Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Gündem yüklü!

20 Ekim - 26 Ekim 2014 haftası

Bu haftanın astrolojik gündemi oldukça yoğun ve hareketli. Ancak Venüs’ün olumlu enerjisi hep iş başında! Özellikle haftanın ilk yarısında ilişkiler, sosyallik ve sanatla ilgili çalışmalar bakımından rahat akan iyicil enerjiler etkin! Perşembe gününden itibaren dönüşüm, başkalaşım, arınma ve güçle ilgili Akrep temaları kendini hissettirmeye başlıyor. Cuma günü Akrep burcunda ve sıfır derecede gerçekleşecek Güneş Tutulması ile bu etkiler doruk noktasına ulaşacak! Ancak zorlu yönlerine karşın, bu kez yaşayacağımız tutulma önceki deneyimlerimizden oldukça farklı; daha yumuşak, daha ruhsal nitelikte ve sevgi-ilişkiler-ortaklıklar bakımından güzel gelişmelere açık!


Hafta sonunda, Ekim’in ilk günlerinden bu yana geri gitmekte olan Merkür durağanlaşarak direkt harekete geçecek. Bu yüzden hafta boyunca Merküryen sıkıntılar pik yapabilir. İletişim, haberleşme, ticaret, günlük trafik, yolculuklar veya eğitim ile ilgili  aksaklıklara karşı uyanık olalım! Merkür detaylar demek. Dolayısıyla özellikle ayrıntılar konusunda her zamankinden daha dikkatli ve odaklı olmamız gerekiyor.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
20 Ekim Pazartesi:
Haftaya çalışma ve işlerimizi yoluna koyma içgüdüsü ile verimli bir şekilde başlıyoruz. Venüs (Terazi) ile Mars (Yay) ve Merkür (Terazi) ile Jüpiter (Aslan) arasındaki uyumlu etkiler iyimserliğimizi arttırırken, başta ikili ilişkiler olmak üzere, kariyerimiz, yaratıcı yönlerimiz ve sosyal hayatımızda oldukça destekleyici gözüküyor. Ayrıca hukuksal ve finansal konular, eğitim, yurt dışı veya yabancılarla yapılacak işler, basın yayın medyayla ilgili güzel gelişmeler beklenebilir.

21 Ekim Salı: 06:30’da Ay, Mars (Yay) ile kare açı içine girdikten sonra boşluğa düşüyor. 14:11’e dek açısız ve bağlantısız kalacağından sabah saatleri biraz karışık ve gergin geçebilir. Önemli işlerimizi veya randevularımızı akşamüstüne denk getirmeye çalışalım. 14:11 itibariyle Ay Terazi burcuna geçtikten sonra iç dengemizi bulmak daha kolay olacaktır.

22 Ekim Çarşamba: İç dünyamız huzurlu, dengede ve iyi ilişkiler içinde olmak ihtiyacında olmasına karşın, her an karşımıza çıkabilecek huzur bozucu ve meydan okuyan olaylarla baş etmek durumunda kalabiliriz.  

İLİŞKİLERDE KRİZLİ DURUMLAR!
23 Ekim Perşembe:
Sabah saatleri daha huzurlu ve rahatız. 14:58’de Güneş Akrep burcunun yoğun, baştan çıkarıcı, derin ve gizemli dünyasıyla buluşuyor. *

23:53’te Ay boşluğa düşerken, sevgi ve ilişkilerin temsilcisi Venüs zorlu konumda olacağı Akrep burcuna giriyor. Hem bilincimizi ve bilinçli aklımızın seçimlerini temsil eden Güneş’in hem de ilişkileri ve sevgi alışverişlerini ifade eden Venüs’ün Akrep’te oluşu hayatımıza yoğun bir şekilde Akrep temalarının sızacağına işaret ediyor. Buna, geceyarısından hemen sonra Akrep’e girecek olan ve en derindeki duygusal ihtiyaçlarımızı ve bağlanma kapasitemizi gösteren Ay’ın da ekleneceğini düşünecek olursak, Akrep’teki vurgunun ne denli güçlü olacağını anlayabiliriz. İlişki kuruş biçimimiz, duygusal ihtiyaçlarımız ve irademiz bugünden itibaren daha derin, yakıcı temalarla örülü, tutkulu, sahiplenici ve soru işaretleri, acabalarla dolu! Şunu bilelim ki 17 Kasım’a dek hiç bir ilişkimiz yüzeysel ya da sıradan olmayacaktır. İlişkilerde ya hep ya hiççi ve sonuna kadar gitmeyi, zorlamayı getirecek aşırılıklar ile güç oyunları, kontrolcülük, sevgi alışverişlerinde taktik ve manipülasyonlar ile takıntılı durumlar su yüzüne çıkacaktır.  Sevgi ve ilişkiler konusunda kendimizi değerli ve yeterli niteliklere sahip, doyumlu hissedebilmek için kendi karanlıklarımıza korkmadan bakabilme cesaretini göstermemiz gerekecek. Bu süreçte üzeri örtülü olan konuları gün ışığına çıkarmak üzere ekstra enerji sarfetme eğiliminde olabiliriz. Pek çok ilişkide krizli durumlar yaşanabilir. Ancak bu fırtınaları atlatabildikten sonra ayakta kalmayı başarabilenlerin dönüşümlerini başarıp, çok daha güçlenmiş bir şekilde yollarına devam edebileceklerini  söylemek gerekir.  

PEK ÇOK MESELE GÜN IŞIĞINA ÇIKIYOR...
24 Ekim Cuma:
Ay 00:08 itibariyle Akrep burcuna geçiyor. 00:56’da 0 derece 25 dakikada Akrep burcunda Güneş ile Ay kavuşum yaparak Yeniay fazında Parçalı Güneş Tutulmasını gerçekleştiriyorlar. Aslında Güneş Tutulmaları Yeniay’ın çok daha güçlü versiyonlarıdır ve önemli bitiş ya da başlangıçlara yol açarlar. Bu tutulma 23 Ekim 1995’te yine aynı derecede Akrep burcunda  gerçekleşmiş olan bir tutulmanın devamı niteliğinde aslında.  19 yıl öncesine geri dönecek olursak, o sırada hayatımızda ne gibi süreçlerin yaşandığını  hatırladığımızda, şimdi hayatımıza hangi temaların girecek olduğunu daha iyi değerlendirme şansına sahip oluruz. Venüs ile kavuşumda gerçekleşecek olan bu tutulma dişil enerjinin gücüne dikkat çekerken, sevgi, ilişkiler, ortaklıklar ve finansal konularda yepyeni bir safhaya geçebileceğimize işaret ediyor. Üstü örtülü kalmış pek çok mesele gün ışığına çıkıp aydınlanırken, ilişki kuruş biçimimizi arıtıp dönüştürmemize yardımcı olabilir. Sevgi evrendeki en güçlü frekanstır. Şimdi kalplerimizi gerçek sevgiye, dürüst ve içten bir şekilde kurulmuş bağlara açma zamanı!

İLETİŞİM KAZALARINA, YANLIŞ ANLAŞILMALARA DİKKAT!
25 Ekim Cumartesi:
Bugün de yoğun enerjilere teslimiz. Ay Akrep’te ilerlemesini sürdürüyor. Kalbimiz ve zihnimiz sorgulamalara devam edecektir. Merkür’ün de durağanlaşarak direkt harekete dönmeye hazırlandığı bir dönemde daha derin bir merak ve sorgulama eğilimi içinde olabiliriz. Öğle saatlerinden itibaren yavaş yavaş içimizi kaplayan yoğunluk dağılmaya başlayacak. Ancak akşama doğru yeniden bir başka kasvetli ve uğraştırıcı enerjinin etkisiyle burun buruna geleceğiz. Özellikle bugün iletişim kazalarına, yanlış anlama ve anlaşılmalara karşı uyanık olmalıyız.

19:12 itibariyle boşluğa düşen Ay’ın ardından, geceyi sakince ve yüreğimizin sesini dinleyerek geçirmeye bakıyoruz.

26 Ekim Pazar:
Pazar sabahına neşeli ve keyifli bir ruh haliyle giriyoruz. Ay artık Yay burcunun ferah, aydınlık ve bir o kadar da her şeyi abartabilen, neşeli ve keyifli dünyasında macerasına devam ediyor. Öğle saatleri duygusallığın, alınganlığın, her konuya kendi penceremizden bakma eğilimimizin tavan yaptığı bir zaman!

12:42’de enerji ve hareketi, inisiyatif kullanmak ile öfkeyi ifade etme ve savaşma kapasitemizi gösteren Mars Oğlak burcuna geçiyor. Artık enerjimizi kontrollü, dikkatli, adım adım ve hedefe odaklı bir şekilde kullanabiliyoruz.  Kararlı ve azimli bir şekilde hareket ederek başarıyla hedeflerimize ulaşmamız mümkün. Yeter ki disiplinli ve iyi organize olalım ve asla karamsarlığın tuzağına düşmeyelim!

Herkese iyi bir hafta, sağlıklı, mutlu, güzel günler dilerim. Esen Kalın!

AKREP BURCU
(21 Ekim – 21 Kasım)

Sahip olduğu yoğunluk ve güç nedeniyle, burçlar kuşağının belki de en tehditkar bulunan, yanlış değerlendirilmeye müsait burcunu daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Akrep, bu dünyaya teslim olmayı, kontrolü, hayata dayatma ve hayatı yönetme gücünü bırakmayı, kendi karanlıklarına inip dönüşmeyi öğrenmeye gelmiş olan insanların burcudur. Ölüm, yeniden doğum, dönüşüm ve gücün sağlıklı kullanımını öğrenmek ve hayatın doğal süreçlerini kabul edip enerjilerini diğerleriyle birleştirmek eğilimindedir.

Karakteri: Esrarengiz, yoğun, tutkulu, azimli, güçlü istekleri olan, doğrunun peşinde, manyetik ve içten içe kaynayan bir volkandır.
Yıkıcı Özellikleri: Güç-kontrol merakı.
Sahip olmacı, kıskanç sevgi.
Manipülasyon ve taktikler
Takıntılı düşünce ve saplantılar.
Aciz kalma korkusu.
Öfkelendiğinde ya da kendini aciz hissettiğinde yüzünde ifadesiz bir maske varmış gibi davranabilir.
Yapması Gereken: Kendisinde ve diğer insanlarda olan kötü denebilecek yanları veya güçsüzlüğü, acizliği kabullenmek, insanları kendi hallerine bırakıp kendisini açık seçik korkusuzca ifade edebilmek

Yönetici Gezegeni:
Plüto, Mars
Elementi: Su
Niteliği: Sabit, dişil
Vücutta Temsil Ettiği Organ: Üreme organları
Temsil Ettiği Fonksiyon: Dönüşüm, çürüme, doğum ölüm, krizler, arınma…

Metali: Plütonyum, çelik
Yiyecekleri: Kayısı, muz, armut, yaban mersini, böğürtlen, avokado, şeftali, erik, rezene, brokoli, üzüm, mercimek, turp, kereviz, lahana, domates, ısyanak, karnabahar, balkabağı, fasulye, kişniş, zerdeçal.
Bitkileri / Çiçekleri: Düşen yapraklar, kaktüs, kızıl yapraklı bitkiler, krizantem, bakara gülü, güzel avrat otu, yaban yasemini, çöl zambağı, sardunya, orman gülü, siyah gül, gelin çiçeği, güneş gülü, sümbelteber
Meleği: Azrail
Nesneleri: Güçle ilgili, şifa ile ilgili veya şans ile koruma getiren her türlü nesne, hazine sandığı, gizli çekmeceler, casus romanları, gizli kasalar, antik kılıçlar, nazarlık, mihenktaşı, emaye veya seramik objeler, kuru çiçekler, ipek çarşaflar, bonzai bitkisi, utraviyole lambalar, sihir kitapları, dünyanın gizemlerine ilişkin kitaplar, fantastic filmler, klasik müzik CD’leri, maun mobilyalar, motosikletler, yarış arabaları, deri kıyafetler, maskeler, zincir takılar, yılan derisi ayakkabı ve çantalar, piercing ve tattoolar.
Renkleri: Siyah, petrol rengi, koyu kahve, koyu gri, koyu kızıl, kan kırmızısı, kahverengi, şarap rengi.
Kokuları: Sandalağacı kokusu, vanilya, kişniş
Taşları: Kırmızı mercan, kunzit, labradorit, malakit, kızıl kahverengi obsidyen, serpentin, lav taşı, ametist, opal, kırmızı akik, almandine lal, sard, pembe turmalin, granat.
Hayvanları: Dönüşebilenler; söz gelimi kelebeğe dönüşebilen tırtıllar, yılanlar (deri değiştirdikleri için), kurbağalar, kartal, kerkenez, beyaz karınca, timsah, iguana, krokodil, kentenkele, dinozor, ejderha, fosiller, kurt, akrep.
Meslekleri: İyileştirici / şifa veren meslekler (doktor, cerrah, şaman, hipnozcu, psikiyatrist, patolog, eczacı vb), nükleer bilimci, madenci, araştırmacı, adli tabip, cenaze işleri, vergi memuru, kamu araştırmacısı, arkeolog, kasap, korsan işler, jinekolog, özel dedektif, casus, sihirbaz, metafizikçi, okültist, itfaiye, dövüş sanatları ustası, askerlik gibi cesaret isteyen meslekler.
Hobileri: Sırları ortaya çıkaracak türden doğum, ölüm, tabular, cinsellik ile ilgili kitaplar, filmler vb, limitlerini zorlayacak sporlar, gizemli oyunlar, monopol, satranç, flamenko / tango dansları, sihirbazlık

Ülke ve Şehirler: Angola, Antigua, Barbuda, Belçika, Brezilya, Dominik Cumhpuriyeti, Gine, Honduras, Lübnan, Panama, Güney Afrika, Türkiye, Zambiya, Philadelphia, Washington, Nevada, Oklohoma, MontanaValencia, Fes, Gent, Liverpool, Valencia.
Karton Film Karakterleri: Harry Potter, James Bond, Çingene, Örümcek Adam, Voldemort.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.