Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yengeç Burcunda Dolunay! Ve duygusal çıkışlara dikkat!

13-19 Ocak 2014 Haftası

Bu hafta geçtiğimiz haftalara oranla daha rahat ve akışta geçebilecek gibi gözüküyor. Özellikle ilk iki gün dağınık enerjilerin hakim olması ve ardından başlayan yumuşak ve hassas enerjiler ilk yarıyı kolay kılıyor.


Perşembe günü Yengeç burcunda gerçekleşecek Dolunay, yeni yılın ilk gününde Oğlak burcunda gerçekleşmiş olan Yeniay'da atılan tohumların nasıl sonuç verdiği ile yüzleştirecek bizi! Aldığımız kararlar ve attığımız adımların neler getirdiğini değerlendirmek durumunda kalacağız. Duygusal ihtiyaçlarına kulak tıkamayı sürdüren veya farkında olup harekete geçemeyenler duygusal patlamalar yaşamaya aday!

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
13 Ocak Pazartesi:
Haftaya, boşlukta salınan Ay'ın enerjisi ile giriyoruz. Dün gece yarısından itibaren hayat kendi sisteminde, kendi bildiğince akıp gidiyor. Kimi zaman boşa çaba sarf ettiğimizi bile düşünebiliriz, ancak her şey kendi doğal ritminde! Bugün nihai kararlar almaktan sakınalım. Zamanla sınırlı veya acil işler gerilim yaratabilir. Günü planlamak yerine, geldiği gibi yaşamakta yarar var! Çünkü bugün her şey olduğu, olabildiği kadar! Öte yandan Ay'ın boşlukta olduğu zamanlar iç yolculuk gerektiren ve ruhumuzu zenginleştirecek spritüel çalışmalar için son derece uygundur. Ruhsal öğretiler, yoga, nefes terapileri gibi ruh, beden ve akıl düzeyinde olumlu yansımaları olacak konulara yönelebilir, iç dünyamızı yatıştıracak güzel müziklerle ruhumuzu arındırabiliriz.

14 Ocak Salı: Ay bugün de gece yarısından sonraya dek boşlukta! Hassasiyetimiz ve etkilenebilirliğimiz giderek artıyor. İletişim kazaları, yanlış anlama ya da anlaşılmalar, evrakta yanlışlıklar bizi zorlayabilecek konulardan bir kaçı yalnızca... Tedbirle ilerleyelim. Anlamadığımız ya da aklımıza takılan bir konu varsa çekinmeyip soralım!  Bilmemek ya da anlamamaktan daha kötü ne olabilir ki?

15 Ocak Çarşamba:
Gün geceye devrildikten kısa bir süre sonra, 02:24'te Ay Yengeç burcunun anaç, koruyucu, kollayıcı, destekleyici ve aynı zamanda da öznel dünyasında ilerlemeye başlıyor! Duygusal dürtüler ya da geçmiş koşullanmışlıklarla anlık tepkiler verebiliriz. Alınganlık bu konumun en zorlayıcı gölge yönlerinden! Meselelere dışarıdan bakmaya çalışalım. Her şeyin bizimle ilgisi olmayabilir! Unutmayalım ki duygularımız neden değil sonuçtur ve biz bakış açımızı değiştirdiğimizde duygularımız da değişir! Sabah saatleri sezgilerimizin ve algılarımızın en keskin olduğu zaman dilimi! Kozmik antenimiz çok güçlü! Olumsuz etkilenebileceğimiz ortam ya da kişilerden mümkün olduğunca uzak kalmaya çalışalım. Resim, çizim, tasarım, sanat, müzik, dans ve hayal gücü gerektiren her konu için ideal bir etki alıyoruz; Ay (Yengeç) ile Neptün (Balık) uyumlu açı içindeler!

Ancak akşama doğru enerjiler değişmeye başlıyor. Duygu dünyamızda çalkalanmalar, çatışmalara açık, altüst edici olaylar yaşayabileceğimiz etkilerle karşı karşıyayız... İç dünyamızın ihtiyaçlarını temsil eden Ay önce Uranüs, ardından
Plüto ile zorlu açılar içine girmeye hazırlanıyor...

16 Ocak Perşembe: Ailevi konular, ev ya da yaşadığımız yerle ilgili meseleler ve duygusal ihtiyaçlarımız ile kariyerimiz, toplumsal statümüz ya da bizden beklenenler arasında sıkışıp kalabileceğimiz, duygusal yoğunluğu yüksek bir Dolunay ile güne "merhaba" diyoruz!

06:53'te Yengeç burcunda 25 derece 58 saniyede gerçekleşecek Dolunay'ın Ceres ile gerilimli bir açısı var. Kalın kabuklar içinde korunduğumuzu düşünerek acı çekmemek adına çekilip saklanmak yerine, sınırlarını sevgiyle belirlediğimiz, daha yumuşak ve sevecen bir ilişki tarzı geliştirmemizin önemi büyük. Benliğimizin en derinlerdeki ihtiyaçlarını yerine getirmek, ruhumuzu doyurmak durumundayız. Eğer bu konuda bir takım hatalar yapıyor ya da kendimiz olma sorumluluğunu almaktan geri duruyorsak, bu Dolunay'ın bize söyleyeceği çok şey var!!!*

Dolunay'ın hemen ardından Ay tekrar boşluğa düşecek ve 15:01 itibariyle Aslan burcunun görkemli iç dünyasına parlak bir giriş yapacak! Aradaki zaman diliminde kendimizi yönsüz, kararsız belki bir miktar şaşkın hissedebiliriz. Ancak sabit burçlardan Aslan'a giren Ay, kararlılığımızla birlikte neşe ve keyfimizi, hayattan zevk alma kapasitemizi de arttıracak. 19:12 itibariyle ise, Venüs (Oğlak) ile Mars (Terazi) gerilimli açılarıyla bizi ilişkiler, ortaklıklar veya para ile ilgili konularda bir süredir kaynayan meselelerle ilgilenmeye zorlayacak!

17 Ocak Cuma:
İçimizdeki çocuksu ve şakacı yönleri ortaya çıkarmak, yaratıcı konularla ve hobilerimizle ilgilenmek için uygun bir gündeyiz. Sabah saatleri sürpriz gelişmelere açık. Dolunayın iç dünyamızın ihtiyaçları ile zorunluluklar arasındaki kutuplaşmaya ilişkin enerjisinin ardından, ani bir kararla özgürleşmek, beklenmedik kararlar almak yöneliminde olabiliriz. Ancak bunun ciddi fikir ayrılıkları, çatışma ve sinir bozukluklarıyla sonuçlanarak dengemizi bozma ihtimali de var!

Öğleden sonra itibariyle enerjiler yumuşamaya başlıyor. Kendi isteklerini ifade edip onların peşinden gidebilmeyi başarabilenlerimiz rahatlarken, diğerleri ise inisiyatif ve güç kazanmaya başlıyorlar.

18 Ocak Cumartesi:
Sabah saatleri enerjimiz yüksek. Hafta sonuna içimizden gelen her şeyi yapabilecek güçteymişiz gibi iyi hissederek başlıyoruz. Ancak, sabahın ilerleyen saatlerinde üzerimizde baskı ve kısıtlanmışlık duygusu verecek etkilerle keyfimiz kaçabilir. Öğleye doğru boşluğa düşen Ay, yarın sabahın erken saatlerine kadar açısız, bağlantısız kalmayı sürdürecek. Programlarımız kendi kendine şekil alacak, her şey olması gerektiği gibi, kendiliğinden ve akışta gerçekleşecek demektir. Kabulde ve sakin kalıp, günü olduğu gibi kucaklamak en doğrusu! Müzik, sanat, ruhsallık adına en güzel saatler bunlar...

19 Ocak Pazar:
Sabahın erken saatlerinde Başak burcuna giren Ay ile bir süredir dağınık ve karmaşık seyreden günlük düzenimizi yoluna koymak için kolları sıvıyoruz. Gelecek haftanın programını yapabilir, evi, dolapları, mutfağı, kısacası neyi titiz ve dikkatli bir şekilde düzenlemeye ihtiyacımız varsa o konuya enerjimizi vererek rahatlıkla üstesinden gelebiliriz.

Hepinize iyi haftalar. Esen kalın!

*Konuya ilişkin ayrıntılı bilgileri, sitemizde Ocak ayına ilişkin yayınlanan yazımda bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.