Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Sezgilerinize güvenin!

23 Temmuz- 29 Temmuz 2012 Haftası

Aklımıza geliveren düşüncelerle aniden bir gerçekliğe uyanacağımız bir haftaya giriyoruz.

İç görülerimiz güçleniyor. Bilincimizde muazzam sıçramalar olabilir. Yüz yüze geldiğimiz gerçeklik pek hoşumuza gitmese de, bizim gerçeğimiz ve “kabullenmek” çözüm yolunda ilk aşama!

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
23 Temmuz Pazartesi: Haftaya koşulları zorlayarak başlıyoruz. Günlük düzenimiz gerek Merkür retrosu, gerekse de Uranüs’ün geri gidişiyle altüst edici etkilerle değişkenlik veya tutarsızlık gösteriyor. En ufak bir baskı ya da iniş çıkış bile bizi elektrik çarpmışa döndürüp isyan ettirebilirken, 03.46 itibariyle Ay’ın boşluğa düşmesi işi iyice içinden çıkılmaz bir hale getiriyor! Uğraşıp didinmemize karşın, kontrolümüz dışında gelişen birtakım koşullar nedeniyle beklediğimiz sonuçları alamayabileceğimiz bir gündeyiz. İçimizdeki denge ayarı Ay, yarın gece yarısından sonraya dek boşlukta ve açısız. Dolayısıyla günlük düzenimiz kesintili, işlerimiz sonuçsuz, girişimlerimiz havada kalabilir. Bugün hiçbir şey için telaşa gerek yok. Önemli kararlar almamız gerekiyorsa bunu başka bir güne ertelememiz iyi olur. Bu süreci dinlenmek, kendimizi dinlemek, bizi iç dünyamızla buluşturacak etkinliklerde bulunmak için harika bir fırsat olarak değerlendirmek yararımıza.

24 Temmuz Salı: Sevgi, ilişkiler, ortaklıklar ve sanat duygusunun yoğunlaştığı bir gündeyiz. Ay, 01.39 itibariyle Terazi burcunda ilerlemeye başlıyor. Birbirimize ters düşen yönlerimize karşın, bir arada olabilmeyi başarmaya götürecek bir etki alıyoruz. 

Bugünü önemli kılan bir diğer olay ise, akşam saatlerinde gerçekleşecek Merkür (Aslan) ile Jüpiter’in (İkizler) uyumlu etkileşimleri... Düşünceler başka düşünceleri doğuracak, sohbetler ilginç içgörülere ve farkındalıklara bizi taşıyabilecek. Ufkumuz ve meselelere bakışımız esneyip genişliyor. Bakış açımız daha iyimser ve engin. Yurt dışı, yabancı ülkeler, iletişim, basın yayın medya veya eğitim ile ilgili gelişmelere ilişkin bizi umutlandıracak haberler alabiliriz. Ancak, aşırı hevesle gözükara bir şekilde yepyeni deneyimlere balıklama atlamaktan, israftan veya dikkatsizliğin, kayıtsızlığın getireceği yargı hatalarından kaçınmamız gerekiyor.  

PARLAK FİKİRLER…

25 Temmuz Çarşamba:
Çıkabilecek tüm aksiliklere karşın nezaketimizi ve iç dengemizi bozmamayı başarabiliriz. 

16.25’te Merkür (Aslan) ile Uranüs (Koç) içimizi adeta bin voltla aydınlatacak bir enerji çıkaracak ortaya! Parlak fikirlerimizi pratik hayata geçirmenin yollarına bakmadıkça sadece birer düşünce olarak asılı kalacaklar havada!

18.22’de Terazi’deki Ay, Satürn ile kavuşuma girdikten sonra boşluğa düşecek. Akşamı zorunlu işlere ayırmadan, dinlenerek veya eğlenerek geçirmek iyi olur.

26 Temmuz Perşembe:
Günü derin ve yakıcı duygular, aklımıza takılmış, belki de içimizi huzursuz edecek düşüncelerle karşılıyoruz. 05.30 itibariyle Akrep’in gizemli, tutkulu ve yoğun enerjisiyle sarsılıyor iç dünyamız. Doyurulmayan duygusal ihtiyaçlarımız bizi kızgın, her an patlamaya hazır bir volkan haline getirebilir! Öte yandan, kaçınılmaz bir şekilde gerçeğin farkında olacağımız bir moda giriyoruz. Sezgilerimiz keskinleşiyor. Kendi karanlık yönlerimizi ortaya çıkaracak olaylar yaşayabiliriz.  

21.12’de Merkür (Aslan) ile Plüto (Oğlak) yerine getirilmemiş sözler varsa ödetecek bir enerjiyi çıkaracaklar ortaya! Gerçeği her ne olursa olsun gün ışığına çıkarmayı hedefleyen acıtıcı ve irkilten konuşmalar yapılabilir. Gelişimimizi engelleyen bir konuyu kökünden halledebiliriz! Bütün bunlar daha kendimize uygun, daha biz’i yansıtan bir yaşam tarzı için göze almamız gerekenler elbette.

GERÇEKLERİ FARKEDİYORUZ
27 Temmuz Cuma: Dönüşümü, arınmayı, gerçeğin  acı ilacını içip farkına varmayı teşvik eden etkiler bugün de işbaşında. 

Akşam saatlerine doğru Ay boşluğa düşüyor ve yeniden açı içine gireceği yarın sabaha dek, beklentisiz bir şekilde bırakıyoruz kendimizi gecenin ritmine… Akışta kalıyoruz…

28 Temmuz Cumartesi: Güne iyimser ve taşkın duygularla merhaba diyoruz. İçimizden maceralara atılmak, yolculuklara çıkmak, kendimizi ve dünyayı keşfetmek geçiyor. İdeal olanın peşinde, hevesli ve umut doluyuz. 

22.57’de Güneş ile Merkür Aslan burcunda kavuşum içine giriyorlar. Zihinsel aktivitelerimiz güçleniyor. Yaratıcı bakış açıları yakalayabilir, düşüncelerimizi dikkat çekici bir şekilde ifade edebiliriz. Ancak, konuşulanlara da dikkat etmemiz gerekli. Kötü niyetle yapılmış dedikodular huzurumuzu bozabileceği gibi, benmerkezci algılamanın da zararını görebiliriz. Her şeyi kişisel alıp gurur meselesi yapmamaya bakalım. 

29 Temmuz Pazar:
Hayata daha inançlı, güvenle baktığımız bir günle kapatıyoruz haftayı. Ruhumuzu şifalandırıp mutlu edecek etkiler var.  Ay’ın (Yay) Venüs (İkizler) ile etkileşimi sanatsal işler, eğlence ve keyifli sosyallikler için uygun. Yay’ın dobra ifadeleri ilişkilerde duyarsızlıkmış gibi, yüzeysellikmiş gibi algılanabilir. Buna dikkat etmek gerekir.
 
Hepinize güzel bir hafta, huzurlu beraberlikler ve iyilikler diliyorum. Esen kalın!

ASLAN BURCU
Sembolü: Hayvanlar aleminin kralı aslan. Sosyal, güçlü, etkileyici, lider vasfına sahip, göz alıcı ve  ihtişamlı. Yapısında doğal bir gururlu duruş, gün ışığının sıcağına kendini tembelce bırakarak gevşeyip yayılmış bir tembellik vardır. Erkekleri neredeyse bütün günü uyuyarak geçirirken, dişi Aslanlar avlanmaya gider. Ama iş yemeğe gelince erkek olan maço tavrını ortaya koyar ve önce o yer. Dişi aslan ve yavrular ise kalanlarla yetinmek durumunda kalırlar. Erkek ya da dişi olsun, Aslanlar yavrularının bütün yaramazlıklarını gururla izler ve egolarını beslemelerine yardımcı olurlar. 

Elementi:
 Ateş

Niteliği: 
Sabit, eril.

Yönetici Gezegeni: 
Güneş. Güneş Dünya’ya en yakın ama ondan milyonlarca defa daha büyük bir gezegendir. Gündüzleri alabildiğine parlak, öğleyin sadece ışığını verecek şekilde ve gölgesizdir. 

Karakteri: Aslan zamanı tatil zamanıdır aslında. Sahilde güneşin altında uzanıp tembel tembel yattığımız, dinlendiğimiz, eğlendiğimiz, sorumlulukları unutmak ve sadece canımızın istediklerini yapmak istediğimiz zamanı ifade eder. Aslanlar da böyledir. Doğal bir liderlik özellikleri vardır. Cömert, dikkat çekici bir şekilde kendini ortaya koyan, parlak, neşeli, oyunbaz kişilerdir. En utangaçları bile sahne ışıkları altında yaratıcılıklarını en iyi şekilde sergileyebilir. Buyurgan, asil, mağrur, sıcak, eğlenceli, sadık, özgüvenli ve cömerttirler. 
Aslanlar bu dünyaya ışıklarını yaymak, kendilerini yansıtmak ve kendi istediği, önemsediği şeyleri ifade etmek üzere gelmiş olan insanlardır. Zaten girdikleri her ortama doğal bir şekilde ışıklarını yayarlar. Kendilerini en iyi ifade edecekleri alanlar, risk ve yönetim becerilerini sergileyebilecekleri yaratıcılık, sahne sanatları, organizasyon ve çocuklarla ilgili olanlardır.

Olumsuz (Gölge) yönleri:
 Kendi ışığından gözlerinin kamaşması, herkesin kendisine tabi olmasını isteme, egosantriklik, sürekli alkış, onay ve pohpoh beklemek, inatçılık, beğenilmeme korkusu yüzünden yaratıcılığını sergileyememek, fark edilmediğini zannederek aşırı gürültücü hareketlerle dikkat çekmeye çalışmak.

Yapması Gerekenler:
 Alkış, onay veya pohpoh beklemeksizin kalbinden geçenleri sadece ve sadece kendisi öyle istediği için ortaya koymak ve var olmanın, hayattan zevk almanın keyfini, neşesini yaşamak. 

Güneşin Yönetimindeki Gün:
 Pazar

Temsil ettiği rakam:
 1

Metali:
 Altın

Şekilleri:
 Dalgalı hatlar, spiraller.

Kokuları: 
Aromatik, tatlı acı lezzette ve hafifçe asidik olanlar.

Yiyecekleri:
 Ananas, mango, kavun, salatalık, havuç, mısır, kırmızı pancar, elma, avokado, muz, armut, hurma, kivi, şeftali, çilek, ahududu, rezene, patates, sarımsak, kuşkonmaz, biber, domates, balkabağı, limon, havyar, özel kav şaraplar, ıstakoz, şampanya, likörler.

Vücutta Temsil Ettiği Bölge:
 Kalp

Renkleri:
 Turuncu, altın sarısı.

Bitkileri/Baharatları:
 Kalendula, papatya, tarçın, biberiye, safran, eğir kökü, melekotu, maydanoz.

Ağaçları:
 Greyfrut, limon, portakal, akasya, meşe, sedir ve tropik ağaçlar.

Çiçekleri:
 Güzel kokan ve bol güneş ışığı isteyen tüm çiçekler; yıldızçiçeği, sarı veya turuncu gerbera, glayöl, ayçiçeği, sarı orkide, zinya, hatmi, sarı yasemin.

Notası:
 Do.

Taşları:
 Sarı amber, turuncu kalsit, kedi gözü, Kaplan gözü, sarı elmas, peridot, sarı topaz.

Yönetiminde Olan Ülke ve Şehirler:
 Bahreyn, Bolivya, Butan, Kıbrıs, Çad, Colombiya, Maldivler, Nijerya, Gabon, Macaristan, Pakistan, Peru, Senegal, Singapur, Yukarı Volta, Güney Fransa, Güney Kore, Tunus, Orta Afrika. Hollywood, Miami, Chicago, Baltimore, Boston, Bath, Bombay, Şam, Madrid, Prag, Roma. 

Ünlüleri:
 Zuhal Olcay, Ahu Tuğba, Sibel Can, Deniz Akaya, Güzide Duran, Hakan Şükür, İlker İnanoğlu, Bill Clinton, Napolyon, Antonio Banderas, Ben Affleck, Emily Bronte, Sandra Bullock, Mick Jagger, Jacqueline Kennedy, Gene Kelly, Jennifer Lopez, Neil Armstrong, Jung, Madonna, Sean Penn, Roman Polanski, Robert Redford, Arnold Schwarzenegger,Yves Saint Laurent, Bernard Show, Charlize Theron, Mae West, Hilary Swank, Mussolini, Whitney Houston, Charles Bukowski.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.