Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Venüs geri gidiyor ama nereye?

14 MAYIS – 20 MAYIS 2012

Duygusal anlamda karmaşalara açık, pek çok yöne birden çekildiğimizi hissedeceğimiz yoğun bir haftaya giriyoruz. Yakın ilişkilerimizde veya ortaklıklarımızda yolunda gitmeyen meseleler varsa, artık daha fazla göz ardı edemeyeceğimiz anlaşılıyor! 15 Mayıs'ta İkizler burcunda geri hareketine başlayacak olan Venüs, içe yönelen enerjisiyle dış dünyadaki sevgi arayışları ve sosyallikler konusundaki aşırılıklara kapatacak şalterini. Kendimizi sevmenin, kendimizden memnun olmanın yaratacağı huzur ve dengeye kavuşmanın, iç barışımızı sağlamanın önemini anlayacağız tekrardan. Kendi kendimize kalabiliyor, kendi kendimize partner olabiliyor muyuz? Siz bir başkası olsaydınız kendinize partner olarak kendinizi seçer miydiniz? Bu hafta çok önemli hayat dersleri başlıyor sevgi, ilişkiler, para ve değer duygumuz ile ilgili konularda. Geçmiş hatalarımızı gerçekçi bir şekilde görüp değerlendirebilmemiz, bu bağlamda anlamlı bir sıçrama yapabilmeyi getirecek ardından.

4 Nisan'dan bu yana İkizler burcunda yol alan Venüs, 15 Mayıs'ta 23 derecedeyken geri gitmeye başlıyor. 27 Haziran'da İkizler burcunun 7 derecesinde ise direkt harekete geçerek, İkizler'deki yolculuğunu 8 Ağustos'ta Yengeç burcuna geçene dek sürdürecek.  Sosyalliği temsil eden Venüs, gelgeç gönüllü İkizler'de flörtçü, sosyal kelebek gibi daldan dala konup eğlenen bir yapı sergilerken, geri gitmeye başladığında  ilişkilerde huzur bozabilecek, "tehlikeli bölge" diye görüp pek de dokunmak istemediğimiz yönlerle ilgilenmeye yöneltir bizi. Kendi değerimizi, hayattan ve insanlardan zevk alıp almadığımızı, kendi öz kaynaklarımızı geliştirmemizin önemi üzerinde düşünmemizi sağlar.  Her zaman iyi şeyler getirmesini beklediğimiz Venüs acaba bizi kendi iyi'mizle buluşturabilecek enerjiyi verebilmiş midir, yoksa zevkin, keyfin, kaygısız bir şekilde savurganca para harcamanın, yeme içmenin dibini bulduğumuz zamanlara mı fırlatmıştır bizi edilgen hoyratlığıyla? Kendimize sormamız gereken çok soru var.

Venüs 2004 yılında da aynı noktalardan geçiş yapmıştı. O dönemde yaşadıklarımızı düşünecek olursak, bugünlere benzer temaları taşımış olabileceğimizi görmemiz mümkün.

Hem Boğa hem de Terazi burcunu yöneten Venüs, sabah ve akşam yıldızı olarak bilinen bir gezegen. Sabah yıldızı olarak sabahları gökyüzünde belirdiğinde savaşçı karakterinin, akşam yıldızı olarak parladığında ise bildik anlamıyla sevgi, uyum ve uzlaşıya yönelik  barışçıl yönlerinin ön plana çıktığı gözlenmiş. Bu seferki geçişinde sabah yıldızı olarak gözükecek. Geçişi sırasında Dolunay fazında bir Ay Tutulması gerçekleşeceği için,  geri hareketinin Ay tutulmasıyla bağlantılı olduğunu söyleyebiliriz. O nedenle doğum haritalarımızda nereleri tetiklediği, hangi alanlarda etki yaratacağını görmek açısından oldukça önemli.

İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
14 Mayıs Pazartesi: Ay Balık'ta ilerleyişini sürdürürken, içimiz esinlerle dolu, yaratıcı yönlerimiz güçlenmiş, iyimser ama değişken etkiler altında başlıyoruz bu haftaya. Ancak bu olumlu hava, yanıtını aradığımız sorular ve karşılaşacağımız olaylarla giderek tırmanan bir gerilime bırakacak yerini. Krizleri doğru yönetmeyi becerebilirsek bunları birer fırsata çevirmemiz işten bile değil oysa!

11:08'de Boğa'daki Merkür ile Oğlak'taki Plüto üçgen açı içinde olacaklar. Bu etkiyle gereksiz bir çok ayrıntıyı bir kenara bırakıp, asıl sorun neyse ona odaklandığımızda gerçekçi bir çözüme götürebilecek yepyeni, diri bir enerjiyi içselleştirebileceğiz. Benliğimizdeki bu derin dönüşüm bakış açımızı da değiştirmemize yarayacak. Balık burcunun ideali görmek ihtiyacında, etkilenmelere açık, kaygan ve yumuşak enerjisiyle karışmış olan kafalarımız netleşebilecek. Gerçekle yüz yüze geleceğiz.

Gün içinde kişisel sınırlarımızı koruma, gerektiğinde "hayır"diyebilme, kendi kendimizin otoritesi olup,  seçimlerimizin arkasında durma gerekliliğini hissettirecek durumlarla karşılaşabiliriz.  Kısıtlandığımızı, engellendiğimizi hissedebilir, duygusal modumuz etkilenmelere açık olduğu için cesaretimizi toplamak ve kendimize güvenmekte zorlanabiliriz. Oysa biraz sabır ve disiplinle gücümüz artacak, kendi kendimize sahip çıktıkça kendimizi daha çok seveceğiz. Bu kez Boğa'daki Güneş geri hareketteki Satürn ile zorlu bir açıda bizi test etmeye hazırlanıyor!

Akşama doğru Güneş'in, Oğlak burcunda geri hareketini sürdüren Plüto ile uyumsuz ve gerilimli etkileşimi, üzerimizde baskı yaratarak bizi huzursuz ve sinirli yapabilir. Herşeyi olduğundan fazla dramatize edebiliriz. Üzerimize düşenleri layıkıyla yaptığımız konusunda içimiz rahatsa, karar ve sorumluluklarımızın farkındaysak bugünün zorlu enerjileriyle baş etmemiz kolay!

15 Mayıs Salı: İşlerimizi akşamüstüne dek yoluna koyduğumuz taktirde bugünden beklediğimiz verimi almamız mümkün. 15:00 itibariyle Ay boşluğa düşerek gece yarısına kadar açısız ve yönsüz kalıyor. Bu süreçte 17:33'ten itibaren İkizler'deki Venüs'ün de geri harekete geçeceğini hatırlamakta yarar var. Sevgi, ilişkiler, değer duygusu, güzellik, estetik, yaratıcı sanatlar ve para ile ilgili konuları yöneten tanrıça Venüs ya da bildik adıyla "Afrodit", bizi derin sorgulamalara taşımaya hazırlanıyor, bu bağlamda! Geçmiş ilişkilerimiz, bağlantılarımız, zevk ve eğlence anlayışımızla tekrar bir şekilde temasa geçmemizi getirecek durum ve koşullar bugünü daha iyi değerlendirebilmemizi sağlayabilecek.

16 Mayıs Çarşamba: 00:47'de Koç burcuna giren Ay ile duygu dünyamızda anlık tepkiler, atılganca ve düşüncesizce kendi ihtiyaçlarımızın peşinden gitme dürtüsü, öfke ve sabırsızlık eğilimi gözlenebilir.  Duygusal ihtiyaçlarımızı ifade ederken saldırganca bir tutum izlememek gerekir.

19:26'da Başak'taki Mars ile Oğlak'taki Plüto, etkisini bir kaç gün boyunca hissettirecek bir uyumlu açıyı gerçekleştirecekler. Aralarındaki üçgen açı, bu yakıcı enerjiyi pratik hayatta, başarılı ve yapıcı bir şekilde kullanmamızı kolaylaştıracaktır. Güç projelerin altından kalkabileceğiz.

17 Mayıs Perşembe: İç dünyamızdaki arzu, istek ve ihtiyaçlarımıza yönelen Koç burcundaki Ay bizi istim üstünde tutmaya devam ediyor. Öte yandan, Boğa'daki Jüpiter  ile geri giden Satürn'ün yaratacağı üstü örtülü gerilim, kariyer, yaşam hedeflerimiz ve sahip olduğumuz herşeyde huzur, uyum ve dengenin ne denli önemli olduğunu hissettirecek bize. Ne kadar ihtiyacımız olsa ve istesek de, alışkanlıklarımızın verdiği konfor ve güvenle mevcut sistemlere sıkı sıkı sarılma eğilimi gösterebiliriz. Hazır Venüs de geri gidişini sürdürüyorken, hayatın önümüze çıkardığı aksilik veya engellerle bize ne söylemeye çalıştığına dikkat etmemizde yarar var.

18 Mayıs Cuma: 00:46'da Ay, son açısını Terazi burcunda geri gidişini sürdüren Satürn ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşecek. İçimizde bir şeyleri eksik yapmanın ya da yetiştirememenin verdiği bir huzursuzluk veya sıkıntı olabilir. 13:05'te Ay'ın sabit nitelikli Boğa burcuna girmesiyle birlikte ayaklarımızı yere basmanın verdiği güven ve istikrar duygusuyla doluyoruz. Değişime direnç, esnek olamama, rahata düşkünlük gibi gölge yönlerine karşın, şu anda gökyüzünün bu konumu bizim lehimize çalışıyor gözüküyor!

19 Mayıs Cumartesi: Rahat, dingin ve hoş enerjisiyle bizi duyusallık, keyif, sosyallik ve hayatın zevkli yönleriyle buluşturan güzel bir hafta sonu bekliyor.

20 Mayıs Pazar: 18:16'ya dek duygusal açıdan kendimize yeterli olmayı, kendi kaynaklarımıza güvenmeyi getiren, ancak değişikliğe direnci de içinde barındıran Boğa enerjisi duygusal modumuzu belirliyor. Dinlenmek, keyfetmek, zevk aldığımız etkinliklerde bulunmak bugünün temalarını oluşturuyor.

18:16'da Ay boşluğa düşerken Güneş de burçlar kuşağının hareketli, neşeli, ele avuca sığmaz, afacan ruhlu ve meraklı yapıdaki İkizler burcuna giriyor. * Gece yarısından sonra duygusal modumuzu belirleyen Ay'ın da İkizler'de yol almaya başlamasıyla hava enerjisindeki vurgu artıyor.

Bitirirken
Pazar günü değişen enerjileri, önemli gökyüzü olayları ile astrolojik olarak hatırı sayılır gelişmeler barındırıyor içinde. Pazarı Pazartesiye (21 Mayıs) bağlayan gece yarısını bir saat kadar geçtikten sonra, 0 derece ile henüz İkizlere geçmiş olan Güneş ve Ay kavuşum yaparak Yeniay fazında bu yılın ilk Güneş Tutulmasını gerçekleştirecekler. Hem kişisel hem de global anlamda önemli başlangıçlar getirecek olan tutulmanın hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

O saatlerde ben New Orleans'da yapılacak UAC 2012 ‘ye (United Astrology Conference) katılmak üzere Amerika'ya uçuyor olacağım. İki haftaya yakın bir süre yurt dışındayım ancak zaman ve koşullar elverdiği ölçüde oradan da sizleri haftalık yazılarım ve günün enerjileriyle bilgilendirmeye devam edeceğim.

Sağlıkla gidip gelmeyi umuyor, herkes için daha iyi bir Dünya, iyilikler ve güzel günler diliyorum. Esen Kalın!

*İKİZLER BURCU
Sembolü:  İkizler
Özelliği: Burçlar kuşağındaki insan karakterli ilk burç. Oyuncu, şakacı, neşeli, meraklı. Birbirine hem çok benzeyen hem de ciddi anlamda ayrılan, hatta zıt özellikleriyle insan olmanın ikilemini ifade ediyor. Yaşam yolculuğunda bu ikilemi çözmek ve bütünlenmek adına pek çok deneyim yaşar.
Elementi:  Hava
Niteliği: Değişken
Karakteri: Çok yönlü, becerikli, gözlemci, tarafsız bir şekilde görüşlerini veya topladığı bilgileri aktaran, esnek, taklitçi, dünyaya şahit olmak isteyen, hareketli ve deneyimden deneyime koşturan insan. Gölge yönleri ise, gelgeç gönüllülük, aynı anda herşeyle ilgilenmek istemesi yüzünden odaklanamamak, kendi aklını önemsemek, uydurma bilgi kullanmak, işine geldiği gibi davranmak, öngörülebilir olmamak, uyanıklık, kararsızlık, huzursuzluk, demagoji yapmak, alaycılık, leb demeden leblebiyi anlamak, kendini merak edeceğine başkalarını merak etmek, hareketlerden çok sözlere önem verip söylediklerini uygulamamak, dinlememek.
Yönetici Gezegeni: Merkür. Mitolojide "Tanrıların Habercisi" olarak geçer.
Merkür'ün Yönettiği Gün: Çarşamba
Temsil Ettiği Rakam:  5
Vücutta Yönettiği bölgeler: Kollar, omuzlar, eller, sinir sistemi, akciğerler, bronşlar,
Metali: Cıva
Şekilleri: Kumlu, çizgili veya kavisli desenler.
Tatları: Buruk, tatlı / acı lezzetler.
Besinleri: Kayısı, böğürtlen, avokado, vişne, kiraz, badem, fındık, ceviz, kivi, portakal, enginar, brokoli, karnabahar, kereviz, marul, rezene, dereotu, yeşil fasulye, mercimek, bezelye, patates, tere, lahana turşusu, limon, portakal.
Baharatları / Otları: Kimyon, nane, biber, ekinazya, karakafesotu, fesleğen, şerbetçiotu, limon otu, mercan köşk
Ağaçları: Badem, ceviz, fındık, bamboo, okaliptus, dut , üvez ağacı
Çiçekleri: Sarı, turuncu veya mavi renkli çiçekler; Müge çiçeği, filbahri, mavi kantaron, zambak, gün güzeli, gündüz sefası, arı çiçeği, gayret çiçeği, aslan ağzı.
Kokuları: Paçuli, limon çiçeği, nane esanslı olanlar
Taşları: Zihnin daha iyi çalışmasını sağlayan sarı renkli taşlar; agat, sitrin, Kaplan gözü, akuamarin, apatit, altın/kahve zirkonlar, kriopraz, aleksandrit.
Notası:  Mi
Renkleri: Mavi, gri, pastel sarı.
Müzik Enstrümanları: Klarinet, flüt, armonika ve tüm nefesli sazlar.
Şehirleri, ülkeleri: Londra, Tripoli, Cardiffe, Melbourne, Plymouth, Versailles, Nurnberg, Milton, Las Vegas, Louvain, Arkansas, Kentucky, Rhode Island, Güney Carolina, Tennesee, Wisconsin, Springfield, Kansas City, Burlington, Danimarka, Mısır, Almanya, İzlanda, İtalya, Ürdün, Kuveyt, Norveç, İsveç, Tonga adaları.
Ünlüleri: Bülent Ecevit, Tansu Çiller, Çetin Altan, Kenan Doğulu, Orhan Boran, Adile Naşit, Konfiçyüs, Jacques Cousteau, Johnny Depp, Olympia Dukakis, İsadora Duncan, Bob Dylan, Angelina Jolie, Thomas Mann, John F. Kennedy, Richard Wagner, Yeats, Errol Flynn, Elizabeth Hurley, Lionel Richie, Tony Curtis, Ian Fleming, Nicole Kidman, Henry Kissinger,  Paul McCartney, Stan Laurel, Marilyn Monroe, Donald Trump, Brooke Shields, A.Dürer, Anne Frank.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.