Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Geleceği kucaklayın!

2 Aralık - 8 Aralık 2013 Haftası

Bütün enerjimizi uzun vadeli plan ve projelerimize yönelteceğimiz, hayatın anlamını, nerede durduğumuzu gözden geçireceğimiz bir haftadayız. 3 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek Yeniay ile bakış açımızı genişletiyor, hedeflerimize nasıl ulaşacağımıza kafa yoruyoruz.


Hafta sonuna doğru Merkür’ün de Yay burcuna geçmesiyle birlikte Yay temalarındaki vurgu artıyor! Heves, idealizm ve enerjimiz yükseliyor. Bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak, kendi doğrularımızı ifade etmek en önemli konu haline geliyor. Ancak bunları fütursuz, patavatsızca ortaya koyup, bizim gibi düşünmeyenlere önyargılı ve tavırlı yaklaşarak kendi doğrularımızı dayatma, bütüne odaklanırken ayrıntıları gözden kaçırma gibi gölge yönlerini sergileme ihtimalimiz de var.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
02 Aralık Pazartesi:
Haftaya Akrep’te ilerlemesini sürdüren Ay ile başlıyoruz. 03:34’te boşluğa düşerek 08:32’ye dek bağlantısız kaldıktan sonra Yay burcuna girerek haftaya yüksek enerji, iyimserlik ve idealizm ile başlamamızı sağlayacak!  Öğle saatleri dağılma ve çözülmeler yaşamamıza neden olacak enerjiler yüzünden belirsizlik ve sıkıntı doğurabilir. Önemli kararları günün ilerleyen saatlerine bırakmak akıllıca olacaktır. Gece ise sürpriz gelişmelere açık!

YENİAY ZAMANI!.
03 Aralık Salı:
02:22’de 10:59 derecede Yay burcunda Güneş ve Ay kavuşum yaparak Yeniay’ı oluşturuyorlar. Güne heyecan, heves ve tempoyla başlıyoruz. Bir ay boyunca hayata daha geniş bir açıdan bakmak ve hayatımızın inanç ve felsefemize ne kadar uygun olduğunu, bizi ne kadar yansıttığını sorgulamak eğilimindeyiz. Şifayı temsil eden Chiron’un Yeniay ile yakın kavuşumda olması empati, şefkat ve affedicilik konularında anlayışımızı genişletmemize ve koşulsuz sevgiye ulaşmamıza yardımcı olacak. Hatırlayacak olursak, Yay burcunun yönetici gezegeni olan Jüpiter 6 Kasım 2013’ten beri Yengeç burcunda geri hareketini sürdürmekte… Dolayısıyla, zaten hayat felsefemiz ile  yaşadığımız hayatın anlamını ve bizi ne kadar doyurduğunu sorguladığımız bir süreçten geçmekteyiz.

Yeniay’ın etkin olacağı bir ay boyunca uluslararası işler, seyahat, yabancı dil, eğitim, yayıncılık, din, inanç ve felsefe ile ilgili konular da gündeme oturacak. İç çatışmalarımızdan kurtulmanın, daha yüksek bir bilgiye ve daha engin, dolayısıyla esnek ve hoşgörülü bir bakış açısına bağlı olduğunu anlayacağız. Pratik hayatın içinde yakın ilişkilerimizde uyum, huzur ve işbirliği içinde olmayı becerebileceğiz. Venüs (Oğlak) ile Mars’ın (Başak) ve Uranüs’ün (Koç) Yeniay sırasındaki uyumlu açılarının bu durumda payı büyük.

Doğum haritalarında Yay burcunda 10-12 derecelerde önemli noktaları (yükselen, partner evi, ayakucu ya da gökyüzü tepe noktası) veya gezegenleri bulunanlar bu bağlamda yepyeni bakış açıları ve deneyim kazanacakları fırsatlarla karşılaşabilecekler.

HUZURSUZ VE TEPKİSEL OLABİLİRİZ
04 Aralık Çarşamba:
Güne biraz huzursuz ve tepkisel olmamıza neden olacak enerjilerle başlıyoruz. 05:46’da Ay boşluğa düşüyor yine. Ancak kısa bir süre açısız kaldıktan sonra, 08:50 itibariyle gerçekçi, sorumlu ve kariyer odaklı bir dünyaya adım atıyoruz. Bununla birlikte duygularımız, hayal ve ideallerimizle bağlantımız kopuk değil! Öğleden akşam saatlerine dek ruhsallık, sanat, yaratıcılık ve romantizm birer tutam da olsa, hayatımızda var olacak!  Gecenin ilerleyen saatleri ise duygusal salınımların getireceği dengesizlik ve gel gitlere açık… İç dünyamızı çalkalayacak haberler alabilir, beklenmedik durumlarla karşılaşabiliriz.

TARAFSIZ KALALIM
05 Aralık Perşembe:
Dün akşamki duygusal fırtınaların krizini henüz atlatamadan sabah saatlerine sert etkilerle başlıyoruz. Gün içinde zaman zaman zorlanmamıza karşın, akşam saatleri daha rahat akacağa benziyor.

Bugün gözümüzü ufkun ötesine çeviriyoruz. Tarafsız bilginin, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür, Yay burcuna geçiyor. Merkür Yay’da düşük konumda çalışır. Zira Yay’ın yargı ve prensiplerle katılaşabilen düşünce şeklinde Merkür’ün tarafsız bir şekilde var olabilmesi, aldığımız haber veya bilgilerin, bize aktaran kaynakların kendi bilinçaltları, tecrübe ve görüşlerinden süzülerek sahiciliğini kaybetmemesi mümkün değildir! Ayrıca, doğruları ifade edeyim derken, diğerlerinin hassasiyetini hiçe sayacak şekilde dobralığı patavatsızlığa dönüştürme ihtimalimiz de var. O nedenle 24 Aralık’a kadar iletişimde dikkatli ve özenli olmak, bilgi aktarımında tarafsızlığımızı korumak
durumundayız.

06 Aralık Cuma: Sabah erken saatlerde boşluğa düşen Ay, hemen ardından 08:54’te Kova burcuna geçecek. Hareketli ve üretken bir gündeyiz. Önemli görüşmelerimizi bugüne alabiliriz. Ancak akşam saatleri Merkür (Yay) ile Neptün (Balık) karesi bizi yanıltıp aklımızın karışmasına, belirsizlik içinde kalmamıza neden olabilir. Sonradan pişman olacağımız yanlış kararlar alma ihtimalimiz var. Kritik konuşma veya görüşmelerden kaçınalım.

SÜRPRİZ ZAMANI!
07 Aralık Cumartesi:
Bugün herkesin yararına bir şeyler yapmak, yaratıcı ve zihinsel, kültürel etkinliklerde bulunmak için çok uygun. 14:12’de Ay boşlukta kalacağı uzun bir sürece giriyor. Öğleden sonradan yarın sabaha dek kendimizi günün ritmine ve getirdiklerine bırakıyoruz. Hayat bize ne sürprizler hazırlıyor, neleri önümüze deneyim olarak getiriyorsa onu yaşıyoruz!

22:41’de enerji ve hareketin temsilcisi Mars Terazi burcuna geçiyor. 26 Temmuz 2014’e dek oldukça uzun bir süre Terazi’de devinimini sürdürecek. Merkür’ün Yay’da düşük olması gibi, Mars da Terazi burcunda zarar gördüğü konumdadır. Mars’ın atılgan ve gözü pek enerjisi, uyum, huzur ve barıştan yana olan Terazi’de kendini nasıl var edeceğini bilemez. Pasif agresif eğilimlerin artacağı bir sürece giriyoruz! Öfke ve kızgınlıklarımızı, düşünce ve isteklerimizi, riski göze alarak karşımızdakine sakin bir şekilde ifade etmemiz çok önemli. Aksi taktirde biriktirdiğimiz her olumsuz duygu toksik bir etki yaratacak ve o kişi ya da olay aklımıza geldiğinde gözümüzün önünde ilk beliren bu olumsuz, zehirli duygu ve düşünceler olacaktır.

RAHATLAYALIM!
08 Aralık Pazar:
10:34’te Ay, Balık burcunun kabullenici, kapsayan ve şefkatle saran dünyasına giriyor. Daha büyük bir bütünün parçası olduğunu hissetmeye, kendimizi akışa bırakmaya, suyun şifa veren, arındıran enerjisiyle ruhumuzu detokslamaya hazırız. İç dünyamızla temasımız yoğunlaşacak. Kişisel gelişim, ruhsallık, sezgisellik adına harika bir gündeyiz. Akşam saatleri  ise, algımızı çarpıtabilecek, yanlış anlama ve anlaşılmalara neden olabilecek etkilere açık. Kritik konuşmalara girmeyelim. Geceyi sakince ve hayal gücümüzü motive edecek, ruhumuzu zenginleştirecek şekilde müzik, dans, sinema gibi etkinliklerle kapatalım.

Herkese iyi haftalar. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.