Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Merkür iş başında!

04 HAZİRAN - 10 HAZİRAN 2012

Haziran ayı yoğun iletişim dinamikleri ve derinleşen duygularla başladı. Venüs'ün İkizler burcundaki geri hareketi halen sürüyor.

Gereksiz alışverişler ve geçmişte bıraktığımızı sandığımız kişilerle yeniden bir şekilde yollarımızın kesişmesi bir yana, tüm ilişkilerimizde nasıl düşünüp kendimizi nasıl ifade etmemiz gerektiğini düşünmemizi sağlayacak pek çok şey deneyimledik. Bu hafta ise, iletişimle ilgili ciddi sorgulamalar yaşatacak ve bu konularda yaşanan yoğunluğu en üst noktaya taşıyacak çok önemli bir "Parçalı Ay Tutulması" bekliyor bizi!

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
4 Haziran Pazartesi: Günün zeminini neşeli ve iyimser bir ruh hali ve idealist duygular oluşturuyor. Özgürlük, macera eğilimi, yeni bilgiler veya yeni yerler keşfetme arzumuz yüksek. Ay, Yay burcundaki yolculuğunda halen.

05.39'da düşünce, plan ve projelerimizi sağ duyulu ve pratik bir şekilde ortaya koymak için olumlu bir etki alıyoruz.  İkizler’deki Merkür ile Terazi burcunda geri gidişini sürdüren Satürn üçgen açı içine giriyorlar. Bizi gerçekçi ve akılcı kararlara götürecek bu etki bugün14 derece ile saat 14.12'de Yay burcunda Dolunay fazında gerçekleşecek Ay Tutulması'na iyi bir hazırlık aslında!  Uyum, sevgi ve ilişkinin temsilcisi Venüs tutulma sırasında İkizler'deki Güneş ile kavuşumda ve Başak’taki savaşçı Mars ile kare açıda olacak. Bilmek, düşünmek ve karar vermekle ilgili yaklaşımlarımızı gözden geçiriyoruz. Savaşla mı anlatacağız derdimizi, barışçıl bir yakşımla mı? Bugünkü kararlarımız geleceğimizi nasıl etkileyecek? Tarafsızlık ve ön yargılar karşılıklı kılıçlarını çekmiş durumdalar. Hayata yaklaşımımız, felsefemiz ile ilgili sıkı bir değerlendirme yapmak durumundayız.

Tüm Ay Tutulmaları ruhsallığımızla, bilinçaltımızla ilgilidir ve derin yaşanır. O nedenle kişisel doğum haritalarımızda hangi yaşam alanında ve hangi noktaları tetiklediğine bakmak gerekir. Zira o alanlarda ve gezegenlerin temsil ettiği konularda bilinçaltımıza hapsolmuş meseleler harekete geçecek demektir. Bundan 19 yıl önce 4 Haziran 1993'te aynı aksta (İkizler -Yay ) hemen hemen aynı derecede bir başka Ay Tutulmasını deneyimlemiştik. Şimdi geriye gidip o dönemde neler yaşadığımıza bir bakalım. O zamandan bu yana neler oldu, neler değişti hayatımızda? En önemlisi, hayat şu anda bize neler söylemeye çalışıyor acaba?

Parçalı olarak gerçekleşecek tutulma Pasifik Okyanusu civarında izlenebilecek.

5 Haziran Salı: Gerilimli ve karışık bir gündeyiz. Ani öfke patlamaları tüm ilişkilerimizde bizi zorlayabilir. Sabırlı ve sakin olmaya çalışalım. İkizler'de geri gidişini sürdüren Venüs, Başak'taki Mars ile gerilimli açıdalar.

08.10'da Ay boşluğa düştükten sonra saatlerce açısız kalacak. 15.30'da Oğlak burcuna girene dek işlerimizi verimli ve planlı bir şekilde halletmekte zorlanabiliriz. Aynı anda pek çok şey yolumuza çıkıp dikkatimizi dağıtabilir. Sinirlenip sıkılmadan sırayla yapabildiğimiz kadarını yapmaya çalışalım. Gerisi Tanrı'nın planına kalıyor artık... Zaten 15.30 itibariyle her şeyi adım adım ve gerektiği gibi yapabilecek bir enerjiyle dolacağız. Makul, ciddi bir şekilde sorumluluklarımızı yerine getirebileceğiz.  Ay Oğlak'ta ilerlemeye başlıyor.

YÜZYILDA BİR VENÜS GEÇİSİ
6 Haziran Çarşamba: Bugün yüzyılda bir yaşanan bir Venüs geçişini deneyimliyoruz. Venüs Güneş ile kavuşum halinde gibi görünmekle birlikte, aslında Güneş'in çekirdeğinin içinden geçmektedir. Bir önceki geçişinde Rönesans'ın gerçekleştiğini düşünecek olursak, tüm Dünya tarihinde ne denli önemli bir sayfanın açıldığını tahmin edebiliriz.

Venüs geçişleri gezegenin kendi yapısından dolayı 8 yıllık çift geçişler olarak yaşanır. Bu geçişin çifti 8 Haziran 2004'te gerçekleşmişti. Bir sonraki geçiş ise, 2117 ve 2125 yıllarında meydana gelecek. *

Temsil ettiği konular nedeniyle Venüs hepimizin ilgisini sevgi, barış, ilişkiler ve zıtlıklara karşın uzlaşı sağlayabilme konularına çevirecektir. Bu bağlamda dikkat çekici gelişmeler yaşanabilir.  

7 Haziran Perşembe: Bugün itibariyle sübjektif akıl devrede! Merkür 14.17 itibariyle Yengeç burcuna giriyor. 27 Haziran'a dek bilinçdışı dinamiklerle duygusal kararlar almaya yatkınız. Söylenenlerden fazlasıyla etkilenebilir veya ruhsal durumumuza bağlı olarak sık sık fikir değiştirebiliriz. Bu süreçte en çok aile, bağlılılık, anılar, ev, vatan, annelik  (kendimize ve diğerlerine) gibi konular üzerinde düşünmemiz beklenebilir.

15.39'da Ay yeniden boşluğa düşüp,  17.19'da Kova burcuna girecek. Düşünce sistemimizin öznel önyargılara eğilimli olmaya başladığı bir dönemde, duygu dünyamızın gözlem ve mantığa dayanan bir burca girmesi, bir süreliğine de olsa, dengeleri bir miktar ayarlayabilmemizi sağlayabilecektir.

8 Haziran Cuma: Özgürlük, bireyliğin öne çıkması, arkadaşlık, sosyallik ve grup çalışmaları bugünün ana temaları. Ancak konuşmalarımızın birdenbire çatışmaya dönüşmesi işten değil! Her şeyi üzerimize alınıp, bize gönderme yapılıyor gibi algılamamız sorun yaratabilir. Dikkat ve titizlikle işleri ele almalı, hemen her şeyden alınıp reaksiyon vermemeye özen göstermeliyiz.  Sabah saatlerinden itibaren İkizler burcundaki Güneş, Başak burcundaki savaşçı Mars ile kare açıda olacak.

9 Haziran Cumartesi: Hafta sonuna esinlerle dolu bir akıl, yaratıcı etkiler altında başlıyoruz. Öte yandan inanmak istediğimize inanma eğilimimiz de var. Gerçekleri olduğu gibi görmeye, iletişimde karşılıklı netlik ve açıklık olmasına gayret edelim. Merkür ile Neptün açı içindeler.

Günü arzuladığımız şekilde geçirdikten sonra 21.35'e dek gece için tüm planlarımızı yapıp bitirmiş olmamız gerekli. Ay boşluğa düştükten bir saat sonra, 22.23'de kendimizi evrensel okyanusa bırakmamızı getiren bir burca, Balık'a giriyor. Birkaç gün boyunca daha şefkatli, nazik, kabullenici ve bütünleşmelere yatkınız.

10 Haziran Pazar: Duygu dünyamız esinler ve sınırsız hayallerle dolu. Sezgiselliğimiz yükseliyor.  Evrensel işaretleri, tesadüf dediğimiz Tanrı’nın niyetlerini kolayca görebilecek durumdayız. En çok kimlerle olmak veya ne yapmak istiyorsak öyle yapalım. Gerçekleşemeyen veya bir şekilde yok olmak durumunda olan hayal ve özlemlerimiz için ne kendimizi ne de bir başkasını suçlayalım. Kişisel trajediler yaratmaya, gerçeklerden kaçıp saklanmaya, inişli çıkışlı duygusal haller sergileme eğilimindeyiz zira.

BİTİRİRKEN
Gittim gidiyorum derken New Orleans'taki yaklaşık 15 günlük UAC macerası bitti, vatana döndüm bile! 2 bin'den fazla astroloğun katıldığı UAC'e bu yıl Türkiye adeta çıkarma yapmış gibiydi! Hepimiz ilgi alanlarımıza giren konularda atölye çalışmalarına, seminerlere katıldık. Dünyanın dört bir yanından gelmiş olan diğer astrologlarla mevcut bağlarımızı pekiştirdik, yepyeni dostluklar, mesleki anlamda yararlı temaslar kurduk. Bu sütunlarda yeri geldikçe, astrololojinin daha da derin ve farklı kulvarlarında gezinerek, sizlerle bilgi paylaşmaya devam edeceğim.

Hepinize güzel bir hafta, mutlu yarınlar diliyorum. Esen kalın!
 
*Bu konuda UAC'te Astrolog Daniel Giamaro ve Türkiye'de de Ayşem Aksoy seminerler verdi.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.