Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Anneliğimiz kutlu olsun!

07 MAYIS - 13 MAYIS 2012

Bu hafta pazar günü "Anneler Günü". Annelik dünya kuruldu kurulalı beri önemli ve saygın. Bakın Ugarit kaynaklı, Sümerce'den Hititçe'ye  çevrilmiş bir edebi yazıtta, bundan binlerce yıl önce bir Hititli erkek evlat, anneye olan sevgisini nasıl dile getirmiş:*

"O bal gibidir.. O semanın yükseklerinde bir yıldızdır... O mavi ebruli lapislazuli taşıdır. O kral kızının süslü mücevher kutusudur. O saf gümüşten bir halka yüzüktür. O şahane ritondur. O kurşun yüzüktür. O altından yapılmış varaktır. O boynun üzerinde titreşen, örgüden yapılmış bir gerdanlıktır. O mavi lapislazuli taşından levhanın üzerinde yükselen, su mermerinden yontulmuş heykelciktir. O işlenmiş bir fildişi paket gibi ışıltı doludur. Annem benim için ekin zamanının ilk suları, yağmur gibidir. O bereketli hasattır. O arzulanan bereket dolu bir bahçe gibidir. O iyi şeylerle dolu, sulanarak beslenmiş çam ağacı gibidir...

O senenin ilk meyvesi, ilk ayın ürünüdür. O bellenmiş toprak parçalarına dalga dalga sularını akıtan su yolu gibidir. O Talmun şehrinin balı, hurmasıdır. O bir adak gibi seyredilmek için bir tanedir. O, bolluk ve sevinç içinde gelen kral oğulları gibidir. O zevkle birleşmiş sevinç gibidir. O arzuya doyamamış seven kadın gibidir. O bir mutluluk habercisidir..."

Değerli hocam Prof. Dr. Muhibbe Darga'nın aşağıda belirttiğim kitabında yer alan bu belge yer yer kırıklı olduğu için, ancak okunabilir kısımlarını buraya aldım. Bu haliyle bile, yapılan benzetmelerde anneye duyulan coşkun sevginin izlerini görmek mümkün. Bu vesileyle ben de başta kendi anneciğim olmak üzere, tüm annelerin ve anne adaylarının gününü kutluyor, evlatlarının iyi günlerini görmelerini yürekten diliyorum. 

İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
Bu haftanın enerjileri hayatımızda var olmasını istediğimiz kişilerle senkronize olabilmemiz adına, enerji düzeyimizi ve ritmimizi ayarlamaya, gerekiyorsa eğilip bükülerek, esnemeye çağırıyor. Herşey daha uyumlu, huzurlu ve mutlu, işbirliğine açık, yaşanası bir dünya, güzel bir hayat için...

07 Mayıs  Pazartesi
Geçtiğimiz hafta sonunun derin ve yoğun enerjileriyle diplere inip inip çıktıktan sonra 04:40 itibariyle Yay'a giren Ay'ın olumlu ve yüksek enerjisi sayesinde biraz olsun soluklanabileceğimiz bir günle başlıyoruz haftaya! Meselelere daha geniş bir açıdan, daha hoşgörülü ve anlayışla bakabilecek durumdayız. Neşe ve canlılığımız artıyor. Bazı olayları hayatta anlam arayışında deneyim kazanmak için yaşadığımızı düşünerek kendimizi iyi hissetmeye başlıyoruz.

Yurt dışı veya yüksek öğrenim ile ilgili konular, seyahat planları yapmak için elverişli bir gündeyiz.

08 Mayıs Salı
Sabah erken saatlerden itibaren Jüpiter ve Mars ile gerilimli açılar içine girecek olan Uranüs şok edici elektriği ile umulmadık anda bizi çarpabilir! Sinir bozucu gibi gözüküyorsa da, bilinene farklı bakabilmeyi getiren bu etkiyle, geniş ve bilgece bir yaklaşımın doğuracağı yepyeni farkındalıklara ulaşabileceğiz. Ruh halimizdeki olumlu zemin, bugünün türbülans yaratacak fırtınalarıyla baş etmemizi sağlayacak destekleyici bir etki yaratıyor.

09 Mayıs  Çarşamba
Toprak elementi bugüne rengini veriyor. 04:35'de Ay boşluğa düştükten sonra, 05:04'de Oğlak'ın ciddi, temkinli ve iş odaklı dünyasında yol almaya başlayacak. Görev ve sorumluluklar, güven ve destek, vicdan, hedeflerimiz, özdenetim, başarma tutkusu ve sınırlarımızı koruma gibi konular duygu dünyamızda baş köşeye yerleşecekler. 

08:15'de ise duygusal ihtiyaçlarımızı bir başka toprak burcu olan Boğa'nın 5 duyuya yönelik yapısına uygun bir şekilde karşılamaya yöneleceğiz. Güneş ve Jüpiter'in Boğa'da, Mars'ın Başak'ta ve Plüto'nun da Oğlak'ta bulunduğunu düşünecek olursak ciddi bir "ayakları yere basan etkiyi" içselleştirdiğimizi söyleyebiliriz! Güven ihtiyacı, garanti ve süreklilik temaları çok belirgin. Bugün 08:15'de Tanrıların Habercisi Merkür'ün de Boğa'ya girmesiyle birlikte bu tema iyice belirginleşecek. İletişimde de daha uzlaşmacı, mantıklı, gerçekçi olacağız. Zihnimiz hiç bir detayı atlamamak adına yavaş ve tedbirli ancak pratik şekilde çalışacak. Alışkın olduğumuz şekilde düşünmek bize daha kolay gelebilir. Katı ve yeni düşünce şekillerine kapalı bir tavır geliştirmemeye çalışalım. Bu etki 25 Mayıs'a dek sürecek. 

10 Mayıs Perşembe
Maddi dünyada somut ve pratik işler yapmakla geçecek bugünümüz de. En derinlerdeki duygusal ihtiyacımız, kendimize hedef koymak ve ona ulaşmak..Başarılı olabilmek için ilkin kendimize karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmek ve sınırlarımızı korumak durumundayız. Neye ve nereye kadar evet dememiz konusunda açık ve net olmalıyız. Aksi taktirde depresif bir ruh haline sürüklenebilir, sırt ve bel ağrıları çekebiliriz. 

22:12 itibariyle boşluğa düşen Ay, geceyi sakin ve akışta, dinlerek geçirmemiz gerektiğine işaret ediyor. 

11 Mayıs Cuma
Günün ilk saatlerinde iletişimde bulanık ve kafa karıştırıcı olduğu kadar, en zorlu mesajları bile en yumuşak haliyle almamızı sağlayacak etkiler hakim. Birbirimizi gerçekten dinliyor, anlayabiliyor muyuz? Yoksa karşımızdakinin sözlerini kendi öznel algımızla çarpıtarak farklı bir platforma mı taşıyoruz? Öte yandan, önemli içgörüler geliştirebilir, hayatın bize ne söylemeye çalıştığını anlamaya daha yatkın olabiliriz. 

08:04 itibariyle Kova'nın düşünsel yönü ağır basan, idealist ve yeniliklere, keşiflere açık ruhsallığı etkinleşmeye başlayacak içimizde. Bizimle benzer şekilde düşünen arkadaşlarımızla bir araya gelme, özgürlük ve özgünlüğümüzü kuşanıp sosyalleşerek entelektüel etkinliklere katılma ihtiyacı yükselecek. Rutin bizi sıkabilir. Hayatımıza taze hava getirecek yeni pencereler açmak, yenilenmek, dirim kazanmak isteyebiliriz. 

12 Mayıs Cumartesi
Hafta sonunu zihinsel ağırlıklı etkinliklerle, belki büyük bir organizasyonda veya projede yer alarak, tempoda ve özgürce geçirmek isteyebiliriz.  Romantik ilişkilere yoğunlaşmak yerine, arkadaşlarla paylaşılacak programlar yapmaya yatkınız. Yakın ilişkilerimizde bizi kopukluk noktasına götürebilecek uç noktadaki özgürlük talepleri ve tek taraflı istenen haklar ilişkilerin dinamiklerini bozabilir. 

13:00'de Uranüs ile gerilimli açı içine giren Boğa'daki Güneş'in, bu temayı keskin bir şekilde yansıtacak olayları ateşlemesi mümkün. Yaralanan ego huzursuzluk, isyan, karmaşa ve soyutlanmışlık duygusuyla ani ve şok edici tavırlara itebilir.

13 Mayıs Pazar
Sabahın erken saatlerinde Ay boşluğa düşüp 14:43'e dek açı içinde olmayacak. Bu süreçte akışın getirdiklerini kucaklamak, kesintiye uğrayan ya da netleşemeyen koşullara çok takılmadan  ilerleyerek günü yaşamak en doğrusu. 15:00'e doğru evrensel bir okyanusa bırakıyoruz kendimizi. Ay Balık burcunun hassas, şefkatli, değişken ve önceki burçların tüm öğretilerini barındıran bilgelikteki  doğasında akarcasına ilerleyecek iki gün boyunca!  

16:22'de Boğa'daki Güneş ile tam kavuşuma giren Jüpiter kendimizi daha iyi, mutlu ve neşeli hissetmemizi sağlayacak. Kendimizle iyi ilişkide olmak, başta partnerle olmak üzere, herkesle ilişkimizi daha olumlu ve besleyici kılmaya yarayacak..Haritalarında toprak burçlarında 22, 23 derecelerde önemli noktaları veya kişisel gezegenleri olanlar ( Boğa, Başak, Oğlak ) , bu olumlu etkiden maddi ve manevi anlamda alabildiğine yararlanacaklar. 

Bitirirken
Doğum günümüz kişisel tarihimizde en önemli gün. Bizim için yaşam çarkı o tarih itibariyle dönmeye başlıyor. Bu hafta da benim doğum günüm. İlk kez canım babam yanımda olmaksızın geçeceği için yüreğim biraz buruk. Kendisini özlem ve rahmetle bir kez daha anıyor, bana birinci yaş günümde, yürümeyi yeni öğrenmeme karşın koşturmak istediğim bir anda yazmış olduğu bir şiirini izninizle sizlerle paylaşmak istiyorum!

EGZERSİZ
Tek tek tek
Tek bas 
Bana gel 
Kollarıma gel bebeğim!
Telaşlanma!
Bak göreceksin
Elinden tutanlar boyunca olanda
Sorarlarsa sen de yaşını gizleyeceksin!
Tek bas
Tek tek tek...

Halil Sahillioğlu



*Dr. A.Muhibbe Darga "Eski Anadolu'da Kadın", İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yayınları, 1976. 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.