Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Mars direkt harekete geçiyor!

19 Mayıs - 25 Mayıs 2014 haftası

Bu haftanın kuşkusuz en önemli astrolojik olayı, enerji, cesaret ve inisiyatifin temsilcisi, savaşçı yönlerimizi ifade eden Mars’ın haftanın ilk gününde Terazi burcunda direkt harekete geçmesi! 1 Mart’tan bu yana geri harekette olduğu süreçte, istek ve arzularımızla birlikte öfke ya da kızgınlıklarımızı açıkça ortaya koymakta zorlanıyorduk. Özellikle öncü burçların veya bu alanlarda önemli noktaları bulunanların (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) enerjileri bir hayli düşmüş, bağışıklık sistemleri zayıflamıştı. Rekabetçi ve mücadeleci yönlerimizi sergileyemememiz sonucunda kimi zaman bu enerjiyi içe yönelterek, kendi yıkımımıza neden olabilecek şekilde davranma eğilimimizle baş etmek durumunda kalmıştık. 20’si itibariyle, özellikle Mars’ın gölgelerinin sona erdiği 26/27 Mayıs’tan sonra, tüm girişimlerimizi daha rahat bir şekilde yürürlüğe koyabilecek, kendimizi, arzu ve isteklerimizi rahatça ifade edebileceğiz.


İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
19 Mayıs Pazartesi:
Hafta, Atatürk‘ü Anma, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramıyla başlıyor. Ancak bu anlamlı ve güzel bayrama bu yıl geçen hafta Soma’da yaşanan maden faciasının koyu hüznü çökmüş durumda. Ruh durumumuzu ve iç dünyamızın ihtiyaçlarını temsil eden Ay da Oğlak burcundaki konumuyla bu durumu adeta destekleyen bir enerji yayıyor. Gün ciddi ve güçlü enerjilerle başlıyor. Ruh halimiz bir miktar karamsar ve gölgeli olmakla birlikte, yine de görev ve sorumluluk bilinciyle işlere koşturuyor, üzerimize düşenleri en iyi şekilde kotarmak, başarmak istiyoruz. Ancak bu konuda elimizi biraz çabuk tutmak durumundayız. Zira, hemen 10: 02’de Ay boşluğa düşüyor. 3 saat kadar dağınık giden enerjiler, 12:58’de Ay’ın Kova’ya geçmesiyle birlikte yeniden hız kazanmaya, toparlanmaya başlıyor!

Entelektüel ve idealist yanlarımız ön plana çıkıyor. Aynı görüşleri paylaştığımız, kafaca anlaştığımız arkadaşlarımızla dayanışma ruhu içerisinde biraraya gelerek, insancıl yönlerimizi sergilemek ihtiyacındayız.

20 Mayıs Salı:
Sabahın erken saatlerinde Mars, 9 derecede Terazi burcundayken direkt harekete geçiyor. Gün boyunca Ay Kova’da ilerlemesini sürdürecek. 1 Mart’tan bu yana ertelediğimiz veya bir türlü işleme koyamadığımız girişimleri artık hayata geçirmek kolay!

21 Mayıs Çarşamba:
05:59’da Güneş İkizler burcunun* neşeli ve hareketli dünyasına adım atıyor ve hemen ardından 06:00 itibariyle Ay, gün boyunca boşlukta kalacağı bir sürece giriyor. Günü plandığımız şekilde değil, kendi akışında yaşamak durumunda kalıyoruz.

15:19’da Ay bu kez Balık’ın bütünleşmek ihtiyacındaki, idealist, hayalci ve sübjektif görüşlere açık süreçlerine dalıp çıkıyor. Aşırı yardımseverlik ve vericilik ya da gerçekleri olduğundan daha farklı bir şekilde algılama eğilimimiz  yüzünden sonradan sıkıntı yaşamamamız mümkün.

22 Mayıs Perşembe:
Bugün her zamankine oranla daha duygusal, romantik ve hassas bir durumdayız. Ancak bu kadar duyarlılık kaotik, karmaşık ve kararsız bir yapıya da işaret ediyor. Sezgiselliğimiz ve empati özelliğimizle birlikte kendimizi ruhsallığa, spiritüel çalışmalara açma kapasitemiz iyice artıyor. Hukuksal konular, yurt dışı, iç veya dış dünyada yapılacak yolculuklar açısından bu günü en iyi şekilde değerlendirebiliriz.

23 Mayıs Cuma:
Sabah saatleri iletişim açısından pek kolay olmayacağa benziyor. Normal seyrinde giden bir konuşmanın birden tartışmaya dökülmesi veya ani parlamalar gibi istenmeyen sonuçlarla yüzyüze kalmamız mümkün. 09:25’te boşlukta ve açısız kalacak olan Ay, 19:00’a dek dağınık ve başı boş enerjilere teslim olmak durumunda olacağımıza dikkat çekiyor. Önemli toplantıları veya ciddi kararları başka bir güne ertelemek akıllıca olacaktır.

İçimizdeki denge ayarı olan Ay’ın, 19:00’da Koç burcuna girmesiyle birlikte canlanıyor, enerji, arzu ve istekle işe koyuluyoruz.

24 Mayıs Cumartesi:
Hafta sonu hareketli, canlı bir şekilde başlıyor. Ancak her şey göründüğü kadar iyi ve olumlu olmayabilir. İçimizdeki huzursuz enerjiler kavgacı yönlerimizi açığa çıkararak, özellikle sabah saatlerinde kaza, sakarlık veya münakaşalara neden olabilir. Akşam saatleri daha da zorlu. Güç savaşları, duygu dünyamızda yaşanabilecek kriz ve dalgalanmalar bizi oradan oraya savurabilir. Bu bağlamda Jüpiter (Yengeç) ile Satürn’ün (Akrep) destekleyici açıları, özellikle yurt dışı, yabancılarla yapılacak işler, turizm, hukuk, hayata bakışımız ve yüksek öğrenim açısından çok değerli!

25 Mayıs Pazar:
Haftanın son tatil gününe tempolu ve canlı bir şekilde giriş yapıyoruz. Sabırsızlık ya da acelecilik, sonradan pişman olabileceğimiz dulgu dozu yüksek, abartılı kararlar almamıza neden olabilir.

Ay, 18:57 itibariyle boşlukta salınım yapacağa bir başka sürece daha giriyor.

Hepinize iyi bir hafta dilerken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramımızı yürekten kutluyor, ulusca güzel günler görmeyi umut ediyorum. Esen Kalın!

İKİZLER BURCU İNSANI
Sembolü :  İkizler
Özelliği : Burçlar kuşağındaki insan karakterli ilk burç. Oyuncu, şakacı, neşeli, meraklı. Birbirine zıt özellikleriyle insan olmanın ikilemini ifade ediyor.  İkizler insanı yaşam yolculuğunda bu ikilemi çözmek ve bütünlenmek adına pek çok deneyim yaşar.
Elementi :  Hava
Niteliği : Değişken
Karakteri :  Çok yönlü, becerikli, gözlemci, edindiği bilgileri veya görüşlerini tarafsız bir şekilde aktarmak durumunda olan, esnek, taklitçi, dünyaya tanıklık etmek isteyen, hareketli ve deneyimden deneyime koşturan insan. Gölge yönleri ise, gelgeç gönüllülük, aynı anda herşeyle ilgilenmek istemesi yüzünden odaklanamamak, kendi aklını önemsemek, uydurma bilgi kullanmak, işine geldiği gibi davranmak, öngörülebilir olmamak, uyanıklık, kararsızlık, huzursuzluk, demagoji yapmak, alaycılık, leb demeden leblebiyi anlamak, kendinden çok diğerlerini merak etmek, dedikodu ve hareketlerden çok sözlere önem verip söylediklerini uygulayamamak, dinleme ve an’da olmakta zorluk çekmek.
Yönetici Gezegeni : Merkür. Mitolojide “Tanrıların Habercisi” olarak geçer.
Merkür’ün Yönettiği Gün : Çarşamba
Temsil Ettiği Rakam :  5
Vücutta Yönettiği bölgeler : Kollar, omuzlar, eller, sinir sistemi, akciğerler, bronşlar,
Metali : Cıva
Şekilleri : Kumlu, çizgili veya kavisli desenler.
Tatları : Buruk, tatlı / acı lezzetler.
Besinleri : Kayısı, böğürtlen, avokado, vişne, kiraz, badem, fındık, ceviz, kivi, portakal, enginar, brokoli, karnabahar, kereviz, marul, rezene, dereotu, yeşil fasulye, mercimek, bezelye, patates, tere, lahana turşusu, limon, portakal.
Baharatları / Otları : Kimyon, nane, biber, ekinazya, karakafesotu, fesleğen, şerbetçiotu, limon otu, mercan köşk
Ağaçları : Badem, ceviz, fındık, bamboo, okaliptus, dut , üvez ağacı
Çiçekleri : Sarı, turuncu veya mavi renkli çiçekler; Müge çiçeği, filbahri, mavi kantaron, zambak, gün güzeli, gündüz sefası, arı çiçeği, gayret çiçeği, aslan ağzı.
Kokuları  : Paçuli, limon çiçeği, nane esanslı olanlar
Taşları : Zihnin daha iyi çalışmasını sağlayan sarı renkli taşlar; agat, sitrin, Kaplan gözü, akuamarin, apatit, altın/kahve zirkonlar, kriopraz, aleksandrit.
Notası :  Mi
Renkleri : Mavi, gri, pastel sarı.
Müzik Enstrümanları : Klarnet, flüt, armonika ve tüm nefesli sazlar.
Şehirleri, ülkeleri :
Londra, Tripoli, Cardiffe, Melbourne, Plymouth, Versailles, Nurnberg, Milton, Las Vegas, Louvain, Arkansas, Kentucky, Rhode Island, Güney Carolina, Tennesee, Wisconsin, Springfield, Kansas City, Burlington, Danimarka, Mısır, Almanya, İzlanda, İtalya, Ürdün, Kuveyt, Norveç, İsveç, Tonga adaları.
Ünlüleri :
Bülent Ecevit, Tansu Çiller, Çetin Altan, Kenan Doğulu, Orhan Boran, Adile Naşit, Konfiçyüs, Jacques Cousteau, Johnny Depp, Olympia Dukakis, İsadora Duncan, Bob Dylan, Angelina Jolie, Thomas Mann, John F. Kennedy, Richard Wagner, Yeats, Errol Flynn, Elizabeth Hurley, Lionel Richie, Tony Curtis, Ian Fleming, Nicole Kidman, Henry Kissinger,  Paul McCartney, Stan Laurel, Marilyn Monroe, Donald Trump, Brooke Shields, A.Dürer, Anne Frank.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.