kullanmamaya dikkat edelim.

Merkür (Yengeç) – Neptün (Balık) üçgeniyle, öğleden sonra enerjiler bir miktar yumuşayacak gibi gözüküyor. Şefkatle, anlayış ve empati kurarak, kabüllenici yönlerimizi devreye sokabiliriz. Sezgilerimizin güçleneceği, ruhsallığımızın yükseleceği bu özel günü iyi ve hayırlı olana niyet ederek geçirmeye çalışalım.

Akşam saatlerinde gerçekleşecek Ay (İkizler) – Jüpiter (Aslan) arasındaki uyumlu etkileşim de bu olumlu havayı destekleyecek. Kendimizi huzurlu ve güzel duygularla dolu, inançlı ve imanlı hissedeceğiz.

İLİŞKİLER AÇISINDAN KRİTİK BİR GÜN...
14 Temmuz Salı:
06:33’te boşluğa düşen Ay, 09:14’e dek açısız kalacağı bir sürece girecek. Hemen ardından Yengeç burcuna girerek duygusallığımızı bir doz daha arttıracak. Bugün özellikle ilişkiler açısından bir hayli zorlu ve kritik bir gün. Sorunları konuşmak için hiç uygun bir zaman ve zeminde değiliz. Venüs (Aslan) ile Satürn (Akrep) arasındaki gerilimli etkileşim, ilişkiler ve para ile ilgili konularda sıkıntılı durumlara dikkat çekiyor. Karşımızdaki kişilerin soğuk, mesafeli veya katı davranışları kendimizi değersiz ve depresif hissettirebilir. Böbrek, boğaz enfeksiyonları veya tiroid sorunlarına açık olabiliriz.

15 Temmuz Çarşamba: Hasas, kırılgan bir ruh hali içindeyiz. Aceleyle ve üzerinde düşünülmeden girişilen işlerden istediğimiz sonucu almamız mümkün değil.

Mars (Yengeç) – Plüto (Oğlak) karşıtlığı ile kendimizi bir güç savaşının ortasında, taktik ve manipülasyonlarla mücadele ederken bulabiliriz. Kışkırtılmalara gelmeyelim ve biz de kimseyi zorlamamaya, baskıcı davranmamaya çalışalım. Bunun için her şeyden önce meselelere bir adım öteden soğukkanlılıkla bakıp öyle tavır almak gerekiyor. Kaza ve sakarlıklara karşı her zamankinden daha dikkatli olmalıyız. Sabırsız, ihtiyatsız ve kolayca kontrolden çıkabilen enerjimiz, başımızı derde sokabilir.

HAYATTAN ZEVK ALIYORUZ...
16 Temmuz Perşembe:
Geceyarısından sonra Merkür ve Mars (Yengeç)’ın Plüto ile ardarda oluşturduğu gerilimli açılar günün ilk saatlerinde oldukça zorlayıcı. 04:24’te Yengeç’te gerçekleşecek Yeniay ile iç dünyamızın ihtiyaçlarını sorguladığımız bir sürece giriyoruz. Dikkatimiz ev, aile, vatanımız ve bağ kurduğumuz insanlara, sevdiklerimize çevriliyor. Özellikle bugün duygusal ve aceleyle alınmış kararlardan sakınalım ve konuşmalarımıza çok dikkat edelim. İstemeden karşımızdakini incitip kırma ihtimalimiz yüksek.  Öte yandan, Yeniay ile birlikte (Yengeç)  Chiron (Balık) ve  Satürn (Akrep)’ün oluşturduğu bir Büyük Su Üçgeninin gerçekleştiğini görüyoruz. Dolayısıyla bazı duygusal ağır yükleri sevgiyle sırtımızdan atıp geride bırakarak, yeni’ye yürümeyi başarabiliriz. Affedicilik, empati, teslimiyet ve kabül içerisinde eski duygusal yaralarımızı şifalandırmamız dahi mümkün.

14:25 itibariyle Ay yaklaşık üç saat kadar açısız ve bağlantısız kalacağı bir süreçte olacak. Aslan burcuna girecek olan Ay ile birlikte enerjimiz, canlılığımız ve neşemiz yerine gelecek. Hayattan daha çok zevk almaya başlayacağız.  

17 Temmuz Cuma: Ramazan Bayramının ilk gününe neşeli, keyifli bir modda giriyoruz. İçten sosyallikler, güzel birliktelikler yaşamak için gün çok uygun.

18 Temmuz Cumartesi: Bugün de neşemiz, keyfimiz yerinde ve hayata karşı olumlu, umut dolu bir yaklaşım içindeyiz.

Öğleden sonra itibariyle heves ve güvenimizi arttıracak olumlu bir etkileşimle daha da canlanıyoruz. Seyahat veya ziyaretler açısından çok destekleyici, manevi yönleri de güçlü bir gündeyiz.

19 Temmuz Pazar: Bugün gökyüzünde Başak vurgusu var. Gece yarısından hemen sonra boşluğa düşen Ay, 03:47’de Başak burcunun analizci, titiz ve detaycı dünyasından içeri giriyor. Aynı şekilde sevgi, uyum, işbirliği, güzellik, estetik ve değer duygusunu temsil eden Venüs de bugün 01:39 itibariyle Başak burcuna geçiyor.

Venüs Başak burcunda düşük konumdadır ve enerjisini doğasına uygun bir şekilde ortaya koymakta zorlanır. 25 Temmuz’a dek Venüs Başak burcunda ilerleyecek. Sonra geri harekete geçerek 1 Ağustos’ta tekrar Aslan’a döndükten sonra, 9 Ağustos’ta yeniden Başak burcuna giriş yapacak. Venüs’ün  Başak’ta olduğu süreçlerde romantizm ve duygusallığın yerini akıl, mantık, verimli ve doğru olana yönelme eğilimimiz alır. Seçicilik, aşırı temkinli, kusur bulmaya yönelik, mükemmelliyetçi, dırdırcı ve eleştirel yaklaşımımız ilişkilerimizde tatsızlık yaratabilir.

Akşam saatlerinde kafa karışıklılığı ile belirsizliklere taşıyan etkiler var. Önemli kararlar almaktan sakınmak iyi olur!

Herkese iyi bayramlar diliyor, sağlık, mutluluk ve huzurla geçmesini temenni ediyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.