Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Geri giden Merkür ile yaşamak

(12-18 Mart 2012)

Geri hareketine başladı başlayacak derken Merkür geçtiğimiz hafta yavaşlayıp durağanlaşarak yaşanabilecek olası zorlukları şöyle bir hatırlattı! Durağanlaştığı derecelerde normal hareketine oranla daha uzun zaman geçirdiği için gölgelerini güçlü bir şekilde hissettik. Kişisel haritalarımızda bu noktalara denk gelen gezegenler veya önemli köşe noktaları olmuşsa, o noktaların temsil ettiği alanlarda yeni bir farkındalık yaratmış olabilir. O alanlardaki iletişim becerilerimizi geliştirmek, hatta bakış açımızı değiştirmek gerektiğine ilişkin sinyaller almış olabiliriz.


Merkür, bu hafta itibariyle yıllık olağan geri hareketlerinden ilkine Koç burcunda başlıyor. 3 hafta sürecek geri hareketi boyunca bizi iletişim, ulaşım, eğitim, seyahat, günlük trafik ve iletişim araçlarıyla ilgili konularda aksaklık, gecikme, erteleme gibi zorluklarla karşı karşıya bırakacak. Dış hatları kesmeye yönelik her olumsuzluk iç dünyamızın kapılarını ardına kadar açarak kendimizle iletişimimizi güçlendirmeyi sağlayan bir etki yaratacak. Kimbilir belki de etrafımızda çok fazla ses, bilgi kirliliği ve kimsenin birbirini gerçek anlamda dinlemediği, birbirine ulaşamadığı yorucu konuşmalara bir dur deme zamanı gelmiştir şimdi!
Öte yandan, günlük hayatın telaşı içinde koşuşturup dururken dikkatli davrandığımız ve yaptığımız işlerde eksik bir nokta bırakmayacak kadar özenli olduğumuz taktirde bu zorlu dönemi lehimize çevirmemiz dahi mümkün. Masamızda birikmiş evraklar, bitirilmesi gereken projeler bu süreçte kolayca temizlenebilecek. Tamamlayarak bir kenara koyduğumuz her iş bize iç huzuru ve tatmin verirken, yepyeni projeleri kucaklamaya hazır oladuğumuzu ilan edecek evrene.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
12 Mart Pazartesi: Gün boyu Akrep'in derin ve yakıcı enerjisini hissedeceğiz. Hayatımızdaki iş, eş anlamındaki partnerlerimizle enerjilerimizi ne kadar birleştirip kaynaştığımız, birbirimize ne kadar dürüst ve açık davrandığımızla ilgili konulara yoğunlaşacağız. Hisseli paralar, miras, vergi, sigorta, tazminat, nafaka gibi parasal konular gündemi oluşturacak. Mahrem ilişkilerimizin üstünü örten perdeyi cesurca aralayıp hayatın o alanında da ne denli tatmin sağladığımızı görebilecek cesarete sahibiz. Bugün gerçekleri görme, anlama ve gerekiyorsa dönüştürüp arıtabilme şansına sahibiz.09.49'da "Tanrıların Habercisi" ve "Beynimizdeki Kütüphaneden Sorumlu" Merkür, Koç burcunda 06 derece 49 dakika ile geri harekete geçecek. Hayatın temposu iyice yavaşlayacak. İçe yönelen zihin ile iç gözlem, analizler ve öz eleştiriler yapmaya başlıyoruz. Herkesin bu süreçte bir miktar yalnız kalıp kendi kendisiyle irtibatını güçlendirmeye, oturup hayatını, yapacaklarını düşünmeye ihtiyacı var. Hatta belki yazmak daha da iyi bir fikir olabilir. Derinleşen zihnimizin labirentlerine dalıp, düşüncelerimizi daha net bir şekilde görmemizi ve ifade etmemizi sağlayacak bir sörfe başlayabiliriz.
Merkür'ün geri hareketi 4 Nisan'da 23 derece ile Balık burcunda sona erecek.
20.31'de Ay Akrep burcundaki son açısını Balık'taki Güneş ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşecek. Geceyi sakin, dinlenerek, akışta ve geri hareketine henüz başlamış olan Merkür'ün ruhuna uygun bir şekilde iç dünyamızda derinleşerek geçiriyoruz.

13 Mart Salı:
Bugün itibariyle Boğa, Başak ve Oğlak burçları için özellikle ilişkiler, ortaklıklar ve yatırımlarla ilgili oldukça şanslı, fırsatlarla dolu bir 3 günlük dönem başlıyor. 06.31'de Jüpiter ile Plüto üçüncü ve son üçgen açılarını oluşturacaklar. Bu moral yükselten, canlandıran etki Ay'ın 08.55'te Jüpiter'in yönettiği Yay burcuna girmesiyle birlikte iyice harlanacak. Yoğunluğu nedeniyle yorucu geçen 2 günün ardından içimizde sevinç ve neşe kıpırtıları yaratan, iyimser ve hoşgörülü bir enerjiye bırakacağız kendimizi… Ancak, bu coşkulu havanın yaratacağı iyimserlikle küçük ama önemli detayları gözden kaçırarak işlerimizi sürüncemede bırakma ihtimalimiz de var!

ŞANS BİZİMLE
14 Mart Çarşamba: Bu hafta gökyüzünün en hareketli olduğu günlerden birindeyiz. Boğa'daki Venüs 03.26'da Oğlak'taki Jüpiter ile üçgen açı içine girdikten sonra, 07.55'te Jüpiter ile kavuşum yapacak ve ardından 09.27'de Başak'ta geri hareketini sürdüren Mars ile yine üçgen açıda olacak. Böylece toprak burçlarındaki Venüs, Mars ve Plüto'nun yarattığı şans, fayda, fırsat, kısmet getiren, rahatlatan bir büyük Şans Üçgeni oluşacak.
Tek düzeleşmiş veya eprimiş, zayıflamış ilişki ve ortaklıklarda yenilenme, tazelenme, sosyallik ve keyfin yanı sıra finansal anlamda da rahatlatacak etkilerle karşı karşıyayız. Yayacağımız olumlu titreşimler diğerlerini de olumlu bir şekilde etkileyecektir.
11.51'de Başak'ta geri giden Mars bu kez Boğa'daki Jüpiter ile uyumlu etkileşim içine girecek. Büyük ölçekli ve kapsamlı projelerimizi hayata geçirmeye daha çok vakit var, ama onları dikkatli bir şekilde gözden geçirip atlanmamış bir nokta bırakmayacak şekilde düzenlemek açısından avantajlı bir dönemdeyiz.

15 Mart Perşembe:
02.32'de Başak'ta geri giden Mars ile Plüto üçgen açıda oluyorlar. Enerjimizi olumlu yönlendirdiğimiz taktirde istediğimiz sonuçları almamız mümkün.
09.35'te Ay son açısını Terazi'de geri giden Satürn ile gerçekleştirdikten sonra bağlantısız ve yönsüz kalacağı, salınımlara açık bir sürece girecek. 12.24 itibariyle ise, ciddiyet, disiplin ve sorumluluk duygusuyla üzerimize düşenleri yapmaya koyulacağız. Diğerleriyle olan yakınlıklarımızda sınırlarımızı korumak, gereğinde "Hayır!" diyebilmek ve kendi kendimizin otoritesi olmakla ilgili ihtiyacımız öne geçecek. Ay Oğlak'ta yol almaya başlıyor.

16 Mart Cuma:
Haftanın son iş gücünü çalışarak, hayatın zorunluluklarını canla başla yerine getirmekle geçireceğiz. Bugünün gezegen dağılımlarının üretken ve verimli toprak gruplarında olması bu etkiyi güçlendiriyor.

İŞLERİ YOLUNA KOYMA ZAMANI
17 Mart Cumartesi: Akşamüstüne dek işlerimizi yoluna koymamız veya hafta sonu için planlarımızı yapıp bitirmemiz gerekiyor. Aksi taktirde sürüncemede kalabilirler. 18.13'te iç dünyamızın ihtiyaçlarını ve iç dengemizi belirleyen Ay Kova burcuna girdiğinde, daha fazla özgürlük, değişik bir şeyler yapma ihtiyacı ve zihnimizin kapılarını yepyeni fikirlere açacak düşünce alışverişleri önem kazanacak. Meselelere farklı bir gözle bakmak ve herkesin kazandığı, eşit durumlar yaratmak verimi artıracaktır.

18 Mart Pazar:
Bugünü entelektüel etkinliklere ayırabilir veya arkadaş gruplarıyla geçirmeyi tercih edebiliriz. Ay, halen Kova'daki ilerleyişini sürdürüyor.
Öte yandan, 19.23 itibariyle zihnimiz canlanmaya, mental enerjimiz elektrik veriliyormuşcasına yeniden yükselmeye başlayacak. Geçen hafta 5 Mart'ta bizi şoka sokabilecek ilginç haberler veya ani uyanışlara taşıyan etkiler bir kez daha sahnede!  Ancak bu kez Merkür geri harekette olacağı için, bu durum müthiş içgörüler, ilerici düşünceler, yepyeni plan ve projeler ile ilgili faaliyetleri teşvik etmekle birlikte, şu an için harekete geçmek yerine, bunların üzerinde düşünüp gerekiyorsa düzeltmeler yapmakla yetinmemiz gerekiyor. Öncü burçlarda (Koç, Yengeç. Terazi, Oğlak) 5-6 derecelerde gezegenleri olanların, sonradan pişman olmamaları adına, özellikle yazılı ve sözlü iletişimde çok dikkatli ve temkinli olmalarını öneriyorum.

BİTİRİRKEN
Her baba özellikle kız çocukları için çok farklı bir yerdedir; sevilir, sayılır, gözünün içine bakılır, bilirim. Aradan yıllar da geçse, siz artık kendi ailesini kurmuş, boyunca evlat sahibi biri olsanız bile, onun yeri ve değeri hala bambaşkadır. Şu an benim aklım ve gönlüm babama odaklı, kalbim onun iyiliği ve esenliği için dua, iyi dilek ve şifa sözcükleriyle dolup taşmış durumda.

28 Şubat Salı gününden bu yana beyin kanaması tanısı ile apar topar ameliyata alınan babacığım halen uyanamadı derin uykulardan… Her gün yapacağı küçücük bir mimik, çıkaracağı en ufak bir sesi duyabilmek umuduyla koşuyorum yanına. Konuşuyor, anlatıyor, olan bitenlerden söz ediyorum. Hayata bu denli bağlı birinin kolay kolay pes etmeyeceğini düşünerek, en hayırlı olabilecek şekliyle geri gelmesini dileyerek çağırıyorum onu. Daha ondan öğreneceğim, konuşup paylaşacağım, hayata geçirilecek, gülüp söylenecek öyle çok şey var ki. Üzüntüden eriyip iyice ufalan anneciğim ise, buruk bir şekilde 15 gün sonra 60. yılını dolduracak evliliklerini birlikte karşılayabilmenin düşünü kuruyor.

İnsan muazzam bir işletim sistemine sahip, en karmaşık, en gelişmiş varlık. Hepimiz birer mucize ve bir o kadar da kırılganız, gerçekten. Tanrı'nın bu alçakgönüllü, bilge ve çocuk ruhlu, gönlü güzel insandan mucizeler yaratan gücünü esirgemeyeceğini umuyorum.

Hepinize tüm sevdiklerinizle nitelikli zaman geçirebileceğiniz, sağlıklı, mutlu, neşeli bir hafta diliyorum. İyilikler üzerinize olsun!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.