Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yaşasın tatil!

 

Hastalıkları, sıkıntıları geride bırakıp yepyeni bir haftaya başlıyoruz. Gönderdiğiniz geçmiş olsun mesajlarınıza, içten ilginize çok teşekkür ediyorum. Allah hiç kimseye çaresiz dert vermesin.

Geçtiğimiz hafta sonuna hem ÖSS hem de Babalar Günü damgasını vurdu. Ay’ın Yengeç burcunda yolculuk yaptığı Pazar günü, evimizin babası, oğlumuzu sınava uğurlarken ne kadar sakin gözükmeye çalışsa da içten içe kaynadığını fark etmemek imkansızdı. Bizimki ise çoktan, “Artık ne olacaksa olsun, bitsin, kurtulayım” havasına girmişti. Tanıdığım en iyi, en sevecen, örnek bir baba olan sevgili eşime verilebilecek en güzel Babalar Günü hediyesi, bence oğlunun artık lise mezunu, üniversite öğrencisi olmaya aday bir genç adam olması. O sabah da yine her zamanki duygusallığıyla oğluna gururla baktı, gözleri yandı, buğulandı.


KARŞIMIZDAKİNİ DEĞİL, KENDİMİZİ DEĞİŞTİRMEYE YÖNELMEK…

Bu, Alper’in yaşamındaki en önemli dönemeçlerden biri. Hayatını sınav sonucuna göre inşa etmeye (Satürn) başlayacak çünkü, tıpkı kendisiyle birlikte sınava giren onca öğrenciyle birlikte… Satürn’ü artık biliyorsunuz; geleneksel astrolojide en büyük zararı veren, kötücül bir gezegen olarak tanımlanır. Kişisel doğum haritalarımızda hangi yaşam alanında ise orada yetersizlik duygusu, korku, kısıtlanma, zorluk ve hayal kırıklıkları vardır. Bu şekilde baktığımızda gerçekten de korkulası, çekinilesi bir portre çizer. Ancak karmik bir gezegen olan Satürn, zorluklar ve mücadelelerin ortasında, karşımıza çıkan engelleri aşarken kendimizi bulmamıza, güçlenmemize de yardım eden bir enerjidir, aynı zamanda. Disiplin, çaba ve sorumlulukla yaşamda kendimizi gerçekleştirebilmek için iç dünyamıza uygun bir dışsal yapı oluşturma, inşa etme anlamını taşır. Hepimiz yaşamımız boyunca bütün gezegenlerin döngülerini sırasıyla yaşar, aldığımız yolun, yaptığımız seçimlerin sonuçlarıyla karşı karşıya kalırız. Yani, kısaca ektiklerimizi biçeriz. Bu süreçte yaşadığımız olumsuzluklar soncunda karşımızdakileri suçlamak veya onları değişmeye zorlamak yapabileceğimiz en kolay ve yanlış şeydir. Oysa aynı türden hataları tekrar tekrar yaşamak zorunda kalmamak için, asıl üzerinde düşünmemiz gereken konu, hangi davranışlarımızın bu tür sonuçlara neden olduğunu saptamak ve buna göre bizzat kendimizi değiştirmeye yönelmektir.

Döngü dediğimizde akla önce gezegenlerin kendi kendileriyle kavuşum yapmaları, yani yeni bir enerjiyle yeni bir dönemin başlaması gelmeli. Daha sonra gezegenin kendisine sırasıyla yapacağı diğer açıları (altmışlık, kare, üçgen, karşıt vb.) deneyimleriz. Satürn enerjisi yaklaşık yedi yılda bir bizi sınayan bir özellik taşır. O nedenle evliliklerin yedi, on dört ve yirmibirinci yıllarında, kurmuş olduğumuz yuvanın ne kadar sağlam olduğunu sınayacak türden bir takım sorunlarla karşılaşmak gündeme gelir. Yukarıda örneklemeye çalıştığım gibi, alınacak ÖSS sınav sonuçları, yapılan çalışmaların, çabaların bizi hangi noktaya ulaştırdığını, beklentilerimizin ve hedeflerimizin ne kadar gerçekçi olup olmadığını gösterecek. Başka bir deyişle neyi hak edecek bir çalışma yapmışız onu anlayacağız. Gerçeklerle yüzleşip geleceğimizi buna göre inşa edeceğiz. 20-22 yaşlarında üniversiteyi bitirdiğimiz zaman ise yaş itibariyle Satürn’ün ikinci karesini yaşıyor olacağız. Aldığımız eğitimle bu hayatta neler yapabiliriz, iş seçimimiz ve buna bağlı olarak hayatımıza girecek yeni otorite figürleri ile nasıl başedeceğimiz gibi konular söz konusu olacak. Umarım herkes yaşam yolculuğunda karşısına çıkan birtakım zorluklarla olgunlaşır, hayallerini gerçekçi temellere oturturken, kendisini doyuma ulaştıracak en iyi yolu seçer.


BU HAFTA NELER OLACAK?

Haftanın ilk iki günü Ay Aslan burcunda. Dolayısıyla, vereceğimiz içgüdüsel tepkilerin Aslan burcu tarzında olması söz konusu. Kendimizi daha dışa dönük, neşeli ve canlı hissedeceğiz. Dikkat çekmek ve kendimizi açıkça ifade etmek ihtiyacında olabiliriz. Gölge yönüyle gurur ve kibir, eleştiriye tahammül edemememe, yanlış zaman ve yerde göze batacak şekilde davranmak söz konusu olabilir. 19 Haziran yoğun enerjili bir gün olarak gözüküyor. İkizler burcundaki Güneş, Yay burcunda transit hareketini sürdüren Plüton’a gerilimli açı verecek. Sahip olduğumuz gücün farkındalığıyla kendimizi öne sürmemiz ve karşımızdaki kişileri ikna etmek için uğraşmamız gerekebilir. Bu süreçte iletişimin temsilcisi Merkür de geri gidiyor olacağından, geçmişte güçlü karmik bağlara sahip olduğumuz insanlarla kadersel diyebileceğimiz karşılaşmalar beklenebilir. 20 Haziran’da Ay Başak burcuna geçiyor. Günümüzü verimli ve pratik bir şekilde organize ederken, ayrıntılara daha önem verir bir tarzda çalışabiliriz. Bu arada düzen takıntısı ile her şeyi toparlamak, gerek kendimize gerekse de çevremizdekilere karşı aşırı eleştirel bakmak aleyhimize çalışan yönlerden. 20 Haziran ise sosyallik açısından oldukça iyi bir gün. Yaz soltistinin (yaz başlangıcı) yaşanacağı 21 Haziran’da Güneş duyarlı, sezgisel, anılarına (aile ve atalarına), köklerine önem veren Yengeç burcuna girecek. Bu sırada Merkür de yine Yengeç burcunda geri hareketini sürdürüyor olacağından, iletişimimizde tarafsızlığımızı korumak biraz zor olabilir. Gereksiz alınganlıklar, yanlış anlamalar ve duygusal tepkiler ortaya çıkabilir. Yengeç burcuyla ilgili olarak Haziran ayına ait yorum yazımda ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz. Hafta sonu boyunca Ay Terazi burcunda olacak. İlişkilerde uyum, bütünleşme ve denge arayışında olacağız. “Biz bilinci”ne açık olacağımız bu günlerde ruhsal ve fiziksel alışverişlere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyabiliriz.


BİTİRİRKEN…

Annelik müthiş bir duygu ama anneye destek veren, çocuğunun yanında ve ona örnek bir rol modeli olabilen babalar da iyi ki var! Onlara, başta sevgili eşim olmak üzere, çok teşekkür ediyor ve bir kez daha geçmiş Babalar Günleri’ni kutluyorum. Sevgiyle kalın…


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.