Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
İş, güç, aile ve sorumluluklar…

(14 Kasım 2011 Haftası)

Günlük yaşantımızda ilgilenmemiz gereken pek çok konu var.  Zamanımızı ve donanımımızı iyi kullanabildiğimiz sürece her şeyin üstesinden gelebiliriz.

Uzun vadeli planlarımız ile ilgili olarak zamanımızı iyi ayarlayamadığımız yönünde kaygılarımız olabilir. Yapabileceğimiz en kötü şey kaçışlara veya alışkanlıklara (bağımlılıklara) sığınmak, kendimizi kurban pozisyonuna sokarak sürekli sızlanıp suçlayarak yapamadıklarımızdan diğerlerini sorumlu tutma eğilimimize yenik düşmektir.  İç çatışmalarımızı alt edip, sorumluluklarımızın bilincinde, seçimlerimizin arkasında durarak hedeflerimize doğru bilinçle ilerlemek bizi olgunlaştıracak, büyütecektir.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
14 Kasım Pazartesi: Haftaya hassas ve kırılgan enerjilerle başlıyoruz. 05.43’te Ay boşluğa düştükten sonra, 09.20’de Yengeç burcunun salınımlara açık duygusal alanına girecek. Ev, aile, tanıdık çevremiz, bağlandıklarımız bizim için giderek daha önem kazanacak birkaç gün içinde.

21.50’de Venüs ile Kuzey Ay Düğümü Yay’da birleşecekler. Eğer onların beklentileri doğrultusunda bir hayat inşa etmemişsek, anne babamız, ailemiz ile konuşmak, kendimizi, hayat görüşümüzü ifade etmek için doğru zamandayız! Aynı şekilde çocuklarımıza da kendi görüşlerimizi, umut ve beklentilerimizi aktarmak için iyi bir fırsat olabilir bu.  

15 Kasım Salı: Ruh halimizdeki değişken rüzgarlar bizi duygusal dalgalanmalara taşımaya devam ediyor. Sevgiye, ilgiye, sevecenlikle sarmalanıp desteklenmeye ihtiyaç duyuyoruz.  Çocukça ve kapris denebilecek inişli çıkışlı davranışlar sergilememiz mümkün.

Geçen aydan beri Venüs ile birlikte hareket eden Merkür geri gitmeye hazırlanırken artık yavaşlamaya başlıyor. Venüs ise hızla yoluna devam etmeyi sürdürüyor. Böylelikle açılan ara ile düşünme şeklimiz, değerler sistemimizin etki alanından çıkmaya başlıyor.

Aynı gün Merkür 16.45’te Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum içine giriyor. Yaşam yolculuğundaki yönelimlerimizi, plan ve projelerimizi enine boyuna düşünmek ve analiz etmek fırsatı doğuyor. Ancak, aklımız hedeflerimizin yolundan sapmak için kendine göre haklı nedenler peşinde koşma eğilimi gösterebilir. Biraz daha esnek olmamız, kendimize zararı dokunacak şekilde mantık zincirleri kurmaktan kaçınmamız gerekiyor. Düşünce sistemimizi bir raya oturtabilme ve diğerleriyle paylaşabilme imkanımız var çünkü.

İHTİYAÇLARIMIZIN FARKINDA MIYIZ?
16 Kasım Çarşamba: Sabah erken saatlerde gerçekleşen Ay-Satürn karesi, eğer duygusal anlamda tatmin olmamış, yeterince beslenememişsek, yerine getirilmemiş, karşılanmamış ihtiyaçlarımız olduğu duygusu içimizi kemiriyorsa, bizi karamsarlığa sürükleyebilir. Sınır ve sorumluluklarımızı tekrar gözden geçirmemiz iyi bir fikir olabilir. Duygusal ihtiyaçlarımızın farkında olmak ve onları dengelemek durumundayız.

18.18’de üzerimizdeki anlamsız yalnızlık veya hayal kırıklığı, ya da mod düşüklüğü diyebileceğimiz konumdan neşeli, hayatta olmanın zevkini ve keyfini çıkarmaya hazır, dışa vurumcu, sıcak bir ruh haline geçebileceğiz. Ay Aslan’ın ışıklı ve canlı dünyasında ilerlemeye başlıyor. Duygularımızı açık ve doğrudan ifade edebilmek bize iyi gelecektir. Ancak yapabileceklerimizi abartmak veya aşırı beklentili olup gurur-kibir arasındaki ince nüansta sıkışıp kalmak ilişkilerimizde bizi zorlayabilir. 20.00 itibariyle Yay’daki Venüs ile  Boğa’daki Jüpiter açı içerisine giriyorlar. 


17 Kasım Perşembe:
Dünkü neşeli ve oyuncu ruh halimiz devam etmekle birlikte, üzerimize düşenleri yapmak, çok da dalga geçmeden işe güce odaklanmak konusunda başarılı olabileceğimiz bir gündeyiz. Başak’taki Mars, Boğa’da geri gidişini sürdüren Jüpiter ile uyumlu açıdalar. Her iki gezegen de toprak gruplarında yer aldığı için bugün oldukça verimli, üretken geçebilir.

SORUNLARI BÜYÜTMEYİN!
18 Kasım Cuma: Bugün zihnimizin sınırlarını genişletme, daha esnek ve global bakabilme imkanımız var. Yurt dışı ile yapılan işler, eğitim, seyahat, basın yayın konuları gündeme gelebilir. Küçük bir meseleyi hiç yoktan büyüterek sorun haline getirip tartışma konusu yapabiliriz. Konuşma şeklimize dikkat etmemizde yarar var. Akşama doğru bazı konuların gerçekte sandığımız gibi olmadığını fark ederek hayal kırıklığına uğramamız mümkün. Bazılarımız bilinçdışı bir itkiyle kaçışlara sığınarak, kendisini avutmaya çalışabilir. Yay’daki Merkür, geri giden Jüpiter ile zorlu açı içerisinde gözüküyor.

21.06’da Ay son açısını Neptün ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşecek. Geceyi sessiz, sakin, akışta, hatta kendimizle başbaşa geçirmemiz iyi olur.

19 Kasım Cumartesi: 00.19 itibariyle Ay analitik düşünen, detaycı, dikkatli, eleştirel nitelikli Başak’ın dünyasında ilerlemeye başlayacak. Günlük işlerimizi pratik bir şekilde halledebileceğimiz bir gündeyiz. Her şeyi doğru ve mantık çerçevesinde sırayla yapmak, yararlı işlerle uğraşmak, diğerleriyle yardımlaşmak ihtiyacındayız.

YENİLENMEYE İHTİYACIMIZ VAR
20 Kasım Pazar: Fazla detaycılık ve kusursuzluk peşinde olmak bizi ve etrafımızı yorabilir. Biraz esnek ve hoşgörülü olmak günü huzurla geçirmemizi sağlayacaktır. Aksi taktirde mide ve barsak sorunları ile baş etmek durumunda kalabiliriz. Hafif ve kolay sindirilen gıdalarla beslenmek, bağırsak spazmını çözebilecek ve stres giderici rezene, melisa veya papatya çayları içmek bize iyi gelecektir.

Gecenin ilerleyen saatlerindeki Akrep’teki Güneş ile  Kova’da geri giden Neptün’ün kare açıları bizi zorlayabilir. Sürekli ne eksik diye sorgulayan Akrep ile illüzyonlar yaratarak kafamızı karıştırıp bizi hayal dünyasına sürükleyen Neptün’ün gerilimli diyalogları, yakınlık ve paylaşımlarda ne kadar gerçekçi bakıyoruz, ne kadar idealistiz sorgulamalarına taşıyacaktır bizi. İlişkilerde ortak paydada buluştuğumuz maddi ve manevi düzlemde eski modeli sürdürmeye devam etmek mi, yoksa yenilenerek dönüşmek ve dönüştürmek mi  sorgulamalarının zamanı gelmiş geçiyor olabilir belki de!

BİTİRİRKEN…
İçimizdeki “ulak” Merkür, önümüzdeki hafta geri hareketine başlayacak. Bu hafta iyice yavaşlayarak durağanlaştı (stationary). Artık hepimiz biliyoruz ki Merkür geri ya da ileri harekete geçmezden önceki 5-6 gün içinde en koyu gölgelerini ortaya çıkarır. İletişimde aksaklıklar, iletişim araçlarında sorunlar, seyahatlerde karmaşa, program dışı pekçok şey iyice belirgin bir şekilde yaşanabilir. Hayat bu arada durmayacak elbette; yapılması gerekenler, işleyen bir düzen var. Yanlış anlama ve anlaşılmalara izin vermeyecek şekilde dikkatli, özenli, an’da olarak, ne yaptığımıza dikkat ederek organize olursak zarar görmeyiz. Bir de her zaman söylediğim gibi, dış iletişim hatlarını aksaklık, gecikme veya ertelemeyle bir şekilde kapatan bu durum içimizle haberleşmeyi daha güçlü kılmaya yöneliktir aslında… Biraz iç dünyamıza çekilme, çok fazla orada burada laklak etmiş, demagoji yapmış, olur olmaz şeyleri merak etmişsek hele, kendimizi dinleme, en çok kendimizin halini hatırını sorup merak etme zamanı başlıyor işte!

Hepinize güzel bir hafta, mutlu yarınlar diliyorum. Esen kalın!




 


 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.