Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Nihayet rahatlıyoruz!

(27 Mayıs - 2 Haziran 2013 Haftası)

Çok şükür bu hafta, hayat güler yüzünü göstermeye başlıyor usuldan… Ancak hemen kendimizi kapıp koyvermeyelim, henüz Uranüs-Plüto karesi ile Yay’daki Ay Tutulması’nın sancıları dinmiş değil!

Unutmayalım ki kare açılar hiçbir zaman huzur ve barış getirmez! Bizi ciddi anlamda strese sokacak bir olayla kışkırtarak harekete geçmemizi sağlarlar! Hele şimdi olduğu gibi gezegenler Uranüs ve Plüto gibi keskin, dönüştürücü, değiştirici, ön görülemez nitelikte olursa! Ancak sonuçta bizi ruhsal anlamda büyümeye, gelişmeye taşıyan enerjilerdir. Bu enerjileri iç veya dış dünyada çatışmalar olarak deneyimlemek yerine, barındırdıkları olumlu potansiyellerin farkına vararak, kararlı ve sağlıklı adımlar atmak üzere yapıcı bir şekilde kullanmak, yerinde bir değerlendirme olur! Aksi taktirde yaşananlar yıkımlar, ayrılık, felaket ve kayıplar olarak karşımıza dikiliverir!

Hafta başından itibaren, astrolojide “en büyük iyi” olarak tanımlanan Jüpiter, olumlu ve içimizi açan etkisini önce iletişimde, anlaşma ve düşüncelerimizde, sonra ise yakın ilişki ve ortaklıklarımızda ve para ile ilgili konularda gösterecek! Her zaman olduğu gibi abartı ve aşırılıklar ile bizi zorlayabilir; bilgi fazlalığı veya çeşitliliği, dedikodular ya da abartılı harcama ile sevgi ve ilgi gösterileriyle bizi sınayabilir; dikkatli olalım!  

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
27 Mayıs Pazartesi:
Gün geceye devrildiğinde iç dünyamızın ince ayarı Oğlak burcunun çalışkan, güvenilir, ciddi ve sorumluluk bilincine sahip alanına çevriliyor. Son birkaç gündür darmadağın olmuş enerjiler derlenip toparlanıp bizi Oğlak’ın gerçekçi, sınırlara önem veren, ağır başlı dünyasına çekiyor. Oğlak’ın yönetici gezegeni Satürn (Akrep’te) ile Venüs’ün (İkizler ) etkileşimiyle ilişkilerimizde ve ortaklıklarımızda da bunun yansımalarını alıyoruz hemen. Duygularımızın sorumluluğunu almak, bu alanda aldığımız kararlar, attığımız adımlarla gerekiyorsa bir bedel ödemek durumundayız! Yıpranmış ilişkilerimizi silkeleyip tozunu atarak canlandırabileceğimiz gibi, sona ermesi gerektiğini düşünüyorsak, olgunluk ve vakarla, kararlı bir şekilde veda etmeyi başarabiliriz.

Sabah 10:15’te bu kez  Güneş (İkizler) ile  Satürn (Oğlak)  içten içe kaynayan bir gerilimi, baskılanmanın yarattığı sıkıntıyı yansıtacaklar bir süre. Ama panzehir hemen kapıda! 10:55’te Merkür ile Jüpiter 22 derecede İkizler burcunda kavuşum yaparak enerjilerini birleştirdiğinde neşeli, iyimser, capcanlı, umut dolu bir frekans yayılacak evrene! Seyahat, macera duygusu, zihnimizin sınırlarını esnetip genişletecek her türlü bilgi, paylaşım ile keyfimiz yerine gelecek. Özellikle doğum haritalarında bu kavuşumu önemli noktalarında deneyimleyenler, olumlu etkisini daha güçlü bir şekilde hissedecekler. İş görüşmeleri, eğitim, basın yayın, yurt dışı ve hukuk ile ilgili konularda olumlu gelişmeler beklenebilir.  

İŞE GÜCE ODAKLANMA ZAMANI
28 Mayıs Salı:
Gün boyunca ciddiyetle işe güce odaklanacağız. Hedeflerimizi gerçekleştirmek bizi mutlu edecek. Duygusal meselelere dalmak yerine kendi kendimize yeterek, sorumluluklarımızı üstlenerek bugünü geçiriyoruz. Zira, bir kez bu girdaba kapıldık mı, melankoli ve depresyona kadar gidebilecek bir duygusal salınım gösterme ihtimalimiz var. Sınırlarımızı zorlayan meseleler karışısında diş, tırnak, bel, sırt ağrıları ile saç ve cilt sorunları yaşamamız mümkün.

21:41’de Ay boşluğa düşüyor. Geceyi sakin ve kendimize çekilerek geçirmeye hazırlanıyoruz.

22:28’de bu kez Venüs, İkizler burcunda Jüpiter ile yollarını birleştiriyor! Muazzam bir İkizler vurgusu gerçekleşiyor gökyüzünde ve içimizde. Güneş, Venüs, Merkür ve Jüpiter İkizler’de yanyana sıralanarak bir gezegen birikimini (stelyum) oluşturuyorlar. İkizler burcunda 20-24 dereceler arasında önemli gezegenleri, yükselen ya da diğer köşe noktalarına denk gelenler için ilişki, ortaklık, sosyal etkinlikler, yaratıcılık, sanat, para ve ticaret konularda fırsatlarla dolu bir zaman! İlişkileri onarmak, iletişimde daha doyurucu sonuçlar almak, değerimizin bilinmesi, takdir ve onay duygusuyla coşmamız için en iyi dönemdeyiz!

FARKLI ŞEYLER…
29 Mayıs Çarşamba:
Ay, 0:49’dan itibaren bu kez Kova burcunun öngörülemez, macera dolu alanında yol almaya başlıyor. İki gün boyunca kendi farklılığımızı, özgünlüğümüzü, bizi biz yapan özelliklerimizi sahiplenme, bireylik ve eşitlik duygusu geliştirmekle ilgili temalar var gündemde… Nesnel, mantıklı ve alabildiğine mesafeli bir duruş sergileyebiliriz yakın ilişkilerimizde bile! Romantizm akla, mantığa, entelektüelliğe, gözleme, bir şeylerin kıyısında kalıp izlemeye bırakıyor yerini. Yeni ve bize heyecan verecek şeylere çekiliyoruz. Özgürlük ve farklı şeyler yaşama arzusu ile rutinin dışına çıkmak isteyebiliriz.

30 Mayıs Perşembe: Dünkü ruh halimiz geçerliliğini koruyor. Sıradışı ve farklı olanı yakalamak istiyoruz hayatımızda. Ancak bazı düşüncelerimiz ukalalık ya da saygısızlık gibi algılanabilir. Sinir sistemi, tansiyon, kalp ve damar sistemimiz daha hassas.

ÖNEMLİ KARARLAR
31 Mayıs Cuma:
02:58 itibariyle kısa bir süre boşlukta ve bağlantısız kalan Ay, 03:32’de Balık burcuna girecek. Kova’nın kapalı ve donuk, mesafeli havasından sonra Balık’ın sezgisel, kapsayan, merhametli, şefkatli, hassas ve iyi niyetli enerjilerine bırakıyoruz kendimizi. Ancak bu konumun getirebileceği en büyük sorun, duygularımızı ve ihtiyaçlarımızı anlamak yerine tatsızlıklardan kaçınmaya çalışmak veya duygularımızı uyuşmaya bırakmak olabilir! Aldanma, aldatılmaya, kendi kendimizi kandırmaya eğilimimiz yüksek. Yaklaşık iki gün boyunca kırılgan ve romantik yönlerimiz ön planda.

Bugün ayrıca mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür de 10:06 itibariyle yine su gruplarından hassas ve alıngan Yengeç’e geçecek. Tarafsızlığımızı yitirip etki altında kalarak kararlar verebileceğimiz gibi, karşımızdakinin ne düşündüğünü hissedip algılama kapasitemiz de artacak. Önemli kararlarda tarafsızlığımızı yitirmemeye bakalım. Merkür’ü kendi duygusal ihtiyaçlarımızı anlamak üzere kullanalım.

Öte yandan, hareket ve enerjinin temsilcisi Mars da 13:39’da İkizler’deki stelyuma dahil oluyor! Aklımız ve dilimizle harekete geçiyoruz. Kararsızlık ve değişkenlik gösterebiliriz. Öfkelendiğimizde keskin bir dil kullanmamız mümkün. Ancak aynı ölçüde de sevimli, muzip bir tarafımız da olacaktır. Düşüncelerimize meydan okunduğu taktirde tartışmacı yönlerimiz ortaya çıkabilir. Sıkılıp aceleyle yanlış kararlar alarak yanlış hamleler yapabilme ihtimalimiz var.  

KONTROLCÜLÜĞE DİKKAT!
01 Haziran Cumartesi:
Hafta sonu romantizm, yumuşaklık, müzik, sanat, tiyatro, bale gibi etkinliklerle güzel bir şekilde geçebilir. Güç savaşları, kıskançlık ve kontrolcülüğün tuzaklarına düşmediğimiz taktirde bizi harika bir hafta sonu bekliyor.

02 Haziran Pazar: Öğleden sonra enerjimiz yükseliyor. Daha atak, cesur ve canlı hissediyoruz kendimizi. Sevgi ve ilişkilerde değişen dinamikler duygularımızı daha uç noktada yaşamaya götürebilir. Kontrol edildiğimizi, üzerimizde baskı kurulduğunu hissettiğimiz anda beklenmedik çıkışlar yapabiliriz.

BİTİRİRKEN…
Mayıs ayı ciddi boyutta olaylı ve dalgalı geçen, çatışma ve mücadelelerle dolu, zorlukları aşa aşa sonuna geldiğimiz bir ay oldu. Haziran bu anlamda enerjilerin yavaşladığı, daha dingin bir ay. Özellikle ay sonuna doğru geri harekete geçecek olan Merkür ile kendi kabuğumuza çekilmeye, sessizliğe ve huzura ihtiyaç duyacağız.

Hepinize iyi haftalar. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.