Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
İlişkilerde sınav zamanı!

(01 Temmuz - 07 Temmuz 2013 Haftası)

Bu hafta sert enerjilerle birlikte büyük çaplı toplumsal ve kişisel boyutta deneyimlenecek önemli olaylar ve ani yön değişiklikleri bekliyor bizi! Satürn (Akrep) ile Neptün (Balık) arasındaki etkileşim 8 Temmuz’a dek karışıklık ve kaos yaratmaya devam edecek.

Ani hava değişiklikleri, sel baskınları, sınırları zamanla aşınmış veya net bir şekilde belirlenmemiş konuların ortaya çıkaracakları karmaşa ve duygusal taşkınlıklar, yine bu açının yarattığı etkilerden. Öte yandan, öncü burçlarda (Koç’ta Uranüs, Oğlak’ta Plüto, Yengeç’te Güneş-Jüpiter kavuşumu) gerçekleşmiş olan T-Kare’nin gerilimi de oldukça zorlayıcı! Global veya kişisel düzeyde otorite, sınır ve sorumluluklar ile ilgili sorunlar, ilişki ve ortaklıklarda egosal çatışmalara yol açabilecek gibi gözüküyor. Huzursuzluk ve sıkıntı veren durumlar yaşanabilir. Ancak hafta sonuna doğru enerjiler biraz olsun yumuşayacak ve rahat bir soluk alabileceğiz.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
01 Temmuz Pazartesi:
Haftaya enerjik, cesur ve atak bir şekilde başlıyoruz. Kendi duygusal istek ve ihtiyaçlarımızın ne kadar farkında olduğumuz son derece önemli. Gözardı ettiğimiz veya bir nedenle bastırmayı tercih ettiğimiz yerine getirilmemiş arzularımız, bizi gergin ve agresif bir duygusal konuma getirebilir. Tepkisel, sabırsız, kışkırtılmalara açık ve iddiacı, iletişimde söz düellolarına yatkın olabiliriz. Her ikisi de öncü burçlarda olan Ay (Koç) ile geri gitmekte olan Merkür (Yengeç), açı içinde olacaklar. Öznel yargılar, bilinçdışı duygusal patlamalar tüm ilişkileri havaya uçurabilecek durumda! Sivri dilimiz veya keskin kalemimizle ciddi anlamda kırıcı ve sonradan çok pişman olacağımız sözler sarf edebiliriz.

Sabah 09:46’da Ay boşluğa düşecek. Tekrar açı içine gireceği gece yarısına kadar işler kendi ritminde akacak. Kontrolümüz dışı gelişen aksilikler, gecikme veya engeller yüzünden işleri istediğimiz gibi organize edip ilerlememiz kolay olmayacaktır.

Akşam saatleri ilişkiler, para ve değer duygumuzla ilgili konularda gerilim hissedilir şekilde artıyor. Sosyallikler açısından da pek parlak bir akşamda sayılmayız. Zorunlu olarak katıldığımız davetlerde bizi rahatsız edecek durumlar ve zorluklar yaşanabilir. Şimdiye dek ilgilenmekten kaçındığımız önemli konu veya kaygıların su yüzüne çıkmasını sağlayacak olaylarla karşılaşabiliriz. Yıpranmış ilişkilerimizi, bize yavan, kuru ve doyurucu gelmeyen yakınlıklarımızı sorgulayıp bitirebilecek güç ve kararlıkta olabileceğiz. Öte yandan, sevgi, ilişkiler, ortaklıklar ve yatırımlarımızla ilgili konularda attığımız yanlış ya da haksız adımları düzeltip yeniden yapılandırma yoluna gidebilme imkanımız da var. Venüs (Aslan) ile Satürn (Akrep) gerilimli açıdalar. İlişki sorunları veya bu konularda kendimizi ifade etme konusundaki tutukluğumuz üreme organları, böbrek ve tiroitle ilgili rahatsızlıklara, boğaz ağrıları veya ses kısıklığına yol açabilir.

GÜÇ SAVAŞLARINA DİKKAT!
02 Temmuz Salı:
Gece yarısından hemen sonra Ay tekrar açı içine girmeye başlıyor. O kadar karışık ve zorlu bir gün var ki önümüzde, Ay’ın Boğa burcunun sakin, istikrarlı ve sabırlı doğasından olumlu etkiler almaya başlaması bizim için büyük bir şans! Ancak maalesef yeterli değil! Gün Boğa’daki Ay ile Yengeç’teki Jüpiter’in iyimser ve insanın içini sevinç ve umutla dolduran enerjisiyle başlamasına karşın, hemen ardından peşpeşe vuran sert transit etkilerle bizi gün boyunca sarsıp duracak!

Duygusal ihtiyaçlarımızın karşılık görmediğini, yalnız ve desteksiz olduğumuzu hissedebiliriz. Tüm ilişkilerimizde güvensizlikten kaynaklanan gerginlik ve mesafe duygusu var! (Ay-Satürn, Ay Venüs kareleri) Genel anlamıyla aile, kadınlar veya ev ile ilgili meselelerde uyuşmazlıklar, sorun veya aksilikler yaşanabilir.  

Akşam saatlerinde kendi gücümüzü ele almak ve duygularımızın sorumluluğuna sahip çıkmak konusunda destekleyici etkiler alarak biraz olsun rahatlıyoruz. Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde otorite konumundaki kişiler, aile büyükleri, işverenler veya eş, koca ile kıskançlık, kontrol ve güç savaşlarına yönelik sıkıntılar ve krizli durumlar var! (Güneş – Plüto karşıtlığı)

03 Temmuz Çarşamba: Dünkü  gerilimli koşullar bugün de kendini hissettiriyor. İç dünyamız barış, uyum, huzur ve denge ihtiyacında. Hızlı değişen enerjiler yüzünden iç dengemiz allak bullak olmuş durumda. 18:50’de Ay yine boşlukta kalacağı uzunca bir sürece giriyor. Geceyi dinlenerek, kendimizi yanında iyi hissedeceğimiz kişilerle veya sevdiğimiz konularla ilgilenerek sakin ve huzurda tamamlıyoruz.

İLETİŞİME GEÇİYORUZ
04 Temmuz Perşembe:
Öğleye kadar işlerimizi derleyip toparlamakta, emin bir şekilde yol almakta zorlanabiliriz. 12:21 itibariyle İkizler burcuna giren Ay’ın etkisiyle hayatımızın ritmi yükseliyor ve canlanıp hareketleniyoruz. Aynı anda pek çok şeye birden yetişmeye çalışabiliriz. Günlerdir kendimizi istediğimiz gibi ifade edemediğimizi düşünüyorsak, bugün bu sorunu gidermek için çok uygun. İletişim ve haberleşme yaklaşık iki gün boyunca yoğunlaşacak. İkizler’in yönetici gezegeni olan Merkür’ün geri harekette olduğunu hatırlayacak olursak, hem iletişim hem de trafikte çok dikkatli ve özenli olmamız gereken bir dönemde olduğumuzu kavrarız. Özellikle bugün tepkisel, huzursuz, sabırsız, inatçı ve çabuk elektriklenen bir yapıdayız. Ani kararlarla gereksiz ve zararımıza olabilecek hatalı çıkışlar yapabiliriz. Sağlığımıza da olumsuz yansıyabilecek olan bu etkiler spazmlar, tikler, kalp çarpıntıları ve metabolizmanın ritmiyle ilgili sıkıntılar yaratabilir.

GÜLEN YÜZÜMÜZ GERİ GELİYOR
05 Temmuz Cuma:
Nihayet daha rahat, esnek ve güler yüzlü enerjilere sahip bir gündeyiz! Özellikle sabah saatleri işbirliği ve uyuma açık. İlişkilerde hafta başından bu yana zorlu sınavlardan geçen ilişki ve ortaklıklarımız adil ve barışçıl etkilerle dingin ve huzurlu. Kimse eleştirel bir söz duymak istemiyor. Tersine işbirliğine çağıran motive edici bir iletişim şekline ihtiyaç var.

Öğleden sonra itibariyle duygu dünyamızda kendimizi canlı hissettiren, heyecan verici önemli gelişmeler yaşanabilir. Ay ile Uranüs’ün uyumlu açıları, entelektüel ve yaratıcı alanda dikkat çekici başarılar getirebileceği gibi, yepyeni hobilerle iç dünyamızı geliştirmeye veya yükselen sezgisellikle ani ve derin içgörüler kazanmaya da yönelik! Duygusal bağımsızlık, kimsenin görüşlerinden etkilenmeyen tarafsız ve özgür bir yapıyı destekleyen bu etki, her koşulda değişime ayak uydurabilecek esnek bir duygu dünyası verecektir.  

TATLI-EKŞİ LEZZETLER
06 Temmuz Cumartesi:
Bugün tatlı-ekşi lezzette! Günün ilk bölümü tempolu ve gergin, akşamüstü ise sakin ve durgun gözüküyor. Sabah saatlerinde iletişimde ve ulaşımda çok dikkatli olmalıyız. Sakarlıklar, kaza ve yanlışlıklar pusuda! Maksadını aşan sözler sarf etmemeye bakalım. Ağzımızdan çıkan her söze dikkat etmemiz iyi olur. İletişim kazaları ciddi sıkıntılar yaratabilecek durumda. Telefon görüşmemizden sonra telefonun kapandığından, ya da kilitleme tuşunun kapandığından emin olmamızda yarar var!

07 Temmuz Pazar: Gece yarısından sonra duygu dünyamızın ibresi yoğun duygusallığa, anaçlık, sevecenlik ve koruyucu, kapsayıcı enerjilere çevriliyor. İç dünyamızla temasa geçerek duygusal ihtiyaçlarımızla ilgilenmek durumundayız. Her zamankinden daha fazla kırılgan, alıngan ve hassas olduğumuz bir sürece giriyoruz. Çevremizdeki kişilerin duygu ve düşüncelerini, arzu ve ihtiyaçlarını kolaylıkla sezebilir, onların ruh hallerinden etkilenebiliriz. Akşamüstünden itibaren derin ruhsallık ve sezgisellikle harmanlanan hassas enerjiler yerini keskin duygulara ve gerilimli bir platforma bırakıyor. Kimseye yararı olmayacak ve enerji düzeyimizi düşürmekten başka bir sonuca götürmeyecek tartışma, inatlaşma ve çekişmelere girmekten kaçınsak iyi olur!

BİTİRİRKEN
Temmuz ayı genel olarak gerçekle ideal olanın sorgulandığı, tüm ilişki ve ortaklıklarımızda bir yanılsamanın mı, yoksa somut bir gerçeğin mi peşinden gittiğimizi açıkça görebileceğimiz bir ay olacak. Belki biraz yorulacak, sıkılacağız ama sonuçta yaşanacak krizleri bilinçte ciddi bir dönüşüme neden olacak şekilde hayrımıza kullanmamız mümkün olabilecek.

Herkese iyi haftalar. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.