Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Bu kez ay tutulacak!

30 Mart - 05 Nisan 2015 Haftası

Şu aralar gökyüzünde olup bitenler öylesine zorlayıcı enerjiler yaratıyor ki, tam soluklanacağız derken üstüste bize aman vermiyor. Bu dönem böyle geçecek ve biz bunlarla baş etmek, hatta lehimize kullanmak durumundayız.


20 Mart’ta Balık burcunun son derecesinde gerçekleşen Güneş Tutulması ve hemen ardından gelen İlkbahar ekinoksunun yüksek enerjisi ile astrolojik takvim yılına hızlı bir giriş yapmıştık. Bu haftaki etkiler ise katmerli! 4 Nisan’da Terazi burcunda bir Tam Ay Tutulması deneyimleyeceğiz. Bu tutulma ile son kez gerçekleşmiş olan Uranüs (Koç) – Plüto (Oğlak) karesi yeniden tetiklenerek etkinleşecek. 2012 Nisan’ından bu yana alışkın olduğumuz bu enerjiyi, 2019 yılına dek zaman zaman aktive oldukça yeniden hissedeceğiz. Bu süreçte Uranüs ile Plüto birbirlerine 10 orb kadar uzaklıkta olacak ve diğer gezegenlerle açı içine girdikçe kişisel ve global anlamda bizleri özellikle bilinçte önemli değişimlere taşımaya devam edecekler. Görüldüğü üzere çok sakin ve huzurlu geçecek bir zaman dilimi yok önümüzde, ama zarar görmemek adına, bu haftayı her ne olursa olsun akılcı, sükunet içinde ve dikkatli geçirmeye gayret etmeliyiz. Etkiler ağır; duygusal salınımlara karşın merkezimizde kalmaya çalışalım.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
30 Mart Pazartesi:
Haftaya enerjimiz yüksek ve neşeli bir modda başlıyoruz. Yaratıcı veya sanatsal yönlerimizi ya da liderlik ve organizasyon becerilerimizi sergileyebileceğimiz konularda parlayabiliriz. 09:47 itibariyle yakın ilişkilerimizde sevgimizi tutkulu ve yoğun bir biçimde ifade edebileceğimiz bir etki alıyoruz. Venüs (Boğa) ile Plüto (Oğlak) üçgen açı içine giriyorlar. Mevcut ilişkilerimizde derinleşirken, yalnız olanlarımız haz verecek yoğun beraberliklere çekilebilirler. Sanat, yaratıcılık, romantizm ve hayatın hoş yanlarıyla ilgili güzel gelişmeler yaşanabilir.

16:58’de Ay son açısını Uranüs ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşüyor. Yarın akşama dek açısız ve bağlantısız kalacak.

KIZGINLIKLARIMIZI BASTIRMAYALIM...
31 Mart Salı:
Ay akşam saatlerine dek boşlukta kalacağından, bugünü verimli bir şekilde geçirmek biraz güç. Yeniden açı içine gireceği 21:12’den itibaren işlerimiz ivme kazanacaktır.

03:44’te akıl, mantık, muhakeme, iletişimin temsilcisi Merkür, Koç burcunda yol almaya başlıyor. Balık sürecinin dağınık, hülyalı, sanat ve yaratıcılık yönü güçlü, fantezilere açık dünyasından çıkan Merkür, 15 Nisan’a dek Koç burcunda hız alacak. Bu süreçte yeni düşüncelere, parlak projelere açık olabiliriz. Ancak bu konumun da dikkat edilmesi gereken gölge yönleri var! Üzerinde çok düşünmeden ve ben merkezci alınacak kararlar sonradan sıkıntı yaratabilecektir. İletişimde karşımızdakini dinlemek yerine, hiç durmadan kendimizi anlatıyor olmaktan sakınalım!

Sabah saatlerinde Güneş ile Güney Ay Düğümü Koç burcunda kavuşum yapacaklar. Güney Ay Düğümü geçmiş yaşamları, karmayı temsil eder. O nedenle geçmişle ilgili hesaplaşmalar, onlardan özgürleşebilmek adına, yeniden gündeme gelebilir. Egosal sorunlar ve bizim için önemli olduğunu düşündüğümüz, ama aslında gölge benliklerimize ait olan ve geride bırakmamız gereken yönlerimizle de yüzleşmeyi getiren bir etki alıyoruz.

18:26’da ise bu kez Mars burç değiştirerek Boğa’da ilerlemeye başlayacak! Savaşçı Mars’ın 12 Mayıs’a dek diplomasiyi, rahatı ve huzuru temsil eden bir burçta sahne alması harekete geçme, inisiyatif alma dürtülerimizi bir miktar yavaşlatacaktır. Öte yandan bir amaca yönelik, temkinli ve gerçekçi bir biçimde hareket etmeyi becerebileceğiz. Mücadele yöntemimiz daha çok savunmaya yönelik olabilir. Huzur ve rahatımızı bozacak şeylere karşı öfke duyabiliriz. Bu süreçte kızgınlıklarımızı bastırmak, içe atmak yerine mutlaka bir şekilde dile getirmeye bakalım. Aksi taktirde biriktirilmiş öfke, şiddetli patlamalar halinde ortalığı toz duman edecek şekilde patlayabilir.

21:12’de Başak burcuna giren Ay ile kendimize çeki düzen veriyor, kolları sıvayıp işlerimizi yoluna koymaya başlıyoruz.

01 Nisan Çarşamba:
Ay (Başak) – Satürn (Yay) karesinin etkisiyle güne biraz karamsar ve endişeli bir ruh haliyle başlayabiliriz. Öte yandan Başak’taki Ay, keskin bir gözlem, dikkat ve titizlikle iş görmeyi getirecektir. Öğleden sonra duygusal hassasiyetimiz ve alınganlığımız artıyor. Öz eleştiriyi yıkıcı bir noktaya taşımamaya bakalım. Gerçekçi ve yapıcı bakış açımızı kaybetmememiz gerekli.

GÜNÜN ETKİSİNİ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANMAYA BAKALIM...
02 Nisan Perşembe:
Güne Ay (Başak) – Plüto (Oğlak) üçgeniyle, kendimizi güçlü hissettirecek etkilerle başlıyoruz. Sabah saatleri bu bağlamda önemli görüşmeler, toplantılar için ideal. Öğleden sonra Ay yeniden boşluğa düşecek.

Bu arada gerçekleşen Merkür (Koç) – Satürn (Yay) üçgeni, zihnimizi netleştirerek tarafsız ve pratik bir şekilde düşünüp kararlar almamızı kolaylaştıracaktır.

Akşama doğru içimizi coşku, iyimserlik ve yaşama sevinciyle dolduran olumlu bir etkiyle doluyoruz.  Geleceğe umut dolu bakmamızı sağlayan Güneş (Koç) ile Jüpiter (Aslan) üçgeni, bir kaç gün boyunca etkin olacak. Yardım ve desteğini göreceğiz sosyal ilişkiler içinde olmak, yeni işlere başlamak, gelişmek ve işleri büyütmek açısından harika bir zamandayız. Ancak bu süreçte kendimizi şanslı ve rahat hissedeceğimiz için rehavete kapılıp yayılmamız da mümkün. Bu yararlı etkiyi çarçur etmeden, en iyi şekilde kullanmaya bakalım.

03 Nisan Cuma: 10:08’de Ay’ın Terazi burcuna geçmesiyle birlikte, kendimizi ilişkilerde duygusal anlamda güvende, mutlu ve huzur içinde hissedebilmek en önemli konu haline geliyor. İş görüşmeleri ve gelecekle ilgili planlamalar açısından bugün oldukça elverişli! Yarınki Dolunay ve Ay Tutulmasına yaklaşırken, akşam saatlerinde gerginliği arttıracak etkiler kendini hissettirmeye başlıyor. Anlamsız inatlaşmalardan uzak durmakta yarar var.

AY TUTULMASI ZAMANI...
04 Nisan Cumartesi:
Hafta sonuna zorlu etkilerle giriyoruz. 15:05’te 14 derecede Terazi burcunda Dolunay fazında bir Tam Ay Tutulması gerçekleşecek. Tutulma, yukarıda da belirttiğim gibi,  Uranüs – Plüto karesini de tekrar devreye sokacak bir etki yaratacak. Dolayısıyla radikal kararlar, kökten değişimler, sürpriz oluşumlarla karşı karşıya kalacağız. İşin içersinde “kestirilmez, öngörülemez” karakterde bir Uranüs de olacağı için, olayların bizi hangi noktaya taşıyacağını kestirmek güç. Tutulma Asya, Doğu Avusturalya, Kuzey ve Güney Amerika ile Pasifik Okyanusu boyunca izlenebilecek.

3 Nisan 1996’da yine Terazi-Koç aksında aynı derecede bir Tam Ay Tutulması gerçekleşmişti. O dönemde yaşadıklarınızı ve ön plana çıkan konuları gözden geçirecek olursanız, bu seferki tutulmanın temalarını aşağı yukarı belirlemeniz mümkündür. Acaba hayat sizi hangi önemli değişimleri yaşamak üzere bugünlere taşıdı bir düşünün… Kişisel ve global anlamda nelerle karşılaşıldığını hatırlamaya çalışın.

Koç burçlar kuşağındaki ilk burçtur; başlatandır, öncüdür. Cesareti, inisiyatifi, savaşçı ruhu ve atılımları, “ben” bilincini ve özgürlüğü temsil eder. Tam karşısında yer alan Terazi ise, zıtlıklara karşın bir arada barış ve huzur içinde olabilmeyi, eşitlik, diplomasi ve “biz” bilincini anlatır. Şimdi, içinde Uranüs – Plüto karesi, Merkür  ve Güney - Kuzey Ay Düğümlerinin de yer aldığı bu denli karmaşık bir tabloda her iki burcun gölge yönlerinin baskın bir şekilde ortaya çıkması kaçınılmaz gibi gözüküyor. Bu bağlamda duygusal konular ve durumlarda ani değişiklikler, türbülans ve fırtınalar, yeryüzü kabuğunda da hareketlilik beklenebilir. Duygusal ihtiyaçlarımızı bastırıp inkar ettiğimiz oranda içimizdeki sarsıntı ve patlama şiddetli ve yıkıcı olacaktır.

18:59’da boşluğa düşen Ay ile bugünü kapatıyoruz.

05 Nisan Pazar:
Bugün itibariyle 3 gün boyunca bilinçte inanılmaz bir farkındalık ve önemli içgörüler kazanacağımız bir sürece giriyoruz. Geçmişle ilgili konular üzerinde düşünme ve farkındalık geliştirmeyi getirecek bir etkiyi içselleştiriyoruz. Merkür ile Güney Ay Düğümü kavuşumdalar. Kaynağına güvenmediğimiz ve dedikodu niteliği taşıyan kışkırtıcı her türlü iletişimden sakınalım.

Herkese iyi haftalar. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.