Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Kendimizi geliştirmedikçe ilişkilerimizin de gelişmesini bekleyemeyiz!

(17 Ekim - 23 Ekim 2011 Haftası)


İlişkilerdeki vurgu bu hafta da devam ediyor. Ancak, her ilişkimize kişisel konularımızı da taşıdığımızı göz önünde bulundurmamız gerekiyor. O nedenle bizi sevgi ve ilişkilerde, paylaşımlarda sıkıntıya sokan yönlerimizi fark ederek aşmamız çok önemli. Kendimizi geliştirdikçe daha yüksek bir dalga boyuna çıkacak ve kuracağımız ya da şu anda mevcut olan ilişkilerimizde daha iyiye doğru gideceğimiz açık.

 

Finansal açıdan baktığımızda ise, borsa ve döviz piyasasında geçici bir hareketlilik gözüküyor. Başak burcunun veya Boğa’nın ilk derecelerinde gezegenleri olanlar için umut veren bir haftada olduğumuz söylenebilir.


İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?

17 Ekim Pazartesi: İkizler’de ilerleyen Ay’ın hareketli ve tempolu yapısıyla haftaya başlıyoruz. İletişim kurup bilgi alışverişinde bulunmak bizi mutlu edecektir. Ancak pazartesinin doğal yöneticisinin Ay olduğunu hatırlayacak olursak, bugün kurulacak iletişimsel bağlarda tarafsızlıktan çok duygusallık ve öznelliğin kendini hissettirebileceğini anlıyoruz. Duygusal sörflere açık bir gündeyiz. Günün yapısal dokusu duygusal ihtiyaçlarımızı ve ailevi konuları dile getirmeye daha uygun düşüyor.

Öğleden sonradan akşam saatlerine kadar telaşla alınan kararların başımıza dert açabileceği, üzerinde iyi düşünülmemiş kararların yerini bulamayacağı bir döneme giriyoruz. 14:08’de Kova’daki Uranüs ile Aslan’daki Mars 135’lik açı içerisine girecekler. 21:55’te ise, Akrep’teki Merkür ile Boğa’daki Jüpiter’in karşıt açısı bizi yepyeni ideal ve olasılıklara açacak. Kişisel haritalarında Boğa ya da Akrep’te 7 derece civarında gezegenleri veya önemli noktaları olanlar bu etkiyle, özellikle seyahattelerse, fazla harcama eğilimi gösterebilirler.  Bu konum eğitimle ilgili konularda önemli fırsatlar getirebilir. 
 
Değişen koşullara ayak uydurmaya, esnek olmaya çalışmamız gereken bir gündeyiz.

18 Ekim Salı:

İkizler’in neşeli ve rüzgarlı ruh hali bu gece yarısına dek sürüyor. 01:8’de Ay’ın boşluğa düşmesinin ardından 04:39’da duyarlığımızın giderek artacağı ve bizi daha etkilere açık hale getiren bir başka burcun dalgalarına bırakacağız kendimizi; Ay artık Yengeç’te ilerleyecek!

19 Ekim Çarşamba: Bugün de ruh halimizde güçlü salınımlar yaşamaya açık, hassas, alıngan ve kendimizi duygusal anlamda güvende hissetmek ihtiyacındayız. Ailemizle, sevdiklerimizle olmak bizi rahatlatacaktır. Aidiyet duygumuz çok yüksek.

20 Ekim Perşembe: 06:31’de Ay boşluğa düştükten sonra bütün bir sabah açısız kalacak. Hiç bir gezegenle etkileşim içinde olmayacağı bu süreçte akışta kalmamız, günün getirdiklerini değerlendirmemiz akılcı olur. Yönsüzlük, karmaşa getirebilir.

13:07’de Aslan’ın ışık saçan, güleç ve doğal yüzü içimizi aydınlatmaya başlıyor. Ay bugün itibariyle Aslan burcunun özelliklerini ruh halimize taşıyor. Artık ne hissettiğimiz değil, ne yaptığımız, ne ortaya koyduğumuz, kısacası kalbimizden geçenleri nasıl sergilediğimiz önem kazanıyor. Yaratıcı işlerde kendimizi ifade etmemiz çok daha kolay. Ancak egomuzu aşırı şişirmemek, kibire kapılmamak koşuluyla elbette!

21 Ekim Cuma: Haftanın son iş gününü özgüvenimiz yüksek, cesur kararlar alarak başarılı bir şekilde kapatabilme imkanımız var. Geceyi  zorlanmadan, eğlenerek, neşe içinde, gösterişli ve zevkli mekanlarda geçirebiliriz.

 

22 Ekim Cumartesi: Gece yarısından sonra Terazi’deki Güneş ile Kova’daki Neptün uyumlu içerisine girerek hayatımıza spiritüelliğin, sevgi ve şefkatin yumuşak notalarını bırakacaklar. Titreşimimizi yükselten  bu olumlu etkiyle esinlere, ruhsallığa, farkındalığa açılacağız.

Ancak akşamüstü saatlerinde gerçekleşecek Venüs ile Uranüs arasındaki keskin etkileşim, ilişkileri bir miktar gerebilir. Rahatsız edici, beklenmedik olaylar yaşanabilir.

 

15:36’da Ay son açısını Terazi’deki Güneş ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşecek. 17:42 itibariyle duygu dünyamız akıl, mantık, yararlılık konularıyla meşgul, sakin ve detaycı Başak’ın rengini taşıyacak bir süreliğine.

 

23 Ekim Pazar: Günümüzü verimli bir şekilde organize etme şansına sahibiz. Ancak, 20:26’da Aslan’daki Mars ile Oğlak’taki Plüto’nun etkileşimi, yüzeyde görünen ardındaki karanlık yönleri açığa çıkarabilecek güçte. Arzu ve isteklerimizi karşılamaktan uzak, bizi mutlu ve tatmin etmeyen konulara öfkelenebiliriz. Öfkeli ve saldırgan Mars ile manipülatif Plüto, Akrep burcunun doğal yönetici gezegenleridir. Hemen ardından 21:30’da Akrep’e giren Güneş, yoğun ve yakıcı enerjisi, derin ve sondajlara açık yapısıyla bu temaları körükleyecektir.


 

23:48’te Ay boşluğa düşüyor yine. Geceyi sakin ve akışta, dinlenerek geçirmekte yarar var.


Hepinize sakin ve huzurlu, mutlu ve verimli bir hafta diliyorum. Esen Kalın!

 

AKREP BURCU

Akrep burcu insanı ölüm, yeniden doğum, dönüşüm ve gücün sağlıklı kullanımını öğrenmeye, hayatın doğal süreçlerini kabul etmeye ve onlara teslim olmaya ve diğerleriyle enerjilerini birleştirerek kaynaşmaya gelmiştir.

Karakteri: Doğuştan getirdiği özelliklerini doğru kullandığı taktirde;
- Yoğun, tutkulu, dayanıklı, korkusuz, azimli, esrarengiz, içten içe kaynayan bir volkan gibi, doğrunun ve gerçeğin peşinde, manyetik, derinliklere inebilen kişidir.

Özelliklerini aleyhine işleyecek şekilde kullandığında;
- Kindar, intikam ve nefret duygularıyla dolu, inatçı, sabit fikirli ve takıntılı, karanlık ve yıkıcı güçlerle bağlantı içinde, kıskanç, sahiplenici, dönüşmemeye ve gereken değişimlere ayak direyen bir portre çizebilir.
Öğrenmesi Gereken: Bu dünyaya kontrolü, dayatmayı, hayatı yönetme gücünü bırakıp teslim olmaya, olanı kabul etmeye ve yaşamayı öğrenmeye gelmiştir. Bunun için öncelikle herkesi kendi yollarına bırakmalı ve kendisini korkusuzca açık ve net bir şekilde ortaya koymalıdır.

Sembolleri: Akrep, Kartal, Zümrüdü Anka Kuşu. Her üç sembol de kişiliğinin üç aşamasını temsil eden figürlerdir.

Akrep, bu burcun en az gelişmiş ruh düzeyini sembolize eder. Doğada akrepler gelişime ve değişime dirençli hayvanlardır ve hemen hiç evrimleşmezler. Geceleyin, karanlıkta ortaya çıkarlar, tek başına dolaşır ve sıcak iklimleri tercih ederler. Karşılaştıkları tehlikenin boyutuna göre soktuklarında ya öldürür ya da felç ederler. Kimi zaman dişilerinin çiftleştikten sonra eşini öldürdüğü görülür. Uç noktalardaki ortamlarda yaşayabilecek donanıma sahip canlılardır.

Bu ilk aşama, kontrolcülüğü yüzünden kendi kendisini de öldürebildiği bir ruh düzeyini ifade eder.

Uçan Kartal, evrimindeki daha üst bir düzeydir. Bu görkemli kuş, göklerin hakimi gibidir. Keskin gözleriyle avını kilometrelerce öteden gözüne kestirir. İlk dünyaya gelen, yumurtadaki diğer yavruları  telef eder. Ancak güçlü olanlar hayatta kalmayı başarır.
Uçan Kartal sembolü karanlıklardan aydınlığa çıkabilme gücünü ifade eder.

Zümrüdü Anka Kuşu, hayatın sırlarına ermiş, kendisini ve diğerlerini anlama bilgeliğine ermiş olanlarını ifade eder. Bu mitolojik kuş kırmızı ve altın rengi tüyleriyle ölümsüz bir portre çizer. Kendisine ağaç dallarından bir yuva yapar ve kendisini de yuvayı da ateşe verir. Sonra da küllerinden çok daha güzel ve güçlü bir şekilde yeniden doğar.
Zümrüdü Anka Kuşu kendi küllerinden yeniden doğabilme yeteneğini sembolize eder.

Konuları: Ölüm, dönüşüm, kaynaşma, bir potada eriyen değerler.

Temsil Ettiği Süreç: Ruhun özgürleşme süreci.

Elementi: Su
Niteliği: Sabit
Yönetici Gezegenleri: Plüto ve Mars
Metalleri: Plütonyum, çelik, volfram
Şekilleri: Düz ama dikkat çekici çizgiler, keskin açılar, karışık, değişebilir kombinasyonlar.
Tatları: Uç noktalarda, keskin, erotik, aromatik olanlar.
Yiyecekleri: Bütün afrodizyak yiyecekler; avokado, havyar, sütsüz acı çikolata, içi likörlü çikolatalar, kahve, sarımsak, zencefil, kabak, bal kabağı, mantar, ahududu, vanilya, şarap, kayısı, muz, armut, incir, yaban mersini, şeftali, erik, üzüm, karnabahar, fasulye, brokoli, rezene, pazı, turp, lahana, kereviz, marul.
Baharatları: Daha çok afrodizyak olanlar. Kurt pençesi, zerdeçal, guarana, kişniş, tormentil, pelinotu.
Ağaçları: Karaçalı, maun, mimosa, sandal ağacı, günlük ağacı, böğürtlen ağacı.
Bitkileri: Kaktüs, böcek kapan (karnivor), koyun otu.
Çiçekleri: Krizantem, bakara gülü, siyah gül, yaban yasemini, erguvan, sardunya.
Renkleri: Siyah, koyu yeşil, koyu gri, burgundy, koyu kan kırmızısı, vişne çürüğü.
Yarı Değerli Taşları: Kırmızı mercan, opal, kan kırmızı akik, sard, siyah obsidyen, yeşile bakan türkuaz, siyah inci, serpentin, turmalin, labradorit.
Vücutta Yönettiği Bölgeler: Serviks, jenerasyon sistemi, rahim, mesane, cinsel organlar, rektum.
Meslekleri: Cesaret ve güç isteyen tüm meslekler; dövüş sanatları, asker, dedektif, casus, metafizikçi, okültist, jinekolog, sex terapisti, itfaiyeci, şifacı, psikoterapist, cerrah, hipnozcu, psikiyatrist, patolog, eczacı, cenaze levazımatçısı, müteahhit, nükleer bilimci, araştırmacı, denetleyici, analist, arkeolog.
Hobileri: Ölüm, doğum, hayatın gizemleri, tabularla ilgili her türlü hobi, monopol, satranç, sınırları zorlayan her türlü spor, flamenco ve tango dansları, sihirbazlık, gerilim filmleri izlemek.
Yönetimindeki Şehir ve Ülkeler: Washington, Valensiya, Messina, Liverpool, Fes, Dover, Oklohoma, Philadelphia, Denver, Angola, Belçika, Brezilya, Lübnan, Honduras, Dominik Cumhuriyeti, Türkiye, Güney Afrika, Zambiya, Gine.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.