Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
İlişkilerde fırtınalar devam ediyor!

27 Ocak - 02 Şubat 2014 Haftası

Bu hafta gerçekten de çok önemli etkilerle başlayıp bitiyor. Evlilik, ortaklık, genel anlamıyla ilişkiler ve hisseli paralar alanında fırtınlar estirip krizler çıkartan etkileri halen hissediyoruz! Bu durum en çok Koç, Yengeç ve Oğlak’ları veya haritalarında bu alanda önemli gezegenleri ya da noktaları bulunanları (yükselen, partner evi, aile, kariyer vb.) adeta köklerinden sallayıp sarsıyor!


Hepimizin doğum haritalarında bir yerlerde bu zorlu açılar gerçekleşeceğine göre, aslında hemen herkes bu kargaşadan nasibini alacak demektir! Üstelik Venüs’ün geri hareketini bu hafta bitiriyor olması, en koyu gölgelerini de hayatlarımızda görünür kılıyor! 31 Ocak’ta Jüpiter (Yengeç)-Plüto (Oğlak) karşıtlığını ikinci kez deneyimleyeceğiz. Salt özel hayatımızda değil, toplumsal ve ekonomik değerlerimiz ile ticari konularda da beklenmedik şok edici gelişmeler, skandal niteliğinde şaşırtıcı oluşumlarla karşılaşabiliriz. Ani kopuşlar, yol ayrımları, ekonomik alanda çöküş ya da turbülanslar bu hafta gündemi oluşturacağa benziyor!

Öte yandan, bu hafta sonu Kova’da ikinci bir Yeniay daha deneyimliyoruz.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
27 Ocak Pazartesi:
Hafta sonu başlayan iyimser etkiler bugün de etkisini sürdürüyor. Ağır ve kasvetli konuları geride bırakarak coşkulu, heyecanlı ve umut dolu bir yeni haftaya giriş yapıyoruz. Ay Yay’da ilerlemesini sürdürüyor.

28 Ocak Salı: Dün gece yarısından sonra boşluğa düşen Ay, sabah 07:05 itibariyle bizi Oğlak’ın ciddi, hırslı ve azimli, sorumluluk bilinci yüksek alanına taşıyor. Kendi hayatımızın otoritesi olmakla ilgili deneyimler bizi zorlayabilir. Nerede “hayır “ veya “dur!” dememiz gerektiğini, eğer hala zorlanıyorsak,  öğrenmemiz gerekecek! Sınırlarımızı korumamız çok önemli.

29 Ocak Çarşamba: Bugünün enerji ve temposu çok yüksek. 10:33’te özgürlük, sınırlamalara başkaldırı ve içimizdeki sıra dışı yönleri sergilemeye teşvik eden etkilerle kendimize geliyoruz. Ancak hemen ardından dışarıdan bizi kışkırtacak, cevap vermeye zorlayacak etkiler bastırıyor yeniden. Gereksiz laf kalabalıklığı, dedikodu, sabrımızı zorlayacak tartışmalar, sinir sistemimizi bozabilir. Kontrat veya nihai kararlar açısından dikkatli, özenli olmamız gereken bir gündeyiz. Tutabileceğimizden fazlasına söz verebilir sonradan pişmanlık duyabiliriz. Kısacası özellikle öğleye kadar kafamız karışık, dikkatimiz dağınık, sinirler gerilmeye hazır!

18:48 itibariyle Ay boşluğa düşüyor. Geceyi sakin bir şekilde geçirmeye çalışıyoruz.

KOVA BURCUNDA YENİAY!
30 Ocak Perşembe:
06:34’te duygu dünyamızın ibresi Kova burcunun özelliklerine çevriliyor. Cumartesi gününe dek mesafeli yakınlıklara, arkadaşlığa, kafaca bütünleşmeye, kendimizi özgür hissetmeye ihtiyacımız var. Bu denli kendi bireyliğimizi öne çıkartan ve kendimize alan yaratmaya teşvik eden etkiler yükselmişken beraberliklerde dengeyi tutturmak pek kolay değil! Merkür (Kova) ile retro Venüs (Oğlak) arasındaki zorlu açı, karşımızdakileri istemeden yaralayabilecek konuşmalar yapabileceğimize dikkat çekiyor. Ağzımızdan çıkanı kulağımızın duyması gereken bir gündeyiz.

23:40’da Güneş ile Ay Kova burcunda enerjilerini birleştirerek Yeniay fazını oluşturuyorlar. Hem bireyliğimizin hem de bizi diğerleriyle buluşturan, birleştiren gücümüzün bilinciyle bütünleşiyor ve daha yüksek bir anlayışa kendimizi açıyoruz. İstesek de istemesek de değişim kapıda! Düşüncelerimizin gerçekten bizi yansıtıyor olması son derece önemli. Bireyliğimize, bizi biz yapan özelliklerimize sahip çıkarken yaydığımız titreşim yüksek ve pürüzsüz olmalı! Benzeyenlerin birleştiği, bir araya geldiği, düşük vibrasyonla bizi buluşturmayan etkiler tırmanışa geçiyor.

İLİŞKİLER DEĞERLENDİRMEDE

Pek çok birliktelik, yol arkadaşlığı veya evlilikler bu bağlamda yeniden ve belki de son kez değerlendirmeden geçiyorlar. Kendi gücümüzün farkına varıyoruz. Sevgi, bütünleşme ve anlayış bizi güçlendirip umutla geleceğe bağlarken, nefret, suçluluk duyguları, utanç ve önyargılar gücümüzü düşürecek ve gelişimimizi engelleyecektir. Yarın direkt harekete geçecek olan sevgi ve ilişkilerin temsilcisi Venüs, 21 Aralık’tan bu yana bu konuda neler öğrendiğimizi, gereken dersleri alıp almadığımızı, doğru çıkarımlarda bulunup bulunmadığımızı sorgulatacak önümüzdeki haftalarda… O zamandan bu yana yüzeye çıkan konulara baktığımızda, artık bu konularla ilgili yepyeni bir bakış açısı geliştirmemiz gerektiğini anlayacağız. Hayatı salt sevgi alışverişleri, kimin kime maddi ya da manevi anlamda ne kadar ne verdiği ile ilgili konulardan ibaret sananlarımız bakış açılarını değiştirmek durumunda kalacaklar. Gelecek ayla birlikte yeni bakış açıları, yepyeni amaç ve hedeflere yönelmeleri gerektiğini anlayacaklar.

ETKİ ALTINDA KALABİLİRİZ
31 Ocak Cuma:
Ocak ayını yenilenen enerjilerle kapatıyoruz. 16:29’da akıl, mantık ve iletişimin temsilcisi Merkür Balık burcuna giriyor. İdealist ve yaratıcı düşüncelerimizin ön planda olacağı bir sürece giriyoruz. “Özel ulak” niteliğindeki Merkür, Balık burcunda bilinç ile bilinçaltı arasında köprü kurar. Farkındalığımızı yükseltecek işaretleri kolaylıkla seçebiliriz. Rüyalarımız haberci nitelikte olabilir. Ancak Merkür’ün Balık burcunda düşük konumda olduğunu da unutmamak gerekiyor. Düşüncelerimiz öznel önyargılarımızdan etkilenebilir ve tarafsızlığımızı korumakta zorlanabiliriz. Merkür 7 Şubat’ta geri harekete başlayacak ve 13 Şubat’a dek Balık’ta ilerlemesini sürdürdükten sonra, tam da sevgililer günü arifesinde, tekrar Kova burcuna giriş yaparak aynı temaları gündeme getirecek. Merkür geri gitmezden önce yavaşlayacağı için, gölge dediğimiz olumsuz yönleri bugünlerde iyice ortaya çıkacağından, özellikle ikili ilişkilerdeki iletişimimize çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yanlış düşüncelere saplanabilir ya da kolayca etki altında kalabiliriz.

22:48’de ise, Venüs Oğlak burcunda 13 derecede direkt harekete geçiyor. Ancak yaklaşık bir hafta boyunca gölge etkilerini hissettirmeye devam edecektir. Bu durumda Venüs’ün gölge etkileriyle Merkür’ünküler birbirine karışacağından, iş anlaşmaları, evlilik, ortaklık, veya her türlü ilişki veya para ile ilgili yatırımlarda hesap edemeyeceğimiz sıkıntılar ortaya çıkabilir. Yazılı ya da sözlü iletişimde her zamankinden daha çok özenli ve dikkatli olmaya bakalım; incitmeyelim, incinmeyelim!

18:45’te Ay boşluğa düşüyor yine…

HASSASİYETİMİZ ARTIYOR…
01 Şubat Cumartesi:
Merkür’ün Balık burcuna girmesiyle birlikte zihnimizdeki karmaşa ya da bulanıklık bizi özellikle ilk haftalarda zorlamaya başlayacak. Merkür ile Neptün kavuşumu (Balık) hayal ve idealleri, fantezi dünyasını ve yaratıcılığı desteklerken bu konularda gerçeklerden kaçmayı getirecek etkileri de peşi sıra sürüklüyor. Bugün sabah saatlerinde Güneş (Kova) ile Jüpiter (Yengeç) arasındaki gerilimli açı, bu bağlamda dikkatsizlik, ihtiyatsızlık veya yargılama gücünde zayıflık getirebilecektir. Sonradan üzülüp pişmanlık duymamak için, gerçekçi bakış açımızı korumakta yarar var. Ay’ın Balık’taki konumu ise hafta sonu boyunca bu etkileri katlayarak çoğaltıyor. Hoşumuza gitmeyen konulara gözlerimizi kapayıp kaçışlara, bizi gerçekle yüzleşmekten geri bıraktıracak bambaşka konulara yönelebiliriz.

02 Şubat Pazar: Balık burcundaki Ay hassasiyetimizi iyice arttırıyor. Bugünü sevdiklerimizle veya bizi mutlu edecek hobilerle değerlendirelim. Duygu dünyamızla, aklımız, bilincimiz arasında dengeyi bulmak durumundayız. Çok çabuk savrulabiliriz.

Öğleden sonrayı sanat veya müzikle ilgili etkinlikler, ya da evrenle bağımızı güçlendirecek yoga gibi çalışmalarla değerlendirmek iyi bir fikir olabilir.

BİTİRİRKEN
Şubat’ın hemen hemen ilk 10 gününe dek çok önemli bir açı oluşumu gözükmüyor. Bu dönemi daha sakin ve akışta geçireceğiz anlaşılan!

Hepinize güzel bir hafta, sevgili öğrencilere iyi tatiller diliyorum. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.