Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yay burcunda Yeniay!

17 Kasım - 23 Kasım 2014 haftası

Haftanın özellikle ilk yarısı ne kadar stresli ve karamsarlık, korku ya da endişelerle bizi bloke edip enerjimizi düşürecek etkilere sahipse, son günleri de o kadar rahat akan, bizi umuda ve iyimserliğe taşıyacak enerjilere açık!


Bu hafta derin sorgulamalar, iç dünyamızın karanlık labirentlerine yaptığımız derin sondajlar ve yorucu didiklemeleri geride bırakıyoruz. Kendimizi yeni’ye, yenilenmeye, yepyeni bilgi ve anlayışla zenginleşmeye açtığımız, esnek ve hoşgörülü olmanın, herkesin kendine göre bir doğrusu ve yolu olduğunu anlamanın özgürleştirici hafifliğiyle buluştuğumuz bir sürece giriyoruz. Cumartesi günü Güneş’in Yay burcuna girmesinin hemen ardından gerçekleşecek Yeniay ile Yay burcu maceramız başlıyor.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
17 Kasım Pazartesi:
Planlı, programlı ve pratik bir şekilde işlerimizi düzenlemeye koyuluyoruz. 13:12’ye dek her şeyi toparlamaya, yararlı ve etkin bir şekilde çalışmaya gayret edelim. Sonrasında boşluğa düşen Ay bizi karmaşa veya belirsizlik ya da kararsızlığa sürükleyebilir. Öğle saatleri türbülanslı ve bizi huzursuz edip iki ayağımızı bir pabuca sokabilecek gibi gözüküyor. Hızlı bilgi akışı, aynı anda gelen sayısız uyarım ve düşünce zihnimizi dağıtıp, sinir sistemimizi ayağa kaldırarak devrelerimizi yakabilir! Konuşmaların çabucak alevlenip tartışmaya dönüşmesi mümkün. İletişimde çok dikkatli olmamız gerekiyor. Düşünmeden kararlar almamaya bakalım. Uranüs (Koç) ile Merkür (Akrep) gerilimli açıdalar.

21:28’de Ay Terazi burcuna geçiyor ve sevgi alışverişleri, ilişkilerde uyum ve huzur ihtiyacımız yükselişe geçiyor. Diğerlerinin bakış açılarını da dikkat almak ve nesnel kararlar verebilmek işbirliğini sağlamak açısından önem kazanıyor. Ay’ın Terazi’de yolculuğunu sürdüreceği iki gün boyunca iç huzurumuz ve iç barışımızın güçlü olduğu oranda diğerleriyle de daha iyi ve barışçıl ilişkiler içinde olacağımız açık.

SABRA İHTİYACIMIZ VAR!
18 Kasım Salı:
Dün akşam başlayan hoş ve olumlu etkiler, Güneş ve Satürn’ün Akrep burcunda birbirlerine iyice yaklaşmaları ile yerini yük gibi gelebilecek sorumluluk ve zorunluluklara bırakıp keyfimizi kaçırıveriyor. Yön ve hedeflerimizle ilgili her şeyi yeniden ve derinlemesine gözden geçirmek ve kendimize uygun seçimler yapmak durumunda kalabiliriz. İş ve kariyer anlamında zorlu bir gün bizi bekliyor. Satürn’ün “Zamanın Efendisi” olduğunu unutmayalım; her zamankinden çok sabırlı olmaya ihtiyacımız var. Akşama doğru ilişkilerde beklenmedik yön değişiklikleri, tepkisel kararlarla kopuşlar gerilimi tırmandırabilir. Bugün iç dengemizi korumak pek kolay değil!

19 Kasım Çarşamba:
Enerjik ve öfke katsayısı yüksek başlayan günümüz, öğle saatlerinde dinginleşmeye başlıyor. 16:26’ya dek etkin bir şekilde işlerimizi yoluna koymamız mümkün. Ancak sonrasında boşluğa düşen Ay, yarın sabaha dek bizi yönsüz ve kararsız, belirsizlik içinde bırakabilir.

20 Kasım Perşembe:
07:36’da Akrep burcuna giren Ay ile iç dünyamızın en karanlık ve kuytu köşelerine iniyor, derinleşiyoruz. Ivır zıvır konuları ayıklayıp gerçek ihtiyaçlarımız ve arzularımıza yoğunlaşıyoruz. Karşımıza bizi kışkırtacak, güç savaşlarına yöneltecek kişiler çıkabilecektir. Sakinliğimizi korumamız gerekiyor. 16:55’te gerçekleşen Venüs (Yay) - Neptün (Balık) karesi, bizi tüm ilişkilerimizde ve ortaklıklarımızda veya para ile ilgili konularda uyanık ve alarmda olmaya sevk ediyor. Aşırı güven ve iyimserlik ile dikkatsiz davranarak gerçekçi olmayan yanlış adımlar atıp hayal kırıklığına uğrayabiliriz. Öte yandan bunun sanat, yaratıcılık, ruhsallık içeren konularla uğraşanlar için destekleyici bir etki olduğunu söylemek gerekiyor.

ARZULAR ŞELALE…
21 Kasım Cuma:
Yoğun ve yakıcı duygularımızın, tutku ve arzularımızın güçlü olduğu bir gündeyiz. İkna gücümüz oldukça yüksek. O nedenle önemli görüşme veya toplantıları bugüne alabiliriz. Akşama doğru enerjimiz ve iyimserliğimiz artmaya başlıyor.  

22 Kasım Cumartesi:
Hafta sonunun ilk saatleri hızlı, yoğun ve etkin bir şekilde geçiyor. 11: 39’da Ay Akrep burcunda Güneş ile enerjisini birleştirdikten sonra boşluğa düşerken Güneş Yay burcuna geçiyor.* Bir ay boyunca gözümüzü ileriye, ufka dikip uzun vadeli plan ve projelerimize odaklanacağımız, hayatın anlamını sorgulayarak iç zenginliklerimizin farkına varacağımız bir sürece giriyoruz. Eğitim, yüksek öğrenim, din, inanç, felsefe, basın yayın medya, yabancı ülkeler ve yabancılarla yapılacak işler ve hukuksal konular bu dönemin öne çıkan konularından olacak. Bu süreçte tüm ateş burçlarının (Koç, Aslan, Yay) heves, idealizm ve enerjileri yükseliyor.

14:20’de iç dünyamızın ihtiyaçlarına işaret eden Ay’ın da Yay burcuna girmesiyle birlikte enerjimiz, coşku, heves ve iyimserliğimiz iyice artıyor.

YENİAY ZAMANI

Yeniay, 14:33’te, 0 derece ile Yay burcunda gerçekleşecek. Deneyimlerimizden çıkardığımız yaşam felsefemizi ve tüm inançlarımızı gözden geçirerek sorguluyoruz. Bizi umuda ve ileriye götürmekten alıkoyan tüm gereksiz inanç ve anlayışları geride bırakarak arzu ve hevesle bizi yepyeni ufuklara taşıyacak görüşlere yelken açmak üzere yol alıyoruz. Bizi mutlu etmeyip ileriye götürmeyen, heves ve enerjimizi düşüren prangalardan kurtulma zamanı geldi! Yepyeni bilgilerle donanımımızı zenginleştirmek, daha olumlu, daha esnek ve hoşgörülü olmak, hayattan daha çok keyif alıp daha mutlu ilişkiler içinde hoşnut bir şekilde yaşamamamıza yardımcı olacaktır. Yeniay’ın sıfır derecede gerçekleşmesi, bu anlamda oldukça motive edici gözüküyor.

23 Kasım Pazar:
Zihnimizin sınırlarını genişletecek her türlü bilgiye açık olduğumuz, neşeli, keyifli, güzel bir gündeyiz. Karamsar, sıkıntılı ve endişeyle başlayan hafta keyifli bir şekilde sona eriyor. Ancak bugün önemli kararlar alırken biraz dikkatli ve temkinli olmakta yarar var. Aşırı iyimserlik veya dikkatsizlikle hatalı yargılarda bulunabiliriz. Büyük resme odaklanırken ayrıntıları gözden kaçırmamaya bakalım!

Herkese keyifli, güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın!

YAY BURCU

•    Sembolü: Ok.
•    Elementi: Ateş
•    Niteliği: Değişken
•    Yönetici Gezegeni: Jüpiter (Güneş’in etrafındaki turunu 12 yılda tamamlayan, yoğun gaz bulutları ve devasa manyetik alanlardan oluşan ve 60’dan fazla Ay’ı bulunan en büyük gezegen.)  
•    Karakteri: Yay zamanı sonbaharın sonuna denk gelir. Kışın soğuk yüzü hemen kapıda bizi beklemektedir. Ancak doğa yine de, düşen yapraklar toprağın üzerini örttükten bir kaç ay sonra yeni bir hayatın oluşacağını ve ilkbaharın geleceğini müjdeler. Hayata iyimser ve umut dolu bakarız bu yüzden. Yay insanı diplomasiye pek yatkın değildir. Hatta gereğinden fazla dobra olabilirler. Ancak biliriz ki onlar her zaman samimi ve içtendirler. O nedenle çocuksu bir masumiyetle sırları tutamaz, yalan dahi söyleyemezler. En iyisini, doğrusunu yapayım derken incitebilir, can yakıcı şeyler söyleyebilirler.

Felsefeye ve seyahate meraklı, özgürlüğüne düşkün, yaşam boyunca bir şeyler öğrenme heveslisi, maceracı insanlardır. Yabancı kültürleri, uzak ülkeleri, oradaki yaşam tarzlarını merak ederler. Gittikleri her yolculuk iç dünyalarına yaptıkları bir başka yolculuğa açılır ve bu anlamda zenginleşerek dönerler.   

Algılama kapasiteleri onları hukuk, din, felsefe, yayıncılık ve yüksek öğrenimde güçlü kılar. Özgürlüğüne düşkün ve maceraperest ruhlu, adalet savaşçısıdırlar. Okumak, öğrenmek, bilgi alışverişlerinde bulunmak, doğa sporları yapmaktan zevk alırlar. İyimser yaklaşımları onları hayata karşı donanımlı ve şanslı kılar. Öte yandan, her şeyi abartılı yapma eğilimleri onları zora sokabilir. Kazandıklarından çok harcayabilir, yiyebileceklerinden çok tüketebilir, yapamayacaklarından fazlasına söz verebilirler. Meselelere bütüncül bakma eğilimleri, ayrıntıları atlamalarına neden olabilir. Yargılayıcılık, varsayımlarla hareket etmek, sürekli haklı olma ihtiyacı, en iyiyi bilme iddiası, fanatizm, sınıf bilinci ve beklentililik, tembellik, fırsatçılık gölge diyebileceğimiz diğer yönleridir. Yapması gerekenler ise, deneyimlerden öğrenmek ve gelişim fırsatlarından yararlanmak, kendine göre bir inanç sistemi ve hayat felsefesi oluştururken diğerlerininkine karşı da hoşgörü geliştirmektir.

•    Jüpiter’in Yönetimindeki Gün: Perşembedir. Dolayısıyla felsefi veya ruhsal çalışmaların yanı sıra, yayıncılık, yabancı ülkelerle yapılan işleri ve  seyahatleri bugüne almak iyi sonuç verebilir.
•    Jüpiter’in Temel İşlevi: Genişletmek, büyütmek, mercek altına almak.
•    Sayısı: 3
•    Metali: Kalay
•    Renkleri: Koyu patlıcan morları, eflatun, koyu mavi.
•    Vücutta Yönettiği Bölgeler: Kalça, üst bacaklar, karaciğer, pankreas.
•    Vücutta Yaratabileceği Olası Sorunlar: Karaciğer yağlanması, hücre büyümeleri, kilo alma.
•    Şekilleri: Geniş, büyük dalgalı, esnek, kıvrımlı şekiller.
•    Tatları: Tatlı, yumuşak, aromatik olanlar.
•    Yiyecekleri: Daha çok kurutulmuş meyveler. ( kuş üzümü, kuru incir, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru erik, kuru kayısı, elma kurusu, kestane ) Ananas, mango, papaya, muz, zencefil, avokado, böğürtlen, greyfurt, vişne, kiraz, kivi, portakal, şeftali, brokoli, bezelye, salatalık, sarımsak, marul, pırasa, mercimek, taze biber, kırmızı lahana, lahana turşusu, at kuyruğu otu, kabak.
•    İçkileri: Pastis, uzo, likör, şarap.
•    Bitki ve Baharatları: Sindirime yardımcı olacak her türlü otlar
•    Ağaçları: Sandal ağacı, baobab, ardıç, akça ağaç, beyaz meşe, manolya, kırmızı çınar, kavak, taflan.
•    Bitkileri: Akantus, mavi kediotu
•    Çiçekleri: Daha çok büyük yapraklı, mor veya eflatun leylak, manolya, eflatun ortancalar.
•    Müzik Notası: Si
•    Aydınlanma Nesneleri: Şans getiren objeler; piyango, lotariler, kartlar.
•    Dini ögeler: Tibet çanları, dua kitapları, asalar, tütsüler.
•    Elbiseler: Kadifeden yapılmış olanlar, spor giysiler (polarlar, t-shirtler, eşofmanlar)
•    Eşyalar: Sırt çantaları, valiz, çadır, yürüyüş ayakkabıları, bisiklet, gezi kitapları, kayak takımları, bilgisayar çantaları, patenler, sörf tahtaları.
•    Dışarıda:  Deniz kenarları, ufkun görülebileceği dağ başları, açık alanlar, safariler, doğanın kucağı.
•    Taşları: Azurit, ametist, şahin gözü, kalsedon, kalsedon, labradorit, mavi kuartz, topaz, kyanit, turmalin, lal.
•    Hobileri: Zihinsel ve fiziksel beceri gerektiren oyunlar, at binme, dağlara tırmanma, kamp yapma, yabancı dil öğrenme, hukuk, dersler/kurslar/seminerler alarak bilgilenme,  felsefe, din/inanç ve seyahat.
•    Dünyada Yönettiği Ülke ve Şehirler: Bangladeş, Barbados,  Çek Cumhuriyeti, Dalmaçya, Ekvator, Finlandiya, Kenya, Madagaskar, Moritanya, Mongolya, Pakistan, Siam, Surinam, Birleşik Arap Emirlikleri, Venezuela, Yemen, Misisisipi, New Jersey, Pensilvanya, İlinois, San Diego, Memphis, Alabama, Acapulco, Borneo, Branford, Brezilya, Burma, Budapeşte, Cologne, Avignon, Ohio, Rotterdam, Toronto, Sydney, Şili, Toledo, York, Stutgart



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.