Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Dolunay’ın bize mesajı var!

(25 Şubat-03 Mart Haftası)

".......
Severek yaşayan bir balık da denebilirdi ona
Çünkü düşler gerçekle
Gerçekler düşle
Anlayınca bir gün buluştuğunu
Geçirir her günceye kısa bir yolculuğu.
......"

Edip Cansever


Bu haftaya Başak burcunda gerçekleşecek bir Dolunay ile başlıyoruz.
Dolunaylar karanlıkta kalmış duygusal meselelere ışık tutarak uğraşmamız gereken asıl sorunları görmemizi sağlarlar.

Her Dolunay’ın içinde yoğun bir hassasiyet ve  duygusal med-cezirler saklıdır. Ancak, biz Dolunayları her zaman bu denli güçlü bir şekilde  deneyimlemeyiz. Duygusal ihtiyaçlarımıza özen göstermediğimiz, ihmal edip doyurmadığımız dönemlerde Dolunay fiziksel ve ruhsal anlamda bizi oldukça zorlayarak iç dünyamızı huzursuzluk ve sıkıntıyla çalkalayıp  dev duygusal tsunamilere taşır. Zira bilincimizden gizlediğimiz veya bastırdığımız, ertelenmiş duygusal ihtiyaçlarımız kendilerini duyurmak üzere birdenbire gürültücü bir şekilde ani tepkiler, öfke patlamaları halinde harekete geçmeye başlar. İç çatışmalarımız dış dünyada diğerleriyle de çatışma halinde olmamızı körükler. Dolunay zamanı Yeniay’da duygusal veya fiziksel anlamda ne ektiysek onun hasadını alır, onun sonuçlarıyla karşılaşırız.

Bu seferki Dolunay 28 Kasım 2012’de İkizler-Yay aksında gerçekleşmiş olan Ay Tutulması’nın dereceleriyle kare açıda gerçekleşiyor. O zaman karşılaştığımız sorunlara şimdi daha farklı yaklaşmamız gerektiğini anlıyoruz. Önyargı ve kırgınlıklardan arınarak baktığımızda her şey gözümüze daha farklı görünecektir. Şu anda gökyüzünde inanılmaz bir Balık burcu vurgusu var. Güneş, Neptün, Merkür, Chiron ve Mars, hepsi Balık burcundalar. Evrene teslim olma, kabulleniş ve kendini bırakma, affetme, şefkat, nezaket ve anlayış ön plana çıkıyor. Salt karşımızdakini değil, bizzat kendimizi de affetmek, hoş görmek, anlamak ve suçluluk duygularından özgürleşmek durumundayız. Hepimiz bir bütünün parçalarıyız aslında. Hem tek başımıza bir su damlası, hem de okyanusa karıştıktan sonra artık okyanusun kendisiyiz.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
25 Şubat Pazartesi:
Sabah erken saatlerdeki karmaşa yerini düzene, en iyi şekilde hizmet ederek hayatı organize etmeye bırakıyor. 06:51’de boşluğa düşen Ay, 08:53’te analiz ustası Başak’ın dünyasında ilerlemeye başlıyor. Elimizde hafta başında programlamamız gereken bir yığın iş, yüksek tempoda koşturup duracağız. Yoluna koymakta zorlandığımız her şey, kaygı ve endişe yaratıp bizi başta kendimiz olmak üzere, diğerlerine karşı da eleştirel ve suçlayıcı olmaya itebilir. En küçük bir aksaklığa bile tahammül gösteremeyebiliriz. Unutmayalım bu akşam 22:24’te Başak burcunda 7 derecede bir Dolunay var. Üstelik Başak burcunun yönetici gezegeni Merkür Balık burcunda geri harekette! Duygusal ihtiyaçlarımıza yaklaşma ve düzen kurma, çalışma yöntemlerimizi kendimizi daha rahat hissedeceğimiz bir şekle sokma zamanı gelmiş olabilir! Kılı kırk yarmaktan,  eleştirel ve ön yargılı duruşla daha deneyim başlamadan yok etmeye yönelik davranmaktan kaçınalım. Fazla analiz, olanları anlayıp kabullenmek yerine sürekli düzeltmeyi getirerek bizi neredeyse kendi duygu dünyamızın uzak kıyılarına atabilir.

Başak’taki Dolunay “gerçek dünya” ile, “idealize edilen, hayal edilen dünya” ve  “kontrolcülükle” “teslimiyet” arasındaki kutupsallığı dengelemenin önemine dikkat çekerken, İkizler’deki Jüpiter’in Dolunay ile gerilimli etkileşimi, “detaylara dikkat ederken bütünü gözden kaçırmamaya” ve “kendimizi yeni görüş ve olasılıklara açmanın yararına” işaret ediyor. Hayat felsefemizi, ilke ve inançlarımızı sorgulamak, daha doyumlu bir dünya yaratmak üzere “farklı düşünmek” durumunda kalabiliriz.

SINIRLARIMIZI GENİŞLETİYORUZ
26 Şubat Salı:
Dolunay’ın kaotik etkilerinin üzerine gelen etkiler dengelenmemize, sağlıklı bir bütünlenme içinde olmamıza yardım edeceğe benziyor. 00:26’da Güneş (Balık) ile Jüpiter (İkizler)arasındaki gerilimli etkileşim, yüksek beklentiler ve her konuda getireceği abartılı yaklaşım ile sınırlarımızı esnetip genişletirken, Satürn (Akrep) ile Plüto (Oğlak) ayaklarımızı yere bastıran etkisiyle bizi dizginleyip dağılmamızı önleyecek.  

04:03 itibariyle sevgi ve ilişkiler konusundaki dinamikler değişiyor. Pek çok gezegenden sonra Venüs de artık Balık burcunda! 23 Mart’a dek tüm ilişkilerimizde ideal olanı yakalama ve gerçekçi perspektifi kaybetme eğilimi, platonik aşklar, kurban-kurtarıcı modelleri, sınırsızlık ve ölçüsüzlükle ilgili temalar kendini hissettirecek. İnsanlardaki iyiyi görmeye yönelik gözümüz, suistimallere uğrama ihtimalini getirebilir.  Sanat, müzik gibi yaratıcı çalışmaları destekleyen bu etki, finansal konularda dikkatli olmayı gerektiriyor. Zarar görmemek adına bu konudaki adımlarımızı Merkür’ün geri gidişinin gölgelerinin de biteceği Nisan ayına bırakmamızda yarar var.

11:09’da geri giden Merkür ile Mars, Balık burcunda enerjilerini birleştiriyorlar. Önceden başlayıp sonuçlandıramadığımız veya yapmak istediğimiz ama bir şekilde gerçekleştiremediğmiz yaratıcı projeler tekrar gündeme gelebilir. Ancak, kızgınlıklarımızın veya boş hayallere kapılmanın bizi ilerlemekten alıkoyabileceğini de söylemek gerekir.

20:30 itibariyle Ay açısız olacağı bir sürece giriyor. Geceyi sakin bir şekilde geçirelim. İçimize yönelmek, neler istediğimizi, neler beklediğimizi gözden geçirmek için ideal bir zamandayız.

AKIŞA TESLİM OLALIM!
27 Şubat Çarşamba:
15:02’ye dek dağınık enerjiler hakim. Başlayacağımız herhangi bir işten sonuç almamız güç. Bir şeyleri yoluna koyayım derken bambaşka konulara yönelebiliriz. Sabah saatlerini akışa teslim olarak, kabulde geçirmemiz akıllıca olacaktır.  

Akşamüstü itibariyle en derinlerdeki duygusal ihtiyacımız ruhsal ve fiziksel paylaşımlar, ilişkilerde denge ve uyumu, huzuru sağlayabilmek olacak. Sevme ve sevilme ihtiyacımızla birlikte sanat, kültür ve estetikle ilgili konulara ilgimiz artabilir. Sevdiklerimizle güzel ve şık ortamlarda keyifli vakitler geçirebiliriz. Böbreklerimizi zorlayacak ortam ve yiyeceklerden uzak durmamız koruyucu olacaktır. Asitli içeceklerden kaçınalım ve üşütmemeye dikkat edelim. İlişki sorunları yaşıyorsak, idrar yolu enfeksiyonlarına açık olma olasılığımız yüksek. Bol bol su içelim. Üzüm, enginar, karnabahar, avokado, tarhun, patates, kırmızı turp, salatalık, adaçayı, brüksel lahanası ve soğanın bize bu bağlamda yararı olacaktır.

SEZGİSEL ZAMANLAR
28 Şubat Perşembe:
15:38’de Terazi temalarını romantizmin büyüsüyle harmanlayan bir etki geliyor gökyüzünden; Venüs ile Neptün Balık burcunda kavuşum yapıyorlar. İlişkilerde hayal kırıklığı veya yanıltıcı durumlarla karşılaşma olasılığına takılıp kalmak yerine, bu müthiş yüksek göksel frekansın sanatsal yaratıcılığı ve sezgiselliği yükselten etkisine yoğunlaşalım. Dua edelim, şükredelim, meditasyon yapalım. Bugün evrenle bağımız çok güçlü. Doğada, ilişkilerde, hayatın hoş ve keyifli anlarını yaşarken her şey şiirsel ve büyülü bir buğu içindeymiş gibi gelecek bize… Para ve yatırımlarla ilgili olarak ise, olumlu anlamıyla evrenin hediyeleri diyebileceğimiz imkanlara kavuşabileceğimiz gibi, gölge yönüyle bilgi eksikliğinden veya yanıltıcı bilgilendirilmeden kaynaklanan hatalı yatırımları veya yanlış kararları getirebilir. Her zamankinden daha dikkatli ve özenli olduğumuz, detayları gözden kaçırmadığımız taktirde zarara uğramak bir yana, iç rehberimizin yardımıyla durumu yararımıza çevirmemiz işten bile değil!

TATLI-EKŞİ BİR SOS MİSALİ…
01 Mart Cuma:
Yeni bir aya tatlı-ekşi bir sosla başlıyoruz! Balık’taki yumuşak ve uçucu enerjileri gerip sertleştirecek bir etki alıyoruz Plüto’dan. Güneş’in (Balık) Plüto (Oğlak) ve  Satürn (Akrep)‘den aldığı uyumlu etkilerle yanılsamalar gerçeğin aynasında kaybolup gidecek. Algılarımız keskinleşirken, Terazi’nin romantizmini gerçeğin acı ilacında eritecek bir duygu dünyasına adım atacağız. Keskin, yakıcı duygular saracak benliğimizi. Sevgi tutkuya, paylaşımlar kaynaşmaya, kıskançlık kontrolcülüğe, hayaller gerçeğe bırakacak yerini.  Kendimize ve diğerlerine güvenmeyi, ayaklarımızın üzerinde durup disipline olmayı öğretecek kozmik etkiler alıyoruz.


HAFTA SONU SAKİN
02 Mart Cumartesi:
Sakin sayılabilecek bir hafta sonuna giriyoruz. Ctesi günlerini yöneten Satürn güne rengini verecek. Ancak duygu dünyamızın derinlerine inip, kendi zayıflıklarımız ve korkularımızla yüzleştikten sonra dönüştürme şansını verecek yakıcı enerjiler de var. Duygu ve düşüncelerimizi paylaştıkça rahatlayacak, duygusal huzura kavuşacağız.  Doğum haritalarında 10-14 dereceler arasında Oğlak, Akrep, Balık ve Başak burçlarında önemli noktaları ya da gezegenleri olanlar için ekonomik durumlarını destekleyip kariyerle ilgili fırsatları ateşleyen bir etki var!

03 Mart Pazar:
Benliklerimizi onurlandırıp mutlu etmemiz gereken bir gündeyiz. Gelecekle ilgili iyimser duygular kaplayacak içimizi. Yavaş yavaş enerjimiz yükseliyor. İletişim ve haberleşmedeki yoğunluk artacak. Ancak, bunların ne kadarının iyimserlikle abartıldığı ya da kimlerle görüşülerek hangi kaynaktan bilgilenildiğinin dikkate alınması son derece önemli!

BİTİRİRKEN
Mart ayında da Balık burcundaki vurgu devam edecek. Derinleşen sezgilerimiz ve algılarımızla daha çok kapsayacağız evreni. Pek çok konu su yüzüne çıkacak ve titreşimimiz arttıkça hayattan beklediklerimiz bize ulaşacak.

Herkese bir’lik ve bütünlüğü hissedecekleri yüksek enerjili ve verimli bir hafta, iyilik ve güzellikler diliyorum. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.