Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Hayal mi, gerçek mi: Neyin peşindeyiz?

(13 Şubat-19 Şubat 2012 Haftası)

Bu hafta uzun vadeli hedeflerimize temkinle kuşanmış bir coşku ve heyecan ile yaklaşıyoruz. İçimiz kıpır kıpır, yeni’ye hazırız ama hayat beklediğimiz kadar hızlı akmıyor. Evren sayısız mesaj gönderiyor bize. İşaretleri algılayabilenler, özellikle ilişkiler konusunda bizi gerçekçi olmaya çağıran bir dizi hayat dersinin içinden geçtiklerini fark edeceklerdir!

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
13 Şubat Pazartesi: Derin, yoğun ve yakıcı enerjilerle başlıyor hafta.00.02 itibariyle iç saatimiz bizi kendi karanlıklarımızı görmeye, en derinlerde gizlenmiş, beğenmediğimiz ya da görmek istemediğimiz, en yasaklı yönlerimizle yüzleşmeye, barışıp kabullenmeye çağırıyor. Tam Sevgililer Günü öncesi duygusal ihtiyaçlarımız tutkular, yakınlaşma, birbirinin içinde erime, “kaynaşma” konularıyla fokurduyor.

20.43’te Merkür, Kova burcundaki son açısını Terazi’de geri gidişini sürdüren Satürn ile gerçekleştirecek. Akşam saatlerinde daha sakin, mantıklı ve sağduyulu düşünebilir, meselelere etraflıca, ciddi, gerçekçi ve pratik bir şekilde bakabiliriz. Planlama ve koordinasyon ile ilgili, disiplin ve odaklanma gerektiren konuları kolayca halledebiliriz. Ancak Satürn’ün geri harekette olduğunu unutmamalıyız. Düşüncelerimizin, plan ve projelerimizin olgunlaşması için biraz zaman tanımanın ileride büyük yararını göreceğiz.

BEKLENTİLERE DİKKAT!
14 Şubat Salı: İletişim ile ilgili zor ve karma karışık bir gündeyiz. Hem yumuşak ve nazik hem de bulanık ve dağınık, kararsız enerjiler bastırıyor.

03.39 itibariyle tarafsız aklı, ayrıntılı düşünmeyi temsil eden Merkür, düşük konumda çalışacağı Balık burcuna girecek. İletişimde karmaşa, yanlış anlama ve anlaşılmalara müsait bir döneme giriyoruz. Konuşulanları işimize geldiği gibi anlayabilir, gerçekleri kendi süzgecimizden ve ihtiyaçlarımızdan geçirerek çarpıtabiliriz. 3 Mart’a kadar devam edecek bu süreçte odaklanmak ve ayrıntılı, analitik düşünmekle ilgili sıkıntılar yaşamamız mümkün. Duygusallıkla alacağımız yanıltıcı kararlar başımıza dert olabilir. Hoşumuza gitmeyen konular üzerinde düşünmemek adına, kendimizi bilgisayar, televizyon gibi kaçış yollarına bırakabilme eğilimimiz var. Öte yandan, bilinçle bilinçaltı arasında köprü işlevi gören Merkür, engin bir farkındalıkla bezenmiş yaratıcı düşünceler, sanatla ilgili müthiş esinleri de beraberinde getirecektir.

08.47’de Merkür, Balık burcunun yönetici gezegeni olan Neptün ile kavuşuma girerek vereceği karışık mesajlarla günü ciddi anlamda belirsizlik ve kaos yaratacak bir konuma taşıyabilir. Bu enerjiyi yaratıcılık ve sanat ile ilgili konulara yöneletebilirsek müthiş açılımlar kazanabiliriz.
Öte yandan, önümüzdeki gerçekliğe odaklanarak neler olduğunu anlamaya çalışmak bizi yanıltıcı yargılardan uzaklaştırmaya yardımcı olacaktır.

Bu akşamla ilgili romantik beklentileriniz varsa, önceden organize olmanızda yarar var. Son dakikaya bırakılmış programlar can sıkıcı karmaşalar yaratabilir. Zira, 19.05’te Ay, Güneş ile zorlayıcı açı içerisine girdikten sonra boşluğa düşecek ve sabahın ilk saatlerine dek bağlantısız ve yönsüz kalacak. Her meseleyi alınganlıkla kişisel olarak alıp, ego savaşlarına girmenin sağlıklı iletişimi baltalayabileceği görülüyor.

15 Şubat Çarşamba: 02.57’de yoğun, sorgulayıcı enerjiler yerini iyimser ve içimizi hafifletecek, güler yüzlü temalara bırakıyor. Hayata karşı daha inançlı ve güvenli bir duruş sergileyebileceğiz. Yüksek öğrenim, yurt dışı ve yabancılarla ilgili konuların ön plana çıkacağı birkaç gün var önümüzde. Ay Yay’ın her konuda aşırılıklara eğilimli, maceraperest, özgür ve rafine dünyasında yol almaya başlıyor. Ön yargıların tuzağına düşmeden, durum ve koşulları sağduyuyla değerlendirebilmek, özellikle bu karışık günlerde ilişkilerimizin selameti açısından çok önemli.
20.31’de Koç burcundaki Venüs, Oğlak’ta ilerleyen Plüto ile gerilimli açı içerisine girecek. Hafta başından bu yana didikleyip durduğumuz ilişkiler, ortaklıklar ve yatırımlar konusunda bizi nihai sonuçlara götürecek durumlarla karşılaşabiliriz. Çatışmalar ve tartışmalar yaşanabilir. Bütün bu zorlayıcı etkiler diğerleriyle maddi ya da manevi anlamda enerjilerimizi nasıl birleştirdiğimize dürüstçe bakmamamızı sağlayacak, bizi bu konularda dönüşümlere, kendi gücümüzü hissettirecek yenilenmelere taşıyacaktır.

Boğaz, böbrekler ve üreme organlarımız, bu gerilimin bedenimizde karşılık geldiği noktalar olduğu için, bu süreçte alarm verebilirler.

16 Şubat Perşembe: Dün akşam yakınlıklar ve paylaşımlar konusunda yaşadığımız gerginliklerin ardından, Yay’ın iç dünyamıza yansıttığı iyimser ve destekleyici etkiler oldukça rahatlatıcı.
18.07’de Merkür bu kez Jüpiter ile uyumlu etkileşim içine girecek. Zihnimizin sınırlarını genişletip esneten, bizden farklı düşünenlere karşı daha hoşgörülü ve anlayışlı bakmamızı sağlayan bir etki alacağız. İç dünyamıza yapacağımız yolculuklar kendi deneyimlerimizden çıkardığımız hayat felsefemizi yeniden gözden geçirmemizi sağlayacak. Öğrenim, araştırma, sözleşme, basın, yayın, medya, seyahat ve yurt dışı ile bağlantılı konularda son derece uyumlu etkiler var. Bugün düşünce alışverişlerimiz nezaket ve kibarlık sınırları içinde, oldukça verimli geçme şansına sahip.

İŞLERİ TOPARLAMA ZAMANI
17 Şubat Cuma: 06.04’te boşluğa düşmesinden bir saat sonra Ay, iç dünyamızın ayarını ciddi, temkinli ve sorumluluk bilincine sahip bir noktaya çekiyor: Ay, Oğlak’ta ilerlemeye başlıyor.
Haftanın son gününü, birkaç gündür iyice dağılmış olan enerjimizi odaklamaya çalışarak, işi gücü toparlamakla geçireceğiz.


 

18 Şubat Cumartesi: Hafta sonu duygu dünyamızın ihtiyaçları veya romantizmden çok, yapılması gerekenlerle ilgilenmek var gündemimizde. Hareketli ve becerikli Merkür, Satürn’ün yönetimindeki Cumartesi gününde Satürn’ün temsil ettiği iş, güç, görev ve sorumluluklar ile ilgili konularla pratik ve kolay bir şekilde ilgilenmemizi sağlayacaktır.

18.03’te Güneş, Terazi burcunda geri giden Satürn ile üçgen açı içine giriyor. Önemli konumdaki kişilerle hedeflerimiz konusunda konuşup yararlı görüşler alabilme imkanımız var.

Akşam saatlerinde gerçekleşecek uyumlu Merkür ile Plüto diyalogu, meselelerin derininde yatanları açığa çıkarmaya yönelik sondajlamalarıyla anlayışımızı yükseltirken, her konuya pratik ve etkin çözümler bulmayı getirecektir.

19 Şubat Pazar: 08.17 itibariyle Balık burcuna giren Güneş, geçtiğimiz birkaç günü salt mecburiyetlere ayırmanın yükünü hafifletecek yüksek oktavlı esintiler getiriyor ruhumuza. Yılın en ruhsallık kokan, bir’liği kucaklamaya, büyük bir bütünün parçası olmaya yönelik, farkındalık ve sezgiselliği yüksek ayı başlıyor!

Teslimiyet ve kabullenişi getiren Balık enerjisini akıl, mantık ve tarafsız bakış açısıyla dengeleyecek bir etki alacağız bugün 12.29 itibariyle Kova’ya giren Ay’dan…

Akşam saatlerinde Güneş ile Neptün kavuşum içine girerek Balık burcundaki vurguyu tekrar güçlendirecek. Bir ay boyunca hayatımızda daha pastel tonlar, daha yumuşak ve uçucu enerjiler, sevgi, şefkat, merhamet ve duygusallık, yükselen vizyon ve sanat potansiyeli yer alacak.

Hepinize güzel günler, mutlu ve verimli bir hafta, iyilikler diliyorum. Esen kalın.


BALIK BURCU
Sembolü: Birbirine zıt yönlerde yüzmesine karşın, gümüş bir iple birbirine bağlı, kaygan, ele geçmez, iki Balık...

Doğada balıklar her çeşit ve renkte bulunurlar. 25 binin üzerinde balık türü olduğu biliniyor. Kayalar ve deniz yosunlarının arasında, sürekli değeşkenlik gösteren rengarenk, adeta büyülü bir ortamda yaşarlar. Duyuları hayli gelişmiştir ve tıpkı bizler gibi renkleri ayırt edebilirler. Büyük bir çoğunluğu akıntıya kendini bırakıp yüzerken, somon balığı örneğinde olduğu gibi, bir kısmı da akıntıya karşı yüzmeyi tercih eder. Çoğu soğukkanlı olmakla birlikte, bir kısmı da köpek balıkları gibi sıcakkanlı olur. Bazıları salt suda yaşayabilirken, ılık kanlı ve suda yaşayan memeliler gibi bazıları da belli zamanlarda suyun dışına çıkabilirler. Balık’ın doğasında daima bir ikilik veya çelişki bulunur. En az zahmetli yolu seçebilecekleri gibi, kendilerini zorlayıp aşarak üstün yetenekler sergilemeyi tercih edebilirler.

Elementi: Su.

Niteliği: Değişken.

Yönetici Gezegenleri: Neptün ve Jüpiter.
Neptün 1846’da ruhsallıkla ilgili çalışmaların yoğunlaştığı bir dönemde keşfedilmiş, mavi - yeşil gaz bulutlarıyla çevrili, gizemli ve büyüleyici bir güzelliğe sahip bir gezegendir. Ortasında kayalıklarla dolu, okyanuslara benzeyen bir bölüm vardır. İki Ay’a birden sahip olan Neptün, Güneş’in etrafındaki turunu 165 yılda tamamlar ve her burçta yaklaşık 14 yıl kalır.

Psikolojik Fonksiyonu: Erime, çözme, aydınlanma, ilahi olanla bütünleşme, “bir” olma.
Karakteri: Doğada Balık burcu, karların eriyip yeni bitkilerin tomurcuklanmaya başladığı mevsimde başlar. Toprak henüz ıslak, hava yeterince sıcak olmamakla birlikte ılınmaya başlamıştır. İlkbahar tam anlamıyla gelmemişse de kış kesinlikle çözülüp dağılma sürecine girmiştir. Havadaki yumuşaklık ve ılıklık güzel günlerin habercisidir adeta… Buna uyku ile uyanıklık arası gibi, sınırları belirsiz bir dönem diyebiliriz.

Burçlar kuşağının son burcu olan Balık, kendinden önce gelen btün burçların bilgisine sahip, alçakgönüllü bir bilgeliğe sahiptir. Koç’un ateşli idealizmini, Boğa’nın ağır kanlı ve sabırlı sükunetini, İkizler’in aklını ve becerikliliğini, Yengeç’in evcimenliğini ve bağlanma kapasitesini, Aslan’ın asaletini, Başak’ın detaycı dikkatini, Terazi’nin adalet duygusunu, uyum ve denge özelliklerini, Akrep’in derin içgörülerini, Yay’ın cömertliği ve felsefi yönlerini, Oğlak’ın karmik donanımını ve Kova’nın insan sevgisini bilir ve özümser…

Balık’lar, sanatsal yönleri yüksek, esinlerle dolu, görsellik içeren her konuyla ilgili, duyargaları açık, farkındalıkları yüksek insanlardır. Pek çok tanınmış dansçı veya müzisyen Balık burcu insanıdır. Bu kadar hassas olmaları, onları dış dünyadaki kötü veya kaba diyebileceğimiz yönleri görmezden gelmeye itebilir. O zaman, içinde kendilerini rahat ve mutlu hissedecekleri bir hayal dünyası yaratıp, kaçış veya bağımlılıklarla bu illüzyonel dünyada avunmaya çalışabilirler.

Muazzam empati yetenekleri ve içine girdikleri her ortamla bütünleşebilmeleri onlara inanılmaz bir oyunculuk kapasitesi verir. Ancak yine aynı özellikleri yüzünden ruhsal ve fiziksel arınmalara ihtiyaçları vardır. Su içmeyi ihmal etmemeleri ve beslenmede sulu ev yemeklerine yer vermeleri toksik etkileri atmalarına yardımcı olur. Dondurma veya dondurulmuş ve çözülerek pişirilen yiyecekler konusunda titiz ve dikkatli olmalarında yarar vardır. Defalarca ısıtılıp sofraya konulan yiyeceklerden kaçınmalılar. Enerji vampirlerinden ve sürekli söylenen, suçlayan, hiç bir şeyden memnun olmayan olumsuz kişilerin frekanslarını bozmalarına izin vermemeli, onlarla aralarına sınır ve mesafe koymanın yollarını bulmalılar. Bunaldıklarında deniz kıyısında dolaşmaları, havuz yerine denizde yüzmeyi tercih etmeleri ve gece yıkandıktan sonra yatağa girmeleri onları rahatlatacak yöntemlerden birkaçı...


Balık Burcu insanı, bu dünyaya egosunun sınırlarını aşarak bir bütünün parçası olmaya, sevgi, şefkat ve merhamet duygusu ile insanlara yardımcı olmaya gelmiş bir kişidir. Soyut ve mistik konulara doğal yatkınlığı sonucunda, medyumik potansiyele sahip adeta doğal bir şamandır.

Balık’lar sahip oldukları özellikleri doğru kullandıkları zaman, hayırsever, düşünceli, nazik, alçakgönüllü, romantik, kabullenici, hayal gücü güçlü, spiritüel donanıma sahip, özverili ve esnektirler.

Bu özelliklerini olumsuz olarak kullandıklarında ise, kurban-kurtarıcı rolleri, kaçış-bağımlılık eğilimleri, aşırı hassasiyet sonucu fazla etkilenebilirlik, suçlama veya kendine acıma, aşırı sınır koyma ile hiç sınır koyamama, karmaşa, erteleme, her şeyi kontrol etme ihtiyacı ve düzen takıntısı, endişeli reaksiyonlar ve kendi kendini kandırma veya aldanma aldatılmalara açık bir portre sergileyebilirler.

NEPTÜN’ÜN AYDINLANMA NESNELERİ
Temsil Ettiği Gün: Yok
Rakamı: 7
Metali: Neptünyum, platin, lityum, beyaz altın.
Şekilleri/Dokuları: Bulutsu, kaotik, tül gibi, dalgalı, tanımlanması veya analiz edilmesi güç şekil ve dokular. Sıvılar, gazlar, gizemli ve anlaşılması zor, belirsiz yapılar.
Aromaları: Tatlı, hafif, baştan çıkarıcı, sarhoş edici olanlar.
Besinleri: Balık (somon, sardalya, ton, tilapi, pisi vb.) su yosunları, şeker kamışı, pembe pamuk şeker, kayısı, muz, böğürtlen, mango, ahududu, incir, frenk üzümü, balıkotu, kuzukulağı, brokoli, rezene, greyfurt, vişne, kiraz, şeftali, kuşburnu, ıspanak, şalgam, pırasa, lahana, sarımsak, erik, pazı, melisa, biberiye, kereviz, kuşkonmaz, soya.
Ağaçları: Ylang ylang, ıhlamur, kauçuk, söğüt, manolya
Bitkileri: Afyon, tütün, at kuyruğu otu, lavanta.

BALIK BURCU-NEPTÜN''ÜN SOMUT AYDINLANMA NESNELERİ
Filmler, fotoğraflar, fotoğraf makineleri, müzik, dans, şiir.
İllüzyonla ilgili her şey: Sentetik ve parlak kumaşlar, muareler, tüller, sahte kürkler, imitasyon takılar, implantlar, renkli göz lensleri, plastik transparan torbalar, postiş ve peruklar.
Giysiler: Kabarık prenses giysileri, gelinlik, dantelli transparan elbiseler, uzun eldivenler, tüylü şapkalar, parlak saç tokaları, yüksek topuklu ayakkabılar, şeffaf terlikler.
Deniz ve yüzme ile ilgili her türlü şey: Mayolar, sörf tahtaları, yüzücü boneleri, şnorkeller, deniz gözlükleri, dibi şeffaf deniz motorları, botlar, yatlar, gemi maketleri.
Müzik Aletleri: Arp, sitar, perdesiz gitar.
Alkol, anestezik ilaçlar, gazlar, petrol, kauçuk ve solventler.

SOYUT OLANLAR:
Hipnoz, göz yanılsamaları, buharlaşma, aldanma aldatılmalar, ortadan kaybolmalar, propaganda çalışmaları, adarcasına yapılan her şey, ruhsallıkla ilgili her türlü çalışma, ego çözülmeleri, gizli öğretiler, sempati, şefkat, meditasyon, koşulsuz sevgi, rüyalar, trans, telepati, şamanik çalışmalar, koma hali, refleksoloji, parapsikoloji.

Hava Şartları: Bulutlu, sisli, puslu, yağmurun çiselediği havalar ve çiy.
Renkleri: Transparan, parlak ve göz alıcı renkler, değişken renk geçişleri olanlar. Su mavileri, su yeşili, lavanta rengi, yumuşak sedef grileri, şeftali tonları, krem rengi.
Kokuları: Amber, ylang ylang, lavanta, zencefil, opium.
Yarı Değerli Taşları: Akuamarin, ametist, sarı kalsit, pembe kalsedon, pembe veya beyaz mercan, kyanit, yeşil jasper, nefrit, serafinit, florit ( açık tonda veya yeşil, ya da eflatun )
Vücutta Temsil Ettiği Bölge: Ayaklar, bağ dokuları, guddeler, lemfatik sistem, eklem sıvıları, mukus. Aynı zamanda astral bedenimiz.
Olası Rahatsızlıkları: Alerji, depresyon, melankoli, unutkanlık, ödem, yangılı nasırlar.
Ülkeler ve Şehirler: Gana, Mauritius, Monako, Fas, Hollanda, Tayvan, Sahra ve Gobi Çölü, Kahire, Birmingham, Kasalanka, Dublin, Kudüs, Sevilla, Varşova, Lizbon, Cardiff, Phoenix, Florida, Ohio, Nebraska, Minneapolis, Springfield.
Ünlüleri: Recep Tayyip Erdoğan, Seray Sever, Ferhan Şensoy, Ercan Saatçi, Aydan Şener, Sibel Turnagöl, Füsun Önal, Suna Yıldızoğlu, Prens Albert, Glenn Close, Hendel, William Hurt, Kopernik, Bruce Willis, George Harrison, John Steinbeck, Albert Einstein, Botticelli, Edgar Cayce, Chopin, Vivaldi, Elisabeth Taylor, George Washington, Victor Hugo, Mikelanj, Givenchy, Rimsky Korsakof, Liza Minelli, Nureyev, David Niven, Renoir, Pasolini.
Çizgi Film Karakterleri: Sinderella, Nemo, Deniz Kızı Ariel, Giselle, Martı Jonathan Livingstone.


 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.