Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Değişimler gümbür gümbür geliyor!

25 Haziran - 01 Temmuz 2012

Akıllıca davrandığımız taktirde lehimize gelişmeler yaşayacağımız bir hafta bekliyor bizi. Daha iyiye ilerleyebilmek, gelişmek, gerçek anlamda yeni'lenebilmek ve değişimi sürekli kılabilmek için biraz cesaret, kararlılık ve doğru zamanda doğru adımları atabilme becerisi gerekiyor, hepsi bu!

Geçen haftayı Uranüs-Plüto karesinin vurucu ve  keskin enerjisi ile kapattık. Hepimiz 2015'e dek sürecek bu oluşumun neler getirip götüreceğini süreç içinde gözlemlemekle kalmayacak, hatta  kişisel yaşamlarımızda bizzat deneyimleyeceğiz. Çok önemli ve köklü değişimlerin, ne kadar karşı çıksak da, ister istemez karşımıza dikilip bizi ayak uydurmaya zorunlu kılacağını göreceğiz hep birlikte. Özellikle doğum haritalarında öncü burçlarda (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak ) 8 derece civarında önemli gezegenleri veya noktaları (Yükselen, Partner veya Kariyer Evi, ya da iç dünyamızı, ebeveynleri ve temellerimizi gösteren Ayakucu Noktası ) bulunanlar, bu değişim enerjisini tüm gücüyle hissedeceklerdir.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
25 Haziran Pazartesi: Haftayı verimli bir şekilde organize edebilmek için kolları sıvıyoruz. İlgilenmemiz gereken bir yığın ayrıntılı ıvır zıvır iş olabilir. Hepsini yoluna koyabilecek durumdayız. Listemizde acil ve öncelikli olana odaklalım. Gereksizleri ayıklayıp, kalanlardan pas edebileceklerimizi bize yardımcı olabileceğini düşündüğümüz kişilere aktaralım. Herkes bir şeyin ucundan tutar ve üzerine düşeni gereğince yerine getirirse işimiz kolaylaşır.

10.55'te Jüpiter ile Neptün kare açı içine giriyorlar. Yanlış ideallerin peşinden koşuyorsak ayabilir, ya da tam tersi ideallerimize dört elle sarılmamızı gerektiren durumlarla karşılaşabiliriz. Global veya kişisel anlamda aldanma ve aldatılmaya ilişkin durumlar ortaya çıkarak skandal niteliğinde konuların gündeme düşmesi ve gerçeklerin üzerini örten perdenin aralanarak bize doğruları göstermesi de beklenebilir! Her ne olursa olsun, romantizmi, iyimserliği, iyi niyeti ve pembe düşleri çağıran bir enerjiyi içselleştiriyoruz. Gözümüzü kamaştıran havayi fişeklere aldırmadan, gerçekçiliğimizi koruyarak, adeta bir ayağımız gaz, bir ayağımız ise frende, tıpkı siste ilerler gibi yolumuza devam edersek yanılmayız. Güzellik, sanat, müzik, resim, edebiyatla ilgilenmeyi destekleyen bir enerji olduğu için, bu tip konulara dikkatimizi verdiğimizde dikkat çekici çalışmalar yapmamız mümkün.

11.01'de Satürn Terazi burcunda direkt harekete geçecek. İlişkiler ve ortaklıklar ile parasal konularda, özellikle gelecek haftadan sonra daha rahat ilerleyeceğimiz bir dönem başlıyor.

AY BOŞLUKTA...
26 Haziran Salı: Bedenimizin iletişimden sorumlu bakanı Merkür, 05.23 itibariyle, her şeyi egonun süzgeçlerinden geçirerek kişisel ve öznel algılayabileceğimiz bir burcun süreçlerinde gezinmeye başlıyor. Yazılı ve sözlü iletişimde biraz daha cafcaflı bir dil, dikkat çekici bir üslup geliştirmemiz mümkün. Merkür Aslan'ın ihtişamından nasibini alıyor! Eylül başına kadar devam edecek olan bu süreçte aslında bizden beklenenleri değil, gerçekten içimizden gelenleri, onay ya da alkış ummadan, dile getirmek, gerçek düşüncelerimizi ortaya koymak durumundayız. Yaratıcı düşünmeyi ve parlak fikirleri destekleyen bu konum, entelektüel kibir ya da diğerleri üstünde hakimiyet kurma amaçlı konuşmalara dökülmemeli.

Bütün işlerimizi veya programlarımızı öğlen saatlerine dek yoluna koymamız iyi olur. Zira Ay, 13.54'te boşluğa düştükten sonra akşam 20.17'ye dek boşlukta, yani açısız kalacak. Bu zaman diliminde kendi planlarımızdan çok evrenin organizasyonu işlerlik kazanacağı için kendimizi sıkmayalım. Günü getirdikleriyle kabullenip yaşamaya çalışalım!

20.17'den sonra Terazi'ye giren Ay, sevgi, ilişkiler, ortaklıklardaki paylaşımlar ve kimi zamansa yatırımlarla ilgilenmeyi getirecek bir süreci başlatacak. Bir ilişkide olmanın getirisi götürüsü, sevgi alışverişlerindeki eşitlik ya da eşitsizlik, dengeler ve değer duygusu sorgulanmaya başlayacak. Sosyalliğin de artabileceği birkaç gün yaşayacağız.

27 Haziran Çarşamba: İlişkiler açısından önemli bir gündeyiz. En derinlerdeki duygusal ihtiyacımız sevgi alışverişleri, romantik paylaşımlar.. Buna ek olarak Venüs 18.06 ‘da İkizler burcunda direkt harekete geçiyor. İlişkilerimiz, ortaklıklarımız ve yatırımlarımız üzerinde düşünüp, konuşacak, nasıl bir rota izlememiz konusunda düşünce alışverişlerinde bulunacağız. Ancak bir gezegenin direkt harekete geçer geçmez, süreç içinde yaşanmış bütün olumsuzlukların bir anda biteceğini düşünmek fazla iyi niyetli bir yaklaşım olur! Temmuz'un ilk haftası bitene kadar gölge etkilerin pusuda saklandığını unutmayalım! Esas şimdi kuracağımız diyaloglarda ve yapacağımız düşünce alışverişlerinde gölge dediğimiz olumsuz unsurlar daha fazla göze batabilir!

Öte yandan, içimizdeki farklı renkleri ortaya koyabileceğimiz değişik hobiler edinmeye başlayabiliriz. Artan sosyallik bizi popülerliğe taşıyabilir.

28 Haziran Perşembe: Bugün gökyüzünde gerilimli açı oluşumları, elektriği bol bir zemine işaret ediyor ! Dikkatli olmazsak kontak atabilir! Ayın son günleri bizi hayli zorlayacağa benziyor! Karmaşa ve şiddete yönelik olaylar patlak verebilir. Özellikle doğum haritalarında öncü burçların ilk on derecelerinde önemli gezegenleri veya kritik noktaları bulunanlar bu zorlayıcı etkiyi güçlü bir şekilde hissedecekler.

Sabah 11.24 itibariyle Ay'ın boşlukta kalacağı uzun saatler başlayacak.

20:27'de Merkür ile Neptün gerilimli açı içine girerek, özellikle yakın çevremizle iletişimde bizi yanlış anlamalara ve anlaşılmalara açık, karmaşık durumların ortasında bırakabilecek. İyimserliğin ve nezaketin dozunu iyi ayarlamamız, sınırlarımızı korumamız açısından büyük önem taşıyor!

23.33'te ruhumuzu kasıp kavuracak, derin ve koyu duygusallığa çeken Akrep enerjisi iç dünyamıza hakim olacak. Kaybetme korkusuyla her şeyi kontrol altına almak, sormak soruşturmak, dedektif gibi izini sürmek ihtiyacında olacağız ilişkilerimizin. Ruhumuzun karanlık köşelerine gizlenmiş korkular, kıskançlık, takıntılı düşünce ve duygular bir bir kendini gösterecek saklandığı kuytulardan. Hele kuşku denen gizli düşman kemiriyorsa bizi içten içe... Temin edilmeye, rahatlatılmaya ihtiyaç duyacağız.

İLİŞKİLERE DİKKAT!
29 Haziran Cuma: İç dünyamızın karanlık labirentlerinde dolaşırken pek çok mayına basabileceğimiz, ilişkiler açısından tehlikelere açık bir gündeyiz.

18.01'de Akrep enerjisini iki katına çıkaran bir başka etki alıyoruz; Güneş Plüto ile karşıt açı içine giriyor! Üzerimizdeki baskı arttırıldıkça daha çok gerilecek ve tepki vereceğiz. Görülen o ki, radikal değişimler öyle pek sessiz sedasız olacağa benzemiyor. Bu enerjiyi iyi yönetemediğimizde başkaldırı ve öfke patlamalarına dönüşmemesi neredeyse imkansız! Bu hem kişisel hem de dünyasal anlamda böyle.

18.37'de ise amacımızın "üzüm mü yemek bağcı mı dövmek" olduğuna dair bize bir hatırlatmada bulunacak, daha yumuşak bir etkiyle karşı karşıyayız. Neyi arzu ediyorsak onunla ilgili seçimler bizi bekliyor olacak.

Gecenin ilerleyen saatlerinde üzerimizdeki dolaylı ya da dolaysız baskı şiddetini arttırdığı ölçüde tansiyonumuz ve kaçınılmaz olarak da özgürlük ihtiyacımız, isyan potansiyelimiz yükselmeye başlıyor. Sağlıklı bir tartışmaya ve uzlaşıya çağırabilecek bir konuşma fırsatını çar çur edebiliriz. 23.09'da Güneş ile Uranüs kare açıdalar... Duyacaklarımız veya ağzımızdan kaza en çıkabilecek sözcükler bir çuval inciri berbat edebilir!

Günü olabildiğince gerilim yaratacak kişi veya ortamlardan uzakta, steril geçirmemiz yararlı olabilir. Ruhumuzun rüzgarlarını dindirecek güzel müzikler, rafine ortamlar, bizi anladığını düşündüğümüz kişilerle paylaşımlar veya iyi bir yemek, kaliteli bir uyku çok şeyi değiştirebilir.

30 Haziran Cumartesi: Hafta sonuna inişlı çıkışlı duygulardan yorgun düşmüş bir halde giriyoruz. Yaralarımızı sarmanın, iç denge ve huzurumuzu bulmanın çarelerine bakıyoruz. Aslında içten içe biliyoruz ki huzuru kaybedip şöyle bir çalkalanmayı göze almadan gerçek huzura erişmek güç!

22.46'da Ay boşluğa düşüyor yine. Uykunun sakinleştirici kollarına bırakıyoruz kendimizi. Gece boyunca  iyilik melekleri iş başında!

01 Temmuz Pazar: Yeni bir aya geleneksel astrolojide "En Büyük İyi" olarak bilenen Jüpiter'in Ay Düğümlerine yaptığı açılarla "Merhaba!" diyoruz. İyimserlik, kendimize ve evrenin işleyişine güven bize doyum getirirken, elimizde olandan daha fazlasını talep etmek içsel doyumsuzluğa götürecektir. Daha önceleri de bizi zora sokmuş olan aşırılıklardan kaçınmamız yerinde olur.

BİTİRİRKEN
Bu yılın en zorlu aylarından birini geride bırakıyoruz. Temmuz biraz yavaşlayıp nasıl bir yola girdiğimiz, düzeltmemiz ya da gerekiyorsa değiştirmemiz gerekenlere ışık tutacak dinamikleriyle adeta bir "şifa süreci"... İçinde gerilimin tırmandığı zamanlar yok mu? Elbette var! Ama artık bizler bunlarla nasıl baş edeceğimizi öğrenmeye başladık galiba yavaştan. Ne dersiniz?


Hepinize iyi haftalar, güzel günler ve iyilikler diliyorum. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.