Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yavaşlıyoruz!

18 Mayıs - 24 Mayıs 2015 Haftası

Boğa’daki Yeniay ve Merkür gerilemesi, haftanın ilk yarısının gündemini oluşturuyor. İkinci yarıda ise, özellikle hafta sonuna doğru sevgi ve ilişkilerin temsilcisi Venüs ile iletişimin temsilcisi Merkür’ün zorlu açıları bize meydan okuyacak.


Perşembe günü İkizler burcuna geçiş yapacak olan Güneş ile birlikte gökyüzünde İkizler vurgusu artıyor. Merak, bilgi alışverişleri, hareketlilik, canlılık ve neşe hakim oluyor.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
18 Mayıs Pazartesi:
Haftaya Boğa burcundaki Yeniay’ın kıpırtısı ve yeniliklere taşıyan enerjisiyle “merhaba” diyoruz! 07:13’te gerçekleşecek olan Yeniay kişisel doğum haritalarımızda hangi alana düşüyorsa orada bu enerjiyi, bir ay boyunca, yoğun bir şekilde hissedeceğiz.

Boğa’daki Yeniay ile sahip olduğumuz maddi manevi tüm değerleri gözden geçiriyor ve onlara şükrederek hayatımızda kalıcı ve sağlam yepyeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz. Bir gün öncesinde Boğa’nın yönetici gezegeni Venüs’ün Neptün (Balık) ile uyumlu açısının esintilerini taşıyan Yeniay, hayatın salt maddi taraflarıyla değil, spiritüel yönleriyle de varoluşumuzu harmanlamaya çağırıyor bizi. Boğa daha çok maddi dünyayla ilgili bir burç olmasına karşın, bu kez Yeniay’ın enerjisi ruhsallıkla ilgili noktaları da uyardığından bir hayli duyarlı olacağımız bir ay yaşayacağımız anlaşılıyor. Yeniay’ın ardından Ay, açısız ve bağlantısız kalacağı bir sürece giriyor. 12:28’e dek akışa ayak uydurmaya çalışıyoruz. Sonrasında, İkizler’e giren Ay ile canlanıyor, hareketleniyoruz. Haberleşme, iletişim ihtiyacımız artıyor. Ancak, geri gitmeye hazırlandığı için durağanlaşmış olan Merkür ve Satürn – Mars karşıtlığının gergin etkileri bize rahat bir soluk aldırmıyor. İletişimde ve ulaşımda her zamankinden daha dikkatli ve tedbirli olmamız gereken bir sürecin başındayız. Kaza, sakarlık, tartışmalar ve yanlış anlamalara açık bir dönemdeyiz.

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!..
19 Mayıs Salı:
“19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı”mız kutlu olsun! 04:49’da Merkür, yöneticisi olduğu İkizler burcunda 13 derecede geri harekete başlıyor. Hayatın yükselmiş olan ritmi yavaşlamaya, dinginleşmeye başlarken ister istemez karışıklıklar kendini gösterecektir. İletişim, ulaşım ve eğitimde her zamankinden daha dikkatli, titiz ve tedbirli davrandığımız sürece sıkıntı yaşamayız. Merkür’ün retro hareketi sırasında içe yönelen enerjisi, dış dünyadaki iletişim hatlarını kapatarak kendimizle temasımızı arttırmaya, iç sorgulamalara çağıracaktır bizi. O nedenle telefon, bilgisayar, televizyon, faks gibi iletişim ve haberleşme araçlarında sık sık arızalar yaşanabilir. Elektronik postalarımızın yerine ulaştığından, keza cep telefonumuzu konuştuktan sonra kapattığımızdan emin olalım. Zira, 11 Haziran’a dek salt ulaşımda değil, iletişimde de çeşitli kazalar başa gelebilir! Merkür’ün geri hareketi sırasında yapılabilecek en güzel şeylerin başında, bizi iç dünyamızın derinliklerine çekebilecek bir kitap okumak, film seyretmek, yazı yazmak veya bitirilmemiş işleri tamamlamak geliyor.

Öğleden sonra daha rahat bir akış içinde olabiliriz.

20:56’da Ay yeniden açısız ve bağlantısız kalacağı bir sürece girecek. Geceyi iç dünyamıza çekilerek sakince  tamamlayalım.

20 Mayıs Çarşamba:
16:54’e dek Ay boşlukta kalacağından, önemli ve zamanla sınırlı veya nihai sonuç almak istediğimiz işlerimizi, toplantı ya da görüşmelerimizi daha uygun bir zamana almak yerinde olacaktır. Akşamüstünden itibaren iç dünyamız daha hassas, empatik, kırılgan ve hassas enerjilere teslim; Ay Yengeç burcunda ilerlemeye başlayacak. İniş çıkışlı, değişken bir ruh halimine bürünebilir, olmayacak konulardan alınganlıklar yaratabiliriz. Duygusal anlamda kendimizi tatmin olmuş hissetmediğimizde, abur cuburla bunu gidermemeye çalışalım. Bu dönemde yaban mersini, kayısı, erik, üzüm, kekik, muz, mango, havuç, rezene, adaçayı ve papatya çayı bedenimize iyi gelecek, metabolizmamızı dengeleyecektir. Ama hazır Merkür de içe yönelik çalışıyorken, asıl önemli olan ruhumuzu nelerin besleyeceği üzerine düşünmek olsa gerek…


SAKİN VE DİKKATLİ OLALIM...
21 Mayıs Perşembe:
Bugün de ruh halimiz dalgalı ve duyarlılığımız, sezgiselliğimiz yüksek. Aile ve ailevi konular, sevdiklerimiz, gönül bağı kurduğumuz her şey, vatınımız, evimiz bizim için öncelikli.

11:44’de Güneş hava gruplarından, değişken nitelikli, çok yönlü, şakacı, becerikli, konuşkan İkizler’e giriş yapacak. İkizler burcu, birbirine zıt özellikleriyle insan olmanın ikilemini ifade eder ve İkizler insanı yaşam yolculuğunda bu ikilemi çözmek ve bütünlenmek adına pek çok deneyim yaşar durur. Tarafsız bilgi aktarımı yapmak durumunda olan İkizler burcu insanı, merak duygusuyla deneyimden deneyime koşarken, her şeyle biraz ilgilenip derinleşemeyen, dikkati dağılıp an’da olamayan, gelgeç gönüllü, uyanık, huzursuz, kararsız, sürekli demagoji yapan, kendinden çok diğerlerini merak edip dedikodu yapmaya meyilli bir portre çizebilir.

Akşama doğru romantizm adına güzel etkiler olmakla birlikte, hafta sonuna yaklaşırken Venüs’ün zorlu açılarını hissetmeye başlıyor olacağız. Sakin ve dikkatli olalım. Yanlış anlama veya anlaşılmalarla, ani çıkışların ilişkilerimizi keskin dönemeçlere taşımasına meydan vermeyelim!

22 Mayıs Cuma:
Bugünü iş anlamında istediğimiz şekilde programlamak veya günden verim alabilmek pek kolay değil. Sabaha karşı boşluğa düşecek olan Ay, yarın gece yarısından sonra ancak yeniden açı içerisine girebilecek. Üstelik Venüs ile Plüto arasındaki gergin etkileşim bizi ilişkiler, ortaklıklar ve parasal konularda sarsacak, değişim dönüşüm yaratacak nitelikte kavurucu, yakıcı duygularla yüklü! Yakın ilişkilerdeki paylaşımlarımızı gözden geçirme gereğini hissedebiliriz. Maddi ve manevi anlamda bizi tatmin etmeyen, zamanını ve misyonunu tamamlamış bazı ilişkiler bitebilir. 25 Mayıs Pazartesi gününe dek kıskançlık, tutku, kuşku gibi uç noktadaki duygular tırmanışta olacak. Yatırımlar konusunda da dikkatli olmamız gereken bir süreçteyiz. Bir kaç gün boyunca boğaz, böbrekler, deri ve üreme organlarında hassasiyet görülebilir.

AĞIR İŞLERDEN UZAK DURALIM...
23 Mayıs Cumartesi:
Gece yarısından hemen sonra Ay, Aslan burcunun görkemli ve ışıltılı, neşe, coşku dolu dünyasında ilerlemeye başlıyor. Liderlik, yaratıcılık ve organizasyon yeteneklerimizi sergileyebileceğimiz, dikkat çekmek, fark edilmek, onurlandırılmak ihtiyacında olduğumuz bir döneme giriyoruz.

Ancak bugünün zorlayıcı bir yapısı da var; Sabaha karşı gerçekleşen Merkür – Satürn karşıtlığı, kendimizi otorite figürleri karşısında engellenmiş, baskı altında, enerjisiz veya karamsar hissetmemize neden olabilecek. Aslan burcundaki Ay’ın bir nebze de olsa bu sıkıntılı durumu bertaraf etmeye yardımcı olacağını umalım! Bugün mümkünse ağır işlerden, yorucu sporlardan uzak duralım. Bağışıklık sistemimiz çok güçlü olmayacağından hastalanmaya müsait ortamlardan uzak kalalım! Bir kaç gün boyunca cilt, diş, saç, tırnak, kemik, omurga ile ilgili sıkıntılar yaşamamız mümkün. Bizi mutlu edecek, iyi hissettirecek kişilerle ve  sevdiğimiz aktivitelerle ilgilenerek bugünü daha rahat geçirebiliriz.

24 Mayıs Pazar:
Haftanın hemen hemen en iyi, hayattan keyif alabileceğimiz, en olumlu günündeyiz. Tadını çıkaralım!

İyi haftalar diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.