Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Köprüleri aşıyoruz…

(31 Ekim - 6 Kasım 2011)

Hafta sonuna dek adeta duygusal  sörfler yapar gibiyiz. Büyük beklentiler, umutlar bizi dalga dalga geleceğe taşıyor. Beklenmedik durum ve koşullar tüm planlarımızı değiştirebilir.

Kendimizi bilinmeyene açarken, sağ duyumuzu kuşanmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. İçimizdeki bilgelikler evrenin bilgileriyle bütünlenmeye hazır. Canlanıyor, heves ve coşkuyla doluyoruz.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NELER SÖYLÜYOR?
31 Ekim Pazartesi: Haftaya, hedeflerimizi gerçekleştirmek ve  onun gerektirdiği sorumlulukları yerine getirmekle ilgili motivasyonla başlıyoruz. İhtiyacımız; işlerimizi en iyi şekilde kotarmak. İç huzuruna ancak böyle kavuşabileceğimizi hissediyoruz. Ancak, Venüs ile Neptün arasındaki gerilimli etkileşim zaman zaman kafamızı karıştırıp bizi odağımızdan uzaklaştırabilir. Önümüze çıkan cezbedici konular dikkatimizi dağıtabilir. İlişkiler ve para ile ilgili konularda kararlar alırken dikkatli ve gerçekçi olmamız gereken bir gündeyiz. Sınırların çözülebileceği, bazı gerçekliklere uyanabileceğimizi de söylemek gerekir.

1 Kasım Salı: Zihnimizin bulanık, kafamızın karışık olabileceği bir gündeyiz. 10:37 itibariyle Merkür Neptün ile kare açı içerisine giriyor. İletişim, ulaşım, eğitim ile ilgili hatalar yapma ihtimalimiz yüksek. Randevularımız karışabilir, sözleşme anlaşma yapıyorsak o anda aklımıza gelmeyen önemli bir konu eksik kalmış olabilir. İçe yönelmeye yatkın, öznel bir düşünce sistemimiz var. Kendi kendimizi yanıltabilir veya güvensiz, zayıf tutumumuz bize karşımızdan olduğu gibi yansıyıp bizi bozguna uğratabilir. Televizyon, bilgisayar, telefon gibi iletişim araçları bir başka sıkıntı nedenidir. Yerine ulaşmayan mesajlar, günler önce gönderilmiş iletilerin birdenbire gaipten çıkıvermesi gibi ekranımıza düşmesi hiç şaşırtıcı olmaz! Aldığımız her bilgiyi kontrol edelim. Söylenti mi, gerçek mi, kim söyledi bakalım; değerlendirelim.  Önemli mesajların yerine ulaşıp ulaşmadığından emin olalım. Ticari anlaşmaları mümkünse başka bir tarihe erteleyelim. Bu etkiyle günlük trafikte veya seyahatte sırasında zorluklar veya kayıplar da yaşanabilir. Bugünü an’da olarak, dikkatlice adeta Satürnyen tarzda ne yaptığımıza bakarak adım adım ilerleyerek geçirirsek zarar görmeyiz.

AY BOŞLUKTA…
23:01 itibariyle Ay boşluğa düşüyor yine. Geceyi akışta ve sakin geçirmeliyiz. Yön duygusu eksikliği 1 saat kadar bizi etkileyecek. En derindeki duygusal ihtiyaçlarımız, duygusal modumuz ve kendimizle ilgilenme kapasitemizi temsil eden Ay boşlukta olduğunda, maddi düzlemde yapılacak işler bir süreliğine kesintiye uğrarken, iç dünyamızın kapıları ardına kadar açılır. Bizi esinlerle dolduracak güzel müzikler, iyi bir film, spritüel uğraşlar veya yaratıcılığımızı körükleyen her şey bu konumun ruhuna uygun şekilde çalışacak, bizi manen destekleyecektir.

2 Kasım Çarşamba: Bu ayın ana temaları bugün itibariyle belirgin bir şekilde hayatımızda yer almaya başlayacak. Özgürlük, macera duygusu, atılımlar yapma, riskli işlere kalkışma heves ve itkisi ile dolacağız. Önce iç dünyamızın aynası Ay neye ihtiyaç duyuyor ona bakalım isterseniz…

0:09 itibariyle Ay, Kova temalarıyla renklenmeye başlıyor. Toplumsal konuların yanı sıra, bireylik, özgürlük, macera duygusu ve entelektüel beceriler ön plana çıkacak. En belirgin etkisi yakın ilişkilerimizde ortaya çıkaracağı mesafe duygusu olacaktır. Kendi tercihlerimiz doğrultusunda hareket ederken, diğerleriyle de ekip olmayı becerebilmemiz gerekiyor. Romantizm birkaç günlüğüne sahneden çekilerek yerini akla, mantığa, bireyselliğe ve bağlıyken bağlı değilmiş gibi davranabilme yatkınlığına yerini bırakıyor. Hassas ve bağlılığı uç noktalarda yaşamaya alışkın olanlarımızı duygusal salınımlar bekliyor. Birbirimize karşılıklı alan tanımak hepimize rahat bir soluk aldıracak, belki de bir şekilde ertelediğimiz kişisel işlerimizi veya arzularımızı yerine getirebilmek için fırsat verecektir.


VENÜS ARTIK YAY’DA…

10:51’de sevgi ve ilişkilerin, uyumun ve dengenin temsilcisi Venüs artık Yay’da. 18:54 itibariyle bir başka kişisel gezegenimiz olan mantık, muhakeme yazılı sözlü iletişim, yüksek öğrenim ve ticareti sembolize eden Merkür de Yay’ın kocaman perspektifli dünyasında göz önünde ve ön planda.

Her iki fonksiyonumuz da bizi daha hafif, iyimser ve aydınlık bir noktaya taşırken, sorun yaşadığımız kısımlar daha da görünür olup dikkatimizi çekecek.  Onlarla ilgilenmemiz, acilen gereken adımları atmamız için belirginleşecekler adeta. Böylelikle hayatımıza çeki düzen vermeye, yaşam felsefemizi sorgulamaya, daha yüksek bir bilginin, bilgeliğin, kendi yaşam felsefemizi oluşturmanın peşinden koşmaya başlayacağız.

Bu konumların gölgelerine karşı uyanık olmamız gerektiğini de hatırlatmak istiyorum. Venüs Yay’dayken iyimserlik, neşe, coşku hakimdir. Deneyimler yaşamak, bilgimizi genişletmek, iç dünyamıza yolculuklar yapmak veya bildik anlamıyla yurt dışına, yabancı ülkelere seyahate ederek bilgilenmek için müthiş bir istek duyarız. Venüs 5 duyuyu temsil ettiği için, Venüsyen konularda (yeme içme, harcama, keyfetme, değer duygumuz vb.) aşırılıklara gitmemiz veya gözü kara bir şekilde zorlu yatırımlara ya da ilişkilere girmemiz mümkündür. Venüs Yay’dayken asıl geliştirmemiz gereken; içimizdeki sevgi duygusu, farklılıklarımıza karşın diğerlerine hoşgörü ve anlayışla yaklaşmak, yeni ve yüksek bilgiye açık olmaktır.

Merkür Yay’dayken zihnimizin sınırları genişler. Bilmeye öğrenmeye, farklı felsefelere açılmaya istek duyarız. Ancak, Merkür’ün Yay’da zarar gördüğü bir konumda çalıştığını bilmemiz gerekiyor. Ayrıntılarla ilgilenen, tarafsız bilgi peşinde koşan Merkür, global  bakmaya eğilimli, prensipler ve önyargılarla hareket etmeye yatkın Yay’da bütünü kavrarken bazı önemli noktaları gözden kaçırmamaya dikkat edelim. Bilmeyi, öğrenmeyi abartmamaya, kendi doğrularımızı dayatmak yerine diğerlerinin görüşlerine karşı hoşgörülü olmaya dikte etmemeye özen göstersek iyi olur.

3 Kasım Perşembe: İçimizdeki denge unsuru Ay Kova’nın farklı, kendine özgü, yaratıcı ve herkesi eşit gören dünyasında ilerlemeye devam ediyor. İdeallerimize uygun arkadaşlarla bir arada olmak, düşünce alışverişlerinde bulunmak, entelektüel entkinlik için uygun bir gündeyiz.

4 Kasım Cuma: Sabaha karşı boşluğa düşen Ay’ın, 09:19 itibariyle Balık’ta ilerlemeye başlamasıyla bütünlenmelere, ruhsal alışverişlere, sanat ve romantizme, spiritüel konulara açık, hassas ve sevecen bir dünyanın bizi sarıp sarmalayacağını görüyoruz. Ancak bu konum hoşumuza gitmeyen konular karşısında bizi kaçışlara yöneltebilecek bir enerjiyi de içinde barındırabiliyor. Aidiyet duygumuzu sorgulamamızda yarar var. Bağımlılıklara kayabiliriz. Çok duygusal olacağımız bir noktada fazlasıyla mantıklı davranmamız da mümkün.

KONUŞMALARA DİKKAT!
5 Kasım Cumartesi: Hafta sonuna Balık temalarını taşıyan hassas, yumuşak, güzel bir zeminle adım atmakla birlikte, hemen 10:05’de tekrar Ay boşluğa düşüyor. Akşam 20:51 itibariyle ise, bu zeminin ayaklarımızın altından kayıverme olasılığı da var! Venüs ile Merkür, Jüpiter ile zorlu konumda olacaklar! Devrimizi yükseltmek ne kadar doğru ne kadar yanlış, anlamaya çalışalım. Tansiyonlu veya fazla abartılı dramatik konuşmalar yapabiliriz. Sevgiyle ilgili aşırı beklentilerimiz, ne kadar sevgi alırsak alalım kendimizi doymuyormuş gibi hissetmek ilişkilerimizi zora sokabilir. Düşünce, inanç, kültür farklılıklarından doğan anlaşmazlıklar yaşanabilir.


6 Kasım Pazar: Kurban Bayramı’nın ilk gününü Ay boşluktayken geçirmemiz bir tesadüf olmasa gerek. Günü akışta, geleni kabullenerek, olmayana sinirlenmeyip anlamaya çalışarak hoşgörülü ve akışta geçiriyoruz.

21:30’da Koç’a giren Ay ile tempomuz yükseliyor. Gelecek hafta dinamik enerjilerle başlıyor.

BİTİRİRKEN
Hepimize birlik beraberlik içinde, sağlık, mutluluk ve sevgiyle kucaklaşacağımız bir bayram diliyorum. Esen kalın!



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.