Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Olumlu başlangıçlar haftası

(30 Ocak - 5 Şubat 2012 haftası)

Geçtiğimiz haftayı Mars’ın Başak burcunda geri harekete geçmesinin etkilerini güçlü bir şekilde hissederek kapattık. Güneş’i, Yükseleni Başak burcunda olanlar ile, karşıt burcu Balık’ta 20-25 derecelerde gezegenleri bulunanlar bu enerjiyi önemli ölçüde içselleştirdiler. Geçen hafta bu konudan ayrıntılı bir şekilde söz etmekle birlikte, yeniden bazı hatırlatmalar yapmakta yarar görüyorum. 

Mars öfkenin ve hareketin enerjisi olduğu için, şimdi kişisel astrolojik haritalarımızda hangi alanda (evde)  bu geri gidişi yaşıyorsak,  o alanın temsil ettiği konulardaki girişimlerimizde yavaşlama, gecikme ve bizi sinirlendirecek durumlarla karşılaşmaya başladık. Nisan’ın sonlarına doğru bu etkinin ancak ortadan kalkacağını bilerek hareket etmemizde yarar var.

 2012 gerçekten de meydan okuyan, sert  enerjileriyle oldukça zor başladı. Şubat ayı ise daha dingin ve yumuşak geçeceğe benziyor. Sorgulamalar, gözden geçirme ve yeniden değerlendirmeler var. Ancak, çıkabilecek sorunlarla daha kolay baş edebileceğimiz görülüyor en azından. Geri giden Mars’a, bu kez 8 Şubat itibariyle Terazi’de geri hareketine başlayacak olan Satürn eşlik ederek, bu ay ilişkiler ve ortaklıklar anlamında bizi geçmiş girişimlerimizin sonuçlarını değerlendirmek durumunda bırakacak. Yepyeni bir vizyonla, yepyeni bir anlayışa uyanacak, yaşam amaç ve hedeflerimizi bir kez daha gözden geçireceğiz.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
30 Ocak  Pazartesi: Sabah saatlerinde Boğa’ya geçiş yapan Ay, bugün itibariyle bizi daha sakin, duyusal bir ruh haline taşırken, sahip olduğumuz kaynaklara, kendi imkanlarımıza odaklı kılıyor. Hayatımızda istikrar ve hem duygusal hem de maddi güvenlik ihtiyacımız ön plana çıkıyor. Günlük yaşamımızı kolay yönetebilir, karşımıza çıkabilecek hemen her meseleye ayakları yere basar şekilde, sabır ve uzlaşmacı bir tavırla yaklaşabiliriz. Ancak içimize atıp, ötelediğimiz öfke ve kızgınlıklarımız varsa, Mars’ın yine toprak burçlarından Başak’taki geri hareketi sırasında aniden alevleniverme ihtimalini göz ardı etmemek gerekir!
  
31 Ocak Salı: Bugün de fiziksel yakınlık ihtiyacımız oldukça yüksek. Bizi değişime götürecek yeni başlangıçlara veya yeni bakış açılarına sıcak bakmayabiliriz. Sevdiklerimizle birlikte uyum ve barış içinde hayatın hoş ve keyifli yanlarını deneyimlemek, yemek, içmek, güzel ortamlarda olmak eğilimindeyiz. Tembellik ve talepkarlığın aradan kendini gösterebileceği bu ağır ve sakin akışın bizi can sıkıntısının kucağına atmasına izin vermemek gerekir.

1 Şubat Çarşamba: Sakin, üretken ve barışçıl ruh halimiz bugün de ön planda. Aşk, sevgi, maddi ve manevi anlamda sahip olduklarımızla kendimizi yeterli ve değerli hissetmek günün ana temalarından.

21.07’de Ay boşluğa düşmesinin hemen ardından 21.15’te İkizler burcunun canlı, neşeli ve muzip dünyasından içeri girecek. Hafta başından bu yana ağırlaşan iç saatimizin temposu hızlanarak bizi merak ve hiçbir şeyi kaçırmayayım duygusu içinde oradan oraya koşturacak. Daha fazla iletişim, daha çok bilgi ve yenilik peşinde olacağız.  Seminer, konferans, tanıtım gibi etkinlikler için oldukça elverişli birkaç gün var önümüzde. 

 

SOSYAL VE DUYGUSALIZ
2 Şubat Perşembe: 01.42 itibariyle Balık’taki Venüs ile Başak’ta geri gidişini sürdüren Mars karşıtlığının yarattığı enerji gün boyunca bizi etkileyecek. Daha sosyal, çekici ve yükselen bir duygusal modda olacağız. Daha önce hayatımıza girmiş olan kişiler bir şekilde tekrar karşımıza çıkıp rekabet duygusu ve karmaşa yaratabilirler. İlişkilerde romantizmi, yakınlıkları veya rekabeti öne çıkaracak durumlar yaşanabilir. Ay’ın halen İkizler’de olduğunu düşünürsek kıvrak zekamız ve hazır cevaplığımızı kullanarak bu  tip durumlarla kolayca baş edebilir, iç dengemizi koruyabiliriz.


3 Şubat Cuma: Bugün de zihnimiz esnek, kıvrak ve uyanık. Değişen durumlara adapte olabilecek ve iletişimi güçlendirecek yapıda. Ancak, çabuk sıkılabilir, ilgimizi belli bir noktada toplamakta zorlanabiliriz. Haftanın son iş gününü inişli çıkışlı değişken duygularla ve bir miktar sinirli geçirmemiz söz konusu.

21.04’te Neptün artık tamamen kendi yönettiği burç olan Balık’ta ilerlemeye başlayacak. Su enerjisinin muazzam enginliği ve bütünselliği içinde akmaya başlayacak her şey. Neptün aynı noktadan 5 Nisan 2011’de geçmiş ve  5 Ağustos 2011’e dek aynı noktada “0” derecede kalmıştı. Şimdi o dönem yaşadıklarımızı hatırlatacak deneyimlerle karşılaşıp, alınan kararlar ya da atılan adımlarla ilgili aydınlanmalar yaşayarak yepyeni bir vizyon ve anlayış kazanmamız söz konusu.

AİLE BAĞLARINI GÜÇLENDİRME ZAMANI
4 Şubat Cumartesi: 07.07 itibariyle boşluğa düşen Ay ile başlıyor hafta sonumuz. 08.04’te ise artık aidiyet duygumuzun güçlenip aile bağlarımızın önem kazandığı, daha duyarlı ve duygusal bir ruh halini içselleştirmeye başlıyoruz. Sorunlu ilişkilerimizi toparlamak, sevdiklerimizle yakınlıklarımızı perçinlemek için ideal bir dönemdeyiz.  Aşırı tepkisel veya alıngan olmamaya çalışalım. Ruh halimiz içine girdiğimiz ortamlardan etkilenmeye açık. Olumlu düşünen, nazik, kendini geliştirmeye hevesli ve alçak gönüllü insanlarla bir arada olmaya bakalım.  Duygusal anlamda beslenmediğimizi hissedersek fiziksel olarak açlığımızı giderme eğilimi gösterebiliriz. Fazla yiyip içip sindirim sistemi ile ilgili şişkinlik, gaz, midede yanma türünden sıkıntılar yaşamamız mümkün. Bol bol yeşil sebze ve meyve yiyelim. Muz, yaban mersini, pazı, fasulye türleri, enginar, karnıbahar, kekik,dereotu, rezene, kuzu kulağı, yeşil lahana,  kereviz ve beyaz lahana bu dönemde bize iyi gelecek besinlerden.

5 Şubat Pazar: Gönlümüzden geçenleri korkmadan söyleyip paylaşalım; gönülden gönüle iletişim kuralım. Duygusal bağlarımızı güçlendirebileceğimiz bir gündeyiz. Aileyle birlikte yapılacak bir pazar kahvaltısı ya da ailemiz gibi yakın hissettiğimiz kişilerle geçirilecek hoş zamanlar bize kendimizi güvende, mutlu ve doygun hissettirecektir.


Hepinize paylaşımlarla zenginleşecek mutlu ve keyifli bir hafta ve iyilikler diliyorum. Esen kalın.


 

 


 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.