Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Dengede kalma zamanı

(9 Ocak-15 Ocak 2012 Haftası)

Bu hafta Dolunay’ın gerilimi ile başlamasına karşın, devam eden günlerdeki akışımız daha rahat ve kolay.

Esnek ve uyumlu olmak, en derindeki duygusal ihtiyaçlarımızın farkındalığıyla davranmak bize çok şey kazandırabilir. Yaratıcılık, güzellik, estetik, işbirliği ve uyum gerektiren konular ön plana çıkıyor.


BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
9 Ocak Pazartesi:
Günün ilk saatlerinde gerçekleşen Merkür ile Uranüs karesinin gerilimi, 09.29’da 18 derece ile Yengeç burcunda oluşacak Dolunay ile tırmanışa geçiyor. Huzursuz ya da uyumakta zorlandığımız bir gecenin ardından, içsel ihtiyaçlarımızla zorunluluklarımız, kariyerimiz kısacası dış dünyanın bizden bekledikleri arasında dengelenmek durumunda olduğumuzu hatırlatan bir enerjiyi içselleştiriyoruz bugün.

Dolunay bir süre önce başladığmız girişimlerin sonuçlarını almakla ilgili  bir oluşumsa da, her zaman için gerilim ve iç kutuplaşma anlamını taşıyor. Özellikle 18 derecede Yengeç veya Oğlak’ta kritik noktaları ya da gezegenleri olanlar bunu kuvvetle hissedecekler. Ay bilinçaltı demektir. Dolunay’ın bu kez Ay’ın kendi yönettiği burç olan Yengeç’te gerçekleşmesi nedeniyle duygusal konularda her zamankine oranla daha fazla bilinçdışı ve içgüdüsel anlık tepkiler vermeye yatkınız. Duygusal destek ve güvenliğe ihtiyacımız daha yüksek. Dolunay doğum haritalarımızda hangi yaşam alanına düşüyorsa, o alanın temsil ettiği konularla ilgili kişilerle bu tarz olaylar yaşamaya yatkınız. Örneğin, Dolunay birebir yakın ilişkileri, evlilik ve ortaklığı temsil eden yedinci eve düşüyorsa, bu alanda karşımıza çıkan kişilerle daha tepkisel, duygusal çalkantılara açık olacağımız bir gündeyiz demektir. Aynı zamanda daha önce başlamış olan ilişkiler ve ortaklıkların ne kadar bize uygun olup olmadığını, iç dünyamızın ihtiyaçlarına ne ölçüde cevap verip vermediğini anlama zamanı da gelmiş olabilir!

Dolunay ev ile ilgili başlattığımız tamirat, tadilat, taşınma gibi projelerin sonuçlanması anlamına da geliyor. Beğenmediğimiz yönler varsa, onları değerlendirip düzeltme yoluna gidebileceğiz.

Ay sıvıları yönettiği için, vücudumuz bu dönemde su tutacaktır. Birkaç gün boyunca tuzu ölçülü kullanalım. Kanamalar artabileceği için, zorunlu olmadıkça cerrahi müdahaleler yaptırmaktan kaçınmamız iyi olur. 


DOLUNAY’IN ARDINDAN

10 Ocak Salı: Ay son açısını 04.25’te Satürn ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşmesinin ardından 06.25’te Aslan’ın canlı, neşeli, yaşamdan zevk almayı temsil eden yaratıcı enerjisiyle bizi canlandıracak. Dünkü Dolunay’ın ardından içimizdeki gerilim hafif hafif çözülmeye başlayacak. Bizi mutlu edecek konularla ilgilenmek, sosyalleşmek, eğlenmek için iyi bir dönemdeyiz.


11 Ocak Çarşamba: İçimizdeki yaşam enerjisi ve coşkuyu yaratıcılık ve sanatla ilgili herhangi bir konuya yöneltebilirsek harika sonuçlar alabiliriz. Mutlu olmak, sevmek sevilmek, yaptığımız her işe kalbimizi koyup ışık saçarak tatmin olmak ihtiyacındayız. 

HER ŞEYDE HATA ARIYORUZ
12 Ocak Perşembe: Sabah saatlerimiz dağınık geçse de, öğlen itibariyle toparlanabiliyoruz. Herkesin bizim kadar özenli, titiz ve dikkatli olmasını beklemeyelim. Sürekli hata bulmaya yönelik gözümüz, diğerlerinin gönlüne batabilir! Ay 11.45 itibariyle Başak burcunda ilerlemeye başlıyor.

13 Ocak Cuma: Haftanın son çalışma gününe dinamik bir şekilde başlamamızı getiren etkilerle giriyoruz. Günü verimli bir şekilde organize edersek bütün işlerin üstesinden gelebileceğiz. Strese girmeden programlanalım. Hata yapmaktan korktukça hata yapar hale gelebiliriz.

Öğleden sonra gerçekleşen Merkür ile Plüto kavuşumu, aklımızı kurcalayan konularda derin sorgulamalara gidip aradığımız yanıtlara ulaşabileceğimizi gösteren güçlü bir etki.  Söylediklerimiz diğerleri üzerinde ciddi anlamda etki bırakabilir. Yıkıcı ve keskin konuşmalardan kaçınmamızda yarar var. 

17.17 itibariyle duygusal ve maddi konular, yakın ilişkiler ve ortaklıklarda ortaya çıkmış herhangi bir pürüz ya da anlaşmazlık varsa, kolayca halledebileceğimiz işbirliğine çağıran yumuşak bir etki alıyoruz. Venüs ile aynı tonları taşıyan Neptün kavuşum içerisine giriyorlar. Gün geceye sakinleyen enerjilerle akıyor.

KABUL ZAMANI
14 Ocak Cumartesi:
Su enerjisi hafta sonunda pik yapmış durumda. Bir coşkun bir çökkün olmayı getirecek etkiler bizi sersemletebilir. 03.59’da Ay boşluğa düştükten sonra akşamüstü saatlerine dek yönsüz ve akışta kalacak. Kendimizi belirsizliğe bırakmanın, kabullenici ve akışta olmanın yararını göreceğiz.

Sabah 07.48 itibariyle Venüs  8 Şubat’a dek yol alacağı Balık burcuna giriyor. Böylece sevgi ve ilişkilerde, duygusal veya mali yatırımlarda idealizasyon temaları, yumuşaklık ve sevecenliğin yanı sıra kimi zaman belirsizleşen, kaotik, kafa karıştıran yanıltıcı durumlar, kaçış ve bağımlılık eğilimleri kendini hissettirecek. Öte yandan vizyon gerektiren her şey, sanat, edebiyat, yaratıcılıkla ilgili her konu için müthiş destekleyici bir etki alıyor olacağız. Sezgiselliğimizin, empati yeteneğimizin artması da cabası.

Bugünün dalgalanmalara açık yapısı 15.30’da Ay’ın Terazi’ye girmesiyle birlikte bir parça toparlanıyor. Karşımızdakinin duygu ve düşüncelerine, içinde bulunduğu ruh haline daha duyarlıyız birkaç gün boyunca. Huzurlu ve rafine ortamlarda olmak, sevgi ve ilişkilerde ruhsal ve fiziksel paylaşımlarda bulunmak bizi mutlu edecek. 

Bu denli yumuşak ve ılımlı bir alt yapıya sahip bir günü tamamlarken birden elektriğe tutulmuşçasına bizi sarsacak, keskin etkilerle karşılaşmak gerçekten çok alabora edici. Evren Ay-Uranüs karşıtlığının yürek hoplatan mesajlarıyla bizi şoka sokup kafamızı karıştırarak dayanıklılığımızı sınıyor adeta! Mutlu olup, gevşeyip yayılalım mı, yoksa hazır ol’da el yürekte tetikte mi kalalım şaşa kalabiliriz kolayca!

15 Ocak Pazar: Bugün daha dingin, huzurlu ve rahatız. Venüs ile Jüpiter arasındaki uyumlu etkileşim, ilişkilerde gereksiz yere büyüttüğümüz defoları onarabilecek ve daha rahat bir anlaşma ortamı sağlayabilecek. Günü sosyalleşerek, eş dostlarımızla birlikte hoş sohbetle kapatabiliriz.

Hepinize güzel günler, keyifli ve mutlu haftalar diliyorum. Esen kalın!




Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.