Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Dolunay yaşayacağımız bir hafta
(5 Mart-11 Mart 2012)

Giderek artan sezgiselliğimizin getirdiği içe yönelme ihtiyacımız ile dış dünyanın gerekleri arasında sıkışıp kalacağımız bir hafta başlıyor!

Kendimizi sessizliğe, sakinliğe bırakamaz, iç sesimizin bize kendini duyurmasını sağlayamazsak gergin, huzursuz ve tepkisel olabiliriz. Bu dönemde yaşanan her şey içsel, kapsama ve derinleşme ile ilgili çünkü…

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
5 Mart Pazartesi: Hafta sonunun duygusal yoğunluğuyla bir miktar yorgun düşmüş olan ruh halimiz bugün kendini toparlamaya başlıyor. 00.18 itibariyle Ay neredeyse boşluğa düşer düşmez 00.19’da Aslan’ın coşku dolu sahnesinde buluyor kendisini. İki gün boyunca her şey dramatik bir şekilde göz önünde, coşku ve hayatta olmanın neşesi yüksek. İçimizdeki çocuk yaşama sevincini ve duygularını olduğu gibi ortaya koyarak oynamak, eğlenmek, alkışlanmak ve takdir görmek ihtiyacında! Ego sorunları, liderlik, önemsenme, ille de fark edilmek, ilgi odağı olmak için abartılı jestler yapma eğilimi gibi gölgeleriyle birlikte, Aslan hüküm sürüyor iç dünyamızın labirentlerinde! Ancak bu keyifli ruh hali bugün için yalnızca öğleye kadar etkin.

12.26’da Venüs kendi yönetimindeki Boğa burcuna giriyor. İlişki, ortaklık ve mali konularda denge, huzur ve uzlaşı sağlamak artık daha kolay. Ancak daha henüz gevşemeye başlamışken bizi cereyan çarpmışa döndüren bambaşka bir enerjinin etkisine giriyoruz kısa bir süre sonra. 13.35’te Koç burcunda enerjilerini birleştiren Uranüs ve Merkür zihnimizi canlandırmaktan öte, yarattığı yüksek voltajla devrelerimizi neredeyse yakabilir! Bilgi alışverişlerinde artış, aniden aklımıza gelen fikirlerle zihnimizdeki ampullerin bir anda yanıvermesi veya aldığımız bir haberle bir gerçeğe uyanmamız beklenebilir. Öte yandan, iletişimde sabırsızlık, dinlemekte zorlanma gibi gölgelerine karşı uyanık olmakta yarar var. Aklımıza üşüşen kopuk, daldan dala atlayan düşüncelerle yorularak huzursuzlaşabiliriz. Kısacası Uranüs-Merkür’ün yüksek frekans yaratan etkileşimi, sinir sistemimizi etkileyip Boğa’nın sakinliğini bozacağa benziyor!

6 Mart Salı: Bugün keyfimiz yerinde, canlı, ışıklı bir ruh hali içindeyiz. Yaratıcılığımız yüksek. Eğlenmek, neşelenmek, hayatın tadını çıkartmak istiyoruz. Venüs ile Neptün’ün uyumlu açıları da bunu destekleyecek şekilde yüksek oktavda; sanatsal esinler, sevgi, rafine duygular ve romantizm getiriyor.

7 Mart Çarşamba: 03.28’te Ay boşluğa düştükten sonra 05.28 itibariyle Başak’a girdiğinde günlük düzenimiz, iş, hizmet ve sağlık konuları öne çıkacak. Organize ve pratik olacağız. Her şeyi doğru bir şekilde yapmak bizi ruhen tatmin edecek.  

DOLUNAY ZAMANI
8 Mart Perşembe: Bugün ruh halimizde salınımlar beklenebilir. 11.40’da Balık- Başak aksında 18 derece ile Dolunay gerçekleşiyor. Balık burcu kendimizi ne kadar evrenin planına, akışa ve Tanrı’nın niyetlerine teslim etmekse, Başak’ta “o kadar” bugün buradayla, günlük akışı kendi planımıza göre mükemmel bir şekilde organize etmekle ilgilidir. Madde ile mananın, zihnimiz ile bedenimizin, kendi planımız ile evrenin planının dengelenmesi gerektiğine ilişkin bir Dolunay ile karşı karşıyayız. Şu anda Balık, kendi yönetici gezegeni olan Neptün’ü ağırladığı için oldukça güçlü bir su enerjisi yayıyor. Ay ise Başak’ta. En derindeki ihtiyacımız çalışmak, başarmak ve yararlı işler yaparak bunlarla tatmin olmak. Başak’ın yönetici gezegeni Merkür ise atak ve girgin Koç burcunda ve anlık uyanışları, aydınlanmayı getiren Uranüs ile kavuşum halinde bulunuyor. Dolayısıyla, bu tablo bizi illüzyonlara veya kuruntulara kapılmaktan uzaklaştırarak, ne kendimizi rehavetle öylece bırakmaya ne de ısrarla kendi planımızı dayatmaya yönelik bir etki yaratacaktır.

BİTMEYEN İŞLER
Dolunay’ın hemen ardından Ay’ın yarın sabah erken saatlere dek boşlukta kalması günlük düzendeki aksaklıklar yüzünden bir türlü bitemeyen işlere veya sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına yol açabilir. Çıkabilecek engellere takılmayıp kendimizi sıkmadan, elimizden geleni yapıp işlerin olgunlaşıp oluşmasını izleyelim. “Büyük Plan” dediğimiz evrenin planı, süreç içinde görüleceği üzere, her zaman için daha iyi işler; programımızın kendi isteklerimize göre gelişmememesine kızıp söyleneceğimize, akışa teslim olup kendimizi günün getirdiklerine bırakalım.

9 Mart Cuma: 06.51’de Ay Terazi’ye girecek. Venüs’ün yönetimindeki bir günde yine Venüsyen bir etki günümüzü daha pırıltılı ve yaşanası kılacaktır. İşbirliği, uzlaşı, huzur ve esenliği sağlayabileceğimiz bir gün karşılıyor bizi. Sosyallik, sevdiklerimizle birlikte konser, sinema, tiyatro, sergi gezmek gibi sanatsal etkinliklerde bulunmak için ideal bir hafta sonu uzanıyor önümüzde.  

HER ŞEYİ BİRDEN YAPMAK İSTİYORUZ!
10 Mart Cumartesi: Hafta sonu alışveriş, sevdiklerimizle gezme tozma, keyifli sohbetler ve sanatsal etkinliklere uygun enerjilerle başlıyor. Canımızın istediklerini yapmak, ruhumuza iyi gelecek, bizi ne mutlu edecekse onu gerçekleştirmek ihtiyacındayız. Ancak neyi ne zaman, ne şekilde ve kimlerle yapacağımız konusunda kararsızlıklar yaşayabiliriz. Kararsızlık, belirsizlik veya her şeyi birden yapmak istemek günün temposunu yükseltip ilişkilerde sinir bozucu sonuçlar doğurabilir.

11 Mart Pazar: 05.10’da Ay boşluğa düşüyor yine. 07.25’te derin, yoğun ve kaynaştırıcı etkiler hakim oluyor duygu dünyamıza. Fiziksel ve ruhsal arınmalar için ideal bir gündeyiz. Muz, armut, böğürtlen, yaban mersini, üzüm, rezene, zerdeçal, kişniş, brokoli, salatalık, turp, pazı,mercimek, kereviz, ıspanak ve lahana bu bağlamda bize yarar sağlayacak yiyeceklerden. Ay bugün itibariyle sorgulayan, gerçeğin peşindeki keskin ve yakıcı enerjisiyle Akrep burcunda. Dönüştürücü duygusal fırtınalar, krizler yaratabilir hayatımızda! Sandal ağacı veya vanilya kokuları Ay’ın  sancılı yönlerini yatıştırabilir.

BİTİRİRKEN
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müzü kutluyor; hepinize sağlık, mutluluk, başarı ve sevgiyle harmanlanmış güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın!
 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.