Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Geleceği yaratırken geçmişi arıtıyoruz!

30 Aralık 2013- 5 Ocak 2014 Haftası

Zor bir yılı geride bırakıyoruz. Önemli gelişmelerin yaşanacağı, temposu yüksek bir yılın eşiğine geldik. Yeni yıl pek dostça ve yumuşak enerjilerle başlamayacak ama sonrasında hayatımızda artık çürümüş, önemini kaybetmiş ve henüz bırakamadığımız ne varsa onlardan özgürleşmenin hafifliğini hissedeceğiz. 1 Ocak'ta öncü burçlarda (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) gerçekleşecek Yeniay, Büyük Kare denilen zorlu bir açı oluşumuyla bizi ciddi boyuttaki atılımlara taşıyacak. Radikal kararlarla büyük çaplı değişimlere gideceğiz.


Bu haftanın ana teması güç savaşları, rekabet, mücadele ve çatışmalar. Kendi kendimizi de ciddi biçimde sorgulayacak ve bizi ilerlemekten alıkoyan eski düşünce biçimleri ile artık bize uymayan amaç ve hedeflerimizden vaz geçeceğiz.

İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
30 Aralık Pazartesi :
Güne Yay burcunda ilerleyen Ay ile neşeli, iyimser ve coşkun bir ruh hali ile adım atıyoruz. Ancak sabah saatlerinden itibaren huzursuz ve gerilim yaratan enerjiler kendini hisettirmeye başlayacak. Öğle saatleri heyecan verecek gelişmelere ve atılımlara açık. Güneş (Oğlak) ile Uranüs (Koç) arasındaki kare açı, gün içinde zorlayıcı etkisini arttıracak. Otorite figürleriyle sıkıntılı durumlar yaşanabilir. Beklentilerimize yanıt alamadığımızda sert tepkiler gösterme ihtimalimiz yüksek. Huzur ve içsel bütünlüğümüzü korumamamız biraz zor.

13:37 itibariyle Ay yaklaşık bir gün boyunca açısız ve yönsüz kalacağı bir sürece giriyor. Önemli işlerimizi sabahtan halletmekte yarar var. Ancak ruhsallık veya kişisel gelişim çalışmaları açısından elverişli bir dönem olduğunu da söylemek gerekir.

KENDİMİZİ DİSİPLİNE EDECEĞİZ...
31 Aralık Salı :
Çatışma ve meydan okumalara açık, kriz yaratacak konuları gündeme getirebilecek bir gündeyiz. Aslına bakacak olursanız haftanın en zor, en sert enerjilerle dolu günündeyiz. Yılı böylesine gerilimli bir şekilde kapatmak biraz talihsiz bir durum. Serinkanlı olmaya, ağzımızdan çıkan her söze dikkat etmeye çalışalım. Keskin tartışmalar yaşanabilir. Bugün her zamankinden daha çok özen ve anlayışa ihtiyacımız var.

20:02'de Ay Oğlak burcunun ciddi, kontrollü ve gerçekçi dünyasına giriş yapıyor. Duygularımızın ve duygusal ihtiyaçlarımızın sorumluluğunu almak üzere kendimizi disipline edeceğimiz bir süreç başlıyor.

01 Ocak Çarşamba:
Yeni yılın ilk gününe 10 derece 57 dakikada Oğlak burcunda ve Plüto'nun enerjisiyle kaynaşarak gerçekleşecek olanYeniay'ın patlayıcı enerjisi damga vuruyor! Taze bir başlangıç yapmaya hazırlanırken hayattaki seçimlerimizin sonuçlarıyla ciddi bir biçimde yüzleşiyor ve neleri geride bırakmaya ya da dönüştürmeye hazır olduğumuzu sorguluyoruz. Şikayet etme zamanı bitti! Artık harekete geçiyoruz. Bu bizi tatmin etmeyen bir iş veya mutlu etmeyen bir ilişki ya da yaşam şeklinden özgürleşme şeklinde de görülebilir. Kendi gerçeğimize uygun, içimize sinen bir hayatı yaşayabilmek adına, korkularımız ile suçluluk duygularımızı ve gölge yönlerimizi arındırıp dönüştürmemiz gerekiyor. Her koşulda güç savaşları, entrika veya taktik, stratejilerle mücadele etmemiz gereken durumlara açık olduğumuz, otorite figürleriyle çatışmalar yaşayabileceğimiz bir dönemdeyiz. Global anlamda iş hayatı, yönetim ve sermaye piyasaları ile ilgili dönüşüm yaratacak köklü değişimler yaşanması da söz konusu olabilir.

İletişimin temsilcisi Merkür de Plüto gibi Yeniay enerjisiyle harmanlanacak. Dolayısıyla gerçeğe ulaşabilmek ve eksik parçaları tamamlayabilmek için derin sondajlar içeren konuşmalar yapabiliriz. Söz konusu gerçekler acıtıcı olsa da, kendi kendimizi kandırmaktan veya bir yalanı yaşamaktan daha iyidir diye düşünmeliyiz.

GÜCÜNÜN FARKINA VAR!
02 Ocak Perşembe :
Kendi gücümüzün farkında olmamız gerekiyor. Ancak bu durum otorite figürleri ile mücadele etmemizi gerektiren güç savaşlarına sürüklenmemize neden olabilir. Bu enerjiyi kendimizde beğenmediğimiz yönleri dönüştürmek üzere kullanmak akıllıca olacaktır.

Öğle saatleri ise daha olumlu ve işbirliğine açık gözüküyor. 13:12'de Ay boşluğa düştükten sonra, 19:03 itibariyle aklın ve mantığın ön plana geçtiği, yakın ilişkilerde mesafe ve özgürlük ihtiyacının yükseleceği bir döneme giriyoruz; Ay Kova burcunda ilerlemeye başlıyor!

03 Ocak Cuma :
Sert etkiler bugün de katlanarak devam ediyor. Sert tartışmalar meydan okumalara ve gerilimli durumlara yol açabilir. Abartılı ifadeler ve tutamayacağımız sözler vermekten kaçınmalıyız. Öğleden itibaren daha atak ve cesur, aynı zamanda da kışkırtılmalara müsait bir durumdayız. Serinkanlılığımızı koruyarak meselelere bir adım öteden tarafsızca bakmaya çalışmamız iyi olur.

04 Ocak Cumartesi :
Hafta sonu sıkıntılı bir şekilde başlıyor. Günü akışta, geldiği gibi yaşamak, hiç bir konuda ısrarcı olmamak durumundayız. Ay 18:57'de Balık burcuna girene dek, gün boyunca boşlukta, açısız ve bağlantısız kalacak. Balık'ın esnek ve değişken, bütünü kucaklamaya yönelik enerjisiyle  daha yumuşak, yaratıcı yönleri, ruhsallık ve farkındalığı destekleyen bir sürece giriyoruz. Ciddi ve bağlayıcı kararlar almak yerine, akşam saatlerini ruhsal ya da  sanatsal konulara ayırmak çok iyi olur.

05 Ocak Pazar :
Gün akşam saatlerine dek yumuşak enerjilere teslim. Kendimizi yakın ilişkilerde en iyi şekilde ifade edebiliyoruz. Gecenin ilerleyen saatlerinde Jüpiter'in önce Ay, daha sonra Güneş ile etkin açıları mevcut. Duygusallığımız ve duygusal ihtiyaçlarımız kadar, egomuzu da şişirip kibiri, gururu  ve önemsenmeyi büyütecek etkilerle yüz yüzeyiz. Gerçeklerin sınırlarını da esnetip genişletebilir ve somut konular yerine, gelecekle ilgili umut ve hayallerimizi besleyecek şekilde düşünme eğilimi gösterebiliriz.

Hepinize güzel bir yıl, sağlık, mutluluk ve neşe dolu günler diliyorum. Yepyeni bir yılda, yeni'de ve yeni'den birlikte olmak üzere... Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.