Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Önemli adımlar atıyoruz!

(24 Ekim-30 Ekim 2011 Haftası)

Gerek özel gerekse de iş hayatımızda bizi hatırı sayılır değişim ve dönüşümlere taşıyacak nihai adımlar atacağımız bir haftaya giriyoruz.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NELER SÖYLÜYOR?
Burada önemli olan dikkat ve tedbirle, odağımızdan sapmadan, adım adım bunları başarabilmek. Abartı, telaş ve sabırsızlık eğilimimize yenik düşmemeye çalışalım. 


24 Ekim Pazartesi
: Dün geceden beri Ay’ın açısız kalması bugünü planladığımız gibi geçirmemize pek izin vermeyecek gibi gözüküyor. Buna iletişimin temsilcisi Merkür’ün, Uranüs’ün elektriğiyle çarpılmasının hazırladığı gergin ve sinirli hava da eklenince varın siz tahmin edin! Organize olup, işlerimizi toparlamaya çalışma isteğiyle dolu olsak da, üst üste gelen ve bizi kesintiye uğratacak haberler verimli çalışmamızı engelleyerek bizi iyice huzursuz edecektir. Ancak,  bu enerjilerin bir anda bir gerçekliğe uyanıvermemizi sağlayan derin içgörüler getiren olumlu bir etkisinin olacağını da söylemek gerekir. Bugünü getirdikleriyle akışta yaşamak ve inatla takıntılı düşüncelere saplanıp kalmaktan kaçınıp, hayata daha esnek yaklaşmak en azından sinir sistemimizi tükenmekten koruyacaktır!
 
Zaten 18:50 itibariyle, Ay artık huzurun, uyumun ve ikili ilişkilerin temsilcisi Terazi’nin yumuşak ve barışçıl ortamında ilerlemeye başlayacak.

25 Ekim Salı: Haftanın ana temasının belirginleştiği bir gündeyiz. Sevgi alışverişleri, ilişkiler, ortaklıklar ve maddi konularda önemli, radikal kararlar almaya doğru ilerliyoruz. Mevcut ilişki ve yakınlıklarımızın ya da ortaklıklarımızın hangi stratejiler veya manipülasyonlar üzerine kurulduğunu, ne kadar gerçek ne kadar sahte olduğunu anlayabileceğimiz etkiler başlıyor. Akşamüstü saatlerinde Plüto ile gerilimli etkileşim içerisine giren Venüs, bu bağlamda gerçekte en derindeki ihtiyaçlarımızın ve beklentilerimizin farkında olmamızı sağlayacak enerjileri taşıyacak hayatımıza.  Nelerin eksik kaldığını, doyurulmadığını veya göründüğünden farklı olduğunu fark etmemizi sağlayacak kriz yaratan durumlarla karşılaşabiliriz. Güç savaşlarına açık bir gündeyiz. Yarın akşam gerçekleşecek Yeniay bizi bu konularda yeni başlangıçlara taşıyacak bir dönemeç adeta.

YENİAY ZAMANI
26 Ekim Çarşamba: 15:19’da Ay boşluğa düşene dek iki gündür didiklediğimiz meselelere daha yumuşak ve sevecen bakma eğilimindeyiz. Ancak üç saat kadar boşlukta yani açısız kaldıktan sonra Akrep burcunun yoğun ve keskin, “gerçekle öldüren” yakıcı duygu dünyasının renklerini alan Ay, bizi tekrardan sondajlamalara ve derin sorgulamalara taşıyacak. Maddi ve manevi konularda nasıl kaynaştığımızı ya da kaynaşamadığımızı, yani enerjilerimizi birleştirmeyi ne kadar becerdiğimizi dürüstçe görüp en önce kendimize itiraf etmemiz gerekiyor. Bugün itibariyle iki önemli fonksiyonumuzu temsil eden Merkür ile Venüs,  Akrep burcunda kavuşuma girecekler. 17 Kasım’a dek sürdürecekleri bu tango pek de alışkın olduğumuz bir tablo değil. Normalde kişisel gezegenlerimizin bir günden fazla kavuşumda olduklarını pek görmeyiz. Ancak bu kez Akrep’te başlayan yanyana ilerleyişlerini tam 22 gün sürdürerek, 17 derece ile Yay’da tamamlayacaklar. Bu süreçte ilişki ve ortaklıklarda ne kadar sürtüşme ve çatışma yaşarsak yaşayalım, niyetimiz uzlaşmak ise, bir noktada buluşabileceğimizi anlıyoruz. Özellikle Yay burcuna geçtikten sonra eğitim, seyahat ve yepyeni sözleşme ve anlaşmalar yapmak açısından olumlu bir zemin yaratılmış olacak.

Ay Akrep’te ilerlerken 22:55’te Güneş ile  kavuşuma girerek 3 Derece ile Akrep burcunda Yeniay’ı oluşturacak. Kişisel haritalarımızda Yeniay hangi yaşam alanına (evi) düşüyorsa, bir ay boyunca o alanın temsil ettiği konularda bizi değişim dönüşüm ve yenilenmeye götürecek önemli aktiviteler yaşayacağız demektir. Bizi ilerlemekten alıkoyan, geçmişte bırakmamız gereken her şeyden ve herkesten  özgürleşebileceğimiz yepyeni girişimleri göze alabileceğiz. Yeniay’ın Boğa’daki Jüpiter ve Oğlak’taki Plüto’dan aldığı güçlü etki, en derinlerdeki içsel ihtiyaçlarımızla dış dünyanın gerçekleri arasında bir köprü oluşturacak adeta…O nedenle bu seferki Yeniay salt ilişkiler ve ortaklıklar anlamında değil, kariyer ve toplumsal platformda da bizi köklü değişimlere taşıyacağa benziyor. Bitişler, başlangıçlar yaşayabiliriz.

ESKİYİ BIRAKIYORUZ
27 Ekim Perşembe: Dünden beri Akrep’te birlikte ilerlemeye başlayan Merkür ile Venüs, 01:23 itibariyle Aslan burcundaki Mars ile zorlayıcı açı içerisine giriyorlar. Gergin enerjilerin hakim olduğu bir gündeyiz. İlişkilerde ve ortaklıklarda eskiyi bırakmak, yeniye atılmakla ilgili zorlu mücadeleler, çatışmalarla karşılaşmamız şaşırtıcı olmaz. Yerine getirilmemiş arzularımız, ihtiyaçlarımız olduğunu düşünüyorsak eğer, iyice hırslanıp yıpranabiliriz. Öte yandan, işin içinde Venüs ile Mars olduğu için, yakın ilişkilerde cinselliği motive eden kışkırtıcı bir etki yaratması da beklenebilir. Sabit burçlarda 22 derecelerde gezegenleri ya da önemli noktaları olanlar bu açı oluşumunun yaratacağı etkileri çok güçlü bir şekilde hissedeceklerdir.

28 Ekim Cuma: 14:50’de Ay son açısını yaptıktan sonra 2,5 saat kadar boşlukta kalacak yine. 17:46 itibariyle ise, Yay’ın içimizi açan, neşeli ve güleryüzlü enerjisi içimizi iyimserlikle ve umutla doldurmaya başlayacak yeniden. Ancak Yay’ın en tipik gölgelerinden olan haklı olma ve her şeyi bilme ihtiyacı ile bütünü görüp ayrıntıları gözden kaçırma eğilimi bu pırıltılı duruşunu karartmadığı sürece!

18:07 itibariyle konuşkan Merkür ile savaşçı Mars gerilimli etkileşimde olacaklar. Şaka yollu başlayan meydan okuyucu konuşmalar her an yolundan sapıp tatsız bir noktaya gelebilir. Sonradan üzülebileceğimiz sözler sarf etmemeye çalışalım. Sivri dilli keskin konuşmaların can acıtması bir yana, kimseye bir yararı olmayacağını bilmeliyiz.

Geri harekette olan Jüpiter ‘in Plüto ile uyumlu  açıları finansal konularda önemli gelişmelere işaret ederken; aynı zamanda geçmişteki yaklaşım tarzımızı veya yaptığımız bazı girişimleri acaba abartmış olabilir miyiz, sorusunu akla getiriyor. Geleceği planlarken artık daha dikkatli ve özenli, en önemlisi daha gerçekçi olmamız gerektiğini anlıyoruz.

Aylık yazımda da değindiğim gibi, Jüpiter ile Plüto ilk olarak 7 Temmuz 2011’de aynı açıyı gerçekleştirmişti. Dolayısıyla o dönemde attığımız adımları tekrar bir gözden geçirmemiz iyi olacak. Neleri atlamış, neleri abartmışız, neyi fazla önemsemiş veya yok saymışız şimdi daha iyi anlayabileceğiz. Aynı açı, 12 Mart 2012’de tekrarlandığında son rötuşları yapma fırsatımız olacak.

AY, YAY BURCUNDA

29 Ekim Cumartesi: Hayatımızdaki Yay burcu ve Jüpiter etkilerini çoğaltan bir günle hafta sonuna giriyoruz. İç dünyamızın ibresi maceracı ve filozofça yönlerimizi besleyen, neşeli ve keyifli, doğada ve açık alanlarda olmayı destekleyen bir konumda; Ay dünden bu yana Yay’da.

Sabaha karşı erken saatlerde Akrep’teki Güneş’in önce Boğa’da geri gitmekte olan Jüpiter ile gerilim yaratacak bir karşıt açısı ve hemen ardından Oğlak’taki Plüto ile 60 derecelik uyumlu bir etkileşimi olacak.  Maddi ve manevi sahip olduklarımızı, kişisel veya mesleki hedeflerimizi, inançlarımızı, doğrularımızı ve yaşam felsefemizi derin bir sorgulamaya almamız mümkün. 

30 Ekim Pazar: Enerjik bir ruh hali ile tatilin son gününü en iyi şekilde değerlendirebilme şansına sahibiz. 15:31’de Ay boşluğa düştükten sonra 18:39’da Oğlak’ın ciddi ve iş odaklı rengine bürünecek. Yarının haftanın ilk iş günü olması bu konumu bizim için daha avantajlı bir hale getiriyor.

SEMİNERLERİME BEKLİYORUM!
Sizlere daha önce de bir vesileyle ifade ettiğim gibi, bir süredir Gelişim Kliniği’nde seminerler vermekteyim. Bu haftanın teması olan sevgi alışverişlerini farklı ve dinamik bir gözle inceleyeceğimiz, “Değişen Bilinçle Değişen İlişkilerimiz” başlıklı atelye çalışmamız, 30 Ekim Pazar günü16:00-18:30 arasında gerçekleşecek. Bu konuya bilinenden farklı bakmak, ilişki anlayışını ve yakınlıklarını gözden geçirmek isteyen, değişmeye gönüllü ve yeniye hazır herkesi bekliyoruz.

Hepinize iyi bir hafta diliyorum. Esen kalın!



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.