Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Enerjiler dengesiz, dolduruşa gelmeyin!

(13 Mayıs - 19 Mayıs 2013 Haftası)

Astrolog Bill Meridian’e göre, tutulma öncesi ve sonrası istikrarı sağlamak güçleşir. Zira o dönemde gerçekleşecek olaylar öngörülenden çok kadersel olanlardır. O yüzden beklediğimiz gibi gelişmeyip değişkenlik gösterebilirler. Alınan kararları sonradan gözden geçirip değiştirmek icap edebilir. Özellikle tutulmanın başlangıcından on gün önce veya on gün sonrasında önemli kararlar almamak veya bunların değişime açık olduklarını bilerek hareket etmek akıllıca olur.

Güneş Tutulmaları’nın etkisi genellikle yaklaşık 1,5 yıl, Ay Tutulmaları’nın etkisi ise 6 ay kadardır. Tutulmaların, tutulma zamanlarında (önce veya sonrasında) dünyaya gelmiş olanların üzerindeki etkisi kişilerin hayatları boyunca sürer. Meridian’ın araştırmalarına göre bu etki, daha çok kariyer ve yaşam yolu ile ilgili seçimlerinde kendisini gösterir. Yaşamlarının bir döneminde doğum zamanlarındaki tutulma derecelerinin tam üstünde herhangi bir tutulma yaşadıklarında bu etki daha da güçlenir. Tutulma hattına düşen ülkeler tutulmanın etkilerini çok daha güçlü bir şekilde hissederler. Zira o bölgedeki aktivitelere fazladan bir enerji yüklenmiş olur.

Meridian’ın araştırmalarına göre tutulmalar, kişilerin doğum haritalarında Yükselen (Asc), Gökyüzü Tepe Noktası (M/C) veya Güneş ile kavuşum halindeyse, önem ve etkisiyle birlikte farkındalığı da arttırırlar. Bu bir sağlık problemi olarak kendini gösterse bile, fiziksel düzeyde bir soruna dikkat çeken, bu konuda uyanış ve farkındalık getirecek bir etki yaratır. Güneş’imizin üstünde gerçekleşen bir tutulma (yani doğum günümüzde civarı) bize güç verirken, Güneş’imizin tam karşısında (karşıt burçta) oluşanlar enerjimizi düşürür. Tutulma’nın yer aldığı burcun yönetici gezegenin etkisi tutulma öncesi ve sonrasında ciddi bir biçimde artar. , Boğa’daki son tutulma Venüsyen konuları (sevgi, ilişkiler, ortaklıklar, istikrar, dayanıklılık, kendi kaynaklarımıza sahip çıkma ve güçlendirme, barış, huzur, uyum, denge, finans vb.) tetikleyerek gündeme oturttu.

Meridian, ilişkilerdeki uyumu incelediğimiz sinastri haritalarında da, doğum öncesi ve sonrasındaki tutulmaların kişilerin haritalarında hangi alanları etkilediğine ayrıca bakmak gerektiğine dikkat çekiyor.   

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
13 Mayıs Pazartesi: Gün hızla başlıyor ama karışık ve dağınık enerjiler var. Bir türlü odaklanıp işlerimizi yoluna koyamıyoruz. Tam bir şeye başlamışken başka bir konu önümüze çıkıyor; dağılıveriyoruz. 12:57’de Ay kendi yönetimindeki Yengeç burcuna giriyor. İç dünyamızın derinliklerinden bağlanmak, güvenmek, korumak, korunmak ve duygusal açıdan beslenmek ihtiyacı yükseliyor. İç güdüsel olarak ya içe çekilip kabuğumuza saklanıyor ya da duygusal açıdan coşup taşarak kendimizi ortaya koyuyoruz. Ruh halimiz dalgalı. Her zamankinden daha hassas ve alıngan olmamız mümkün.

Pazartesi Ay’ın yönetiminde bir gündür. Dolayısıyla, böylesine güçlü olduğu bir günde ve burçtayken Ay ile ilişkilendirilen işlerin daha rahat üstesinden gelebiliriz. Söz gelimi duygusal ihtiyaçlarımızı dile getirmek, evimiz, ailemiz, çocuklarımız, annemizle ilgilenmek, ailevi meseleleri çözmek veya bir aile yemeği düzenlemek için iyi bir gündeyiz.  

YAKIN İLİŞKİLERDE YÜZLEŞME!
Akşam saatlerinde Venüs’ün (İkizler) Neptün ile (Balık) sert açıları bizi ilişkiler konusunda yanılsamalara, belirsizlik veya kararsızlıklara götürüp zorlasa da, bu etkileşimi romantizm, yaratıcılık ve duyusallık olarak da yaşayabiliriz. Ancak her koşulda bu etki yakın ilişkilerde, ortaklıklarda veya para ile ilgili meselelerde yüzleşmekten kaçındığımız konularla bizi bir şekilde karşı karşıya bırakacaktır. Başka bir konuya dalıp sorunlardan kaçarak gerçek neyse görmezden gelmek yerine, ne olduğunu anlamaya çalışmak üzere üstüne gitmeyi tercih etmeliyiz. Halledemediğimiz meseleler boğaz ağrısı, ses kısıklığı, böbreklerle ilgili sorunlara yol açabilir.

Güvenilmez, kaypak gözüken kişilerden uzak durmalı, yaydıkları göz boyayan aldatıcı etkiye kapılmayıp gerçekçi ve sağ duyulu olmalıyız. Kafamız bu denli karışıkken nihai kararlar almaktan kaçınmamız yerinde olur. Yalnızca ruhsal açıdan değil, fiziksel olarak da yorgun ve hassas bir durumda olabiliriz. Bu geceyi iyi dinlenerek, sakin geçirmeye çalışalım.

ANLAMA VE ANLAYIŞ ZAMANI
14 Mayıs Salı:
Dünkü hassasiyetimiz devam ediyor. Gönülden bağ kurduklarımızla birlikte olmak, onlara yüreğimizi açmak bize iyi gelecek.
Duygusal salınımlarımız bu denli yüksekken, zihinsel olarak da zorlayıcı ve değişken enerjilere açığız. Anlık duygusal tepkiler verme ve inatçılık uzlaşıya giden yolları kapatabilir. İletişimde esnek olmanın, kendimizi karşımızdakinin yerine koyarak durumu bir de onun bakış açısından anlamaya çalışmanın yararı büyük. Sabah saatlerinde Merkür  (Boğa) ile Uranüs (Koç) ve Plüto (Oğlak) zorlu etkileşim içindeler. İç uyumumuzu bozup bizi huzursuz edebilecek ortam ve kişilerden uzak duralım.  Akşamüstü itibariyle iç dengemizi tutturabilmek daha kolay gözüküyor.

ÇOK DUYGUSALIZ…
15 Mayıs Çarşamba:
Bütün bir gün duygusal alanımızı didiklemek, kendimizi ve diğerlerini daha iyi anlamak ve anlaşılmakla ilgili temalar var yine. Kendimizi güvende ve iyi hissetmek ihtiyacındayız. Evimiz ve ailemiz, anılarımız ve kurduğumuz bağlar günün tonunu oluşturuyor. Tepkilerimiz korku, kırılganlık ve yoğun duygusallık taşıyabilir. Mide ve sindirim sistemimiz alarm verebilir.

Bugün ilişkiler açısından zorlu geçeceğe benziyor. Zira Venüs (İkizler) ile Satürn’ün (Akrep) sert etkileşimi sevgi, yakınlıklar ortaklıklar, para ve yatırımlarımız ile ilgili konularda karşımıza engeller, kısıtlar çıkartabilecek. Başkalarına bağlı projelerimizde, dışımızda gelişen nedenlerle tıkanıklıklar veya gecikmeler oluşabilir. Kendimizi eli kolu bağlı, kısıtlanmış, mutluluk ve neşeden yoksun kalmış gibi hissedebiliriz.

23:41’de Ay’ın boşluğa düşmesinin hemen ardından Merkür, kendi yönettiği burçlardan İkizler’e geçecek. Zihinsel becerilerimizin keskinleşip, güçleneceği, tarafsız aklın, mantık ve muhakemenin ön plana geçeceği, tempolu bir dönem içerisine giriyoruz. Aklımıza pek çok parlak fikir birden gelebilir. Hangisini seçeceğimize karar vermekte zorluk yaşayabiliriz. Sık sık fikir değiştirebiliriz. Merkür’ün İkizler’deki maceralı yolculuğu 31 Mayıs’a dek sürecek.

ELEŞTİRİYE TAHAMMÜL GEREK…
16 Mayıs Perşembe:
01:37 itibariyle duygu dünyamızda Aslan’ın görkemi hüküm sürmeye başlıyor. En temeldeki duygusal ihtiyacımız sevmek, ilgi görmek, fark edilmek, onurlandırılmak, diğerlerinin üzerinde etki bırakmak ve duygularımızı açıkça sergilemek, ortaya koymak olacak. Ruhumuzun ihtiyaçlarını ifade ederken şakacı ve oyuncu bir tutum sergileyebiliriz. Düşüncelerimizi pratik hayata geçirmek ya da oluruna bırakmak arasında gel gitler yaşayabiliriz. Özgüven ve egoyla ilgili gölge yönlerimiz ortaya çıkabilir. Eleştiriye karşı aşırı hassas olacağımız bir dönemdeyiz. Özellikle gün ortası bizi iletişimde zorlayabilecek sıkıntılı etkilerle dolu.

Akşama doğru neşemiz, keyfimiz yerine geliyor. İçimizdeki kıpırtılar önemli değişimlerin, heyecan yaratacak sürprizli durumların sinyali...

17 Mayıs Cuma: Gözükmek, beğenilmek, özen gösterilip, takdir görmek istiyoruz. Öğleden sonra bizi zorlu saatler bekliyor. Öfkemize hakim olamadığımızda çatışmalara sürüklenebiliriz. Kendi gücümüzü ele almak durumunda kalacağımız zorlu deneyimler bizi bunaltabilir. Güneş (Boğa) ile Plüto (Oğlak ) gergin açıdalar.

Akşama doğru enerjimizle birlikte evrenin işleyişine ve kendimize duyduğumuz güven yükselişe geçiyor! Ancak uç noktada davranışlar da sergileyebiliyoruz. Aşırı yeme içme veya hiç yememe gibi beslenme problemlerinin yanı sıra, aşırı iyimserlik, aşırı hoşgörü veya boşvermişlik eğilimi gösterebiliriz.

GERÇEKLERİ GÖRÜYORUZ!
18 Mayıs Cumartesi:
İletişim ve ilişkiler hafta sonu boyunca bizi zorlayacak. Öğleye kadar egoya ilişkin sorunlar çok belirgin. Önce Merkür (İkizler) ile Neptün (Balık) karesi, ardından Venüs (İkizler) ile Uranüs (Koç) 60’lık açısı ile yükselen duygusal modumuz, Venüs  (İkizler)  ile Plüto (Oğlak) arasındaki zorlu etkileşim ile gerilimin dozunu iyice arttıracak! Yanıltıcı haberler ile yanlış kararlar alma ihtimalimiz var. Neyse ki hemen ardından tarafsız bir şekilde bakmamızı sağlayabilecek veya farkındalık yaratan bir etkiyle gerçekleri görüp anlayabileceğiz. Ancak akşama doğru, verilen sözlerin tutulmadığı, ya da gerçeğin farklı yüzlerinin olduğunu da anladığımızda ciddi bir hayal kırıklığı yaşamamız mümkün. Bu akşam ciddi anlamda duygusal sarsıntılar, belirsizlik, kuşku ve kaygılarla oldukça istikrarsız enerjilere ev sahipliği yapıyor. Ciddi kararlar almaktan sakınsak iyi olur!

NE KENDİNİZİ NE DE BAŞKASINI SUÇLAMAYIN!
19 Mayıs Pazar:
Günün bütününde gerçekçi ve pratik olmamızı sağlayacak, analizci yapımızı güçlendirecek etkiler hakim olmakla birlikte, öğlen saatleri dengemizi ve huzurumuzu bozabilecek durumlarla karşılaşma ihtimalimiz var. Duygu dünyamızda çalkantılar yaşayabiliriz. Merkür (İkizler) ile geri giden Satürn’ün (Akrep) gerilimli etkileşimleri iletişimde bizi bir hayli zorlayacak. Bilgilerin çarpıtılması ya da saklanması veya düpedüz yanlış iletilmesi sonucu yanlış adımlar atabilir, krizli durumların içine çekilebiliriz! Başkaları bizi suçlayabileceği gibi, bizzat biz kendi kendimizi aşırı ve yıkıcı bir şekilde eleştirip suçlama eğilimi gösterebiliriz.

BİTİRİRKEN
Görüldüğü üzere, bu hafta Güneş Tutulması’nın yarattığı karmaşa ve istikrarsızlığın yanı sıra, iletişimdeki öznellik, gurur, kibir, ego ve bilgi eksikliği ya da yanlışlığından kaynaklanan sorunların ilişkilerde yaratabileceği tahribatla uğraşacağa benziyoruz. Sağ duyulu ve serin kanlı davrandığımız, meselelere duygusallığa kapılmadan, dolduruşa gelmeden tarafsız bir şekilde baktığımız sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok!

Hepinize iyi bir hafta, sağlık, mutluluk, başarı ve iç huzuru diliyorum. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.