Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Olaylar bizi zorladıkça güçleniyoruz!

09 TEMMUZ – 15 TEMMUZ 2012

Bu hafta 12 Temmuz'a dek gökyüzünde önemli etkiler yaratacak ciddi gezegen hareketleri yok. Duygusal modumuzun ibresi Ay'ın yaptığı açılara ya da açısız kaldığı zamanlara uyarlı... Ay, bilinç altına bastırılmış meseleleri, duygusal ihtiyaçlarımız veya ailemiz ile ilgili konuları, bilinç dışı reaksiyonları ya da duygusal emniyet dürtüsüyle verdiğimiz tepkileri temsil eder. Bu hafta ortasına dek Ay'ın yürek hoplatan salınımları hakim.

12 Temmuz itibariyle içimizdeki özgürlük, özgünlük, bireyliği ifade eden Uranüs, Koç burcunda durağanlaşmaya başlıyor. Kendi var oluşumuza uygun bir duruş sergileyememiş veya atılımlarımızı gerçekleştiremeyip eli kolu bağlı kalmışsak, bizi elektrik çarpmışa döndürecek öfke patlamaları ile isyan pusuda demektir! Bu etkiyle mevcut sorunlar 14 Temmuz'a dek iyice görünür olacaktır.

Olaylar bizi zorladıkça kendi gücümüzün farkına varacağız. Daha kapsamlı bir şekilde düşünüp hareket etmenin, hiç bir ayrıntıyı atlamamanın önemini hatırlayacağız. Hayata bizim gibi bakan başka birilerinin daha olduğunu bilmeliyiz. Onlarla karşılaşma, birlikte bir şeyler kotarma, arkadaş ve dostlardan destek alarak yardımlaşma var bu haftanın temalarında...

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
09 Temmuz Pazartesi: Haftaya boşluktaki Ay'ın yarattığı dağınıklık ve ağır kanlılık ile başlıyoruz. 15.15'te Ay Koç burcunun atılgan enerjisiyle dolmadan önce kolay kolay toparlanamayabiliriz. Ancak bu kez de yitirdiğimiz zamanı yerine koymak istercesine sabırsızca koşturabilir, üzerinde enine boyuna düşünmeden yanlış kararların peşine düşebiliriz. Nesnel bakış açımızı yitirmemeye, herşeyi kişisel almamaya çalışalım. 19.08 itibariyle duyarlılığımız ve incinebilirliğimiz ile birlikte sezgiselliğimiz de artıyor. İçimizin onaylamadığı hiç bir durum ve koşulu kabullenmemekte yarar var.

10 Temmuz Salı: Ay'ın hızlı hareket eden Koç'taki taşkın ve coşkun doğası, günümüzü tempolu ve kafamıza göre geçirme isteği yaratıyor. Tek düze bir günlük yaşantının içindeysek, bu ruh haliyle bir hayli sıkılabiliriz.  

11 Temmuz Çarşamba: Güne düşüncelerimizi açık ve net bir şekilde ifade etmemizi güçleştirecek etkilerle başlıyoruz.
0.41'de Neptün, Kuzey ve Güney Ay Düğümleriyle kare açıda olacak.

12.25'te Ay boşluğa düşerek, gece yarısından sonraki saatlere dek açısız kalıp bizi günlük hayatımızı düzene koymakta etkisiz bırakabilecek. Karmaşaya müsait, akışta yönünü bulmak durumunda olan bir güne teslim oluyoruz kısacası...

NİHAYET DİNGİNLEŞİYORUZ
12 Temmuz Perşembe: Bir kaç gündür çalkalanan ruh halimiz, Ay'ın 02.32'de sakin ve sabırlı Boğa'ya girmesiyle birlikte dinginleşiyor. Radikal değişimlerden çok, barış ve huzuru seven Boğa, bizi içinde rahat hissedeceğimiz aşina olduğumuz ortamların konforuna çekecektir.  

Öğlen saatlerinde Uranüs Koç burcunda durağanlaşıyor. Bu saatlerden itibaren bizi ilerlemekten, kişisel gelişimimiz için gerekli olan girişimlerden geri bıraktıran herşeyi olanca netliğiyle algılamaya başlıyoruz. Tepkiselliğimiz artıyor.

13 Temmuz Cuma: 12.48'de Uranüs artık geri harekette! Hayatın ritmi değişiyor. Bazı işlerimiz yarım kalabilir. Canımızı sıkmamaya bakalım. Bugün herşey olduğu kadar, olabildiğince... Başka çare yok.

22.47'de Ay uzun süre boşlukta kalacağa bir sürece yuvarlanıyor. Duygu dünyamız dalgalanmalara, iniş çıkışlara açık.

14 Temmuz Cumartesi: Hafta sonu plansız programsız, etkilere açık başlıyor. Diğer bir deyişle, her an bizim dışımızdaki nedenlerle yön değiştirebilecek bir gündeyiz.

15.28 itibariyle Ay'ın muzip, meraklı ve canlı karakterdeki İkizler'e girmesiyle birlikte bu kez ne yapacağımızı, nereye koşturacağımızı şaşıracağımız bir sürece giriyoruz. Artan haberleşme trafiği sinirlerimizi gerebilir. Biraz tempomuzu düşürüp sakinleştikten sonra, kendimizle irtibatımızı güçlendirip, iç sesimizi dinleyerek gerçekten neye ihtiyacımız olduğunu anlamaya çalışsak iyi olur.

SÖZLERE DİKKAT!
15 Temmuz Pazar: İletişimde enerjilerin yön değiştireceği bir günle kapatıyoruz haftayı. Ağzımızdan çıkan her söze dikkat etmeye, herşeyi iyice gözden geçirip hiç bir ayrıntıyı atlamamaya dikkat etmemiz gereken bir süreç başlıyor. Aksi taktirde üç-dört hafta boyunca iletişimde, anlaşma ve sözleşmelerde yanlış anlamalara yol açabilecek, karmaşık durumların başımıza gelmesi işten bile değil! 05.15 itibariyle Tanrıların Habercisi Merkür, 12 derece ile Aslan'da geri harekete geçecek.

Merkür'ün geri gidişi geleneksel anlamda olumsuz olarak değerlendirilir. Bu dönemde iletişim ve haberleşme enerjisi içe yöneleceği için dış dünya ile hatlar kesilip, televizyon, bilgisayar, telefon, faks gibi iletişim araçlarında sıkıntılar yaşanabilir. Kendimizi dinleyebilmekten uzak, fazla gürültülü ve hareketli bir yaşam tarzımız varsa, hayat bize bir durup kendimize kulak verme, kendimizle iletişimimizi güçlendirme fırsatları veriyordur aslında. Karşımıza çıkan gecikme ya da engellere takılmak, kızmak ya da söylenmek yerine, bu süreci elimizdeki bitmemiş işlere odaklanarak derleyip toplamamızı sağlayacak şekilde değerlendirmemiz gerekir. Bir işi ne kadar sürede gerçekleştirdiğimize değil, kotardıklarımızın nitelikli olmasına bakalım. Retro hareket "yeniden" etkisi verir. İletişimde zorluk yaşadığımız kişiler varsa, onlarla olan diyalogumuzu yeniden ve nasıl geliştirebileceğimizi düşünelim.

BİTİRİRKEN
Geride bıraktığımız hafta, kızım Ece üniversiteden mezun oldu. Elinden tutup yuvaya götürdüğüm günler hala dün gibi! Bir anne olarak ruhsal ve fiziksel gelişimini yakından izlediğim yavrumun öğrenim hayatının önemli bir bölümünü başarıyla geride bırakıp hayata atılmaya hazır olması beni çok gururlandırdı ve mutlu etti. Eminim ki sevgili dedesi de kepini özgürce ve coşkuyla fırlattığında onu gökyüzünden izleyip iftihar ediyordu! Kendisine örnek bir evlat, duyarlı ve donanımlı iyi bir insan ve herşeyden önemlisi benim kızım olduğu için teşekkür ediyor, yolu açık olsun diyorum! Darısı tüm anne babaların başına!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.