Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Ciddi konular suyüzünde!

(14 - 20 Ocak 2013 Haftası)

Geçen hafta sonunda Oğlak burcunda gerçekleşen Yeniay ile hepimizin hayatında iş, kariyer, ev ve   duygusal ihtiyaçlarımızla ilgili ciddi boyutta bir sorma soruşturma, yenilenme adına tempoya girme dönemi başladı! Şimdiye dek bu konularda ayak sürüyüp üzerimize düşenleri yapmakta geciktiysek eğer, evrenin yardımcı enerjileri, zamanlamayı beğenelim beğenmeyelim, bizim için çoktan kolları sıvayıp gereğini yapmaya başladılar bile!

Bunda “Karşılıklı Ağırlama” içerisinde olan “Zamanın Efendisi” ve “Büyük Öğretmen” Satürn ile “Yeraltının Efendisi” ve “Büyük dönüşümleri getiren yıkımların, doğum, ölüm ve başkalaşımın temsilcisi” Plüto’nun payı büyük! Üstelik Venüs (Oğlak)-Neptün (Balık) açısının Plüto’yu tetikleyerek gözümüzün önündeki perdeyi söküp atması da buna  eklenince gaflet uykusundan uyanıverdik. Artık daha gerçekçi, somut işler peşindeyiz. Dalga geçecek zaman yok. Zor şartlarda bile başarmak durumundayız.

Bu hafta bu bağlamda ilginç deneyimlere açık. Daha önce karşımıza çıkmış, ama önemli birkaç noktayı gözardı etmemiz sonucu kaçırdığımız fırsatlarla tekrar buluşturuyor bizi. Bu kez daha bilinçli, gözümüzü dört açmış durumdayız.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİGÖKYÜZÜ NASIL?
14 Ocak Pazartesi:
Haftaya Merkür (Oğlak) ile Jüpiter (İkizler) arasındaki diyaloğun getirdiği fazla bilgi akışı, entelektüellik ve ilgilenilmesi gereken pek çok konunun üstüste yığılmasının verdiği huzursuz enerjilerle başlıyoruz. Gerilime gerek yok. Sakince sıraya koyalım işlerimizi, planlama yapalım. Ancak işlerlik kazanmaları için birkaç saate daha ihtiyacımız var. İçimizdeki denge ayarı Ay, ancak 12:50 itibariyle açı almaya başlayacak. Sonrasında Balık burcunun deniz-derya enerjilerine bırakacağız kendimizi. İşler biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım kendi ritminde, olması gerektiği gibi olacak. Kabullenici ve akışta olmanın, anlamaya çalışmanın huzuruna ihtiyacımız var. Ancak o zaman bir bütünün parçası olduğumuzun algı ve farkındalığıyla ilerleyebileceğiz. Ağzımıza kadar duygularımızla yüklü, duyarlığımız, etkilenirliğimiz ve yaratıcılığımız yüksek bir durumdayız. Bu süreçte muz, kuru kayısı, üzüm, kuru incir, melisa, biberiye, sarımsak, kuzu kulağı, pırasa ve lahana tüketmek bünyemizi güçlendirecektir.

15:35’te bu kez Jüpiter Venüs ile (Oğlak) üstü örtülü bir gerilimli açı içine girerek bizi sevgi, ilişkiler, para ile ilgili konularda zorlayacak. Bazı imkanlar, kişi ya da nesneler bize olduğundan daha hoş gözükebilir ancak çok geçmeden ayaklarımızı suya erdirecek bir etkiyle kendimize geliyoruz!

SÖZLERE DİKKAT!
15 Ocak Salı:
Özellikle bugün kimlerle bir arada olduğumuza, neler yaptığımıza ya da konuştuğumuza dikkat etmemiz iyi olur. Ay bütün gün Balık’ta. Empati, yardımseverlik, fedakarlık, ruhsallık ve kozmik bir anten gibi her türlü etkiyi çekip olduğundan daha büyük ve güçlü bir şekilde geri yansıtabilme kapasitemiz artıyor. O nedenle kendi bedenimizin titreşimini olabildiğince arttıracak etkinlikler veya ortamlarda bulunmamız doğru enerji kanallarıyla rezonansa girmemiz açısından son derece önemli. Olası çatışmalardan kaçınmanın yolu, bizden farklı dalga boyunda olan insanlarla aramıza mesafe koymaktan geçer. Uyumsuz olduğumuz bir iş arkadaşımız  veya akrabamız ile bir araya gelmek durumundaysak eğer, araya denge unsuru olarak bir üçüncü kişiyi daha sokmak iyi bir fikir olabilir. Böyle bir şansımız yoksa, her koşulda işleyen en iyi yöntem, kendimizi o kişinin yerine koyup kendisini anlamaya çalışmaktır. İyi niyetle beslenen her ilişki eninde sonunda çiçek açacaktır. Ayrıca yüksek elektromanyetik alanlı yerlerin (büyük alışveriş merkezleri vb gibi) sentetik enerjilerinden sakınmamız da işe yarayacaktır.

16 Ocak Çarşamba: 11:33’te Ay boşluğa düşene dek bugünün önemli konularını hale yola sokmamız gerekli. Bütün bir öğleden sonra Ay açısız, başıboş, bildiğini okuyup duracak yine.

18:08’de ise iç dünyamızın ihtiyaçları taze bir başlangıca işaret ediyor; Ay öncü burçlardan Koç’un ateşli, yerinde duramayan enerjisiyle yalazlanacağı bir döneme giriyor. Bu süreçte her şey acil ve öncelikli, herkes sabırsız, olaylara tepkilerimiz spontan!

ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER
17 Ocak Perşembe:
Bugün itibariyle 25/26 Aralık civarındaki enerjiler kendilerini hatırlatmaya, benzer temalar önem kazanmaya başlıyor. O zaman ektiğimiz tohumlar şimdi görünür bir hale geliyorlar!

03:28’de Venüs ile Plüto Oğlak burcunda 9 derecede kavuşum yapacaklar. 18:02’de ise, Venüs bu kez Satürn (Akrep) ile uyumlu açı içine girecek. Diğerlerinin üzerinde dikkate değer bir etki bırakabilecek durumdayız. İş veya özel hayatımızla ilgili olarak önemli görüşmeleri bugüne almamız çok iyi olur. Zira bugün hayatımızın seyrini her anlamda değiştirebilecek önemli kişilerle karşılaşma olasılığımız var. Üstelik ayaklarımızı yerden kesip bizi uçuracak, sonradan karabasan olarak geri dönecek herhangi bir etki de almıyoruz. Kısacası ilişkiler ve para ile ilgili konularda gerçekçi ve sağ duyulu davranabiliriz.

İç dünyamıza gelince, Koç’un dirim yüklü yapısıyla aktif ve dinamik bir durumdayız. Sabırsızlık, dikkatsizlik, fazlasıyla kendimize odaklı olmak diğerleriyle olan ilişkilerimizde bizi zorlayabilir; dikkat!

18 Ocak Cuma: Haftanın son gününe Oğlak burcundaki Güneş ile Merkür kavuşumunun gerçekçi, kendinden haberdar ve yapıcı iletişimi destekleyen enerjileri renk veriyor. Her plan ve projemizi adım adım, emekle, dikkatle gerçekleştiriyoruz.

RAHAT VE HUZURLUYUZ
19 Aralık Cumartesi:
02:41’de duygu dünyamız yine salınımda olacağı yaklaşık bir saatlik kısa bir sürece giriyor. Uykuda rahat bir şekilde bu dönemi ardımızda bırakarak, 03:37 itibariyle Boğa’nın sakin, telaşsız, rahat ve huzurun peşindeki keyifli dünyasına teslim oluyoruz iki günlüğüne…

Öte yandan düşünme ve algılama, iletişim kurma şeklimizde bir farklılık oluşuyor. Bugün 09:25 itibariyle Merkür 6 Şubat’a kadar artık Kova burcunda! 23:52’de Güneş’in de Kova burcuna girmesiyle birlikte hepimiz Kova’nın elektrik yüklü, yeniliklere açık, bireyliği ve farklılığı yüceltip, aklı ve sosyallikleri önemseyen, grup çalışmaları ve arkadaşlıkları destekleyici etkisini güçlü bir şekilde hissetmeye başlıyoruz. Aklımıza birbiri ardına düşünceler üşüşürken sözel ifademiz de hızlanabilecektir. Konulara bilinenden daha farklı bakıp bambaşka bir platforma oturtabiliriz. Ukalalık, düşünce dağınıklığı, bilgi konusunda kendini beğenmişlik, uygulanamayacak ütopik düşünceler üretmek gibi gölge etkilerine karşı uyanık olmalıyız.

20 Aralık Pazar: Keyfli ve dingin bir pazar günü bekliyor bizi. Günün tadını çıkarıyoruz. Akşama doğru gerginlikler bizi sınayabilir.

19:15’te Ay-Mars gerilimine Uranüs’ün sinirli ve isyankar tepkisi yanıt verecek. Öfke ve kızgınlıklarımızı dönüştürerek, kendimizi daha farklı şekillerde ifade edip ortaya koymayı öğrenmemiz gerekecek bence.  Aksi taktirde, ortalık toz duman içinde kalabilir!

BİTİRİRKEN
İzninizle kişisel bir bölümle bitirmek istiyorum yazımı. Geçen hafta ciddi bir operasyon geçirip çok şükür sağlığıma kavuştum. Çok azınız haberdardı ancak bilen, duyan pekçok kişi beni bizzat arayarak veya mesaj göndererek iyi dileklerini iletti. Başta doğru yönlendirmesi ve yardımlarıyla Prof. Dr. Şükrü Dilege ve işinin ehli, neşeli, hayat dolu doktorum Doç. Dr. Ilgaz Doğusoy olmak üzere, ilgi ve sevgisini sakınmayan herkese bu satırlarda teşekkür etmek istiyorum. Benim evrenin işleyişine olan inancımı pekiştirdiniz. Sağolun, var olun.

Hepinize sağlıklı, huzurlu ve verimli bir hafta diliyorum. İyilikler güzellikler, dirlik, birlik olsun hep. Esen kalın!   


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.