Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yılın son tutulması

(5 Aralık - 11 Aralık 2011)


Oldukça önemli ve eldeki işleri bitirebilmek açısından verimli bir döneme girdik. Dikkatimizi bizim için öncelikli olan, sürüncemede bıraktığımız konulara yönelttiğimizde başarılı bir şekilde toparlama şansına sahibiz.

Bu haftanın en önemli olayı İkizler – Yay aksında gerçekleşecek olan yılın son Ay Tutulması. İletişim, ulaşım, eğitim, sözleşme, anlaşma, muhakeme gerektiren konularda değişim rüzgarlarına açığız hepimiz. Bilgi  kirliliğine izin vermeyecek şekilde özenle iletişim kurmayı, etkin dinlemeyi, varsayımlarla hareket etmek yerine, tarafsız bilgiye doğrudan ulaşmayı öğrenmenin zamanı çoktan geldi. Don Miguel’in “ Beşinci  Anlaşma” kitabında  dediği gibi, gerçek konuşanın kendi inanç ve algılama süzgecinden geçerek bulanıklaşabileceği için, belki de “kuşku duyarak dinlemeyi” öğrenmemiz gerekiyor. Hatta susmanın erdemine ulaşmaya çalışsak, sessiz kalmayı denesek bir süre için, belki de birbirimizi yaralayacak ya da yanıltacak konuşmalara, dedikodu ve yorumlara hiç gerek kalmayacak hayatta….

 

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?

5 Aralık Pazartesi: Yükselen enerjimizle,  neler yapmak istiyorsak hepsini büyük bir motivasyonla gerçekleştirebileceğimiz bir günle haftaya başlıyoruz. Ay Koç burcunda ilerlemesini sürdürüyor. Özel hayatımızda veya mali konularda oldukça destekleyici enerjiler var. 17:06 itibariyle Oğlak’taki Venüs ile Başak’taki Mars uyumlu açıda olacaklar..Boğa, Başak ya da Oğlak burcunun 10-12 derecelerinde gezegenleri olanlar bu etkiyi güçlü bir şekilde hissedecekler.


6 Aralık Salı: Planlama ve dikkat gerektiren işlerimizi sabahtan yoluna koymakta yarar var. 13:14 itibariyle Ay boşluğa düştükten sonra 16:35’te Boğa’nın sakin ve dingin dünyasında gevşeyip rahatlamaya başlıyoruz.

21:14’te ise Güneş ile Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda enerjilerini birleştiriyorlar. Farklı kültür, inanç veya felsefeye sahip, bizimle aynı şekilde düşünmeyenlerle ortak bir noktada buluşabilmemizi sağlayan güçlü bir etki alıyoruz. Meselelere daha geniş bir açıdan, tüm boyutlarıyla bakabilmenin yararını göreceğiz.


7 Aralık Çarşamba: Hayattan ve yaşadıklarımızdan memnun ve doygun olmamız kendimizi istikrarlı bir düzende, mutlu ve güvende hissetmekten geçiyor. Ay Boğa’da ilerlemesini sürdürüyor.

Ancak, sabah saatlerinde  sevgi, ilişkiler ve finansal konularda kafa karıştırıp bizi huzursuz edecek  etkiler ortaya çıkacak. 09:48 itibariyle Venüs ile Neptün gerilimli açıdalar. Merkür’ün geri gidişini sürdürdüğünü göz önüne alırsak, netlik kazanmamız ve tarafsızlığımızı koruyabilmemiz biraz zor. Kimsenin etkisinde kalmamaya, kendi kararlarımızı kendimiz almaya çalışalım. Bu etkileşim nedeniyle kaçındığımız konularla yüzleşmek durumunda kalabiliriz. Gökyüzünün bu konumu bünyemizi de hassaslaştıracaktır.  Bugün yorucu işlere kalkışmaktan kaçınmamız iyi olacaktır. Gıdamıza, uyku düzenimize ve ilişkilerimize  dikkat etmemiz, gerekli.

8 Aralık Perşembe: Pratik hayatta ilgilenmemiz gereken konularla rahatça baş edebiliriz. Sabırlı, sakin ve dingin  ama aynı oranda da duyusal yönlerimizin ağır bastığı bir gündeyiz. Fiziksel yakınlıklar, paylaşımlar, hoş sofralarda leziz yemekler, keyifli ve bildik ortamlardan haz almaya ihtiyacımız var. 


9 Aralık Cuma: 01:40’ta Ay boşluğa düştükten sonra 04:53 itibariyle İkizler’in neşeli, kıpır kıpır ve meraklı evreninde ilerlemeye başlayacak. Boğa’nın ağır akan, temkinli doğasından sonra silkinip canlanmaya, duyusal bir dünyadan zihinsel bir alana açılmaya başlıyoruz. İlgi alanlarımız, duyduklarımız, okuduklarımız, tanık olduklarımız bizi değişken, inişli çıkışlı bir  duygusal moda alabilir. Yarınki Ay Tutulmasının hemen öncesinde duygularımızı akılcı bir şekilde analiz edip, sorgulama eğilimimiz yüksek.


10 Aralık Cumartesi: Haftanın en yoğun enerjilerle dolu günündeyiz. 09:06’da 10 Temmuz’dan bu yana geri gitmekte olan Uranüs, Koç burcunda direkt harekete geçiyor. 


Bu yılın son Tam Ay Tutulması ise, Dolunay fazında 16:33’te 18 derece 10 dakika ile İkizler burcunda gerçekleşecek ve Asya ile Avusturalya’dan izlenebilecek.  Tutulmaya Başak’taki Mars’ın gerilimli bir açısı olacak. Dolayısıyla Başak’ın analizci yapısıyla ortaya koyduğu enerjiyi tüm gücüyle hissedeceğiz.

Tutulmalar bir şeyin vakti saatinin geldiğini gösteren önemli değişim zamanlarıdır. Ay tutulmaları duygusal anlamda bizi etkileyecek olan süreçleri harekete geçirir. Bir tamamlanma, kapanış dönemidir. Kişisel doğum haritalarımızda hangi alanda ( Ev ) gerçekleşiyorlarsa orada bir değişim süreci başlamış demektir. Bu seferki tutulma İkizler burcunda olacağı için,  gerçekleşeceği yaşam alanının temalarını yansıtan düşünce, görüş ve iletişim tarzımızla ilgili bir değişimi de beraberinde getirecektir. Söz gelimi tutulma partner evimize düşüyorsa, burada ilişkilere ve ortaklıklara yaklaşım tarzımızı değiştirmemiz gereken olay veya durumlarla karşılaşmamız beklenebilir.


11 Aralık Pazar: Dünkü yoğun enerjilerin ardından hafta sonunu dinamik ve hareketli bir duygusal modda karşılıyoruz. Öğleye kadar olan programlarımız daha rahat akarken 12:25’te Ay’ın boşluğa düşmesiyle birlikte üç saat kadar karışıklık, karmaşa ya da belirsizlikler yaşayabiliriz. Ay boşluktayken hiç bir açı yapmıyor demektir. O nedenle bir bağlantısızlık, yönsüzlük duygusu verir; gevşer, dağılırız. Bu süreçte kritik ve sonuca yönelik kararlar almaktan kaçınmakta yarar vardır. Aksi taktirde aldığımız kararları sonradan düzeltmemizi gerektirecek durum ve koşullarla karşılaşmamız büyük bir olasılıktır.

Akşamüstü saatlerinde Ay, ailevi konular, hassasiyet ve anaç yaklaşımları kucaklayan, yöneticisi olduğu Yengeç burcuna girerek bizi duygusal sörflere taşıyacak. Alınganlık, anlık bilinçdışı keskin tepkiler ve öznellik kaçınmamız gereken gölge özelliklerinden…


Hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın.



 


 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.