Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yeniay değişimleri getiriyor!

10 Eylül - 16 Eylül 2012 Haftası

Yaz başından bu yana hem kişisel hayatlarımızda hem de global anlamda bizi oradan oraya savurup sarsan dalgalanmalar yaşıyoruz, yüreğimiz ağzımızda! Bu hafta Başak burcunda gerçekleşecek Yeniay ile ister istemez yürürlüğe koyuyoruz erteleyip durduğumuz girişimleri!

Dikkatimizi ayrıntıları atlamaksızın pek çok konuya birden vermek durumundayız. Çok koşuşmalı, telaşlı, soluk soluğa geçecek günlerimiz. İlişkiler anlamında ise, oldukça ilginç gelişmeler yaşamamız söz konusu...

ZAMAN O ZAMAN!
Hayatımıza şöyle bir bakalım; aynadan bize geri yansıyanları inceleyelim dikkatle. Beğenmediklerimiz varsa, değiştirebilme şansına sahibiz artık! Kendi gücümüzün farkına varalım. İş veya özel hayatımızda bizi mutsuz kılan, yaratıcılığımızı köreltip yaşama sevincimizi söndüren baskılayıcı sistemlerin dışına çıkabilecek durumdayız. Kendimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin zamanı geldi, geçiyor bile! Gökyüzü ve yeryüzü bizim için en iyi olanı görebilmemizi sağlamak için müthiş bir işbirliği içindeler!

Oğlak’taki Plüto direkt harekete geçmeye hazırlanırken, Haziran ayında ilkini deneyimlediğimiz Uranüs-Plüto karesinin ikincisinin eli kulağında ve bu hafta Başak burcunda gerçekleşecek Yeniay değişimleri hayata geçirecek olayların tetikleyicisi! Merkür, bilindiği üzere salt İkizler’in değil, Başak burcunun da yönetici gezegenidir. Yeniay sırasında Merkür kendi yönetiminde olan bir burçta, Güneş ile Ay’ın hemen yanı başında yer alarak olayları hızlandıracak ve 19 Eylül itibariyle de Uranüs-Plüto karesiyle gerilimli bir açı içine girerek harekete geçirip olayları tetikleyecektir.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
10 Eylül Pazartesi:
Duygusal dozu yüksek, bilinçdışı tepkiler vermeyi körükleyen bir gün ile haftaya “merhaba” diyoruz. Özellikle sabah saatlerinde tarafsız kararlar almamız biraz güç.

15:43’te metodik ve seçici Başak’ta enerjilerini birleştiren Güneş ile Merkür kendimizi doğru bir şekilde ifade etmemizi kolaylaştıracak. Programlı olduğumuz taktirde işlerimizi sırayla halledebileceğiz. Sürekli haberleşme ihtiyacı ile yazılı ve sözlü iletişimde yoğunluk, işleri en iyi ve hatasız bir şekilde kotarma telaşıyla birlikte akşama dek sürecek.

İlerleyen saatlerde Güneş ile Ay’ın uyumlu açılarıyla iç denge ve uyumumuzu korumayı başarabileceğiz.

11 Eylül Salı:
Bir başka yoğun, hareketli gün daha. İyi organize olmamız halinde verimli işler başarmamız mümkün. Ev, arazi, emlak ile ailemiz veya duygusal güvenliğimiz adına yapacağımız girişimler için uygun bir gündeyiz. Öznelliğin etkisiyle her şeyi kendi penceremizden gördüğümüz ya da hissettiğimiz şekliyle algılama eğilimimiz bizi hedeflerimizden uzaklaştırabilir. Bugün Salı; Mars’ın yönetiminde bir gün. Ay halen Yengeç’te ilerlemesini sürdürüyor.

KAVGALAR GERİDE KALIYOR
12 Eylül Çarşamba:
Uzlaşı sağlamakta zorlanabileceğimiz, gerginliklere açık bir gün. 0:09’da Merkür ile Venüs gerçekleştirecekleri yarım kare açıyla, başta yaşamımızdaki iş ya da eş anlamındaki ortaklar olmak üzere, diğerleriyle iletişim kurmakta sıkıntılar yaşanabileceğine işaret ediyor. Para ile ilgili konularda da çatışmalar yaşanabilir. Her şeyi kişisel olarak algılayıp gurur meselesi yapma ihtimalimiz var. Yapıcı eleştirilerin bile bizi yaralaması mümkün.

0:59’da Ay Boşluğa düşüyor. İçimizdeki kavga gürültü ya da huzursuzluk ne varsa geride kalıyor şimdi. Geceye bırakıyoruz kendimizi. Sabah 06:00’da içimizdeki coşku, yaşama sevinci alevleniyor yine. Enerjimiz yükseliyor. Ay Aslan’ın göz alıcı ve sıcak karizmasıyla renklenmeye başlıyor. Temel ihtiyacımız duygularımızı açıkça ifade etmek, içimizden geçenleri ortaya koymak. Eğlenip gülmek, hayatın tadını çıkarmak istiyoruz. Ruhumuzun ihtiyaçlarını dile getirirken şakacı ve oyuncu, hatta çocuksu bir tavır sergileyebiliriz. Sanatsal ve yaratıcı yönlerimiz öne çıkacaktır. Hükmetmek, talepkarlık, istediklerimiz gerçekleşmediğinde hiddetlenip zorbaca davranmak, benmerkezcilik, farkedilme gözükme arzusu ve onaylanma saplantısı ile kibirin arkasına sığınmış aşırı gurur bu konumun gölge (olumsuz) yönlerinden...

13 Eylül Perşembe:
Sabah erken saatlerdeki Venüs (Aslan) ile Uranüs (Koç) arasındaki uyumlu açı, bugünün ana temasının ilişkiler ve ilişkilerde yaşanabilecek ani gelişmeler, yön değişiklikleri olduğuna işaret ediyor. Heyecan dozu yüksek, diğer günlere oranla ritmi değişken bir gündeyiz. Ateş burçlarında (Koç, Aslan, Yay) 6-8 dereceler arasında önemli noktaları (Yükselen/ Partner Evi, Kariyer / Aile-İç dünya) bulunanlar bu etkiyle önemli adımlar atabilir, ciddi atılımlarda bulunabilirler.

14 Eylül Cuma:
Önemli işlerimizi öğleye kadar halletmeye bakalım. 08:15 itibariyle boşluğa düşecek olan Ay, 12:32’de titiz ve mükemmelliyetçi Başak burcuna girene dek işlerimizden arzu ettiğimiz verimi almamız pek mümkün değil!

Günün geri kalanını ayrıntıları atlamadan, dikkatli ve pratik bir şekilde organize edebiliyoruz.

15 Eylül Cumartesi:
Hafta sonumuz yine yüklü bir ajanda ile başlıyor! Dünya kadar işimiz var. Hepsine birden yetememek bizi gerginleştirebilir. Yine de öncelik ve önem sırasına göre bir liste yapıp kolları sıvıyoruz. Diğerlerinden de aynı özen ve dikkati beklemek işleri bozacaktır. Bizi dinlemediklerini, dikkate almadıklarını, işimizi zorlaştırdıklarını düşünüp sinirlenebiliriz.

Aslında günlük yaşamın gereklerini en pratik ve gerçekçi bir şekilde halledebilecek durumdayız. İş görüşmeleri, anlaşma, sözleşme yapmak, planlarımızı gözden geçirip düzenlemek, yazlık kışlık giysilerimizi elden geçirip ihtiyaçlarımızı belirlemek veya spor ya da sağlığımızla ilgili konularda girişimlerde bulunmak için uygun bir gündeyiz.  

HAFTANIN EN ÖNEMLİ GÜNÜ
16 Eylül Pazar:
Haftanın en dinamizmi yüksek, önemli günündeyiz. 05:10’da iki önemli fonksiyonumuz olan Güneş ve Ay 23 derece ile Başak burcunda birleşerek Yeniay fazını oluşturacaklar. Yeniay doğum haritalarımızda hangi yaşam alanında (Ev) bulunuyorsa, bir ay boyunca Yeniay’ın temsil ettiği temaları o alanda deneyimliyor olacağız.

Yeniay ile anlaşma, sözleşme, iletişim, eğitim, iş koşulları ve iş yeri, sağlık, taşınma, seyahat ve yakın çevremiz, akrabalarımız ile ilgili konular öne çıkacak. Bu alanlarda yaşanabilecek gerilimleri çözebilmenin tek yolunun meselelere dışarıdan sakin ve akılcı bir şekilde, bilinen kalıplardan özgürleşerek farklı bakmak, yeni stratejiler geliştirmek olduğunu bilelim. Analiz yeteneği güçlü ve değişken bir burçta Yeniay’ı kucaklamamız çok iyi. alternatiflere açık ve esnek olmanın uzun vadede büyük yararını göreceğiz. Olumlu hedeflere yönelelim, kimsenin gerçek anlamda kazanmadığı güç savaşlarına girip yıkıcı olmak yerine, ortak bir noktada buluşup diplomasiyle, işbirliğiyle sorunları çözelim.

Fırsatı olanlar erken kalkarak Yeniay’ı sessizlikte veya meditatif bir müzik eşliğinde iç dünyalarına, en derinlere doğru bir yolculuk yaparak deneyimleyebilirler. Hepimizin içinde yin ve yang gibi, iyi ya da kötücül yönler var.  Gelin içimizdeki sevgi, barış ve huzur duygusuyla temasa geçmeyi seçelim; iyi duygular sarsın benliğimizi. Ne kendimize ne de diğerlerine karşı suçlayıcı olmayalım. Yepyeni bir dünyanın kapıları açılıyor önümüzde. Ağır bagajlarımızı, endişe ve gereksiz kuruntularla birlikte kapının dışında bırakarak cesaretle girelim içeri!

14:28’de boşluğa düşen Ay, 15:56’da tekrar açı almaya başlıyor. Terazi burcuna giren Ay’ın hayatlarımıza getirdiği tema; duygusal dengeye kavuşmak ve diğerleriyle birbirimize karşıt yönlerimize rağmen bir noktada buluşabilmek. Yarın Merkür’ün de Terazi’ye girmesiyle birlikte işbirliği, barış, huzur, uyum, paylaşma ve ilişkilerle ilgili konular, Ekim’in ilk haftasına kadar, gündemin ilk sıralarında yer alacaklar.

Herkese güzel yarınlar, sağlıklı ve başarılı, huzur dolu bir hafta diliyorum. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.