Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Kendimize ve sevgimize doğru…

(13-19 Haziran 2011 Haftası)

Yaşam biçimimizin farklılaşacağı bir haftaya girdik. Kişisel planlarımızı ya da projelerimizi gerçekleştirmek için yalnız başımıza kalıp çalışmak veya kendimize vakit ayırmak ihtiyacındayız.

Duygusal ihtiyaçlarımız, evimiz, ailemiz, yakın ilişkide olduklarımızla ilgili konular gündemimizi oluşturacak. Kendimizi güvende ve mutlu hissettiğimiz yakınlarımızın dışındaki kişilerle sosyallik yaşamayı canımız çekmeyebilir. İç dünyamızın  ihtiyaçları bizi sorgulamalara ve yeniden yapılanmalara götürecektir. Evimizde yapılması gereken tamirat, tadilat veya ufak tefek dekorasyon değişiklikleri ile ilgilenmek için uygun bir dönemdeyiz.

Sakin gibi gözüken bu haftanın kalbinde bizi uzun vadeli, geleceğimizi belirleyecek zorlu seçimlere taşıyacak enerjiler var!

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
13 Haziran Pazartesi: Hafta sonunun duygusal anlamda fırtınalı ve yoğun temalarını bugüne taşıyarak pazartesi sendromunu ağırlaştıran oldukça gerilimli bir günle haftaya başlıyoruz. Duygularımız alabildiğine derin. Yakın ilişkilerimizde maddi ya da manevi anlamda arzu ettiğimiz bütünleşmeyi yaşayabiliyor muyuz? Birbirimize en yasaksız, hatta karanlık veya zayıf yönlerimizle gözükmeyi, ihtiyaçlarımızı çekinmeden dile getirmeyi becerebildik, yeterince “bir” olup, bir potada eriyip kaynaşabildik mi? Yakınlıklarımızda arzu ettiğimiz tatmini bulup bulmadığımızı sorguluyoruz. Canımızı acıtsa da hem kendimize hem de ilişkimize karşı dürüst olmamızda yarar var. Ay gün boyunca Akrep’in karanlık tünelindeki yolculuğunu sondajlar yaparak sürdürüyor. Hepsi ışığa, kendimizi dönüştürerek sahici bir varoluş, gerçekçi bir duruşa doğru.

02:45’te İkizler burcunda Güneş ile Merkür kavuşum yaptıktan sonra, İkizler’deki  Venüs ile Koç burcundaki Uranüs etkileşim içinde olacaklar. Hemen ardından Terazi’de 26 Ocak’tan bu yana geri gidişini sürdüren Satürn 10 derecede direkt harekete geçmeye başlayacak. Bir türlü istediğimiz hız ve zamanda gelişmediğini düşündüğümüz işlerin artık daha rahat aktığını ve işe güce daha kolay odaklanabildiğimizi göreceğiz.

Bugün alacağımız haberlere, önümüze çıkan insanlara dikkat edelim. Merkür ile Güney Ay Düğümü’nün kavuşumları bizi “déjà vu” diyebileceğimiz, adeta geçmişi tekrar yaşadığımızı hissettiğimiz, bir anlamda sınayacak durumlara taşıyabilir! Anlaşılacağı üzere, bu sabah epeyce elektrikli ve iniş çıkışlı, sürpriz gelişmeler ve beklenmedik kararlarla çalkalanabilecek temalarla dolu.

21:45’te Akrep’teki Ay, Boğa’da ilerleyen Mars ile karşıt açı yaptıktan sonra boşluğa düşüyor. Geceyi sakin ve akışta geçirmek en doğrusu.

İYİMSERLİK ZAMANI…
14 Haziran Salı:
06:11 itibariyle daha iyimser bir ruh durumuna geçiyoruz! Ay bir kaç gün için Yay’ın neşeli ve yüksek enerjili dünyasında yol almaya başlıyor. Kendimize ve yaşama olan inancımızı pekiştirmek ihtiyacında olacağız. Abartılı olabilecek her eğilimimize karşı uyanık olmamız yerinde olur. Fazla iyimserlik, aşırı hoşgörü, harcamalarda ve zaaflarda aşırılıklar, fazla kibir ilişkilerde sıkıntı yaratabilir. Eleştiriye karşı son derece hassas olacağımız bir dönemde olduğumuzu, ön yargılı davranma eğilimimizi de hatırlatmakta yarar var.

TAM AY TUTULMASI…
15 Haziran Çarşamba: Bu yazın ikinci tutulması bugün 24:13’te 24 derece ile İkizler-Yay aksında ve Dolunay fazında gerçekleşecek. Ay tutulması duygusal hayatımız, iç güvenliğimiz, bağlılıklarımız, evimiz, yakın ilişkilerimizle ilgili beklenmedik olaylar getirebilir. Bu durumda bilinçaltımızın derinliklerinde gizlenen ve bugünümüzü baltalayan malzemelerin temizlenmesi ve bize hayatın sundukları ile  ideallerimizin ne kadar birbirine uygun olduğunu görmek durumunda kalacağımız bir noktaya geldiğimizi söylemek yanlış olmaz. Öte yandan tutulma İkizler -Yay aksında gerçekleşecek olması din, inanç, felsefe, yüksek öğrenim, yolculuklar, yabancılarla yapılacak işler-ilişkilerin yanı sıra; basın, yayın, medya ve hukuksal konularda gelişmelerle karşılaşacağımıza işaret ediyor. Doğum haritalarımızda bu tutulma hangi yaşam alanına (ev vb.) düşüyorsa veya hangi fonksiyonlarımızı (gezegenler) tetikliyor, harekete geçiriyorsa, bu temayı oralarda hissedeceğimizi söyleyebiliriz. 

Bu tutulmanın bir özelliği de 2000 yılından bu yana ilk kez bu kadar uzun sürecek olması ve Kuzey Amerika dışında dünyanın pek çok ülkesinden izlenebilecek olmasıdır. Türkiye’nin astrolojik haritasında da önemli bir noktada gerçekleşecek Tam Ay Tutulması, hayat görüşlerimiz, din, inanç, haklar konusunda peşin hükümlerle ve katı ilkelerle hareket etmememiz, daha hoşgörülü ve diğerlerinin görüşlerine de saygılı, esnek davranmamız konusunda bizi daha kontrollü olmaya çağırıyor.

Tutulma global anlamda tüm dünyada ekonomik, finansal ve politik düzlemde önemli olayların tetikleyicisi olabilir.

İŞE, GÜCE ODAKLANMAK GEREK…
16 Haziran Perşembe: 07:32’de Ay boşluğa düştükten sonra 09:59 itibariyle Oğlak burcunun sorumluluk ve zorunluluklar ile dolu ciddi ve tedbirli dünyasında ilerlemeye başlayacak. İşe güce odaklı, ciddiyet gerektiren konularla ilgileniyor olacağız.

22:09’da ise mantık ve muhakeme, bilgi alışverişini temsil eden Merkür Yengeç burcuna giriyor. İletişimimizde duygusallığın hakim olacağı bir sürece giriyoruz. Empati kurma yeteneğimiz ve sezgiselliğimiz artarken, olayları ve durumları kendi öznel süzgecimize veya bilinçaltından süzülüp gelen bilgilere göre algılama eğilimimiz yoğunlaşacaktır. Alınganlık ve söylenenlerden fazlasıyla etkilenmek sonucunda istikrarsız kararlarla, inişli çıkışlı ruh halleri sergilememiz beklenebilir.

17 Haziran Cuma: Görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için uğraşırken kendimizi yetersiz ya da bunalmış hissededebiliriz. Hemen karamsarlığa kapılmayalım. Elimizdeki işleri adım adım, dikkatli bir şekilde hallederek bitirmeye çalışalım.

Öte yandan, sabah saatlerinden itibaren kendini hissettiren Merkür ile Neptün üçgeni yaratıcılığımız, hayal gücümüz ve duygularımızı ateşleyecek, yaratıcı yönlerimizi körükleyecektir. Sanatsal girişimler, edebiyat, resim, müzik, drama, fotoğrafçılık veya sinema dünyası ile ilgili uğraşlar için esinlerle dolu bir gündeyiz. Algılarımız ve kavrayışımız yükselirken, sözcükleri en uygun ve akıcı, en etkileyici şekliyle kullanabileceğiz. Psişik yönlerimiz de ortaya çıkabilir. Şefkatli ve verici konuşma şeklimiz bizi aldanma, aldatılma veya suistimale uğrama gibi temalarla karşılaşmaya götürebilir. Bugün önemli sözler vermemeye, ya da kritik iş bağlantılarını mümkünse başka bir güne ertelemeye gayret edelim. 

DİNLEME ZAMANI…
18 Haziran Cumartesi: 11:06’da Ay Mars ile son açısını gerçekleştirip boşluğa düştükten sonra 14:48’de Kova burcunda yol almaya başlayacak. Bireyliğimizi ve özgürlüğümüzü hissetmek, farklı yönlerimizi ortaya koymak ihtiyacında olduğumuz bir sürece girdik. Yakın ilişkilerimizde biraz soluk alacağımız alanlar yaratma isteğimiz romantik beklentiler içinde olanlarımız için hayal kırıklığı yaratabilir. Gökyüzünün bu konumu içimizdeki sosyalleşme, idealler, arkadaşlık, herkesin yararına olacak durumlar ve toplumsal konularla ilgilenmeyi getirecektir. Ancak, ideallerimizin düşünce düzeyinde kalıp hayata uygulanmasıyla ilgili sıkıntılar yaşamamız güçlü bir olasılıktır.

Yengeç’teki Merkür ile Koç burcundaki Uranüs 23:11’de zorlayıcı bir açı oluşturacaklar. Bu konum düşünce alışverişlerimizde savunmacı bir tutum içinde olmamız sonucunda en basit konularda bile anlaşamamayı getirebilir. Dinlemek iletişimin en önemli yapı taşlarından biridir. An’a odaklanıp dağılmamaya, karşımızdakinin ne söylediğine dikkat etmeye çalışalım. Alacağımız ani haberlerle karmaşa ve karışıklık yaşayarak bazı girişimlerimiz, hedef ve amaçlarımızda karar değişikliğine gidebiliriz.

19 Haziran Pazar: Haftanın son tatil günü mesafeli yakınlıklar kurma ihtiyacımız aynen devam edecek. Aynı idealleri paylaştığımız kafamıza uygun arkadaşlarımızla birlikte birtakım etkinliklerde bulunmak isteyebiliriz.

22:18 itibariyle 6 derece ile Yengeç ve Terazi burçlarında yaşanacak Merkür ile Satürn karşıtlığı, iletişimde sınırlarımızı zorlayacak meydan okumalarla karşılaşmamıza neden olabilir. Eleştirilere karşı hassas bir durumdayız. İnatçılık ve duygusal algılama sonucu yaşanabilecek gerginliklerle kendimizi güvensiz ve depresif hissedebiliriz. Karşımızdaki kişilerin bizi zorlamasına takılmayıp hayatımızı organize edip düzenlemek için bu konuşmaları birer fırsat olarak görmek enerjimizi yükseltmeye yetecektir.

BİTİRİRKEN…
Gelecek hafta bu haftanın tersine, kabuğumuzdan çıkarak diğerleriyle iletişimde ve ideallerimizin peşinde koşar bir durumda olmaya can atacağımız bir ruh hali içinde olacağız.

Hepinize güzel ve verimli, sakin ve huzurlu bir hafta ve iyilikler diliyorum. Esen kalın.



 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.