Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Taze enerjilere ihtiyacımız var!

26 Mayıs - 01 Haziran 2014 Haftası

Gökyüzünde öncü burçlarda etkin olan Büyük Kare’nin açığa çıkardığı gerilimi, ard arda yaşadığımız felaketlerle malesef somut bir şekilde algıladık hepimiz. Artık yüzümüzü güldürüp içimizi umutla dolduracak bir motivasyona, taze enerjilere ihtiyacımız var!


28 Mayıs Çarşamba günü İkizler burcunda gerçekleşecek Yeniay bu anlamda oldukça umut verici. Mars’ın gölgelerinin azalmaya başladığı şu günlerde yepyeni projelere başlamak daha kolay olacak.

Bu haftamız oldukça hareketli; iki önemli gezegen burç değiştiriyor. Yeniay’ın ertesinde Venüs Boğa’ya, hemen ardından da Merkür Yengeç burcuna girecek. Sevgi, ilişki, işbirliği, barış ve huzurun temsilcisi olan Venüs Boğa’da güçlü bir konumda ve etkin bir şekilde çalışırken, düşünsel süreçleri, mantık ve muhakemeyi, iletişimi temsil eden Merkür; Yengeç burcunda tarafsızlığını kaybederek öznel yargılarda bulunmayı getirebilecek.

Ama doğrusu Merkür’ün Yengeç burcunda olacağı süreçte ailemizle birlikte olmak, uzak yerlerdeki aile fertlerine ziyarete gitmek ve anılarımızı yad etmek gibi hoşluklar da yaşamamız mümkün. Üstelik iletişimde daha empatik olabilir, içsel bilgilerimize, sezgilerimize kulak vererek ilerleyebiliriz. Duygularımızı, yazınsal yeteneklerimizi de kullanarak en iyi şekilde ifade etmemiz mümkün olabilecek.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
26 Mayıs Pazartesi: Gece yarısından hemen sonra duygu dünyamızın ibresi Boğa burcunun sakin, huzur ve komfor peşindeki alanına yöneliyor. Kendimizi sahip olduğumuz öz kaynaklarımızla yeterli ve değerli hissetmek içimizi şükran duygusuyla dolduracak. İç dünyamızın ihtiyaçlarıyla dış dünya arasındaki dengeyi tutturabildiğimizde kendimizi güvende, tam ve bütün hissedebileceğiz. Akşam saatleri genel olarak ilişkiler anlamında olumlu etkilere sahip gözüküyor.

27 Mayıs Salı: Gün huzursuzluk ve baskı yaratabilecek etkileşimlerle başlıyor. Duygu dünyamız ise, huzur, istikrar ve denge arayışında! Ancak öğleye doğru üzerimize çöken karamsarlıktan sıyrılıp ihtiyacımız olan güven, umut ve dinginliğe kavuşabiliyoruz. 12:09’da Ay boşluğa düşüyor. Yarın sabaha kadar boşlukta, açısız ve bağlantısız kalacağı süreci akışta geçirmemiz gerekiyor. Kritik veya zamanla sınırlı işlerimizi bir başka zamana bırakarak, sakin bir şekilde günü tamamlamaya bakalım.

28 Mayıs Çarşamba: Sabah 07:47 itibariyle üzerimizdeki ağırlık ve sükunetin getirdiği yavaşlıktan sıyrılmaya başlayarak neşe, canlılık ve hareketlilik kazanıyoruz. İç dünyamız İkizler’e giren Ay ile kıpır kıpır, heyecanlı ve meraklı. Bilgi toplamak, araştırmak, sormak, soruşturmak, iletişim kurarak her şeyi bilmek ihtiyacındayız. Ancak bu şekilde kendimizi duygusal anlamda güvende hissedebiliyoruz. Öte yandan, duygularımız her an duyduklarımız veya öğrendiklerimize göre değişkenlik gösterip dalgalanma gösterebilir.

16:57’de Merkür (İkizler) Venüs (Koç) ile uyumlu bir açı içine girecek. Sevdiklerimiz, arkadaş ve dostlarımızla olan diyaloglarımızda daha objektif olmaya, onları gerçekten dinlemeye yöneliyoruz.

YENİAY ZAMANI!
21:41’de İkizler burcunda 07 derece 33 dakikada bir Yeniay gerçekleşiyor. Yeniay yeni başlangıçlara işaret ediyorsa da, bu kez iyi düşünerek adımlar atmamız yararlı olacak. Zira, İkizler’in yönetici gezegeni olan Merkür burç değiştirmek üzere olduğu için, astrolojide zorlu ve yıkıcı olarak tanımlanan 29 derecede bulunuyor. Önemli konulardaki düşünce ve görüşlerimizi ifade ederken sakin, açık, net, dikkatli ve özenli olmalı, doğru anlaşıldığımızdan emin olmalıyız. Nihai kararlarımızı hem aklımız hem de kalbimiz onaylamalı!

29 Mayıs Perşembe: Yeniay’ın enerjisi İkizler’in canlılığıyla birleşince kabımıza sığamaz bir durumda, hareketli, iletişim dozu ve temposu yüksek bir güne merhaba diyoruz! Öğle saatleri heyecanlı gelişmelere açık. Öğleden sonra ise Ay yine boşlukta ve biz yine belirsiz enerjilerle dolu bir sürece teslim olmuş durumdayız.

VENÜS BOĞA’DA…
04:45’te Venüs, yukarıda değindiğim gibi kendi yönetiminde olan Boğa’ya giriyor. 24 Haziran’a dek oldukça güçlü bir konumda seyredecek. Bu süreçte gerek kişisel yaşamlarımızda, gerekse de global olarak barış ve huzuru, dengeyi, uyum ve istikrarı sağlamak kolaylaşacaktır. Kendimizi maddi ve manevi anlamda güvende hissettirecek somut nedenlere ihtiyaç duyacağız. Süregelen ilişkilerimizde önemli adımlar atabileceğimiz gibi, yeni başlayacağımız ilişkilerde sağlam, dikkatli ve temkinle ilerleme eğiliminde olacağız. Sanat ve yaratıcılığın yanı sıra, beş duyuyla ilişkilendirilen konuların da gündemde olacağı, hayattan keyif almaya yönelik davranacağımız bir döneme giriyoruz.

GEÇMİŞ BUGÜNÜMÜZÜ ETKİLEMESİN!
Öte yandan Merkür, 12:11 itibariyle Yengeç burcunda yolculuğuna başlayacak. İletişimde duygudaşlığı getirebilen bir etki olmakla birlikte, öznelliği ve her şeyi kişisel almayı da içerecektir. Merkür, 17 Haziran’a kadar Yengeç’te geri harekete de başlayacağı bir süreçten geçerken, duygusal ve tepkisel kararlar almaya eğilimindeyiz. Geçmişte yaşadıklarımızı hatırlatacak pek çok konu, olay veya insan önümüze çıkabilir. Bu etkiyi en çok Merkür’ü Yengeç burcunda olanlar hissedeceklerdir hiç kuşkusuz. Bu bağlamda geçmişin bugünkü kararlarımızı etkilemesi de beklenebilir.

30 Mayıs Cuma: Haftanın son iş gününü dağınık, belirsiz enerjilerle tamamlıyoruz. 17:14’te Ay Yengeç burcuna giriyor. Ancak bu kez de hem aklı, mantığı temsil eden Merkür’ün hem de duygusal ihtiyaçlarımızı ifade eden Ay’ın Yengeç’te olması bizi koyu bir duygusallığa, aşırı hassasiyete götürmesi beklenebilir. Bağlılık, romantizm ve kişisel gelişim ya da ruhsallıkla ilgili çalışmalar için son derece uygun bir döneme giriyoruz.

DUYGUSAL GEL GİTLER
31 Mayıs Cumartesi: Hafta sonu ağır ve ağdalı bir duygusallık ve yardımlaşma temalarıyla başlıyor. Ancak içinde ani reaksiyon verme, duygusal gel gitler de barındırdığı için, sonradan üzülmemek adına, meselelere sakince ve bir adım mesafeden, gerçekçiliğimizi korumaya çalışarak bakmamız büyük önem taşıyor.

Öğleden sonra Mars’ın harekete geçirici gücü ile Ay ve Merkür’ün etkilere açık reaksiyonel durumu, bizi huzursuz ve aceleyle yanlış hareket eder hale getirebilir. Gereksiz tartışmalardan kaçınmakta yarar var.

01 Haziran Pazar: Sabah 09:30 itibariyle Ay boşlukta salınmaya başlayacak. Bugünü içimizden geldiği gibi, bizi mutlu edecek konularla ilgilenerek, telaşsız ve rahat bir şekilde tamamlıyoruz.

BİTİRİRKEN
Haziran, Merkür gerilemesi nedeniyle yavaşladığımız ve başta kendimizle olmak üzere, herkesle olan iletişimimizde derinleşeceğimiz bir ay! Gürültü patırtıdan uzakta, sakince iç sesimizi dinlemek, kendimizle, içimizle olan temasımızı güçlendirmek ihtiyacında olacağız. Ancak bunu sağlamak özellikle ayın ikinci haftasında pek kolay olacağa benzemiyor. Zira, Öncü Büyük Kare’nin Mayıs’ta yarattığı gerilimin yansımalarıyla, Haziran ayının 11 ‘i ile 19’u arasında Mars ile Plüto tam açıyla kare yaptığında tekrar karşılaşıyor olacağız! Hepimize kolay gelsin!

İyi haberlere uyanacağımız günler ve sevgi, barış, huzur içinde geçirilecek bir hafta diliyorum. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.