Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Terazi’de yılın ilk ay tutulması!

14 Nisan - 20 Nisan 2014 haftası

Nisan ayının en türbülanslı dönemi başlıyor! “Tanrıların Habercisi” Merkür, gerilimli açılarıyla bizi iletişim ve haberleşmede ciddi anlamda zorlayacağa benziyor! Ancak, bu haftanın en önemli gökyüzü olayı, 15 Nisan’da 25 dereceyle Terazi burcunda gerçekleşecek olan Tam Ay Tutulması, elbette!


Merkür’ün de bir parçası olarak sahnede yer alacağı tutulma, gökyüzündeki en zorlayıcı açılardan olan “Büyük Kare (Grand Cross)”yi harekete geçiriyor. Öncü burçlarda (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) gerçekleşecek Büyük Kare, bizi ister istemez atılım yapmaya zorlayacak. Hepimiz, baskı ya da engellerle mücadele etmek zorunda kalsak da, gerek özel hayatlarımızda gerekse de global olarak, bir şekilde önemli değişim, yenilenme, taze başlangıçlar yapma dönemlerinden geçeceğiz. Gökyüzü, özellikle ilişkilerde iletişim, yaşam felsefemiz ve inançlarımızla ilgili konularda sınayacak bizi. Bir şeyler olmuyor, yürümüyorsa, belki de Büyük İskender’in yaptığı gibi, şöyle bir sallayıp kılıcı, Kördüğüm’ü kökten çözecek bir noktaya gelmek durumunda kalacağız!

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
14 Nisan Pazartesi:
Gerilimin ciddi anlamda tırmanışa geçeceği bir haftanın eşiğindeyiz. Mars Terazi burcunda geri hareketini sürdürürken Dünya’ya çok yakın bir konumda olacak. Dolayısıyla ilişkilerde huzuru kaçıracak, iç dengemizi bozacak gel gitler bugün çok belirgin. Aslına bakarsınız geçen haftadan itibaren gün ve gün Mars enerjisinin öfkeli titreşimini hepimiz hayatlarımızda belirgin bir şekilde hissetmeye başladık.

Duygusal modumuzu ve duygusal ihtiyaçlarımızı belirleyen Ay da halen Terazi burcunda ve üstüste gerçekleştireceği gerilimli etkileşimlerle, özellikle ilişkiler konusunda bizi sabah saatlerinden itibaren zorlamaya başlıyor. Bugün bizi zora sokacak, bağlayıcı konuları gündeme getirmemekte yarar var. Sakin başlayan konuşmalar, daha biz ne olduğunu anlamadan, şiddetli öfke patlamaları veya çatışmalara dönüşebilir. 21:32’deki Merkür  (Koç) - Jüpiter (Yengeç) karesi, öznel önyargılardan, yanlış anlamalardan doğabilecek tatsızlıklara işaret ediyor. Dikkatli, özenli ve akılcı olmamız çok önemli.  Ani bir hevesle her şeyin üstesinden gelebileceğimize inanarak yapabileceğimizden fazlasına söz verebileceğimiz gibi, bazı konuları düşünmekten kaçma ve tembellik eğilimi de gösterebiliriz. Zihnimiz allak bullak hale gelebilir! Bugün ve özellikle bu akşam iletişim kurma, kendimizi, arzu ve isteklerimizi ifade etme şeklimizi belki de yeniden gözden geçirme zamanı!

İSYANKAR MODDAYIZ
15 Nisan Salı: Haftanın en yoğun enerjilerle dolu, oradan oraya savurabilecek gününe geldik! Mücadeleden yorulma pahasına, hesapta olmayan ani yön değişiklikleri, beklenmedik gelişmeler ve önemli atılımlar var ufukta! 01:15’te Merkür ile Uranüs Koç burcunda kavuşum yaparak günün ilk enerjisini ateşliyorlar. Zihnimiz son derece aktif ve huzursuz. Aklımıza aynı anda bir çok düşünce üşüşebilir. Bizi heyecanlandıracak yepyeni ve reformist düşüncelere açığız. Kısıtlanacağımızı hissettiğimiz bir düşünce ya da oluşuma anında tepki vereceğimiz için, isyankar ve tartışmacı bir yaklaşımımız olabilir.

02:47’de, tutulma öncesi saatlerde Plüto (Oğlak) geri harekete başlayıp gökyüzünde oluşmakta olan öncü burçlardaki Büyük Kare’nin enerjisini içe yönelterek yaşam amacımız ve hedeflerimizle ilgili derin sorgulamaların kucağına atacak bizi. 23 Eylül’e dek devam edecek olan bu süreçte, hayatımızı bize uygun ve gerçekçi bir şekilde yeniden yapılandırmayı getirecek pek çok krizli durumların üstesinden gelerek, önemli dönüşümler yaşamamız mümkün.

 07:13’te Merkür (Koç) henüz geri gitmeye başlamış olan Plüto (Oğlak) ile kare açı içine girecek. Tartışmacı yönümüzü ortaya çıkaracak, entellektüel güç savaşlarını tetikleyecek bir etkiyle sarsılıyoruz. Zihnimizi rahatlatmak bugün son derece önemli. İnatçı, esnek olmayan bir düşünme şeklinin yararının olamayacağını görmemiz gerekiyor. Zaten tutulmanın işaret ettiği konuların başında sevgi ve ilişkilere, evliliğe ve ortaklıklara bakış açımızı gözden geçirmek ve bizi mutlu olmaktan alıkoyan her ne varsa onlardan özgürleşmeye gönüllü olmak geliyor. Tutulmanın etkilerini salt maddi düzlemde değil, bilinç düzeyinde de muazzam bir şekilde algılayabileceğiz. Hafta boyunca Merkür son derece aktif olacağı için, meditatif çalışmalar yapmak veya doğada vakit geçirerek farkındalığımızı inceltmek zihinsel  süreçlerimizi yatıştırmaya yardımcı olacaktır.

DOLUNAY VE TAM AY  TUTULMASI
10:42’de 25 dereceyle Terazi burcunda, bizi muazzam bir değişim dalgasına taşıyacak Dolunay ve Tam Ay Tutulması gerçekleşecek. Türkiye’den göremeyeceğimiz bu tutulma Amerika’nın her yerinden, Avusturalya ve Yeni Zellanda’dan izlenebilecek. Dolayısıyla en büyük değişimlerin bu ülkelerde yaşanması beklenebilir. Tutulma tam 78 dakika sürecek. Bu bağlamda, etki süresinin de bir hayli uzun olacağını söylemek mümkün.
Ceres, Vesta ve Juno gibi asteroidlerin de tutulma ile etkileşim içinde olması, dişil enerjinin önemi ve yükselişine işaret ediyor.

Dünyaca ünlü astrolog Bill Meridyen’e göre tutulma zamanında alınan kararlar veya atılan adımlar değişime tabi olabiliyor. Tutulma kişisel haritalarımızda hangi alanları harekete geçiriyorsa (iş, kariyer, evlilik, günlük rutin, sağlık vb.), o alanlarda belirsizlikler, dengesizlikler, karmaşa yaşamamız şaşırtıcı değil. Bu tutulmayla “ben ve sen” (ya da “ben ve diğerleri”) arasındaki dengeyi, birbirimizden taban tabana zıt yönlerimiz olmasına  karşın uzlaşıyı nasıl sağlayıp, iç ve dış dünyadaki huzur ve tatmini elde edebileceğimizi anlıyoruz.

Bu tutulma global anlamda kitleleri etkileyecek önemli başlangıçları, güç savaşları ve kışkırtmaları, hak hukuk mücadelelerini ve çatışma ya da büyük çabalar sarf ederek elde edilecek özgürlükleri gündeme taşıyacaktır. Din, inanç ve hayata bakış ile ilgili konularda önemli gelişmeler yaşanabilir. Tutulma ülkemiz açısından da oldukça önemli, gergin bir dönemi işaret ediyor. Ancak her zaman için kriz zamanları, değişim, gelişme ve büyüme fırsatlarını da beraberinde taşır. İster istemez hayatlarımızı düzenlemek, gereken değişimleri yapmak durumunda kalırız. Kaldı ki, 5 Nisan’dan bu yana Balık’ta ilerleyen Venüs’ün tutulma zamanı Neptün ile kavuşumda olması sevgi, hoşgörü, affedicilik, empati, şefkat ve anlayışı da beraberinde getirerek yüreklerimize biraz olsun su serpecektir!

Tutulma zamanları hava koşulları da dengesizleşeceğinden ani ısı değişiklikleri, mevsim normallerinin dışında hava koşulları ile karşı karşıya kalabiliriz.

Tutulmanın hemen ardından boşluğa düşen Ay, 19:19’da Akrep temalarıyla yoğrulana dek açısız ve bağlantısız kalacak. Geceyi Akrep burcunun derin ve yakıcı duygusallığıyla kapatıyoruz.

OLUMLU ETKİLER VAR
16 Nisan Çarşamba:
Sezgi ve algılarımızın keskinleştiği bir gündeyiz. Özellikle sabah saatleri bu anlamda önemli farkındalıklara açık. Öğle saatlerinde iletişimde zorlayıcı etkilerle tekrar yüzyüze geliyoruz. Sivri dil veya düşünmeden konuşmak telafi edilmez hatalara yol açabilir. Öğleden sonra ise üst üste olumlu etkilerle yüreğimiz ısınmaya başlıyor. Duygusal anlamda kendimizi daha iyi hissediyoruz.

17 Nisan Perşembe: Gün karamsar etkilerle başlamasına karşın, 10:38’de Ay’ın boşluğa düşmesiyle birlikte, rahatlatacak sakin etkilerle devam ediyor. Günü kendi ritminde ve akışta geçiriyoruz. Kişisel gelişim veya spritüel çalışmalar açısından bugün oldukça verimli, iç yolculuğumuzda derinleşeceğimiz bir gün. 

18 Nisan Cuma: Gece yarısından hemen sonra içimizi iyimserlik, yaşama sevinci, umut ve neşeyle dolduracak bir duygusal moda geçiyoruz; Ay Yay burcunda ilerlemeye başlıyor. Sabaha karşı, Venüs’ün Jüpiter ile uyumlu etkileşimi içimizdeki sevgi deposunu genişletip huzur ve mutlulukla dolduruyor. Öğle saatlerinde duygu dünyamız bir parça karışabilirse de hemen üstesinden gelebilecek durumda olacağız. Durum veya koşullar bizi para veya ilişkilerle ilgili konularda gerçekçi değerlendirmeler yapmaya itecektir. Kendi gücümüzün ve değerimizin farkında olmak bizi merkezimizde ve tatmin olmaya taşıyacak.

Akşam saatleri ise sürprizli gelişmelere açık!

GÜZEL DUYGULAR
19 Nisan Cumartesi:
Ay Yay burcunda ilerlemesini sürdürüyor. Dışarılarda olmak, gezmek, dolaşmak, ufkumuzu genişletecek konu veya etkinliklerle ilgilenmek ihtiyacında olacağız. Heves ve coşkumuz yüksek. Boşluğa düşen Ay ile kendimizi günün ritmine ve getirdiklerine bırakıyoruz. Keyifli, güzel bir hafta sonu akşamını güzel duygularla geride bırakıyoruz.

20 Nisan Pazar: Hafta ortasından itibaren bizi rahatlatan etkiler yavaş yavaş yerini tırmanan bir gerilime bırakmaya hazırlanıyor. Gökyüzündeki Büyük Kare kendini bugün itibariyle her geçen gün biraz daha güçlü bir şekilde hissettirmeye başlayacak.

04:27’de hedeflerimize yoğunlaşmamıza neden olacak bir duygusal konuma geliyoruz; Ay Oğlak burcunda ilerlemeye başlıyor. Ayakları yere basan, sağlam ve gerçekçi yaklaşım tarzımız çok yardımcı olacak.

Güneş, 06:55’te toprak gruplarından, sabit nitelikli Boğa burcunun dingin, güven ve rahatlık peşindeki dünyasını aydınlatmaya başlayacak. Ancak bu huzurlu atmosferi bozacak etkiler öğle saatlerinden itibaren yükselişte gözüküyor! Jüpiter (Yengeç) - Uranüs (Koç) karesinin huzur kaçıran gergin etkisini hayatın her alanında hissetmemiz mümkün.

BİTİRİRKEN
Gelecek haftadan itibaren oldukça yıkıcı etkilerle karşı karşıya olacağız. Bu süreçte Güneş’in Boğa gibi barışçıl ve huzurlu bir burçta olması belki biraz olsun bizi rahatlatmaya yarayacak ama özellikle Uranüs (Koç) ile Plüto ( Oğlak )’nun bir kez daha kare açı içine girmeleri,  sınırlarımızın ve sabrımızın bir kez daha zorlanacağının bir işareti!

Hepinize güzel günler, iyi bir hafta diliyorum. Esen kalın!

BOĞA BURCU
Koç’un öncü ve ateşli ruhu ile başlayan burçlar kuşağında heves ve atılganlıkla kendimizi ortaya koyduk, kim olduğumuzu keşfetmeye, isteklerimizi anlamaya ve gerçekleştirmeye çalıştık. Artık biraz yavaşlıyor, Koç’un başlattıklarını sabırla sağlam ve dayanıklı hale getirmeye çalışacağımız bir döneme doğru ilerliyoruz. Koç’un kontrolsüz enerjisi, ayakların yere sağlam bastığı, gerçekçi bir sürece bırakıyor yerini.  Kendi kaynaklarımız üzerinde düşünecek, onları hayata olumlu ve üretken bir şekilde hayata katmanın yollarına bakacağız. Hayatın somut ve pratik yönleri ile haşır neşir olurken, bir yandan da tembel tembel beş duyunun keyfini çıkarmayı ihmal etmeyeceğiz! “Şöyle bir uzansak” diyeceğiz, elimize güzel bir kitap alıp,  atıştırsak güzelim meyveleri, yemişleri! Hele bir de kırlarda, doğanın ortasında ılık bir havada var olmanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyorsak; keyfimize diyecek olmayacak! Güzelliklere dokunmak, dünyayı beş duyumuzla birden algılamak, keyfini çıkarmak isteyeceğiz…

KARAKTERİ:
Ağırkanlı, güçlü, sakin, sabırlı, kararlı, yapıcı, alışkanlıklarına bağlı, huzurun ve barışın peşinde, kendisi ve çevresiyle uyum ve barış içinde, sevecen, şükran duygusu dolu. Ancak sabrı taşma noktasına geldiğinde öfke küpü ve burnundan soluyan biri.

Para, rahatlık, güzel bir hayat, somut, gerçekçi ve güvenilir bir dünyada huzur içinde yaşamak ister. Uzun uzun düşünmeden hiçbir işe kalkışmaz. Mevcut olanı sağlam ve dayanıklı hale getirmekle meşgul olduğu için, herhangi bir ilişkiyi bozmak, yıkmak ile ilgili bir noktaya gelindiğinde sıkıntı yaşar.

Yıkıcı Özellikleri: 
Sahiplenicilik, rahata ve lükse düşkünlük, değişime direnç, inatçılık, tembellik, rehavet, komfor ve itibarı yitirmemek adına düzen değişikliğine gitmemek,

Yapması Gerekenler:
Sahip olduğu şeylerden ötürü şükran duymak ve yeniye yer açabilmek için gerektiğinde sevgiyle bırakabilmeyi öğrenmektir.

Boğa Burcu ve Aydınlanma Nesneleri
Yönetici Gezegeni:
Venüs
Yönettiği Gün: Cuma
Rakamı: 6  
Niteliği: Sabit, dişil

Metalleri:
Bakır, bronz ve pirinç.

Şekilleri:

Dalgalı, yuvarlak hatlar.,.

Yiyecekleri:

Elma, kayısı, muz, böğürtlen, kivi, vişne, kiraz, üzüm, şeftali, armut, çilek, kuşburnu, erik, nar, yeşil fasulye, patates, kuşkonmaz, karahindiba, sarımsak, ada çayı, maydanoz, fesleğen, su teresi, pırasa, pazı

Çiçekleri:

Hoş kokulu, özellikle pembe renkli çiçekler, elma çiçeği, siklamen, pembe açelya, beyaz ortanca, papatya, frezya, pembe jerbera, beyaz-pembe gül, beyaz zambak.

Meleği:

Anael

NESNELERİ:
Güzellikle ilgili olanlar:

Sedefli banyo topları, parfümler, makyaj malzemeleri, parfümlü sabunlar, kokulu vücut yağları, masaj araç gereçleri.

Finansla ilgili olanlar:

Cüzdan, bozuk para çantası, bozuk para, kasa, banknot, bel çantası, mücevher kutuları.

Ev ve bahçe dekorasyonu ile ilgili olanlar:
Bakır objeler, saksılar, buketler, bronz heykeller, müzik CD’leri, resim çerçeveleri.

Giysileri:
Yumuşak dokulu ve insanı hafifçe saran ipek, kaşmir, flanel vb…

Müzik aletleri:
klarinet, gitar ve harp.

Mekanlar:
Parklar, bahçeler, verimli topraklar, kiremit çatılı çiftlik evleri, şehir dışındaki evler, ev yapımı yemek veren restoranlar, organik yiyecek satan yerler, şarap mahzenleri..

Renkleri:
Pastel tonlar, özellikle açık pembe ve mavi, yumuşak yeşiller, krem beyazlar, kırmızı turuncu arası renkler.

Kokuları:
Gül, yasemin.

Taşları:
Alabaster, beyaz mercan, beyaz topaz, yeşil agat, krizopraz, diyoptaz, zümrüt, yeşil garnet, yeşil safir, pembe kuartz, pembe turmalin.

Hayvanları:
Boğa, hemster, tavşan, rakun ve gri.

Meslekleri:
İç mimarlık, sanatçılık (şarkıcılık, bale vb.) bankerlik, çiftçilik, finans sektörü, bahçe mimarlığı, sigorta brokerliği, aşçılık, masaj terapistliği, müzisyenlik, modellik, ressamlık, heykeltraşlık, terzilik, estetisyenlik çiçekçilik, kuaförlük, parfüm sektörüyle ilgili işler .

Yönetimindeki Şehir ve Ülkeler:
Honolulu, Minnesota, Long Island, Rochester, Pittsburgh, Avusturya, Ekvator, İsrail, Japonya, Paraguay, Sierra Leone, Tanzanya, Togo, Dublin, Leipzig, Luzern, Palermo, Parma.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.